28 апрель 2019 1 043

Як приготувати локшину по-флотські з фаршем

Локшина з фаршем — те блюдо, яке дійсно готується неймовірно швидко і так само просто. Якщо готувати її до вечері, то можна не переживати, що потрібно щось зробити заздалегідь. Таке блюдо готується не більше години і обов'язково подається гарячим.

Простий рецепт
Інгредієнти Кількість
коріандру - 1 пучку
локшини - 180 г
масла вершкового - 25 г
масла - 45 мл
базиліка - 3 дрібку
фаршу - 140 г
куркуми - 1 пучку
Час приготування: 30 хвилин Калорійність на 100 грам: 388 Ккал

Процес приготування локшини з фаршем:

  1. Розігріти сковороду з маслом, всипати базилік, коріандр і прогріти спеції протягом тридцяти секунд;
  2. Викласти до спецій фарш, розбити його як можна більше, щоб не був цілим шматком;
  3. Посолити м'ясо, тушкувати до готовності, розбиваючи грудочки дерев'яною лопаткою;
  4. Поки готується м'ясо, можна зайнятися локшиною, почавши з каструлі з водою;
  5. Для цього набрати велику ємність з водою, прибрати її на газ;
  6. Довести до кипіння, всипати локшину, дати куркуму до неї і, помішуючи, варити до готовності;
  7. Готові злити макарони на друшляк, дати стекти;
  8. Знову всипати в каструлю, додати масло і перемішати, поки гарячі макарони;
  9. До локшині додати м'ясо, перемішати і можна нести страву до столу.

Локшина по-флотськи з фаршем і томатною пастою

  • 1 морква;
  • 450 р фаршу;
  • 30 мл будь-якого масла;
  • 1 цибуля;
  • 340 г макаронів;
  • 30 г томатної пасти.

Скільки готувати – 45 хвилин.

Калорійність на 100 г – 265 ккал.

Процес приготування:

  1. Нагріти сковорідку з рослинним маслом, викласти на нього фарш;
  2. Розбити його лопаткою, щоб не було грудочок, і маса стала розсипчастою;
  3. Поки він схоплюється, можна цибулю очистити від шкірки і видалити коріння;
  4. Порізати його на маленькі кубики;
  5. Моркву почистити, помити і натерти на тертці;
  6. Додати обидва коренеплоду до майже готового м'яса, перемішати, продовжуючи робити його розсипчастим;
  7. Тушкувати ще хвилин п'ятнадцять, додавши улюблені спеції за смаком;
  8. За цей час закип'ятити великий сотейник з водою, посоливши її;
  9. У киплячу воду всипати макаронні вироби і готувати їх до м'якості, не забуваючи помішувати;
  10. У сковороду по закінченню п'ятнадцяти хвилин відправити томатну пасту, перемішати і дати прокипіти десять хвилин;
  11. Макарони і фарш будуть готові приблизно в один час;
  12. Локшину злити, повернути в каструлю, перемішати з м'ясом і подавати до столу.

«Бесбармачная» локшина з фаршем

  • 260 г бесбармачной локшини;
  • 270 г фаршу;
  • 140 г перцю;
  • 1 цибуля-шніт;
  • 3 дрібку паприки;
  • 25 мл соняшникової олії.

Скільки готувати – 40 хвилин.

Калорійність на 100 г – 235 ккал.

Процес приготування:

  1. Фарш позбавити від упаковки, посолити його;
  2. Закип'ятити сотейник середнього розміру з водою, опустити його туди і довести його до готовності;
  3. За час, поки готується м'ясна частина, цибулі зрізати коріння і цибулі;
  4. Далі його вимити і нарізати півкільцями;
  5. Нагріти сковорідку з маслом, всипати цибулю і перець, тушкувати компоненти до м'якості;
  6. Після цього остудити їх, витягнувши в іншу ємність;
  7. Готове м'ясо злити на сито, дати йому стекти, але над іншою каструлею, так як бульйон слід зберегти;
  8. Далі обсмажити трохи на сковороді після цибулі і перцю;
  9. Потім з'єднати цибулю і перець з фаршем, додати паприку і перемішати;
  10. Бульйон закип'ятити і опустити туди локшину, варити до готовності, злити на друшляк;
  11. Локшину викласти на тарілку, зверху м'ясну масу і до столу.

Приготування в мультиварці

  • 1 цибулина;
  • 340 г фаршу;
  • 250 г локшини;
  • 20 мл будь-якого масла.

Скільки готувати – 1 годину 35 хвилин.

Калорійність на 100 г – 275 ккал.

Як приготувати локшину по-флотські з фаршем в мультиварці:

  1. Лук очистити, порізати його меленьким кубиками, подрібнити блендером або теркою;
  2. Включити каструлю, налити в неї масло;
  3. Прогріти його і всипати цибулю, тушкувати до м'якості;
  4. Додати фарш, відразу ж постаратися зробити його як можна більш розсипчастим;
  5. Туди ж відправити спеції, добре перемішати компоненти;
  6. Гасити компоненти разом, поки маса не буде повністю готова;
  7. Після цього до м'яса всипати локшину, залити водою, щоб накрило;
  8. Варити компоненти до повної готовності в режимі плову і можна подавати до столу.

Візьміть на замітку рецепт торта на сковороді — це дуже простий варіант десерту, який не треба пекти.

Салат з грибами, печерицями та куркою — спробуйте приготувати цю закуску.

Візьміть на замітку рецепт смачного борщу з консервованою квасолею.

Запіканка з фаршем і яйцем

  • 150 г цибулі;
  • 3 яйця;
  • 250 р фаршу;
  • 230 мл молока;
  • 40 г вершкового масла;
  • 220 г локшини;
  • 260 мл бульйону.

Скільки готувати – 1 годину і 15 хвилин.

Калорійність на 100 г – 165 ккал.

Процес приготування:

  1. Набрати каструлю середнього розміру з водою, відправити її на плиту;
  2. Коли вода закипить, посолити її і всипати макарони;
  3. Варити до готовності, не забуваючи помішувати, щоб не склеїлись і не пристали до дна посуду;
  4. Готові борошняні вироби перелити на друшляк і промити проточною водою;
  5. Цибуля позбавити від лушпиння, видалити коріння і подрібнити голівку на дрібні кубики;
  6. Вершкове масло кинути на сковороду, розтопити його;
  7. Всипати цибулю і готувати до рум'яності;
  8. Додати фарш і спеції, добре перемішати його з цибулею;
  9. Розбити м'ясну масу лопаткою, так як в результаті знадобиться розсипчаста маса, а не один великий шматок м'яса;
  10. До майже готової маси влити бульйон, готувати протягом п'ятнадцяти хвилин;
  11. Яйця розбити в глибоку миску, збити їх, додати до них молоко і довести до однорідності;
  12. Туди ж всипати макарони і добре перемішати;
  13. Форму для випічки змастити, викласти в неї половину макаронів;
  14. Потім м'ясний шар з бульйоном і друга частина локшини;
  15. Прибрати в гарячу духовку на тридцять хвилин.

Локшина з м'ясом, грибами і сиром

  • 240 г сиру;
  • 1 цибуля;
  • 350 г локшини;
  • 40 мл рослинного масла;
  • 350 г грибів;
  • 350 г фаршу.

Скільки готувати – 1 годину і 25 хвилин.

Калорійність на 100 г – 243 ккал.

Процес приготування:

  1. Закип'ятити великий сотейник з солоною водою;
  2. Коли вона закипить, всипати макарони за смаком (які подобаються);
  3. Варити їх до готовності, не забуваючи помішувати в процесі варіння;
  4. Цибулю за цей час почистити, видалити коріння і нарізати дрібним кубиком;
  5. Гриби очистити ніжки, капелюшки, нарізати гриби пластинками;
  6. Нагріти сковорідку з маслом, викласти в неї фарш;
  7. Розбити його лопаткою, щоб обжаривался в розсипчастою вигляді;
  8. До майже готового м'яса додати гриби і цибулю, тушкувати до готовності;
  9. Змішати м'ясо і гриби з макаронами, викласти у форму для запікання;
  10. Нагріти шафа до 180 за Цельсієм;
  11. Сир подрібнити на тертці, всипати їм страву;
  12. Прибрати форму на двадцять п'ять хвилин, подавати в гарячому вигляді.

Макарони з фаршем та сиром

  • 250 г сиру;
  • 220 мл сметани;
  • 5 г солі;
  • 350 р макаронів;
  • 2 зубки часнику;
  • 200 г пармезану;
  • 1 перо зеленої цибулі;
  • 25 г вершкового масла;
  • 550 г фаршу;
  • 240 мл томатного соку;
  • 3 дрібку чорного перцю.

Скільки готувати – 1 годину і 30 хвилин.

Калорійність на 100 г – 224 ккал.

Процес приготування:

  1. Нагріти велику каструлю з водою, довести до кипіння і посолити;
  2. У киплячу воду всипати макарони, варити їх до готовності, не забуваючи помішувати;
  3. Готову локшину злити на друшляк, промити холодною водою;
  4. Нагріти сковорідку, кинути вершкове масло;
  5. За час, поки масло тане, очистити від лушпиння і корінця часник;
  6. Пустити під прес прямо в масло, трохи підсмажити;
  7. До часнику додати солі, чорного перцю і фарш;
  8. Розбити грудочки, щоб отримати розсипчасту м'ясну масу;
  9. Тоді додати томатний сік і тушкувати ще хвилин п'ять;
  10. За цей час сполоснути цибулю і дрібно порубати його;
  11. По закінченню часу додати цибулю в сковороду, туди ж сметану, сир і локшину;
  12. Компоненти перемішати і вилити у форму для запікання;
  13. Пармезан дрібно натерти, посипати їм блюдо і прибрати в духовку;
  14. Запікати його тридцять хвилин.

Поради початківцям кулінарам

Купуючи фарш, обов'язково потрібно звертати увагу на його зовнішній вигляд, в першу чергу. Залежно від виду м'яса, колір повинен відповідати. Тобто, курячий варіант буде ніжно рожевий, свинячий – рожевий, а яловичий або телячий – насичено-червоний.

Попросіть продавця відщипнути фаршу і подивіться колір продукту зсередини. Так колір не повинен бути яскравіше. Зовні ж продукт не повинен бути сірим.

Попросіть продавця відщипнути для вас трохи фаршу. Через пакет розітріть його пальцями. Консистенція повинна бути м'якої, ніжної, повинна легко розтиратися. Без грудочок і твердих частинок.

Продукт повинен пахнути м'ясом, якщо ж від нього віддає спеціями, то краще відмовитися від придбання даного продукту. Найімовірніше, пряний запах продукту надавався, щоб перебити інший, вже неприємний аромат.

Зверніть увагу на посуд, в якій лежить м'ясо. Якщо під фаршем калюжа каламутною і темної крові – продукт лежить на прилавку досить давно. Якщо сухо – продукт зроблений їх хрящів і тому соковитості від нього очікувати не варто. В ідеалі невелика калюжа може бути.

Важливо пам'ятати, що термін зберігання такого продукту в закритій упаковці – не більше трьох діб у холодильнику. Відкриту упаковку з м'ясом чи той продукт, що куплений на вагу, краще вжити в той же день.

Фарш і макарони – класика жанру. З фаршу можна зробити котлети, фарш, соус, але ми вирішили просто змішати його з макаронами. Виходить більше, ніж просто і неймовірно смачно. Якщо ви ще не пробували, то час прийшов! Обіцяємо, що сподобається і вам, і вашим дітям, і друзям.

Що ще почитати: