Як робити домашню локшину на яйцях
Незважаючи на велику кількість продається готової їжі і напівфабрикатів, все, що приготовлено будинку – обов'язково смачніше, чи то суп, борщ чи пельмені. Особливо смачна домашня локшина на яйцях.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
пшеничне борошно - | 140 г |
яйце - | 1 шт. |
холодна вода - | 2 ст. л. |
сіль - | пучку |
Час приготування: 30 хвилин | Калорійність на 100 грам: 150 Ккал |
Рецептів цієї страви дуже багато, але існує базовий і простий варіант. Ось так виглядає рецепт приготування однієї порції.
- Просіяне борошно необхідно зібрати на столі гіркою і зробити невелике поглиблення для того, щоб розбити туди яйце. Зверху посипати сіллю і влити дві столові ложки води з холодильника;
- Досипаючи у міру потреби борошна, вимісити туге тісто і залишити на столі на кілька хвилин;
- Розкачати тонким шаром на протязі 15 хвилин і знову дати відпочити 3-4 хвилини;
- Згорнути пласт в рулет (не дуже туго) і нарізати його на кільця;
- Смужки розгорнути на всю довжину і дати їм трохи підсохнути;
- Можна зробити і більш короткі смужки, якщо спочатку не скручувати пласт в рулет, а просто поділити навпіл і нарізати;
- Далі локшину можна використовувати у приготуванні супу або як окрему страву.
Домашня локшина для супу
Курячий суп сам по собі дуже смачний, але якщо в нього додати не куповані макарони, а приготовлені в домашніх умовах, то він стане ще смачніше і наваристее. На 3 літри курячого супу йде всього одна порція домашньої локшини.
Інгредієнти:
Час приготування: 20 хвилин.
Калорійність: 150 калорій.
- Стіл необхідно застелити пекарської папером, для зручності і висипати на нього гіркою всю муку. Трохи присолити;
- Зробити на верхівці невелике поглиблення і розбити в нього яйце;
- Замісити тісто. По консистенції – дуже круте;
- Місити необхідно безперервно так, щоб воно вийшло дуже туге однорідне і еластичне;
- Як тільки досягнута необхідна консистенція – скачати в кулю і залишити на 10 хвилин в теплому місці;
- Розкачати дуже тонким шаром. З-за відсутності рідини таке тісто постійно норовить скататися назад в грудку і доведеться прикласти силу;
- Розкатаний пласт залишити відпочити на 10 хвилин і дати підсохнути;
- Скачати нещільний рулетик і нарізати на смужки;
- Акуратно розгорнути кожну макаронину так, щоб не порвати її. Можна додавати отриманий продукт в суп.
Локшина на яйцях і молоці
Якщо замісити туге тісто зовсім не хочеться, а побалувати сім'ю смачною домашньою локшиною дуже хочеться, можна приготувати це блюдо з використанням молока. Тоді макарони виходять дуже ніжними і не менш смачними.
Склад:
- молоко – півсклянки;
- борошно – 3 склянки;
- один жовток;
- сіль і цукор – по пучку.
Час: 40-50 хвилин.
Калорійність: 220 калорій.
- У мисці змішати два з половиною склянки борошна, жовток, сіль і цукор. Потім поступово влити все молоко;
- Почати замішувати тісто ложкою, а потім руками, додаючи у міру необхідності ще борошна;
- Вимісити необхідно круте тісто і еластичне, щоб при подальшій варінні вермішель не розвалилася. Для цього безперервно місити тісто протягом 10-15 хвилин;
- Отриманий шар залишити відпочити хвилин на 5-10, а потім розкотити тонким коржем;
- Чим тонше вийти корж, тим ніжніше буде кінцевий продукт. При розкочуванні необхідно досипати борошна по мірі необхідності;
- Корж повинен вийти товщиною в 5 мм;
- Злегка посипати отриманий пласт борошном і скласти його удвічі, потім знову посипати і знову скласти. В результаті повинен вийти невеликий конверт;
- Нарізати тісто на смужки. Ширину можна варіювати в залежності від того, наскільки товсту вермішель хочеться отримати в результаті;
- Готову локшину відварити і заправити вершковим маслом.
Рецепт вишуканих страв зі свинини, які здивують ваших гостей.
Як зварити горох без замочування — цей рецепт допоможе вам, якщо вам потрібно приготувати обід дуже швидко.
Листковий пиріг з капустою і яйцем — це смачно, спробуйте втілити в життя цей кулінарний шедевр!
Пісна вермішель
Локшина – це універсальне блюдо, продукти для якого можна варіювати і замінити при бажанні. Вегетаріанцям дуже підійде цей простий і швидкий рецепт, а також тим, у кого просто немає яєць під рукою.
Інгредієнти:
- 0,5 склянки теплої води;
- 2 склянки борошна;
- 0,5 ч. ложки солі.
Час приготування:45 хвилин.
Калорійність: 110 ккал.
- У великій мисці перемішати борошно з сіллю і додати теплу воду. Добре вимішати, при необхідності додаючи воду;
- Коли тісто скачається в щільну кулю, перекласти на стіл, який попередньо посипати борошном і продовжувати місити до однорідності;
- Дати відпочити масі 10 хвилин в теплому місці;
- Розкачати в тонкий пласт за допомогою качалки або спеціальної машинки для локшини;
- Пласт товщиною повинен отримати не більше 2 мм, Якщо використовується машинка для локшини, то краще всього використовувати передостаннє отвір;
- Нарізати тісто на смужки бажаної товщини і відварити 5-8 хвилин у великій кількості підсоленої води.
Корисні поради
При приготуванні локшини в домашніх умовах, краще всього прислухатися до наступних порад:
- Чим крутіше буде тісто, тим смачніше кінцевий продукт. Місити тісто треба так, щоб втомилися руки – це один з кращих способів перевірки потрібної консистенції;
- Також тісто має бути однорідним і еластичним, в іншому випадку воно буде рватися при розкочуванні;
- Не варто бояться підсипати борошно в процесі – локшина не буде гірше;
- Розкатаний пласт для нарізки локшини повинен вийде в підсумку не товщі 2 мм;
- Найкраще розкачати і нарізати на дерев'яній поверхні, використовуючи важку качалку і дуже гострий ніж;
- Після нарізування борошняних смужок, необхідно кожну з них акуратно розгорнути і струсити;
- Локшину можна висушити і використовувати в наступний раз. Для цього необхідно акуратно розкласти її і дати підсохнути протягом півгодини.
Слідуючи таким нехитрим порадам, можна готувати макарони смачніше, ніж в кращих італійських ресторанах!