28 июнь 2019 1 865

Як швидко приготувати смачну піцу з лаваша

Навряд чи знайдеться така людина, яка не любить піцу. На тонкому тісті або товстому, з м'ясною начинкою або вегетаріанської, домашнього приготування або спечену в піцерії. Але як же бути, якщо покуштувати це універсальне блюдо хочеться, але з тестом возитися бажання немає? Лаваш – чудовий замінник тестової основи.

Рецепт ледачою піца з лаваша
Інгредієнти Кількість
кріп - 0,5 пучка
майонез - 80 г
перець - 1 шт.
ковбасні вироби - 250 г
гірчиця - 15 г
сир - 150 г
лавашный лист - 2 шт.
кетчуп - 3 ст. л.
Час приготування: 30 хвилин Калорійність на 100 грам: 264 Ккал
  1. Поверхню лаваша промазуємо рівномірно майонезом, злегка присмачую потертим сиром і зверху викладаємо другий шар;
  2. Присмачую тонким шаром гірчиці і кетчупу лавашную основу;
  3. Искрашиваем кріп;
  4. Перець, очищений від непридатних частин, шаткуємо;
  5. Промазанный своєрідний корж усыпаем перцево-кропової сумішшю;
  6. Ковбасу (сардельки, шинку, сосиски, варенку) кубиком рубаємо і складаємо на підготовлену основу;
  7. Подрібнений сир укладаємо поверх м'ясного інгредієнта;
  8. Скручуємо в рулет, але не щільно;
  9. Злегка загнувши краї, розміщуємо піцу-рулет на деко;
  10. На 20 хвилин залишаємо в духовку, встановивши 180°С.

Піца на тонкій основі в духовці

  • оливки – 10 шт;
  • цибулина;
  • лаваш – 1 шт.;
  • 2 ст. л. олії;
  • каперси – 1 ч. л.;
  • базилік – 6 листочків;
  • томат – 2 шт.;
  • моцарелла – 100 р.

Потрібно часу: 20 хвилин.

Калорії: 152,7.

  1. Миємо та очищаємо ті складові, які цього потребують;
  2. Вимиті овочі позбавляємо від води, протерши серветками;
  3. Вийнявши каперси з банки, поміщаємо їх у друшляк – даємо маринаду стекти;
  4. Тонкий коржик усыпаем цибулею, неабияк подрібненим;
  5. Томати шаткуємо слайсами;
  6. Викладаємо помідорні часточки на цибульну основу;
  7. Моцарелу кришимо кружечками і укладаємо поверх заготовки;
  8. Шаткуємо каперси і оливки (без кісточок), присмачую ними сирну поверхню;
  9. На сирні шайби розміщуємо базиликовые листя;
  10. Скроплюємо маслом піцу;
  11. Деко з начиненим лавашем водружаем в духову шафу;
  12. 210°С – випікаємо 3 хвилини;
  13. Знижуємо до 180°С і ще 7 хвилин доготавливаем;
  14. Пропечене страву можна посипати накришеною зеленню.

Швидка піца на сковороді

  • соус з томатів – 2 ст. л.;
  • лаваш – 2 шт.;
  • ананаси (консерви) – 3 кільця;
  • салямі – 100 г;
  • моцарелла – 3 кульки (невеликих).

Потрібно часу: 15 хвилин.

Калорії: 237,5.

  1. Натираємо моцарелу на крупній тертці;
  2. Розміщуємо прісного коржика на розпеченій сковороді, розмазуємо 1 ст. л. соусу і усыпаем подрібненим сиром (половиною);
  3. Зверху поміщаємо другу тонкий коржик;
  4. Сир подплавливается – перевертаємо;
  5. Кільця ананаса розрізаємо на 8-10 частин;
  6. Шаткуємо напівпрозорими слайсами салямі;
  7. Розподіляємо ковбасу за усі площини основи;
  8. Рівномірно посипаємо крошеным ананасом;
  9. Присмачую залишилася томатною заправкою і залишками моцарели потертій;
  10. Мінімальний вогонь і накриваємо кришкою;
  11. Приступайте до трапези, коли сир розплавиться.

Піца з товстого лаваша в мікрохвильовці

  • окіст копчений (курячий) – 1 шт.;
  • майонез – 20 г;
  • сир (твердіший) – 70 г;
  • лаваш (товстий) – 1 шт.;
  • кетчуп – 1 ст. л.;
  • томат – 1 шт.

Потрібно часу: 15 хвилин.

Калорії: 208,9.

  1. Лавашу надаємо форму кола, кухонні ножиці допоможуть (якщо коржик квадратна);
  2. Кетчупом присмачую поверхню, ложкою розмазуємо;
  3. З окосту знімаємо м'ясо і шаткуємо за смаком;
  4. Помитий томат розділіть ножем на півкільця;
  5. Промазану основу устелите томатными часточками, поверх – крошеную курятину;
  6. Майонезом намалюйте тонку сіточку по всій поверхні заготовки;
  7. Завершальний шар – потертий сир;
  8. Розміщуємо в мікрохвильовці піцу і пропекаем 7-10 хвилин (залежно від потужності);
  9. Крошеная зелень може стати відмінним прикраса готової їжі.

Як приготувати котлети з судака читайте в нашій статті.

Як приготувати неймовірно курку в пароварці ми розповімо вам тут.

Як зробити смачний соус з томатної пасти, читайте тут.

Піца з морепродуктами

  • 0,5 цибулини;
  • лаваш – 1 товстий;
  • сир – 120 г;
  • кальмар (морожений) – 150 г;
  • аджика – 15 г;
  • мідії (не мариновані) – 150 г;
  • томат – 1 великий;
  • соус томатів – 20 р.

Потрібно часу: 30 хвилин.

Калорії: 143,3.

  1. Морепродукти розморожуємо попередньо;
  2. Шінкованной кільцями кальмар відправляємо до свіжих мідій і ошпарюємо окропом;
  3. Зливаємо киплячу воду і заливаємо ще раз (новим окропом), 7 хвилин очікуємо;
  4. Розстилаємо паперовий рушник і водружаем на нього вилучені з окропу морепродукти;
  5. Цибульну половинку рубаємо соломкою;
  6. На кружечки розрізаємо томат;
  7. Натираємо сир;
  8. Основу з коржі обмазуємо сумішшю соусу і аджики;
  9. Усыпаем цибулею;
  10. Викладаємо кружечки помідора;
  11. Рівномірно розміщуємо ошпарені дари моря;
  12. Засипавши сиром, впроваджуємо в духовку на 15 хвилин, задавши їй 180°С.

Грибна піца з блакитним сиром

  • томат;
  • зубець часнику;
  • оливки – десяток;
  • благородний сир (блакитний) – 40 г;
  • масло;
  • твердий сир – 60 г;
  • трави сушені;
  • лаваш.

Потрібно часу: 20 хвилин.

Калорії: 208,3.

  1. Капелюшки печериць позбавляємо від шкірки;
  2. Слайсами подрібнюємо;
  3. Скроплюємо Маслом сковороду, очікуємо сильного напруження і задаємо грибів золотисту скоринку за 5 хвилин, не забувши видавити туди часниковий зубець;
  4. Кружальцями нашинковываем томат;
  5. Оливки кришимо півкільцями і залишаємо на ситі для стікання рідини;
  6. Блакитний сир рубаємо шматочками, твердий — тремо;
  7. Лаваш скроплюємо маслом, усыпаем травами (прованськими);
  8. Розкладаємо томат;
  9. Розміщуємо обсмажені шампіньйони рівномірно;
  10. Заготівлю усыпаем оливковими часточками;
  11. Розподіляємо сири;
  12. 7 хвилин пропекаем в духовій шафі, задавши 180°С.

Корисні поради

  • варіювати начинки можна як завгодно, головне, щоб продукти були готові;
  • замінюючи звичайне тісто лавашем, необхідно пам'ятати, що ця тонка коржик і може мати надриви і нерівності. Тому інгредієнти в начинку слід вибирати сухіший;
  • перед подрібненням складові обов'язково підсушуємо від вологи після миття.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: