Як швидко і смачно приготувати запіканку з локшини
Одні з самих смачних і поживних страв виходять з використанням макаронних виробів. Запіканка з локшини не вимагає вишуканих інгредієнтів, для неї не обов'язково використання м'яса – сама по собі вона буде ситна і смачна.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
локшина (будь-якого сорту і виду) - | ¼ Кг |
молоко пастеризоване - | 350 мл |
масло вершкове - | 85 г |
яйце куряче - | 1 шт. |
цукор і сіль - | за смаком |
Час приготування: 35 хвилин | Калорійність на 100 г: 85 Ккал |
Одним із найяскравіших спогадів про перебування в дитячому саду є їжа. Більше 50% людей прагнуть відтворити страви на власних кухнях, щоб повернутися в дитинство або порадувати малюків.
Процес приготування:
- З'єднати наступні інгредієнти – молоко, яйце, цукор, перемішати, не збивати;
- Відварити локшину до напівготового стану в підсоленій воді;
- Промити їх (воду злити, використовуючи друшляк);
- Змішати макарони з молоком, додати вершкового масла;
- Перекласти заготовку у форму для подальшого запікання;
- Помістити її в прогріту духовку (2200) на 25 хвилин.
Готовність визначається за появи скоринки золотистого кольору.
Запіканка з локшини швидкого приготування
Сучасні варіанти макаронних виробів пропонують продукти, які не потрібно довго варити. Швидке приготування дозволяє отримати продукт досить смачний, але не дуже поживний. Виправити проблему допоможе рецепт запіканки з локшини. Для реалізації потрібно придбати такий набір продуктів:
- локшина швидкого приготування – 2 пачки;
- вода (окріп) – 1 стакан;
- яйця курячі – 2 шт;
- сіль – за смаком;
- цукор ванільний – 1 ч. л;
- молоко коров'яче (пастеризоване) – 250 мл
Також буде потрібно невеликий шматок вершкового масла, щоб змастити форму, де буде відбуватися процес запікання.
Час приготування – 25 хвилин.
Калорійність запіканки з локшини швидкого приготування на 100 г – 88 ккал.
Процес приготування:
- Брикети з локшиною розламати на кілька частин;
- Помістити їх в ємність для заварювання і залити окропом;
- Через 3-5 хвилин воду злити (входять у комплект з локшиною приправи не використовуються);
- В окремій ємності збити яйця з сіллю і ванільним цукром (до моменту появи легкої піни);
- Після цього додати до суміші молоко (можна трохи його підігріти), добре перемішати;
- Форму або на деко з високими бортами змастити вершковим маслом;
- Рівномірно розподілити на ньому заварену локшину;
- Залити її отриманої молочною сумішшю;
- Помістити форму в прогріту духовку (2000).
Готову страву розрізається на порційні шматочки і подається в якості самостійного на обід або щільний сніданок.
«Локшин ник» з фаршем
Приготування цього варіанту страви з локшини (макаронів або спагетті) допоможе отримати смачний і ароматний пиріг – запіканку. Фарш додасть ситності. На кухні повинні бути такі інгредієнти:
- локшина (або інші макаронні вироби) – 0,5 кг або 1 пачка;
- відварне м'ясо (для дитячого страви краще використовувати нежирне) – 350 г;
- яйця курячі – 4 шт (з них тільки 3 використовуються повністю, 1 – жовток);
- борошно – 40 г;
- молоко – трохи менше ½ склянки;
- ріпчаста цибуля – 1 головка середнього розміру;
- сіль додається, виходячи зі смакових уподобань;
- масло рослинне – 15 мл
Час приготування — 35 хвилин.
Калорійність на 100 г – 126 ккал.
Процес приготування:
- Локшину, а краще спагетті з твердих сортів пшениці відварити до готовності, потім злити воду;
- Додати масло, щоб запобігти процес злипання;
- М'ясо, відварене заздалегідь, прокрутити, щоб отримати фарш;
- Цибулю також прокрутити і додати до м'яса;
- Яйця (3 шт) збити, змішати з молоком і знову трохи збити;
- Додати до отриманої суміші борошно, перемішати складу;
- У фарш додати залишилася жовток (1 шт);
- Перемішати його (при бажанні можна посолити);
- Обсмажити фарш на сковорідці;
- З'єднати локшину з молоком яйцями і обсмаженою фаршем, добре перемішати;
- У листі розкласти локшину рівним шаром;
- Прогріти духовку до 1700, поставити «локшин ник» випікатися;
- Встановити таймер на 30 хвилин, потім за бажанням можна додати ще 5.
Готовність визначити просто – на Лапшевнике утворюється рум'яна кірочка.
Рецепт запіканки з макаронів з сиром
Для тих, хто любить експериментувати на кухні, захоплюється рецептами, які відносяться до правильного або дитячого харчування, сподобається варіант приготування запіканки з локшини, де присутня сир. Готове блюдо відрізняється не тільки ніжним смаком, але і незвичайною легкістю. Запіканку можна подавати як десерт, так як вона досить солодка. Для приготування необхідно придбати набір інгредієнтів:
- макарони (черепашки) – 200 г або ½ від упаковки;
- сир – 200 г або 1 пачка;
- яйця курячі – 3 шт;
- вершкове масло – 2 повні ст. л.;
- цукор – 40 г;
- сіль – кількість підбирається за смаком, добавок в ньому бути не повинно.
Час приготування – 20 хвилин.
Калорійність страви – 97 ккал.
Процес приготування:
- Макарони потрібно відварити до повної готовності, але не переварити;
- Злити воду, додати масло, щоб макарони не злиплися;
- Змішати в тарілці сир з яйцями і цукром, повинна вийти однорідна маса;
- Потім потрібно буде змішати відварені макарони з сиром;
- Форму для випікання змастити маслом, розподілити по ній основу для запіканки рівним шаром;
- Прогріти духовку до 1800, поставити випікатися на 20 хвилин.
Готова запіканка з локшини з сиром може бути доповнена варенням або джемом при подачі на стіл. Блюдо відмінно поєднується з будь-якими напоями.
Смачний салат на швидку руку — візьміть на замітку добірку цих простих рецептів.
Дієтичні рецепти страв з кабачків — повірте, це дуже смачно і корисно.
Паста Болоньєзе — рецепт з фото і покроковими рекомендаціями.
Рецепт запіканки з локшини з куркою і овочами
Відмінний варіант страви, яке поєднує в собі смак, насичений аромат і швидкість приготування – запіканка з куркою і овочами, в основі – лапша. Набір необхідних для приготування інгредієнтів не містить нічого незвичайного:
- курка (заздалегідь відварене до готовності філе) – 300 г;
- молоко пастеризоване коров'яче – 300 мл;
- макарони (будь-який) – 200 г;
- перець болгарський – 1-2 шт (невеликі перчики);
- морква – 1 шт;
- яйця – 3 шт;
- зубчики часнику – 2 шт;
- сир твердий (можна використовувати ковбасний) – 150 г;
- цибуля ріпчаста – 1 шт.
Також до складу входить свіжа зелень, сіль і приправи – за смаком.
Час на приготування ситної запіканки – 45 хвилин.
Калорійність на 100 г – 128 ккал.
Процес приготування:
- Відварити макарони (воду підсолити);
- Після приготування злити воду, додати в макарони трохи олії;
- Свіжі овочі почистити і подрібнити будь-яким зручним способом, підсмажити, а потім згасити до розм'якшення (потрібно близько 10 хвилин);
- Часник пропустити через прес і змішати з готовими овочами;
- Куряче філе подрібнити, видалити кісточки, якщо використовувалася грудка;
- Яйця змішати з молоком і добре збити;
- Натерти сир;
- Подрібнити обрану для приготування зелень;
- Додати до м'яса спеції і сіль, перемішати;
- Вибрати форму для запікання, у неї повинні бути високі бортики – покласти в неї відварені макарони, потім залити молоком з яйцем;
- Наступний шар – овочі, далі курка;
- Сир додається зверху, завершує – рубана зелень.
Процес приготування проходить в духовці, прогрітій до 1800 протягом 40 хвилин. Блюдо відмінно доповнить обід або стане основою для ситної вечері. В якості напою підійде чай, зранку – кава. При бажанні овочеву частину можна доповнити свіжими томатами, а замість курки використовувати яловичину або свинину.
Корисні поради
Домогтися того, щоб блюдо вийшло по-справжньому смачним нескладно – необхідно дотримувати рекомендації, що містяться в рецепті, а також використовувати поради, які допоможуть полегшити або прискорити процес приготування. Для запіканки з локшини хитрощі будуть наступними:
- локшину (макарони) слід варити не більше 5 хвилин, так як вони будуть піддаватися додаткової термічної обробки в духовці;
- промивання макаронів слід здійснювати в холодній воді, після чого відразу ж додавати в них масло – так основа не перетвориться в злиплий ком;
- форма для випікання повинна бути змащена маслом (дно і борти) – це знизить ймовірність підгоряння запіканки в процесі приготування.
Найкраще віддавати перевагу твердим сортам локшини, так як вони не розварюються, що гарантує запіканці привабливий вигляд. Збивати продукти рекомендується міксером – це не тільки прискорює процес, але і допомагає добитися легкості.
Таким чином, варіантів наповнення для запіканки з локшини існує дуже багато. Можна приготувати солодкі страви або призначені для святкового столу.