26 апрель 2019 3 427

Як робити домашню локшину на яйцях

Незважаючи на велику кількість продається готової їжі і напівфабрикатів, все, що приготовлено будинку – обов'язково смачніше, чи то суп, борщ чи пельмені. Особливо смачна домашня локшина на яйцях.

Базовий рецепт
Інгредієнти Кількість
пшеничне борошно - 140 г
яйце - 1 шт.
холодна вода - 2 ст. л.
сіль - пучку
Час приготування: 30 хвилин Калорійність на 100 грам: 150 Ккал

Рецептів цієї страви дуже багато, але існує базовий і простий варіант. Ось так виглядає рецепт приготування однієї порції.

  1. Просіяне борошно необхідно зібрати на столі гіркою і зробити невелике поглиблення для того, щоб розбити туди яйце. Зверху посипати сіллю і влити дві столові ложки води з холодильника;
  2. Досипаючи у міру потреби борошна, вимісити туге тісто і залишити на столі на кілька хвилин;
  3. Розкачати тонким шаром на протязі 15 хвилин і знову дати відпочити 3-4 хвилини;
  4. Згорнути пласт в рулет (не дуже туго) і нарізати його на кільця;
  5. Смужки розгорнути на всю довжину і дати їм трохи підсохнути;
  6. Можна зробити і більш короткі смужки, якщо спочатку не скручувати пласт в рулет, а просто поділити навпіл і нарізати;
  7. Далі локшину можна використовувати у приготуванні супу або як окрему страву.

Домашня локшина для супу

Курячий суп сам по собі дуже смачний, але якщо в нього додати не куповані макарони, а приготовлені в домашніх умовах, то він стане ще смачніше і наваристее. На 3 літри курячого супу йде всього одна порція домашньої локшини.

Інгредієнти:

  • яйце;
  • склянка борошна;
  • 20 гр солі.

Час приготування: 20 хвилин.

Калорійність: 150 калорій.

  1. Стіл необхідно застелити пекарської папером, для зручності і висипати на нього гіркою всю муку. Трохи присолити;
  2. Зробити на верхівці невелике поглиблення і розбити в нього яйце;
  3. Замісити тісто. По консистенції – дуже круте;
  4. Місити необхідно безперервно так, щоб воно вийшло дуже туге однорідне і еластичне;
  5. Як тільки досягнута необхідна консистенція – скачати в кулю і залишити на 10 хвилин в теплому місці;
  6. Розкачати дуже тонким шаром. З-за відсутності рідини таке тісто постійно норовить скататися назад в грудку і доведеться прикласти силу;
  7. Розкатаний пласт залишити відпочити на 10 хвилин і дати підсохнути;
  8. Скачати нещільний рулетик і нарізати на смужки;
  9. Акуратно розгорнути кожну макаронину так, щоб не порвати її. Можна додавати отриманий продукт в суп.

Локшина на яйцях і молоці

Якщо замісити туге тісто зовсім не хочеться, а побалувати сім'ю смачною домашньою локшиною дуже хочеться, можна приготувати це блюдо з використанням молока. Тоді макарони виходять дуже ніжними і не менш смачними.

Склад:

  • молоко – півсклянки;
  • борошно – 3 склянки;
  • один жовток;
  • сіль і цукор – по пучку.

Час: 40-50 хвилин.

Калорійність: 220 калорій.

  1. У мисці змішати два з половиною склянки борошна, жовток, сіль і цукор. Потім поступово влити все молоко;
  2. Почати замішувати тісто ложкою, а потім руками, додаючи у міру необхідності ще борошна;
  3. Вимісити необхідно круте тісто і еластичне, щоб при подальшій варінні вермішель не розвалилася. Для цього безперервно місити тісто протягом 10-15 хвилин;
  4. Отриманий шар залишити відпочити хвилин на 5-10, а потім розкотити тонким коржем;
  5. Чим тонше вийти корж, тим ніжніше буде кінцевий продукт. При розкочуванні необхідно досипати борошна по мірі необхідності;
  6. Корж повинен вийти товщиною в 5 мм;
  7. Злегка посипати отриманий пласт борошном і скласти його удвічі, потім знову посипати і знову скласти. В результаті повинен вийти невеликий конверт;
  8. Нарізати тісто на смужки. Ширину можна варіювати в залежності від того, наскільки товсту вермішель хочеться отримати в результаті;
  9. Готову локшину відварити і заправити вершковим маслом.

Рецепт вишуканих страв зі свинини, які здивують ваших гостей.

Як зварити горох без замочування — цей рецепт допоможе вам, якщо вам потрібно приготувати обід дуже швидко.

Листковий пиріг з капустою і яйцем — це смачно, спробуйте втілити в життя цей кулінарний шедевр!

Пісна вермішель

Локшина – це універсальне блюдо, продукти для якого можна варіювати і замінити при бажанні. Вегетаріанцям дуже підійде цей простий і швидкий рецепт, а також тим, у кого просто немає яєць під рукою.

Інгредієнти:

  • 0,5 склянки теплої води;
  • 2 склянки борошна;
  • 0,5 ч. ложки солі.

Час приготування:45 хвилин.

Калорійність: 110 ккал.

  1. У великій мисці перемішати борошно з сіллю і додати теплу воду. Добре вимішати, при необхідності додаючи воду;
  2. Коли тісто скачається в щільну кулю, перекласти на стіл, який попередньо посипати борошном і продовжувати місити до однорідності;
  3. Дати відпочити масі 10 хвилин в теплому місці;
  4. Розкачати в тонкий пласт за допомогою качалки або спеціальної машинки для локшини;
  5. Пласт товщиною повинен отримати не більше 2 мм, Якщо використовується машинка для локшини, то краще всього використовувати передостаннє отвір;
  6. Нарізати тісто на смужки бажаної товщини і відварити 5-8 хвилин у великій кількості підсоленої води.

Корисні поради

При приготуванні локшини в домашніх умовах, краще всього прислухатися до наступних порад:

  1. Чим крутіше буде тісто, тим смачніше кінцевий продукт. Місити тісто треба так, щоб втомилися руки – це один з кращих способів перевірки потрібної консистенції;
  2. Також тісто має бути однорідним і еластичним, в іншому випадку воно буде рватися при розкочуванні;
  3. Не варто бояться підсипати борошно в процесі – локшина не буде гірше;
  4. Розкатаний пласт для нарізки локшини повинен вийде в підсумку не товщі 2 мм;
  5. Найкраще розкачати і нарізати на дерев'яній поверхні, використовуючи важку качалку і дуже гострий ніж;
  6. Після нарізування борошняних смужок, необхідно кожну з них акуратно розгорнути і струсити;
  7. Локшину можна висушити і використовувати в наступний раз. Для цього необхідно акуратно розкласти її і дати підсохнути протягом півгодини.

Слідуючи таким нехитрим порадам, можна готувати макарони смачніше, ніж в кращих італійських ресторанах!

Що ще почитати: