28 июнь 2019
1 865
Як швидко приготувати смачну піцу з лаваша
Навряд чи знайдеться така людина, яка не любить піцу. На тонкому тісті або товстому, з м'ясною начинкою або вегетаріанської, домашнього приготування або спечену в піцерії. Але як же бути, якщо покуштувати це універсальне блюдо хочеться, але з тестом возитися бажання немає? Лаваш – чудовий замінник тестової основи.
Рецепт ледачою піца з лаваша
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
кріп - | 0,5 пучка |
майонез - | 80 г |
перець - | 1 шт. |
ковбасні вироби - | 250 г |
гірчиця - | 15 г |
сир - | 150 г |
лавашный лист - | 2 шт. |
кетчуп - | 3 ст. л. |
Час приготування: 30 хвилин | Калорійність на 100 грам: 264 Ккал |
- Поверхню лаваша промазуємо рівномірно майонезом, злегка присмачую потертим сиром і зверху викладаємо другий шар;
- Присмачую тонким шаром гірчиці і кетчупу лавашную основу;
- Искрашиваем кріп;
- Перець, очищений від непридатних частин, шаткуємо;
- Промазанный своєрідний корж усыпаем перцево-кропової сумішшю;
- Ковбасу (сардельки, шинку, сосиски, варенку) кубиком рубаємо і складаємо на підготовлену основу;
- Подрібнений сир укладаємо поверх м'ясного інгредієнта;
- Скручуємо в рулет, але не щільно;
- Злегка загнувши краї, розміщуємо піцу-рулет на деко;
- На 20 хвилин залишаємо в духовку, встановивши 180°С.
Піца на тонкій основі в духовці
- оливки – 10 шт;
- цибулина;
- лаваш – 1 шт.;
- 2 ст. л. олії;
- каперси – 1 ч. л.;
- базилік – 6 листочків;
- томат – 2 шт.;
- моцарелла – 100 р.
Потрібно часу: 20 хвилин.
Калорії: 152,7.
- Миємо та очищаємо ті складові, які цього потребують;
- Вимиті овочі позбавляємо від води, протерши серветками;
- Вийнявши каперси з банки, поміщаємо їх у друшляк – даємо маринаду стекти;
- Тонкий коржик усыпаем цибулею, неабияк подрібненим;
- Томати шаткуємо слайсами;
- Викладаємо помідорні часточки на цибульну основу;
- Моцарелу кришимо кружечками і укладаємо поверх заготовки;
- Шаткуємо каперси і оливки (без кісточок), присмачую ними сирну поверхню;
- На сирні шайби розміщуємо базиликовые листя;
- Скроплюємо маслом піцу;
- Деко з начиненим лавашем водружаем в духову шафу;
- 210°С – випікаємо 3 хвилини;
- Знижуємо до 180°С і ще 7 хвилин доготавливаем;
- Пропечене страву можна посипати накришеною зеленню.
Швидка піца на сковороді
- соус з томатів – 2 ст. л.;
- лаваш – 2 шт.;
- ананаси (консерви) – 3 кільця;
- салямі – 100 г;
- моцарелла – 3 кульки (невеликих).
Потрібно часу: 15 хвилин.
Калорії: 237,5.
- Натираємо моцарелу на крупній тертці;
- Розміщуємо прісного коржика на розпеченій сковороді, розмазуємо 1 ст. л. соусу і усыпаем подрібненим сиром (половиною);
- Зверху поміщаємо другу тонкий коржик;
- Сир подплавливается – перевертаємо;
- Кільця ананаса розрізаємо на 8-10 частин;
- Шаткуємо напівпрозорими слайсами салямі;
- Розподіляємо ковбасу за усі площини основи;
- Рівномірно посипаємо крошеным ананасом;
- Присмачую залишилася томатною заправкою і залишками моцарели потертій;
- Мінімальний вогонь і накриваємо кришкою;
- Приступайте до трапези, коли сир розплавиться.
Піца з товстого лаваша в мікрохвильовці
- окіст копчений (курячий) – 1 шт.;
- майонез – 20 г;
- сир (твердіший) – 70 г;
- лаваш (товстий) – 1 шт.;
- кетчуп – 1 ст. л.;
- томат – 1 шт.
Потрібно часу: 15 хвилин.
Калорії: 208,9.
- Лавашу надаємо форму кола, кухонні ножиці допоможуть (якщо коржик квадратна);
- Кетчупом присмачую поверхню, ложкою розмазуємо;
- З окосту знімаємо м'ясо і шаткуємо за смаком;
- Помитий томат розділіть ножем на півкільця;
- Промазану основу устелите томатными часточками, поверх – крошеную курятину;
- Майонезом намалюйте тонку сіточку по всій поверхні заготовки;
- Завершальний шар – потертий сир;
- Розміщуємо в мікрохвильовці піцу і пропекаем 7-10 хвилин (залежно від потужності);
- Крошеная зелень може стати відмінним прикраса готової їжі.
Як приготувати котлети з судака читайте в нашій статті.
Як приготувати неймовірно курку в пароварці ми розповімо вам тут.
Як зробити смачний соус з томатної пасти, читайте тут.
Піца з морепродуктами
- 0,5 цибулини;
- лаваш – 1 товстий;
- сир – 120 г;
- кальмар (морожений) – 150 г;
- аджика – 15 г;
- мідії (не мариновані) – 150 г;
- томат – 1 великий;
- соус томатів – 20 р.
Потрібно часу: 30 хвилин.
Калорії: 143,3.
- Морепродукти розморожуємо попередньо;
- Шінкованной кільцями кальмар відправляємо до свіжих мідій і ошпарюємо окропом;
- Зливаємо киплячу воду і заливаємо ще раз (новим окропом), 7 хвилин очікуємо;
- Розстилаємо паперовий рушник і водружаем на нього вилучені з окропу морепродукти;
- Цибульну половинку рубаємо соломкою;
- На кружечки розрізаємо томат;
- Натираємо сир;
- Основу з коржі обмазуємо сумішшю соусу і аджики;
- Усыпаем цибулею;
- Викладаємо кружечки помідора;
- Рівномірно розміщуємо ошпарені дари моря;
- Засипавши сиром, впроваджуємо в духовку на 15 хвилин, задавши їй 180°С.
Грибна піца з блакитним сиром
- томат;
- зубець часнику;
- оливки – десяток;
- благородний сир (блакитний) – 40 г;
- масло;
- твердий сир – 60 г;
- трави сушені;
- лаваш.
Потрібно часу: 20 хвилин.
Калорії: 208,3.
- Капелюшки печериць позбавляємо від шкірки;
- Слайсами подрібнюємо;
- Скроплюємо Маслом сковороду, очікуємо сильного напруження і задаємо грибів золотисту скоринку за 5 хвилин, не забувши видавити туди часниковий зубець;
- Кружальцями нашинковываем томат;
- Оливки кришимо півкільцями і залишаємо на ситі для стікання рідини;
- Блакитний сир рубаємо шматочками, твердий — тремо;
- Лаваш скроплюємо маслом, усыпаем травами (прованськими);
- Розкладаємо томат;
- Розміщуємо обсмажені шампіньйони рівномірно;
- Заготівлю усыпаем оливковими часточками;
- Розподіляємо сири;
- 7 хвилин пропекаем в духовій шафі, задавши 180°С.
Корисні поради
- варіювати начинки можна як завгодно, головне, щоб продукти були готові;
- замінюючи звичайне тісто лавашем, необхідно пам'ятати, що ця тонка коржик і може мати надриви і нерівності. Тому інгредієнти в начинку слід вибирати сухіший;
- перед подрібненням складові обов'язково підсушуємо від вологи після миття.
Приємного апетиту!
Що ще почитати: