02 апрель 2019 2 187

Як швидко і смачно приготувати млинці без борошна

Млинці відносяться до бюджетних страв, що володіє високою калорійністю. Як же бути тим, хто пильно стежить за своєю витонченою фігурою? Все просто – готувати млинці, замінюючи борошно різними інгредієнтами.

Рецепт млинців без борошна на манці
Інгредієнти Кількість
сіль - 5 г
ванілін - 3 р
масло пісне - 85 мл
манка - 150 г
цукор - 75 г
яйце - 3 шт.
вода - 1 ст.
молоко - 2 ст.
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 160 Ккал
  1. З'єднуємо рідини в глибокій мисці;
  2. В молочно-водяну суміш відправляємо яйця;
  3. Віночком збиваємо до однорідності;
  4. Потім вводимо всі сипучі складові;
  5. Якісно вимішуємо, присмачивши рослинним маслом, і півгодини не чіпаємо;
  6. Добре накаливаем млинцеву сковороду, промазуємо жиром;
  7. Максимально тонким шаром розподіляємо по ній невеликий ополоник рідкого тіста;
  8. Краї почали рум'янитися – перевертаємо, допомагаючи собі лопаткою;
  9. 1,5 хвилини очікуємо і перекладаємо на рівну страва;
  10. Подібні маніпуляції проробляємо з другою субстанцією, перемішуючи перед кожною заливкою на сковороду.

Як зробити млинці на крохмалі

  • олія – 30 мл;
  • крохмаль – 100 г;
  • молоко – 1/3 пакету;
  • яйце – 2 шт.;
  • сіль – 5 г;
  • цукор – 80 р.

По часу: півгодини.

Калорії: 201,3.

  1. Сипучі компоненти покласти в миску, змішуємо;
  2. Вбиваємо яйця і розминаємо виделкою, щоб вийшла велика крихта;
  3. Яєчно-крохмальну суміш доповнюємо молоком, впроваджуючи невеликі порції і збиваючи віником;
  4. Доливаємо масло і активно збиваємо;
  5. Рясно розігріту сковороду, злегка обмазуємо жиром;
  6. 30 мл тіста розподіляємо тонким шаром по розпеченій поверхні;
  7. Пропекаем близько 80 секунд і перевертаємо, підчепивши виделкою край, руками;
  8. Ще хвилина і знімаємо;
  9. Перед черговою порцією якісно перемішуємо млинцеву субстанцію;
  10. В підготовлену тарілку випечені млинці укладаємо один на одного.

Гречані млинці без яєць

  • сіль;
  • масло – 80 мл;
  • цукор;
  • сода – 0,25 ч. л.;
  • молоко – 250 мл;
  • гречка (крупа) – 300 р.

За часом: 40 хвилин.

Калорії: 276,4.

  1. Гречану крупу рясно вимиваємо під водою;
  2. Суху сковороду ретельно розігріваємо і просушуємо гречку хвилин 7;
  3. Як тільки неабияк охолоне – відправляємо в кавомолку, перетворюючи на борошно;
  4. Просіваємо гречане борошно в глибоку ємність, присмачую цукром, присаливаем і рясно замішуємо;
  5. Соду загасити 10 мл окропу і впровадити в сипучий заміс;
  6. Потроху вливаємо в суміш молоко, збиваючи міксером (віночком);
  7. Присмачую маслом рослинним і знову вимішуємо;
  8. Блинницу накаливаем і вливаємо на її поверхню 2 ст. л. гречаного тіста, блискавично розподіляємо найтоншим шаром і подпекаем близько хвилини;
  9. Акуратно перевертаємо і очікуємо ще стільки ж;
  10. Викладаємо на тарілку;
  11. Не забуваємо субстанцію регулярно помішувати.

Млинці з гречаного борошна без дріжджів

  • вода – 1 ст.;
  • цукор – 40 г;
  • пучку солі;
  • кефір – 1 склянка;
  • борошно з гречки – 1 ст.;
  • масло;
  • яйця – 2 шт.

За часом: 40 хвилин.

Калорії: 172,4.

  1. Кефір помістити в ємність, додавши спеції і яйця. Замішати до однорідності;
  2. Гречане борошно просіяти в кефірно-яєчну субстанцію і якісно вимішати;
  3. Невеликими порціями вливати воду, регулярно збиваючи вінчиком (міксером);
  4. Сковороду обдати трохи олією і дочекатися накаления;
  5. Тонким шаром розмістити на дні трохи тіста і пропікатися до рум'яності;
  6. Перевернувши, почекати хвилину та зняти тарілку;
  7. Повторити маніпуляцію.

Рецепт млинців на кефірі

  • крохмаль (кукурудзяний) – 40 г;
  • яйця – 2 шт.;
  • висівки (вівсяні) – 120 г;
  • кефір – 1 склянка;
  • цукор – 10 г;
  • сіль, сода, кориця – 5 г (кожного);
  • вода – ¼ ст.;
  • масло – ½ ст. л.

По часу: 50 хвилин.

Калорії: 136,2.

  1. Складові (крім масла) занурити в блендер. Домігшись однорідності, на 20 хвилин залишити;
  2. У рідку масу помістити масло і вимішати;
  3. Поміщаємо трохи млинцевої субстанції в сковороду, рясно нагріту;
  4. Випікаємо до утворення холодних країв;
  5. Перевертаємо, допомагаючи виделкою, і зарумяниваем другу сторону близько хвилини;
  6. Приготовлені млинці укладаємо стопкою.

Читайте як приготувати рис в мікрохвильовці — дуже просто готується.

Спробуйте приготувати рис з яблуками — дієтичне блюдо, яке можна дозволити на дієті.

Сирне тісто для пиріжків — чудова основа для домашньої випічки.

Як приготувати млинці на вівсяних пластівцях

  • лляне насіння – 1/2 ст. л.;
  • сіль;
  • пластівці (Геркулес) – 1 ст.;
  • масло;
  • молоко – 1,5 склянки;
  • улюблений сироп – 30 мл

За часом: 30 хвилин.

Калорії: 138,5.

  1. Завантажуємо в блендер пластівці вівсяні, перебиваємо в борошно;
  2. Вводимо інші інгредієнти і не припиняємо перемішувати до однорідності;
  3. Загостривши сковороду змащуємо олією злегка, потроху вливаємо тісто;
  4. Похитуючись сковорідку, рівномірно розподіляємо;
  5. Побачили подрумянившиеся краю — перевертаємо;
  6. Через хвилину знімаємо і укладаємо на блюдо;
  7. Повторюємо ці маніпуляції з усім тестом.

Корисні поради

  • для смаження млинців слід вибирати чавунну сковороду і перевірену неодноразово. У жодному разі нічого не повинно прилипати;
  • рідка складова тесту перед замешиванием повинна досягти температури кімнати, відразу ж з холодильника продукти додавати не варто;
  • що стосується кефіру або молока, то їх слід вибирати максимальної жирності;
  • кількість яєць може змінюватись в залежності від того, якого кольору млинці хочеться. Чим більше цього продукту додасте, тим жовтіше вийдуть коржі;
  • не забувайте присмачувати млинцеве тісто прянощами. Можна додати ванілін, корицю, подрібнений мускатний горіх, кришений аніс, перетертий кардамон тощо;
  • замість цукру вітається додаток субстанції улюбленим сиропом;
  • допомогти визначити відповідну густоту тіста допоможе перший млинець. Розриви свідчать про рідини замішування, а поганий розподіл – про його густоті;
  • випікати млинці стоїть на вогні середнього рівня. Великий жар сприяє швидкому схвачиванию тіста, з-за чого рівномірно розлити його не вийде, маленький – затяжного подрумяниванию;
  • субстанція розлилася нерівномірно, утворюючи отвори? «Залатати» їх краплями тесту;
  • боїтеся, що складені один на одного коржі злипнуться? Промазывайте кожен шар вершковим маслом;
  • жиром сковорідку змащувати не потрібно в тому випадку, якщо в заміс додано мало рослинного масла;
  • перед розміщенням тесту на блинницу переконайтеся в тому, що вона добре напружена. Холодна поверхня не підходить для розливання млинцевої субстанції;
  • зберігати готовий продукт краще в холодильній шафі;
  • під час зберігання обворачивайте блюдо харчовою плівкою з коржиками, інакше їх краю обветрятся і засохнуть;
  • зменшити час, який займає готування, допоможе використання відразу 2 сковород;
  • напекли занадто багато млинців? Укладіть їх стопкою, загорніть в целофанову плівку і відправте в морозилку;
  • щоб на новій сковороді коржі не приставали, слід спочатку прожарити її з сіллю, після очистити серветкою.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: