13 май 2019 5 066

Як смачно приготувати тушковану картоплю з квасолею

Як приготувати швидкий, ситне і недороге блюдо? Пропонуємо зупинитися на картоплю з квасолею. Її можна приготувати різними способами, щоразу дивуючись нового смаку. Бюджетний варіант вечері, що неймовірно виглядає апетитно!

Тушкована картопля з квасолею в томатному соусі
Інгредієнти Кількість
картоплі (невеликого розміру) - 1800 р
помідор - 2 шт.
моркви - 3 шт.
томатної пасти - 45 г
квасолі - 240 г
цибулин - 1 шт.
зелені - 30 г
приправи для картоплі - 10 г
гострого перцю - 3 р
Час приготування: 50 хвилин Калорійність на 100 г: 71 Ккал

Приготування:

  1. З картоплі зняти шкірку і вимити його. Якщо бульби дуже великі, розрізати їх на дві або чотири частини;
  2. В жаровню або невелику каструлю, де пізніше буде готуватися картопля, необхідно налити трохи олії і розігріти його;
  3. Потім сюди покласти картоплю і обсмажувати його, поки не з'явиться скориночка рум'яного кольору;
  4. Квасоля, заздалегідь замочену у воді годин на сім, зварити до напівготовності. Воду обов'язково залишити;
  5. З моркви зчистити шкірку, порізати її на дрібні брусочки;
  6. З лука зняти лушпиння і дрібно порубати його, разом з морквою, додати до картоплі;
  7. Все обсмажити до м'якості, періодично перемішуючи;
  8. Далі додати квасолю разом з водою і приправити за смаком;
  9. Помідори вимити, вирізати плодоніжку, зробити хрест знизу ножем і опустити їх на дві хвилини в окріп. Потім зняти шкірку, а саму м'якоть дрібно порізати і додати до загальної маси;
  10. Томатну пасту розвести в невеликій кількості води і влити в каструлю;
  11. Все перемішати, зробити мінімальний вогонь і закрити кришкою. Гасити мінімум півгодини, перевіряючи картоплю на готовність. Подавати з січеною зеленню.

Рагу з м'ясом, квасолею і картоплею

  • 550 г свинини;
  • 1 цибулина;
  • 260 г квасолі;
  • 6 часточок часнику;
  • 6 картоплин;
  • 1 стручок червоного перцю;
  • 3 помідори;
  • 1 солодкий перець.

Час – 1 годину і 10 хвилин.

Калорійність на 100 г – 115 ккал.

Приготування:

  1. Свинину вимити під проточною водою, порізати її невеликими однаковими шматочками;
  2. Картоплю вимити і зчистити з нього шкірку, нарізати на такі ж кубики;
  3. Квасолю, що була замочена на ніч, потрібно зварити до готовності. У самому кінці, коли воду вже потрібно зливати, можна трохи її посолити;
  4. Солодкий перець помити, витягнути його плодоніжку разом з насінням, білі перегородки зрізати. Саму м'якоть порізати невеликими кубиками;
  5. З цибулі і часнику зчистити лушпиння;
  6. Цибулю дрібно порубати, часник або подрібнити ножем або пропустити через давильню;
  7. Вимиті помідори обшпарити окропом і швидко зняти з них шкірку, вирізати плодоніжку. Решту дрібно нарізати або перебити блендером. Можна взяти і 8 помідорів чері;
  8. Взяти сковороду або сотейник з товстим дном, викласти сюди м'ясо. Додати зовсім трохи соняшникової олії;
  9. Обсмажувати м'ясо так, щоб з'явилася скориночка. Займає зазвичай п'ятнадцять хвилин;
  10. Після цього всипати порубаний лук, перемішати і дочекатися, поки коренеплід підрум'яниться;
  11. Додати солодкий перець, змішати всі продукти і дати їм посмажитися протягом п'яти хвилин;
  12. Потім додати картоплю і часник, все перемішати і накрити кришкою;
  13. Потрібно довести картоплю до готовності. При необхідності додати трохи води, щоб не підгоряло;
  14. Додати квасолю, подрібнені помідори, різні спеції. Червоний перець дуже дрібно порубати на поверхні, яку потім легко вимити. Додати до загальної маси, змішати;
  15. Протушкувати рагу ще сім хвилин під закритою кришкою. Подавати зі свіжими овочами та зеленню.

Стручкова квасоля з картоплею

  • 650 г картоплі;
  • 10 г томатної пасти;
  • 5 г солі;
  • 280 мл води;
  • 2 г чорного перцю;
  • 1 цибулина;
  • 340 г стручкової квасолі;
  • 1 морква;
  • 45 мл соняшникової олії.

Час – 45 хвилин.

Калорійність на 100 г – 75 ккал.

Приготування:

  1. Вимиту й очищену від шкірки моркву натерти крупно;
  2. З лука зчистити лушпиння і порубати ножем на маленькі кубики;
  3. У сотейнику розігріти олію і перекласти в неї цибулю і моркву;
  4. Перемішати коренеплоди і пасерувати їх десять хвилин;
  5. У цей час потрібно почистити картоплю від шкірки, помити його і нарізати на середні кубики;
  6. Коли коренеплоди вже обм'якли, необхідно до них додати картоплю і все перемішати. Залишити далі підрум'янюватися;
  7. Стручкову квасолю помити і, якщо вона занадто довга, порізати на кілька частин;
  8. Додати до картоплі, коли він вже придбає скоринку;
  9. У теплій воді розвести трохи томатної пасти, додати спеції і вилити всю масу до решти продуктів. Перемішати;
  10. Всю масу тушкувати до тих пір, поки квасоля не буде готова. Зазвичай займає не більше десяти хвилин.

Тушкована картопля з реберцями і стручкової квасолею

  • 1100 г картоплі;
  • 320 г стручкової квасолі;
  • 2 лаврових листа;
  • 1 цибулина;
  • 850 г свинячих реберець;
  • 280 мл томатного соусу;
  • 1 морква;
  • 1 зелений перець;
  • 4 зубчики часнику;
  • 20 г петрушки;
  • 1 червоний перець.

Час – 1 година.

Калорійність на 100 г – 133 ккал.

Приготування:

  1. Готувати потрібно в казані або в посуді з товстими стінками. Її потрібно поставити на вогонь і налити трохи соняшникової олії;
  2. Свинячі ребра сполоснути під водою і розрізати їх по кістці на частини;
  3. Очищений часник цілими шматочками кинути в масло і, якщо він відразу почав пахнути і шипіти, то можна відразу класти в казан м'ясо;
  4. Зверху присипати бажану кількість солі і перцю;
  5. Перемішати і залишити смажитися;
  6. Цибуля звільнити від лушпиння і порізати його середніми кубиками;
  7. Моркву очистити від шкірки і нарізати її брусочками, не надто великими;
  8. Як тільки ребра здобули легку скоринку, до них потрібно відправити коренеплоди;
  9. Червоний і зелений перець вимити, повитягувати з них плодоніжки з насінням, всі білі стінки зрізати. Порізати на маленькі кубики і, якщо цибулю в казанку став світлим, відправити перець туди ж;
  10. У вимитої квасолі відрізати хвостики з обох кінців і розрізати стручки навпіл;
  11. Коли овочі і м'ясо вже майже готові, слід влити томатну пасту і розмішати все;
  12. За смаком і для кольору можна додати трохи паприки;
  13. Картоплю очистити і помити його, порізати на великі шматки і відправити до м'яса;
  14. Слідом за картоплею додати в казанок квасоля і приблизно дві щіпки солі;
  15. Залити все водою приблизно на половину, перемішати, покласти листи лавра і ще спецій за смаком. Закрити казан і тушкувати півгодини на самому маленькому вогні;
  16. Перед подачею насипати зверху миту порізану петрушку.

Читайте як приготувати дієтичну окрошку на кефірі в нашій статті.

Читайте як приготувати смачний брусничний соус до м'яса — чудове доповнення до всіх м'ясних страв.

Спробуйте приготувати соковиті курячі крильця в клярі за нашими рецептами.

Консервовані боби з картоплею

  • 450 р картоплі;
  • 40 г томатної пасти;
  • 2 цибулини;
  • 1 банку консервованої квасолі (приблизно 400 г);
  • 2 моркви;
  • 5 р італійських трав;
  • 1 лист лавра.

Час – 40 хвилин.

Калорійність на 100 г – 62 ккал.

Приготування:

  1. Квасоля витягти з банки і дати їй стекти;
  2. Цибулину звільнити від лушпиння і дрібно порубати її;
  3. У дві різні сковороди налити трохи соняшникової олії і поставити розігріватися;
  4. Очищену моркву порізати на маленькі кубики або смужки;
  5. Вимитий і очищений картопля нарізати шматочками;
  6. В одну сковороду відправити пассероваться моркву і цибулю, а в іншу покласти картоплю і обсмажити його так, щоб з'явилася скориночка;
  7. Потім більшою сковороді інгредієнти перемішати між собою і додати приблизно склянку води, в якій потрібно спочатку розвести томатну пасту;
  8. Посолити, додати спеції;
  9. На повільному вогні дати протушкувати хвилин двадцять, після чого додати квасолю і лист лавра;
  10. Все перемішати, потримати на вогні п'ятнадцять хвилин і подавати як самостійну страву або гарнір.

Рекомендації кухарів

Великої різниці між консервованої і сухий квасолею немає, якщо розглядати дані рецепти. Консервовану навіть економить час. А якщо взяти квасоля в томатному соусі, то потреба в пасті відпадає.

Для цієї страви можна використовувати і молода картопля середнього розміру. Його бажано замочити в солоній воді години на два, а тільки після цього готувати. Це допоможе прибрати зайву гіркоту, яку і так може дати паприка.

Щоб страва виглядало більш колоритно, замість звичайного лука можна взяти червоний. Він не до кінця втратить колір при варінні. При цьому порізати його потрібно чверть-кільцями.

Приготування картоплі з квасолею досить просте і швидке, тим більше, її можна їсти навіть у піст. Невелика порція буде дуже ситної, так що казанка повинно вистачити мінімум на два прийоми їжі для всієї родини. Приємного апетиту!

Що ще почитати: