08 июнь 2019 2 449

Як швидко і смачно приготувати запіканку з локшини

Одні з самих смачних і поживних страв виходять з використанням макаронних виробів. Запіканка з локшини не вимагає вишуканих інгредієнтів, для неї не обов'язково використання м'яса – сама по собі вона буде ситна і смачна.

Рецепт запіканки з локшини як у дитячому садку
Інгредієнти Кількість
локшина (будь-якого сорту і виду) - ¼ Кг
молоко пастеризоване - 350 мл
масло вершкове - 85 г
яйце куряче - 1 шт.
цукор і сіль - за смаком
Час приготування: 35 хвилин Калорійність на 100 г: 85 Ккал

Одним із найяскравіших спогадів про перебування в дитячому саду є їжа. Більше 50% людей прагнуть відтворити страви на власних кухнях, щоб повернутися в дитинство або порадувати малюків.

Процес приготування:

  1. З'єднати наступні інгредієнти – молоко, яйце, цукор, перемішати, не збивати;
  2. Відварити локшину до напівготового стану в підсоленій воді;
  3. Промити їх (воду злити, використовуючи друшляк);
  4. Змішати макарони з молоком, додати вершкового масла;
  5. Перекласти заготовку у форму для подальшого запікання;
  6. Помістити її в прогріту духовку (2200) на 25 хвилин.

Готовність визначається за появи скоринки золотистого кольору.

Запіканка з локшини швидкого приготування

Сучасні варіанти макаронних виробів пропонують продукти, які не потрібно довго варити. Швидке приготування дозволяє отримати продукт досить смачний, але не дуже поживний. Виправити проблему допоможе рецепт запіканки з локшини. Для реалізації потрібно придбати такий набір продуктів:

  • локшина швидкого приготування – 2 пачки;
  • вода (окріп) – 1 стакан;
  • яйця курячі – 2 шт;
  • сіль – за смаком;
  • цукор ванільний – 1 ч. л;
  • молоко коров'яче (пастеризоване) – 250 мл

Також буде потрібно невеликий шматок вершкового масла, щоб змастити форму, де буде відбуватися процес запікання.

Час приготування – 25 хвилин.

Калорійність запіканки з локшини швидкого приготування на 100 г – 88 ккал.

Процес приготування:

  1. Брикети з локшиною розламати на кілька частин;
  2. Помістити їх в ємність для заварювання і залити окропом;
  3. Через 3-5 хвилин воду злити (входять у комплект з локшиною приправи не використовуються);
  4. В окремій ємності збити яйця з сіллю і ванільним цукром (до моменту появи легкої піни);
  5. Після цього додати до суміші молоко (можна трохи його підігріти), добре перемішати;
  6. Форму або на деко з високими бортами змастити вершковим маслом;
  7. Рівномірно розподілити на ньому заварену локшину;
  8. Залити її отриманої молочною сумішшю;
  9. Помістити форму в прогріту духовку (2000).

Готову страву розрізається на порційні шматочки і подається в якості самостійного на обід або щільний сніданок.

«Локшин ник» з фаршем

Приготування цього варіанту страви з локшини (макаронів або спагетті) допоможе отримати смачний і ароматний пиріг – запіканку. Фарш додасть ситності. На кухні повинні бути такі інгредієнти:

  • локшина (або інші макаронні вироби) – 0,5 кг або 1 пачка;
  • відварне м'ясо (для дитячого страви краще використовувати нежирне) – 350 г;
  • яйця курячі – 4 шт (з них тільки 3 використовуються повністю, 1 – жовток);
  • борошно – 40 г;
  • молоко – трохи менше ½ склянки;
  • ріпчаста цибуля – 1 головка середнього розміру;
  • сіль додається, виходячи зі смакових уподобань;
  • масло рослинне – 15 мл

Час приготування — 35 хвилин.

Калорійність на 100 г – 126 ккал.

Процес приготування:

  1. Локшину, а краще спагетті з твердих сортів пшениці відварити до готовності, потім злити воду;
  2. Додати масло, щоб запобігти процес злипання;
  3. М'ясо, відварене заздалегідь, прокрутити, щоб отримати фарш;
  4. Цибулю також прокрутити і додати до м'яса;
  5. Яйця (3 шт) збити, змішати з молоком і знову трохи збити;
  6. Додати до отриманої суміші борошно, перемішати складу;
  7. У фарш додати залишилася жовток (1 шт);
  8. Перемішати його (при бажанні можна посолити);
  9. Обсмажити фарш на сковорідці;
  10. З'єднати локшину з молоком яйцями і обсмаженою фаршем, добре перемішати;
  11. У листі розкласти локшину рівним шаром;
  12. Прогріти духовку до 1700, поставити «локшин ник» випікатися;
  13. Встановити таймер на 30 хвилин, потім за бажанням можна додати ще 5.

Готовність визначити просто – на Лапшевнике утворюється рум'яна кірочка.

Рецепт запіканки з макаронів з сиром

Для тих, хто любить експериментувати на кухні, захоплюється рецептами, які відносяться до правильного або дитячого харчування, сподобається варіант приготування запіканки з локшини, де присутня сир. Готове блюдо відрізняється не тільки ніжним смаком, але і незвичайною легкістю. Запіканку можна подавати як десерт, так як вона досить солодка. Для приготування необхідно придбати набір інгредієнтів:

  • макарони (черепашки) – 200 г або ½ від упаковки;
  • сир – 200 г або 1 пачка;
  • яйця курячі – 3 шт;
  • вершкове масло – 2 повні ст. л.;
  • цукор – 40 г;
  • сіль – кількість підбирається за смаком, добавок в ньому бути не повинно.

Час приготування – 20 хвилин.

Калорійність страви – 97 ккал.

Процес приготування:

  1. Макарони потрібно відварити до повної готовності, але не переварити;
  2. Злити воду, додати масло, щоб макарони не злиплися;
  3. Змішати в тарілці сир з яйцями і цукром, повинна вийти однорідна маса;
  4. Потім потрібно буде змішати відварені макарони з сиром;
  5. Форму для випікання змастити маслом, розподілити по ній основу для запіканки рівним шаром;
  6. Прогріти духовку до 1800, поставити випікатися на 20 хвилин.

Готова запіканка з локшини з сиром може бути доповнена варенням або джемом при подачі на стіл. Блюдо відмінно поєднується з будь-якими напоями.

Смачний салат на швидку руку — візьміть на замітку добірку цих простих рецептів.

Дієтичні рецепти страв з кабачків — повірте, це дуже смачно і корисно.

Паста Болоньєзе — рецепт з фото і покроковими рекомендаціями.

Рецепт запіканки з локшини з куркою і овочами

Відмінний варіант страви, яке поєднує в собі смак, насичений аромат і швидкість приготування – запіканка з куркою і овочами, в основі – лапша. Набір необхідних для приготування інгредієнтів не містить нічого незвичайного:

  • курка (заздалегідь відварене до готовності філе) – 300 г;
  • молоко пастеризоване коров'яче – 300 мл;
  • макарони (будь-який) – 200 г;
  • перець болгарський – 1-2 шт (невеликі перчики);
  • морква – 1 шт;
  • яйця – 3 шт;
  • зубчики часнику – 2 шт;
  • сир твердий (можна використовувати ковбасний) – 150 г;
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.

Також до складу входить свіжа зелень, сіль і приправи – за смаком.

Час на приготування ситної запіканки – 45 хвилин.

Калорійність на 100 г – 128 ккал.

Процес приготування:

  1. Відварити макарони (воду підсолити);
  2. Після приготування злити воду, додати в макарони трохи олії;
  3. Свіжі овочі почистити і подрібнити будь-яким зручним способом, підсмажити, а потім згасити до розм'якшення (потрібно близько 10 хвилин);
  4. Часник пропустити через прес і змішати з готовими овочами;
  5. Куряче філе подрібнити, видалити кісточки, якщо використовувалася грудка;
  6. Яйця змішати з молоком і добре збити;
  7. Натерти сир;
  8. Подрібнити обрану для приготування зелень;
  9. Додати до м'яса спеції і сіль, перемішати;
  10. Вибрати форму для запікання, у неї повинні бути високі бортики – покласти в неї відварені макарони, потім залити молоком з яйцем;
  11. Наступний шар – овочі, далі курка;
  12. Сир додається зверху, завершує – рубана зелень.

Процес приготування проходить в духовці, прогрітій до 1800 протягом 40 хвилин. Блюдо відмінно доповнить обід або стане основою для ситної вечері. В якості напою підійде чай, зранку – кава. При бажанні овочеву частину можна доповнити свіжими томатами, а замість курки використовувати яловичину або свинину.

Корисні поради

Домогтися того, щоб блюдо вийшло по-справжньому смачним нескладно – необхідно дотримувати рекомендації, що містяться в рецепті, а також використовувати поради, які допоможуть полегшити або прискорити процес приготування. Для запіканки з локшини хитрощі будуть наступними:

  • локшину (макарони) слід варити не більше 5 хвилин, так як вони будуть піддаватися додаткової термічної обробки в духовці;
  • промивання макаронів слід здійснювати в холодній воді, після чого відразу ж додавати в них масло – так основа не перетвориться в злиплий ком;
  • форма для випікання повинна бути змащена маслом (дно і борти) – це знизить ймовірність підгоряння запіканки в процесі приготування.

Найкраще віддавати перевагу твердим сортам локшини, так як вони не розварюються, що гарантує запіканці привабливий вигляд. Збивати продукти рекомендується міксером – це не тільки прискорює процес, але і допомагає добитися легкості.

Таким чином, варіантів наповнення для запіканки з локшини існує дуже багато. Можна приготувати солодкі страви або призначені для святкового столу.

Що ще почитати: