02 апрель 2019
2 187
Як швидко і смачно приготувати млинці без борошна
Млинці відносяться до бюджетних страв, що володіє високою калорійністю. Як же бути тим, хто пильно стежить за своєю витонченою фігурою? Все просто – готувати млинці, замінюючи борошно різними інгредієнтами.
Рецепт млинців без борошна на манці
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
сіль - | 5 г |
ванілін - | 3 р |
масло пісне - | 85 мл |
манка - | 150 г |
цукор - | 75 г |
яйце - | 3 шт. |
вода - | 1 ст. |
молоко - | 2 ст. |
Час приготування: 60 хвилин | Калорійність на 100 грам: 160 Ккал |
- З'єднуємо рідини в глибокій мисці;
- В молочно-водяну суміш відправляємо яйця;
- Віночком збиваємо до однорідності;
- Потім вводимо всі сипучі складові;
- Якісно вимішуємо, присмачивши рослинним маслом, і півгодини не чіпаємо;
- Добре накаливаем млинцеву сковороду, промазуємо жиром;
- Максимально тонким шаром розподіляємо по ній невеликий ополоник рідкого тіста;
- Краї почали рум'янитися – перевертаємо, допомагаючи собі лопаткою;
- 1,5 хвилини очікуємо і перекладаємо на рівну страва;
- Подібні маніпуляції проробляємо з другою субстанцією, перемішуючи перед кожною заливкою на сковороду.
Як зробити млинці на крохмалі
- олія – 30 мл;
- крохмаль – 100 г;
- молоко – 1/3 пакету;
- яйце – 2 шт.;
- сіль – 5 г;
- цукор – 80 р.
По часу: півгодини.
Калорії: 201,3.
- Сипучі компоненти покласти в миску, змішуємо;
- Вбиваємо яйця і розминаємо виделкою, щоб вийшла велика крихта;
- Яєчно-крохмальну суміш доповнюємо молоком, впроваджуючи невеликі порції і збиваючи віником;
- Доливаємо масло і активно збиваємо;
- Рясно розігріту сковороду, злегка обмазуємо жиром;
- 30 мл тіста розподіляємо тонким шаром по розпеченій поверхні;
- Пропекаем близько 80 секунд і перевертаємо, підчепивши виделкою край, руками;
- Ще хвилина і знімаємо;
- Перед черговою порцією якісно перемішуємо млинцеву субстанцію;
- В підготовлену тарілку випечені млинці укладаємо один на одного.
Гречані млинці без яєць
- сіль;
- масло – 80 мл;
- цукор;
- сода – 0,25 ч. л.;
- молоко – 250 мл;
- гречка (крупа) – 300 р.
За часом: 40 хвилин.
Калорії: 276,4.
- Гречану крупу рясно вимиваємо під водою;
- Суху сковороду ретельно розігріваємо і просушуємо гречку хвилин 7;
- Як тільки неабияк охолоне – відправляємо в кавомолку, перетворюючи на борошно;
- Просіваємо гречане борошно в глибоку ємність, присмачую цукром, присаливаем і рясно замішуємо;
- Соду загасити 10 мл окропу і впровадити в сипучий заміс;
- Потроху вливаємо в суміш молоко, збиваючи міксером (віночком);
- Присмачую маслом рослинним і знову вимішуємо;
- Блинницу накаливаем і вливаємо на її поверхню 2 ст. л. гречаного тіста, блискавично розподіляємо найтоншим шаром і подпекаем близько хвилини;
- Акуратно перевертаємо і очікуємо ще стільки ж;
- Викладаємо на тарілку;
- Не забуваємо субстанцію регулярно помішувати.
Млинці з гречаного борошна без дріжджів
- вода – 1 ст.;
- цукор – 40 г;
- пучку солі;
- кефір – 1 склянка;
- борошно з гречки – 1 ст.;
- масло;
- яйця – 2 шт.
За часом: 40 хвилин.
Калорії: 172,4.
- Кефір помістити в ємність, додавши спеції і яйця. Замішати до однорідності;
- Гречане борошно просіяти в кефірно-яєчну субстанцію і якісно вимішати;
- Невеликими порціями вливати воду, регулярно збиваючи вінчиком (міксером);
- Сковороду обдати трохи олією і дочекатися накаления;
- Тонким шаром розмістити на дні трохи тіста і пропікатися до рум'яності;
- Перевернувши, почекати хвилину та зняти тарілку;
- Повторити маніпуляцію.
Рецепт млинців на кефірі
- крохмаль (кукурудзяний) – 40 г;
- яйця – 2 шт.;
- висівки (вівсяні) – 120 г;
- кефір – 1 склянка;
- цукор – 10 г;
- сіль, сода, кориця – 5 г (кожного);
- вода – ¼ ст.;
- масло – ½ ст. л.
По часу: 50 хвилин.
Калорії: 136,2.
- Складові (крім масла) занурити в блендер. Домігшись однорідності, на 20 хвилин залишити;
- У рідку масу помістити масло і вимішати;
- Поміщаємо трохи млинцевої субстанції в сковороду, рясно нагріту;
- Випікаємо до утворення холодних країв;
- Перевертаємо, допомагаючи виделкою, і зарумяниваем другу сторону близько хвилини;
- Приготовлені млинці укладаємо стопкою.
Читайте як приготувати рис в мікрохвильовці — дуже просто готується.
Спробуйте приготувати рис з яблуками — дієтичне блюдо, яке можна дозволити на дієті.
Сирне тісто для пиріжків — чудова основа для домашньої випічки.
Як приготувати млинці на вівсяних пластівцях
- лляне насіння – 1/2 ст. л.;
- сіль;
- пластівці (Геркулес) – 1 ст.;
- масло;
- молоко – 1,5 склянки;
- улюблений сироп – 30 мл
За часом: 30 хвилин.
Калорії: 138,5.
- Завантажуємо в блендер пластівці вівсяні, перебиваємо в борошно;
- Вводимо інші інгредієнти і не припиняємо перемішувати до однорідності;
- Загостривши сковороду змащуємо олією злегка, потроху вливаємо тісто;
- Похитуючись сковорідку, рівномірно розподіляємо;
- Побачили подрумянившиеся краю — перевертаємо;
- Через хвилину знімаємо і укладаємо на блюдо;
- Повторюємо ці маніпуляції з усім тестом.
Корисні поради
- для смаження млинців слід вибирати чавунну сковороду і перевірену неодноразово. У жодному разі нічого не повинно прилипати;
- рідка складова тесту перед замешиванием повинна досягти температури кімнати, відразу ж з холодильника продукти додавати не варто;
- що стосується кефіру або молока, то їх слід вибирати максимальної жирності;
- кількість яєць може змінюватись в залежності від того, якого кольору млинці хочеться. Чим більше цього продукту додасте, тим жовтіше вийдуть коржі;
- не забувайте присмачувати млинцеве тісто прянощами. Можна додати ванілін, корицю, подрібнений мускатний горіх, кришений аніс, перетертий кардамон тощо;
- замість цукру вітається додаток субстанції улюбленим сиропом;
- допомогти визначити відповідну густоту тіста допоможе перший млинець. Розриви свідчать про рідини замішування, а поганий розподіл – про його густоті;
- випікати млинці стоїть на вогні середнього рівня. Великий жар сприяє швидкому схвачиванию тіста, з-за чого рівномірно розлити його не вийде, маленький – затяжного подрумяниванию;
- субстанція розлилася нерівномірно, утворюючи отвори? «Залатати» їх краплями тесту;
- боїтеся, що складені один на одного коржі злипнуться? Промазывайте кожен шар вершковим маслом;
- жиром сковорідку змащувати не потрібно в тому випадку, якщо в заміс додано мало рослинного масла;
- перед розміщенням тесту на блинницу переконайтеся в тому, що вона добре напружена. Холодна поверхня не підходить для розливання млинцевої субстанції;
- зберігати готовий продукт краще в холодильній шафі;
- під час зберігання обворачивайте блюдо харчовою плівкою з коржиками, інакше їх краю обветрятся і засохнуть;
- зменшити час, який займає готування, допоможе використання відразу 2 сковород;
- напекли занадто багато млинців? Укладіть їх стопкою, загорніть в целофанову плівку і відправте в морозилку;
- щоб на новій сковороді коржі не приставали, слід спочатку прожарити її з сіллю, після очистити серветкою.
Приємного апетиту!
Що ще почитати: