Що таке локшина удон і як її правильно приготувати
Японська кухня дуже різноманітна і досить сильно відрізняється від всіх інших кухонь світу. Не кожній людині вона припаде до смаку. Але, тим не менш, з різноманітності страв можна знайти підходяще саме для себе. Деякі страви можна приготувати самостійно в домашніх умовах.
Локшина удон — що це таке?
У діаметрі локшина не більше 2 — 4 мм. Після термічної обробки вона виглядає набагато об'ємніше. Відтінок буває від білого до сіруватого. Цей вид локшини дуже часто можна побачити в російських супермаркетах. Найчастіше — у відділах японської кухні.
Традиційно удон подається з бульйоном. Вживати можна не тільки в гарячій, але і в холодному вигляді. Її можна подавати з різноманітними овочами, куркою або морепродуктами.
Склад, види та калорійність
До складу локшина удон входить борошно пшеничне, вода і сіль. Іноді разом з пшеничного борошном, додають невелику кількість гречаного або бобової.
Калорійність продукту на 100 гр становить 337 ккал.
В японській кухні існує близько 30 різновидів локшини. Розподіл за видами залежить від того, в якій частині Японії вона виготовляється. Найбільш популярні з них – це:
- Дангодзиру – у діаметрі цей вид локшини товщі у порівнянні з традиційним удоном.
- Инанива-удон – досить тонка в діаметрі локшина.
- Ісе-удон – у діаметрі ця локшина також трохи товста.
- Кансай-удон — досить м'яка на дотик локшина, середнього розміру.
- Кисимэн – плоский удон.
- Сануки – тверда на дотик локшина, товста в діаметрі.
- Суба – разом з борошном додається рослинна зола.
- Хото – широкий, плоский удон.
Користь і шкода
Перш ніж уживати який-небудь продукт в їжу, необхідно дізнатися про його користь і шкоду. Як і будь-яке інше блюдо, удон має корисні властивості, так і різні протипоказання. Але на відміну від корисних властивостей, протипоказань у неї практично немає. В їжу її можна споживати всім.
Користь:
- Із-за вмісту складних вуглеводів у складі, вона сприяє схудненню.
- Профілактика серцево-судинних захворювань.
- Запобігає появі цукрового діабету 2-го типу, а також допомагає при його лікуванні.
- Локшина досить легко і швидко перетравлюється.
- Зміцнює імунітет завдяки вмісту в складі рослинної клітковини.
- Містить в собі вітаміни В1 і В3.
- Вживання страв з цієї локшини допомагає при стресі і нервовому виснаженні.
Шкода:
Особливих протипоказань для вживання страв з удона немає. Єдине, про що потрібно не забувати, це те, що її роблять з пшеничного борошна, в якій міститься певна кількість глютену. Людям, які намагаються дотримуватися безглютенової дієти, слід утриматися від страв, що містять в собі локшину.
А ви знаєте, що в мікрохвильовці можна приготувати смачну випічку? Ось невеличка добірка рецептів шарлотки в мікрохвильовці в різними начинками.
Читайте як приготувати неймовірно смачну запіканку з сиром і гарбузом.
Візьміть на замітку рецепт смачного горохового пюре приготованого в мікрохвильовці.
Як смачно приготувати локшину
Приготувати удон не складе великої праці. Її необхідно опустити в киплячу воду на 10 – 12 хвилин. Після чого промити в холодній воді. Тепер вона готова для приготування різних кулінарних страв.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
удон - | 350 г |
курча - | 200 г |
червоний солодкий перець - | 2 шт. |
стручкова квасоля - | 60 г |
листя пак–чой - | 70 г |
маленька кукурудза «бейбі корн» - | 60 г |
пророщена соя - | 30 г |
олія соняшникова - | 5 ст. л. |
устричний соус - | 35 мл |
Час приготування: 25 хвилин | Калорійність на 100 грам: 480 Ккал |
- Слідуючи способом приготування на упаковці, удон готують до готовності. Овочі ріжуть соломкою. Листя пак-чой розрізають уздовж.
- Курча нарізати великими шматочками і обсмажується до готовності. Після цього необхідно додати всі овочі, крім листя салату пак-чоя, і смажити все ще 3 хвилини.
- Після того, як квасоля, перець і кукурудза будуть готові, додати удон і пак-чой. Потім влити устричний соус, трохи обсмажити. В останню чергу влити соєвий соус. Тушкувати ще кілька хвилин.
Удон з морепродуктами
- 400 гр – удон;
- 4 ст. л. – масло рослинне;
- 180 гр – м'ясо морських гребінців;
- 450 гр – великі креветки;
- 200 гр – восьминоги;
- 5 шт. зелений лук;
- 230 гр – пророщені боби;
- 14 шт. – шиітаке;
- 3 ч. л. – синьо-зелені водорості;
- 4 ст. л. – сушена подрібнена боніто (риба);
- 5 ст. л. – соєвий соус.
Час приготування: 20 хвилин.
Калорійність: 544 ккал.
- Водорості на пару хвилин замочують у окропі. Креветки заздалегідь відварюють.
- Локшина удон відварюється 7-15 хвилин. Після чого її необхідно промити холодною водою. Потім її потрібно просушити.
- Рослинне масло розжарити на вогні. В нього опускається нарізане дрібними шматочками м'ясо гребінців, восьминоги і креветки. Смажити близько 2х хвилин. Далі додається дрібно порізану зелену цибулю, пророщені боби, тонко нарізані шиітаке і водорості. Ще кілька хвилин обсмажується.
- Після того, як все буде готово, додається локшина.
Висновок
- Локшина удон – одне з популярних страв Японії.
- Локшина дуже проста у приготуванні.
- Продукт практично не має протипоказань.
- Існує безліч рецептів по приготуванню локшина удон. Практично кожна людина зможе знайти найбільш підходящий для себе.
Приємного апетиту!