07 март 2019 1 815

Як зварити прозорий курячий бульйон з локшиною

Не повірите, але сьогодні ми готуємо смачний і в той же час самий простий суп на світі! Це бульйон, і в ньому обов'язково буде локшина. Просто і смачно, як ми любимо.

Курячий бульйон з яйцем і локшиною
Інгредієнти Кількість
спеції - за смаком
морква - 2 шт.
курка - 250 г
цибулю - 1 головка
вода - скільки знадобиться
локшина - 150 г
зелень - 20 г
яйця - 5 шт.
Час приготування: 70 хвилин Калорійність на 100 грам: 160 Ккал

Трохи більше години, і все готово. Це враховуючи варіння м'яса – самий довгий процес в приготуванні. Легко і смачно!

Як приготувати:

  1. Курку промити і покласти в каструлю, влити необхідну кількість води.
  2. Прибрати на плиту і включити сильний вогонь, дати закипіти.
  3. За цей час очистити цибулю і моркву від усього зайвого.
  4. Покласти в киплячий бульйон одну моркву, дати йому закипіти.
  5. Після цього закрити кришку і варити до готовності м'яса.
  6. Коли все буде майже готове, додати трохи спецій за смаком.
  7. Готове м'ясо дістати і розібрати на волокна.
  8. Суп в цей час процідити і дати йому знову дійти до кипіння.
  9. Яйця відварити до твердих жовтків, остудити їх, почистити.
  10. Другу моркву нарізати невеликими скибочками.
  11. Коли бульйон закипить, додати моркву і локшину.
  12. Дати знову закипіти бульйону.
  13. Яйця нарізати половинками, а зелень промити і дрібно порубати.
  14. Коли локшина звариться, додати зелень.
  15. Готувати ще хвилин п'ять і знімати з вогню.
  16. Подавати його з половинками яєць у кожній тарілці.
Порада: як зелені можна взяти базилік або м'яту, вийде дуже свіжо.

Домашня локшина на курячому бульйоні

Щоб вийшло ще смачніше, ми приготуємо локшину самостійно. Вона буде готуватися з яєць, так що буде ще й ситно. Набагато краще покупного варіанти!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
курки 500 г
спеції 15 г
яйце 1 шт.
картопля 0,3 кг
зелень 20 г
борошно 250 г
цибуля 1 головка
стебло селери 1 шт.
морква 1 шт.
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 171 ккал

Як приготувати:

  1. Курку ретельно вимити, почистити її.
  2. Покласти в миску, залити водою і прибрати на плиту.
  3. Цибулю почистити, помити його і відправити до м'яса.
  4. Додати спеції і включити вогонь.
  5. Варити суп до повної готовності курки.
  6. Коли вона буде готова, дістати її і остудити. Потім розібрати на волокна або нарізати.
  7. Картоплю почистити і промити від піску і бруду.
  8. Нарізати кубиками і вимити від крохмалю.
  9. З моркви теж зчистити шкірку, нарізати її довільно. Можна навіть натерти на тертці.
  10. Додати картоплю з морквою в суп.
  11. Варити їх при середньому кипінні до повної готовності.
  12. У цей час можна сміливо зайнятися приготуванням локшини.
  13. Борошно висипати на робочу поверхню.
  14. Додати трохи спецій і сире яйце.
  15. З отриманих інгредієнтів замісити однорідне тісто.
  16. Поділити його на дві частини і кожну розкотити в тонкий пласт.
  17. Згорнути в трубочку і тонко нарізати, щоб вийшла локшина.
  18. Розкласти досить недбало, посипаючи борошном, щоб локшина не склеїти.
  19. Помістити її в суп разом з куркою.
  20. Готувати бульйон ще кілька хвилин, додати спеції і зелень.

Порада: щоб бульйон вийшов прозорим, з нього обов'язково потрібно знімати накип.

Смачний варіант з овочами

Ще один смачний бульйон, який готується всього за одну годину. У ньому будуть овочі і навіть картопля, а тому це буде ситніше класичного варіанту.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
корінь петрушки 1 шт.
лапша 0,1 кг
спеції 10 г
цибуля 1 головка
курячі ніжки 2 шт.
часник 10 г
морква 1 шт.
петрушка 20 г
картопля 1 бульба
Час приготування: 65 хвилин Калорійність на 100 грам: 147 ккал

Як приготувати:

  1. У сотейник налити воду і опустити туди промиті ніжки.
  2. Прибрати на плиту і довести до кипіння.
  3. Коли м'ясо буде готове, дістати його і остудити.
  4. Трохи пізніше розібрати на волокна або нарізати кубиками.
  5. Моркву і корінь петрушки помити, почистити.
  6. Нарізати тонкою і довгою соломкою обидва кореня.
  7. Часник почистити і залишити часточки цілими.
  8. Картоплю порізати кубиками.
  9. З лука зняти лушпиння, промити його і залишити цілою.
  10. Додати всі вищевказані компоненти в киплячий суп.
  11. Туди ж всипати трохи спецій і варити до готовності.
  12. Потім ввести локшину і з моменту закипання варити ще хвилин п'ятнадцять.
  13. В кінці додати подрібнену зелень і подавати до столу.

Порада: для оригінального смаку бульйону можна використовувати трохи кореня селери.

Як приготувати з картоплею

Обов'язково спробуйте цей бульйон, якщо вам набридли класичні супи. Це буде легким і ситним одночасно!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
лапша 60 г
курка 0,3 кг
зелень 20 г
цибуля 0,1 кг
картопля 300 г
спеції 10 г
вода 2,5 л
масло оливи 60 мл
морква 0,1 кг
Час приготування: 70 хвилин Калорійність на 100 грам: 161 ккал

Як приготувати:

  1. Курку промити, почистити і покласти в каструлю.
  2. Влити води і прибрати на плиту, довести до кипіння.
  3. Варити протягом тридцяти хвилин.
  4. За цей час почистити і помити картоплю, нарізати часточками.
  5. М'ясо дістати і додати в суп подрібнені бульби.
  6. На сильному вогні довести до кипіння.
  7. Потім зменшити його і продовжити варити.
  8. Цибулю і моркву почистити, дрібно порубати і натерти відповідно.
  9. Масло нагріти, викласти коренеплоди і тушкувати до м'якості.
  10. Додати в суп, коли картопля буде вже готовий.
  11. Потім покласти локшину і варити все разом до готовності.
  12. В цей час м'ясо подрібнити і повернути в суп.
  13. Додати спеції, посічену зелень і подавати до столу.

Порада: використовуйте батат замість картоплі, оригінально!

Візьміть на замітку, як приготувати смачний курячий бульйон в мультиварці. Мінімум часу та інгредієнтів — максимум смаку.

Тут ви дізнаєтеся, як зварити густий борщ на курячому бульйоні.

Читайте рецепт, як смачно приготувати суп на яловичому бульйоні.

Корисні поради

Щоб ваш суп вийшов прозорим, обов'язково потрібно знімати пінку. Це білок, який згортається при термічній обробці.

Також можна використовувати цілу і обов'язково очищену головку цибулі з тією ж метою. Її просто потрібно опустити у воду ще в самому початку (коли там немає навіть м'яса).

Можна додати свіжу зелень. Для цього потрібно взяти цілий пучок або половину пучка і зв'язати його нитками. Додати ще в самому початку, як і цибуля. Перед подачею до столу, або коли суп буде повністю готовий, обов'язково витягти. Зелень додасть свіжості.

Замість спецій використовуйте бульйонний кубик. Одного буде достатньо на цілу каструлю. Тоді можна не використовувати зелень і овочі взагалі, тому що в цьому кубику спресовано все, що потрібно.

Для ситності в суп можна додати яєчні млинці замість локшини. Для цього потрібно збити яйця і посмажити їх на сковороді, як млинці. Потім просто нарізати тонкою соломкою і додати в суп замість борошняних виробів.

Буде дуже смачно і максимально поживно, якщо ви додасте в суп максимальна кількість овочів і коренеплодів. Крім стандартних варіантів, це може бути солодкий або гострий перець, корінь селери або кольрабі.

Курячий бульйон з локшиною – це занадто просто, погодьтеся. Саме тому ми пропонуємо вам варіанти з картоплею і навіть яйцями. Спробуйте на дозвіллі, це дійсно смачно і не так банально, як могло б бути!

Що ще почитати: