Як приготувати локшину по-флотські з фаршем
Локшина з фаршем — те блюдо, яке дійсно готується неймовірно швидко і так само просто. Якщо готувати її до вечері, то можна не переживати, що потрібно щось зробити заздалегідь. Таке блюдо готується не більше години і обов'язково подається гарячим.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
коріандру - | 1 пучку |
локшини - | 180 г |
масла вершкового - | 25 г |
масла - | 45 мл |
базиліка - | 3 дрібку |
фаршу - | 140 г |
куркуми - | 1 пучку |
Час приготування: 30 хвилин | Калорійність на 100 грам: 388 Ккал |
Процес приготування локшини з фаршем:
- Розігріти сковороду з маслом, всипати базилік, коріандр і прогріти спеції протягом тридцяти секунд;
- Викласти до спецій фарш, розбити його як можна більше, щоб не був цілим шматком;
- Посолити м'ясо, тушкувати до готовності, розбиваючи грудочки дерев'яною лопаткою;
- Поки готується м'ясо, можна зайнятися локшиною, почавши з каструлі з водою;
- Для цього набрати велику ємність з водою, прибрати її на газ;
- Довести до кипіння, всипати локшину, дати куркуму до неї і, помішуючи, варити до готовності;
- Готові злити макарони на друшляк, дати стекти;
- Знову всипати в каструлю, додати масло і перемішати, поки гарячі макарони;
- До локшині додати м'ясо, перемішати і можна нести страву до столу.
Локшина по-флотськи з фаршем і томатною пастою
- 1 морква;
- 450 р фаршу;
- 30 мл будь-якого масла;
- 1 цибуля;
- 340 г макаронів;
- 30 г томатної пасти.
Скільки готувати – 45 хвилин.
Калорійність на 100 г – 265 ккал.
Процес приготування:
- Нагріти сковорідку з рослинним маслом, викласти на нього фарш;
- Розбити його лопаткою, щоб не було грудочок, і маса стала розсипчастою;
- Поки він схоплюється, можна цибулю очистити від шкірки і видалити коріння;
- Порізати його на маленькі кубики;
- Моркву почистити, помити і натерти на тертці;
- Додати обидва коренеплоду до майже готового м'яса, перемішати, продовжуючи робити його розсипчастим;
- Тушкувати ще хвилин п'ятнадцять, додавши улюблені спеції за смаком;
- За цей час закип'ятити великий сотейник з водою, посоливши її;
- У киплячу воду всипати макаронні вироби і готувати їх до м'якості, не забуваючи помішувати;
- У сковороду по закінченню п'ятнадцяти хвилин відправити томатну пасту, перемішати і дати прокипіти десять хвилин;
- Макарони і фарш будуть готові приблизно в один час;
- Локшину злити, повернути в каструлю, перемішати з м'ясом і подавати до столу.
«Бесбармачная» локшина з фаршем
- 260 г бесбармачной локшини;
- 270 г фаршу;
- 140 г перцю;
- 1 цибуля-шніт;
- 3 дрібку паприки;
- 25 мл соняшникової олії.
Скільки готувати – 40 хвилин.
Калорійність на 100 г – 235 ккал.
Процес приготування:
- Фарш позбавити від упаковки, посолити його;
- Закип'ятити сотейник середнього розміру з водою, опустити його туди і довести його до готовності;
- За час, поки готується м'ясна частина, цибулі зрізати коріння і цибулі;
- Далі його вимити і нарізати півкільцями;
- Нагріти сковорідку з маслом, всипати цибулю і перець, тушкувати компоненти до м'якості;
- Після цього остудити їх, витягнувши в іншу ємність;
- Готове м'ясо злити на сито, дати йому стекти, але над іншою каструлею, так як бульйон слід зберегти;
- Далі обсмажити трохи на сковороді після цибулі і перцю;
- Потім з'єднати цибулю і перець з фаршем, додати паприку і перемішати;
- Бульйон закип'ятити і опустити туди локшину, варити до готовності, злити на друшляк;
- Локшину викласти на тарілку, зверху м'ясну масу і до столу.
Приготування в мультиварці
- 1 цибулина;
- 340 г фаршу;
- 250 г локшини;
- 20 мл будь-якого масла.
Скільки готувати – 1 годину 35 хвилин.
Калорійність на 100 г – 275 ккал.
Як приготувати локшину по-флотські з фаршем в мультиварці:
- Лук очистити, порізати його меленьким кубиками, подрібнити блендером або теркою;
- Включити каструлю, налити в неї масло;
- Прогріти його і всипати цибулю, тушкувати до м'якості;
- Додати фарш, відразу ж постаратися зробити його як можна більш розсипчастим;
- Туди ж відправити спеції, добре перемішати компоненти;
- Гасити компоненти разом, поки маса не буде повністю готова;
- Після цього до м'яса всипати локшину, залити водою, щоб накрило;
- Варити компоненти до повної готовності в режимі плову і можна подавати до столу.
Візьміть на замітку рецепт торта на сковороді — це дуже простий варіант десерту, який не треба пекти.
Салат з грибами, печерицями та куркою — спробуйте приготувати цю закуску.
Візьміть на замітку рецепт смачного борщу з консервованою квасолею.
Запіканка з фаршем і яйцем
- 150 г цибулі;
- 3 яйця;
- 250 р фаршу;
- 230 мл молока;
- 40 г вершкового масла;
- 220 г локшини;
- 260 мл бульйону.
Скільки готувати – 1 годину і 15 хвилин.
Калорійність на 100 г – 165 ккал.
Процес приготування:
- Набрати каструлю середнього розміру з водою, відправити її на плиту;
- Коли вода закипить, посолити її і всипати макарони;
- Варити до готовності, не забуваючи помішувати, щоб не склеїлись і не пристали до дна посуду;
- Готові борошняні вироби перелити на друшляк і промити проточною водою;
- Цибуля позбавити від лушпиння, видалити коріння і подрібнити голівку на дрібні кубики;
- Вершкове масло кинути на сковороду, розтопити його;
- Всипати цибулю і готувати до рум'яності;
- Додати фарш і спеції, добре перемішати його з цибулею;
- Розбити м'ясну масу лопаткою, так як в результаті знадобиться розсипчаста маса, а не один великий шматок м'яса;
- До майже готової маси влити бульйон, готувати протягом п'ятнадцяти хвилин;
- Яйця розбити в глибоку миску, збити їх, додати до них молоко і довести до однорідності;
- Туди ж всипати макарони і добре перемішати;
- Форму для випічки змастити, викласти в неї половину макаронів;
- Потім м'ясний шар з бульйоном і друга частина локшини;
- Прибрати в гарячу духовку на тридцять хвилин.
Локшина з м'ясом, грибами і сиром
- 240 г сиру;
- 1 цибуля;
- 350 г локшини;
- 40 мл рослинного масла;
- 350 г грибів;
- 350 г фаршу.
Скільки готувати – 1 годину і 25 хвилин.
Калорійність на 100 г – 243 ккал.
Процес приготування:
- Закип'ятити великий сотейник з солоною водою;
- Коли вона закипить, всипати макарони за смаком (які подобаються);
- Варити їх до готовності, не забуваючи помішувати в процесі варіння;
- Цибулю за цей час почистити, видалити коріння і нарізати дрібним кубиком;
- Гриби очистити ніжки, капелюшки, нарізати гриби пластинками;
- Нагріти сковорідку з маслом, викласти в неї фарш;
- Розбити його лопаткою, щоб обжаривался в розсипчастою вигляді;
- До майже готового м'яса додати гриби і цибулю, тушкувати до готовності;
- Змішати м'ясо і гриби з макаронами, викласти у форму для запікання;
- Нагріти шафа до 180 за Цельсієм;
- Сир подрібнити на тертці, всипати їм страву;
- Прибрати форму на двадцять п'ять хвилин, подавати в гарячому вигляді.
Макарони з фаршем та сиром
- 250 г сиру;
- 220 мл сметани;
- 5 г солі;
- 350 р макаронів;
- 2 зубки часнику;
- 200 г пармезану;
- 1 перо зеленої цибулі;
- 25 г вершкового масла;
- 550 г фаршу;
- 240 мл томатного соку;
- 3 дрібку чорного перцю.
Скільки готувати – 1 годину і 30 хвилин.
Калорійність на 100 г – 224 ккал.
Процес приготування:
- Нагріти велику каструлю з водою, довести до кипіння і посолити;
- У киплячу воду всипати макарони, варити їх до готовності, не забуваючи помішувати;
- Готову локшину злити на друшляк, промити холодною водою;
- Нагріти сковорідку, кинути вершкове масло;
- За час, поки масло тане, очистити від лушпиння і корінця часник;
- Пустити під прес прямо в масло, трохи підсмажити;
- До часнику додати солі, чорного перцю і фарш;
- Розбити грудочки, щоб отримати розсипчасту м'ясну масу;
- Тоді додати томатний сік і тушкувати ще хвилин п'ять;
- За цей час сполоснути цибулю і дрібно порубати його;
- По закінченню часу додати цибулю в сковороду, туди ж сметану, сир і локшину;
- Компоненти перемішати і вилити у форму для запікання;
- Пармезан дрібно натерти, посипати їм блюдо і прибрати в духовку;
- Запікати його тридцять хвилин.
Поради початківцям кулінарам
Купуючи фарш, обов'язково потрібно звертати увагу на його зовнішній вигляд, в першу чергу. Залежно від виду м'яса, колір повинен відповідати. Тобто, курячий варіант буде ніжно рожевий, свинячий – рожевий, а яловичий або телячий – насичено-червоний.
Попросіть продавця відщипнути фаршу і подивіться колір продукту зсередини. Так колір не повинен бути яскравіше. Зовні ж продукт не повинен бути сірим.
Попросіть продавця відщипнути для вас трохи фаршу. Через пакет розітріть його пальцями. Консистенція повинна бути м'якої, ніжної, повинна легко розтиратися. Без грудочок і твердих частинок.
Продукт повинен пахнути м'ясом, якщо ж від нього віддає спеціями, то краще відмовитися від придбання даного продукту. Найімовірніше, пряний запах продукту надавався, щоб перебити інший, вже неприємний аромат.
Зверніть увагу на посуд, в якій лежить м'ясо. Якщо під фаршем калюжа каламутною і темної крові – продукт лежить на прилавку досить давно. Якщо сухо – продукт зроблений їх хрящів і тому соковитості від нього очікувати не варто. В ідеалі невелика калюжа може бути.
Важливо пам'ятати, що термін зберігання такого продукту в закритій упаковці – не більше трьох діб у холодильнику. Відкриту упаковку з м'ясом чи той продукт, що куплений на вагу, краще вжити в той же день.
Фарш і макарони – класика жанру. З фаршу можна зробити котлети, фарш, соус, але ми вирішили просто змішати його з макаронами. Виходить більше, ніж просто і неймовірно смачно. Якщо ви ще не пробували, то час прийшов! Обіцяємо, що сподобається і вам, і вашим дітям, і друзям.