24 июнь 2019 1 902

Смачні начинки для рулету з лаваша на вибір

Лаваш або прісний хліб (в перекладі з вірменської мови) все частіше використовується в приготуванні різних закусок і рулетів. Немає нічого складного в заповненні всілякими начинками готового лаваша, але при цьому страва виходить досить ситним, оригінальним і не приїдається. Ось кілька способів приготування рулетів з лаваша з різними начинками.

Начинка з качиної грудки
Інгредієнти Кількість
лавашная коржик - 1 шт.
грудка качки охолоджена - 0,5 кг
картоплини - 3 шт.
цибуля-ріпка - 0,1 кг
свіжа зелень - кріп, петрушка, чебрець, листочки салату - за смаком
сіль, перчик, оцтова кислота, розлучена з водою, соєвий соус - за бажанням
Час приготування: 150 хвилин Калорійність на 100 грам: 414 Ккал

Для приготування начинки необхідно попередньо підготувати качину грудку. Її слід замаринувати. Для цього охолоджене м'ясо натирається сіллю, перцем і сумішшю сухих ароматних трав.

Потім грудку рекомендується щільно загорнути в харчову плівку і відкласти в прохолодне приміщення на один або дві години. Після того як м'ясо пройшло процес маринування, його слід вийняти з холодильника, нарізати поперек волокон на шматки розміром 0.5 – 1 см і обсмажити на дуже гарячій сковорідці з обох країв. Готову грудинку скласти на тарілку і трохи збризнути соєвим соусом.

Картоплю очистити, нарізати на тонкі бруски, промити в холодній воді і смажити до повної готовності.

Ріпчасту цибулю нарізати не товстими кільцями і заливається гарячою водою з додаванням оцту на 5 хвилин. Після чого рідина обов'язково слід злити і цибулю обсушити.

Кріп, петрушку, чебрець дрібно нарізати і злегка посолити.

На лист коржі тісно розкладаються листочки салату, слідом за тим шматочки качиної грудки, шар картоплі і зелень. Лаваш загорнути в тугий рулет, порізати на частини і ніжно обсмажити з двох боків на сковороді без додавання масла. Готову страву накривати на стіл в теплому або холодному вигляді.

Рулет з лаваша з морепродуктами

Для виготовлення рулетика необхідно:

  • тонка коржик-1 шт;
  • заморожений збір морепродуктів — 0.5 кг;
  • кукурудза – 1 банка;
  • пармезан — 0.2 кг;
  • часник -1 зубчик;
  • кріп свіжий — 0.1 кг;
  • майонез за смаком.

Час виготовлення – 30 хв.

Поживна цінність страви — 136,62 кал. / 100 грам.

Щоб приготувати рулет з морепродуктів, необхідно в першу чергу розморозити суміш і потім злегка відварити, недовго хвилин 5. Не слід довго варити морепродукти, це зіпсує смак. Готова суміш відкидається на друшляк і остигає.

Потім всі морепродукти варто нарізати на дуже дрібні шматочки. Потім до отриманої маси додається консервована кукурудза, все злегка присаливается. Отриманий салат потрібно заправити майонезом, дрібно нарізаним кропом і часником. Дати вбратися соусу 10 — 15 хвилин.

Лаваш розкласти на рівній поверхні і нанести на нього рівним шаром суміш з морепродуктів, кукурудзи і соусу. Скрутити в рулет і відправити в холодильник на 30 хвилин. Виставляти на стіл, порізавши на однакові шматочки невеликого розміру.

Рулет з начинкою з червоної риби

Для виготовлення рулету слід взяти:

  • лаваш-1 шт;
  • м'якоть форелі або сьомги слабосолона – 0.3 кг;
  • сир м'який типу «віола» — 0.3 кг;
  • салат листовий — 0.1 кг

Час приготування – 1 ч. 20 хв.

Калорійність — 129,9 кал. / 100 грам.

Рибу нарізати тонкими пластиками, листя салату промити під краном і обсушити.

Поверхня лавашу намазати акуратним шаром сиру повністю. Потім на сир покласти салат листовий, його потрібно злегка притиснути до сиру.

Поверх листя тонким шаром кладуть шматочки форелі.

Лаваш згорнути в тугий рулет і прибрати в холодильник на 1 годину. За деякий час до подачі на стіл рулетик нарізати на невеликі порції розміром 2 — 3 сантиметри.

Лінива піца

Для виготовлення страви необхідно:

  • лавашная коржик – 1 шт;
  • ковбасні вироби — 0.2 кг;
  • корнішони мариновані — 0.1 кг;
  • гриби свіжі (морожені) — 0.1 кг;
  • помідори свіжі — 2 шт;
  • сир топленому — 0.2 кг;
  • свіжа зелень.

Час виготовлення – 50 хв.

Калорійність -195,62 кал / 100 грам.

Лист лаваша з одного боку повністю покрити шаром плавленого сиру. Ковбасні вироби дрібно нарізати і насипати поверх сиру, злегка притиснути.

Гриби подрібнити і обсмажити на вершковому маслі до повної готовності, остудити і змішати з подрібненими огірками — це буде третій шар рулету. Помідори слід промити, вийняти хвостик і порізати тонкими пластами, укласти поверх грибної суміші.

Базилік, пір'я цибулі дрібно-намелко порізати і присипати поверх помідорів. Лаваш скрутити в рулет і нарізати на частини, потім викласти на деко і відправити в попередньо нагріту до 220 градусів духовку на 10 — 15 хвилин.

Цей рулет можна виставляти на стіл, як у гарячому, так і в холодному вигляді.

Закуска до пива

Для виготовлення закусочного рулетика необхідно взяти:

  • лаваш – 1 шт;
  • твердий сирок – 0.5 кг;
  • майонез — 0.1 кг;
  • часник — 3 зубчики;
  • перець чорний і червоний за смаком.

Час виготовлення – 15 хв.

Калорійність — 401,66 кал / 100 грам.

Для приготування цього рулету потрібно трохи часу та мінімальну кількість продуктів.

Сир необхідно натерти на тертці і з'єднати з дрібно перерубленным часником. Отриману суміш полити невеликою кількістю майонезу, додати трохи перцю.

Сирною масою заповнити всю площину лаваші, згорнути в рулет і запекти в духовці до золотистого кольору. Ще гарячим рулет розділити на порційні шматки і подавати на стіл, хоча і в холодному вигляді цей рулет дуже смачний.

Річний рулет з зеленню

Для виготовлення рулету слід взяти:

  • тонка прісна корж -1 шт;
  • шпинат свіжий — 0.5 кг;
  • щавель свіжий — 0.2 кг;
  • свіжа зелень кропу, петрушка, пір'я цибулі;
  • сіль, перець за смаком.

Час виготовлення – 30 хв.

Поживна цінність страви — 26,10 кал / 100 грам.

Для приготування начинки необхідно трішки обсмажити на вершковому маслі шпинат і щавель, посолити і додати перець. Готову зелену суміш охолодити, змішати з подрібненим кропом, цибулею, петрушкою.

Отриманий фарш викласти на середину лаваша і повернути в тугий рулет, остудити протягом 30 хвилин. Зроблений рулет розсікти на порції і виставляти як самостійну страву або як гарнір до м'яса.

Пишні біляші на сковороді з м'ясною начинкою — візьміть на замітку цей рецепт.

Читайте як приготувати листковий салат з крабових паличок з помідорами в нашій статті.

Печиво грибочки у формочках на газу — улюблена з дитинства випічка буде знову на вашому столі.

«Бразильські мотиви»

Для виготовлення закуски потрібно взяти:

  • лаваш-1 шт;
  • ананаси консервовані — 0.1 кг;
  • копчене куряче м'ясо — 0.2 кг;
  • сир Фета або бринза — 0.1 кг;
  • оливки — за бажанням;
  • свіжа зелень;
  • оливкова олія.

Час виготовлення – 40 хв.

Калорійність — 263,25 кал / 100 грам.

Ананаси, куряче м'ясо, оливки та сир нарізати однаковими невеликими кубиками. Зелень подрібнити і додати в салат. Суміш збризнути помірною кількістю оливкової олії і дати просочитися 10 — 15 хвилин.

Лист лаваша розправити на рівній поверхні, в середину викласти суміш з ананасів, м'яса і сиру, загорнути в рулет. Відправити в холодильник на 20 хвилин. При подачі на стіл нарізати на великі порційні шматки.

Закуска з гострою начинкою


Для виготовлення рулету необхідно:

  • лаваш-1 шт;
  • м'ясо куряче варене — 0.3 кг;
  • морковча — 0.2 кг;
  • цибуля ріпчаста – 1 шт;
  • гірчичний соус – 2 ст. л.

Час приготування — 40хв.

Калорійність — 89,18 кал. / 100 грам.

Для приготування гострого рулету необхідно на лист лаваша в першу чергу нанести шар гірчиці. Потім по всій по всій поверхні рівномірно розподілити моркву.

Третій шар це дрібно нарізане варене куряче філе. І останній шар – цибулю, порізану тонкими півкільцями.

Потім необхідно скачати рулет, порізати на порційні шматки і злегка підігріти в духовій шафі. Страва готова.

Рулетик по-мексиканськи

Для виготовлення страви слід взяти:

  • тонка коржик – 1 шт;
  • суміш мексиканська заморожена – 1 уп;
  • перець чилі – 1 шт;
  • соєвий соус – 1 ст. л;
  • сіль, асорті червоного і чорного перцю.

Час виготовлення – 30 хв.

Поживна цінність страви — 136,69 кал. / 100 грам.

Для приготування рулету з лаваша з мексиканськими мотивами необхідно готову овочеву суміш посмажити до готовності на сковороді. Готові овочі викладаються на шар лаваша і посипаються сіллю, перцем, сбрызгиваются соєвим соусом.

Перець чилі необхідно очистити від насіння і нарізати на дуже тонкі півкільця, розкласти їх на овочеву суміш.

Згорнути рулет, розділити на шматочки завбільшки 3 — 4 см, подавати до столу.

Начинка з ікрою нерки, рисом і авокадо

Для виготовлення ролу слід взяти:

  • лавашная коржик – 1 шт;
  • рис варений — 0.1 кг;
  • ікра червона — 0.25 кг;
  • авокадо – 1 шт;
  • соєвий соус – 1 ст. л.

Час виготовлення – 3 години.

Калорійність — 155кал. / 100 грам.

Заздалегідь відварений рис викласти по всій площині лаваша. Поверх шару рису на середину викласти тонко нарізане авокадо. Третім шаром рулету буде червона ікра.

Після того, як всі інгредієнти поміщені на лаваш, їх необхідно скропити соєвим соусом і згорнути в трубочку. Готовий рулет помістити в прохолодне місце на пару годин. Пропонувати на стіл, розрізавши на однакові невеликі шматочки.

Рулет з лаваша — настільки цікаве блюдо, що начинку можна робити абсолютно будь-яку, змішуючи різні компоненти.

Як кажуть, в цьому блюді фантазія кухаря не обмежена ніякими рамками. Як варіант, можна готувати і солодкі рулети з лаваша, використовуючи для начинки солодкі соуси, фрукти, джеми і мармелад.

Сподіваємося, що наші рецепти допоможуть вам приготувати смачні закуски для частування рідних і близьких.

Що ще почитати: