Як приготувати рулет з лаваша з куркою
Прекрасним прикрасою будь-якого урочистого або буденного столу може стати ситний, але легкий і досить простий у приготуванні рулет, зроблений за допомогою лаваша. Найбільш часто при створенні страви основою служить курятина і різні овочі.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
яйця - | 2 шт. |
куряче біле м'ясо (з грудки) - | 0,4 г |
сіль - | ½ Ч. л. |
сир (напівтвердого сорту) - | 150 г |
пір'я зеленої цибулі - | 50 г |
солодкий перець - | 150 г |
майонез - | 150 г |
вірменський лаваш (тонкий лист) - | 1 шт |
Час приготування: 90 хвилин | Калорійність на 100 грам: 188 Ккал |
В основі класичного рецепту лежить куряче філе, а ось гармонійно поєднувати можна цей вид м'яса з будь-якими овочами, сирами і соусами для начинки рулету.
В трохи підсоленій воді відварити курятину до готовності, не розрізаючи на занадто малі шматочки, щоб не втрачати сік.
Також слід поставити варити «круто» яйця. Сир в цей час можна натерти на тертці дрібно, пір'я цибулі і перець порізати.
Відварене філе подрібнити за допомогою блендера або порвати руками на дрібні нитки, шматочки. Яйця очистити, натерти на тертці. В одній глибокій ємності змішати цибулю, перець, яйця, сир, курятину, майонез.
Розстелити лист лаваша і на ньому рівномірно викласти м'ясну начинку. Звернувши його рулетом, обгорнути фольгою і поставити в прохолодне місце на дві години.
Страву можна не ставити просякати, а нарізати відразу, але, постоявши трохи в згорнутому вигляді, всі продукти просочаться, рулет стане помітно м'якше і ніжніше на смак.
Як приготувати рулет з вірменського лаваша з копченою куркою
Для створення смачного і ніжного страви будуть потрібні:
- тонкий лаваш – 2 шт.;
- плавлений сирок – 200 г;
- куряча грудка копчена – 250 г;
- майонез – 100 г;
- морква по-корейськи – 150 р.
На приготування рулету буде витрачено півгодини часу. Калорійність 100 грам страви дорівнює 193 ккал.
Щоб зробити рулет з допомогою лаваша спочатку потрібно підготувати продукти для начинки. Плавлений сирок натирається на дрібній тертці, курятина нарізається тонкими скибочками, а надто довга корейська морквина ріжеться на шматочки в середньому по три сантиметри завдовжки.
Перший лаваш потрібно розстелити і змастити половиною взятого майонезу по всьому периметру. Зверху викласти тертий сирок, а слідом покрити іншим листом лаваша. Щільно притиснути між собою шари з них для «склеювання». Далі викласти решті майонез, рівномірно промазати всю поверхню, Після посипати морквину і викласти копчену курятину. Акуратно і щільно згорнути рулет, намагаючись не порвати лаваш.
Якщо страву потрібно зберігати якийсь час до приходу гостей, його слід обернути харчовою плівкою, а якщо ні, то можна нарізати шматочками по два сантиметри завширшки, прикрасити зеленню, подати.
Рецепт з курячою грудкою і грибами
Зовсім прості продукти в чудовому поєднанні один з одним можуть швидко і легко перетворитися в ситний сніданок, щільний обід або легкий вечерю. Рулет з лаваша можна зробити з невеликої кількості інгредієнтів і подати до столу в дуже короткий час. Для створення м'якого і соковитого страви будуть необхідні:
- вірменський лаваш – 2 шт.;
- твердий сир – 100 г;
- куряча грудка – 400 г;
- мариновані гриби – 300 г;
- цибуля ріпчаста – 100 г;
- майонез – 150 р.
Час, який буде потрібно для приготування, становить півгодини, а енергетична цінність дорівнює всього 162 ккал на 100 грам рулету.
Для начинки рулету слід підготувати продукти. М'ясо відварити у трохи підсоленій воді, а потім подрібнити. Гриби тонко нарізати, сир крупно натерти, цибулю почистити і нарізати дрібненько.
Лаваш застелити один поверх іншого, рівномірно змастити майонезом і викласти шарами – курятину, цибулю, гриби. Залишити сухими, без начинки лише пару сантиметрів по краю лаваша. Зверху посипається сир, лаваш скручується в рулет.
Отриманий рулет буде набагато смачніше, якщо його відправити на пару хвилин у мікрохвильову піч, щоб сир трохи розтанув, а лише потім нарізати на шматочки. Подати можна з зеленню, свіжими овочами, сметанним або томатним соусом.
Піца з помідорами, ковбасою і сиром — найпростіші рецепти цього італійського блюда, в різних варіаціях.
Як зварити бісквіт без яєць в мультиварці читайте в нашій статті.
А ви знаєте як приготувати сирне печиво без масла і маргарину? Ми зібрали кілька рецептів.
Як запекти рулет в духовці
Запечений рулет, який зроблений з допомогою лаваша, допоможе прикрасити стіл будь-якої святкової події. Його виготовлення не потребуватиме великої кількості часу, а вишуканість додадуть страві смачні і корисні продукти, вибрані для начинки.
Це можуть бути і свіжі овочі і морепродукти, але так як класичний рецепт передбачає використання м'яса курки, сиру і зелені, то для створення рулету знадобляться:
- куряче філе – 400 г;
- майонез – 300 г;
- свіжі гриби – 300 г;
- лаваш (тонкий аркуш) – 1 шт (180 г);
- цибуля – 100 г;
- масло вершкове – 30 г;
- яйце – 1 шт.;
- сир (твердих сортів) – 250 г;
Для приготування знадобиться не більше однієї години, і аж цілих 226 ккал буде в ста грамах смачного і ситного страви.
Для приготування начинки слід вибрані гриби, цибулю порізати кубиками однакового розміру приблизно розміром з півсантиметра. Потім підсмажити їх на маслі до готовності і охолодити. Курятину відварити, дрібно порізати або порвати на ниточки, подрібнити у блендері. Сир подрібнити на дрібній тертці.
Розстелений на рівній робочої поверхні лаваш промазати тонкий шаром майонезу і рівномірно посипати м'ясом курки. Потім зробити сітку з майонезу на поверхні м'яса викласти піджарку з грибів і цибулі, а наступним шаром стане сир.
Після лаваш скачувати в рулет бажано дуже дбайливо, щоб не порвати лист, але як можна більш щільно. Яйце збити, змішати з однією ложкою майонезу, змастити цією сумішшю поверхню рулету, який слід викласти на застелене папером деко для запікання.
У духовці рулет з лаваша з куркою запікати при температурі 120° усього п'ятнадцять хвилин до придбання їм красивого піджаристого кольору. Подавати можна гарячим з зеленню і томатним соусом, холодним до чаю та інших напоїв.
Корисні поради
Калорійність страви безпосередньо залежить від обраних продуктів, тому щоб її зменшити, можна вибрати майонез дієтичний, додати свіжі овочі. І як би не хотілося не вдаватися до порад з приготування рулету, все ж слід пам'ятати що:
- Будь-які продукти потрібно дрібно подрібнювати – не буде рватися лист лаваша, який повинен бути обраний тонким для швидкого просочування;
- Сир для страви брати твердого, або напівтвердого сорту – швидше розплавиться при подачі гарячої, а ось для «склеювання декількох шарів лаваша слід вибрати або вершковий плавлений сирок;
- Не потрібно викладати велика кількість огірків і помідор при начинці – вони пустять сік, а рулет буде тріскати розпадатися;
- Використовувати майонез для цього рулету не потрібно – краще швидко приготувати сметанний соус (придбати соус Бешамель), який добре просочить своїм ароматом блюдо.
Рулет можна зберігати в холодильнику зовсім недовгий час, але ось продукти для нього окремо зберігаються набагато довше. Варто тільки викласти їх і скрутити лаваш – смачне і дуже ситна страва буде готова в лічені хвилини.