Як смачно приготувати тушковану картоплю з квасолею
Як приготувати швидкий, ситне і недороге блюдо? Пропонуємо зупинитися на картоплю з квасолею. Її можна приготувати різними способами, щоразу дивуючись нового смаку. Бюджетний варіант вечері, що неймовірно виглядає апетитно!
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
картоплі (невеликого розміру) - | 1800 р |
помідор - | 2 шт. |
моркви - | 3 шт. |
томатної пасти - | 45 г |
квасолі - | 240 г |
цибулин - | 1 шт. |
зелені - | 30 г |
приправи для картоплі - | 10 г |
гострого перцю - | 3 р |
Час приготування: 50 хвилин | Калорійність на 100 г: 71 Ккал |
Приготування:
- З картоплі зняти шкірку і вимити його. Якщо бульби дуже великі, розрізати їх на дві або чотири частини;
- В жаровню або невелику каструлю, де пізніше буде готуватися картопля, необхідно налити трохи олії і розігріти його;
- Потім сюди покласти картоплю і обсмажувати його, поки не з'явиться скориночка рум'яного кольору;
- Квасоля, заздалегідь замочену у воді годин на сім, зварити до напівготовності. Воду обов'язково залишити;
- З моркви зчистити шкірку, порізати її на дрібні брусочки;
- З лука зняти лушпиння і дрібно порубати його, разом з морквою, додати до картоплі;
- Все обсмажити до м'якості, періодично перемішуючи;
- Далі додати квасолю разом з водою і приправити за смаком;
- Помідори вимити, вирізати плодоніжку, зробити хрест знизу ножем і опустити їх на дві хвилини в окріп. Потім зняти шкірку, а саму м'якоть дрібно порізати і додати до загальної маси;
- Томатну пасту розвести в невеликій кількості води і влити в каструлю;
- Все перемішати, зробити мінімальний вогонь і закрити кришкою. Гасити мінімум півгодини, перевіряючи картоплю на готовність. Подавати з січеною зеленню.
Рагу з м'ясом, квасолею і картоплею
- 550 г свинини;
- 1 цибулина;
- 260 г квасолі;
- 6 часточок часнику;
- 6 картоплин;
- 1 стручок червоного перцю;
- 3 помідори;
- 1 солодкий перець.
Час – 1 годину і 10 хвилин.
Калорійність на 100 г – 115 ккал.
Приготування:
- Свинину вимити під проточною водою, порізати її невеликими однаковими шматочками;
- Картоплю вимити і зчистити з нього шкірку, нарізати на такі ж кубики;
- Квасолю, що була замочена на ніч, потрібно зварити до готовності. У самому кінці, коли воду вже потрібно зливати, можна трохи її посолити;
- Солодкий перець помити, витягнути його плодоніжку разом з насінням, білі перегородки зрізати. Саму м'якоть порізати невеликими кубиками;
- З цибулі і часнику зчистити лушпиння;
- Цибулю дрібно порубати, часник або подрібнити ножем або пропустити через давильню;
- Вимиті помідори обшпарити окропом і швидко зняти з них шкірку, вирізати плодоніжку. Решту дрібно нарізати або перебити блендером. Можна взяти і 8 помідорів чері;
- Взяти сковороду або сотейник з товстим дном, викласти сюди м'ясо. Додати зовсім трохи соняшникової олії;
- Обсмажувати м'ясо так, щоб з'явилася скориночка. Займає зазвичай п'ятнадцять хвилин;
- Після цього всипати порубаний лук, перемішати і дочекатися, поки коренеплід підрум'яниться;
- Додати солодкий перець, змішати всі продукти і дати їм посмажитися протягом п'яти хвилин;
- Потім додати картоплю і часник, все перемішати і накрити кришкою;
- Потрібно довести картоплю до готовності. При необхідності додати трохи води, щоб не підгоряло;
- Додати квасолю, подрібнені помідори, різні спеції. Червоний перець дуже дрібно порубати на поверхні, яку потім легко вимити. Додати до загальної маси, змішати;
- Протушкувати рагу ще сім хвилин під закритою кришкою. Подавати зі свіжими овочами та зеленню.
Стручкова квасоля з картоплею
- 650 г картоплі;
- 10 г томатної пасти;
- 5 г солі;
- 280 мл води;
- 2 г чорного перцю;
- 1 цибулина;
- 340 г стручкової квасолі;
- 1 морква;
- 45 мл соняшникової олії.
Час – 45 хвилин.
Калорійність на 100 г – 75 ккал.
Приготування:
- Вимиту й очищену від шкірки моркву натерти крупно;
- З лука зчистити лушпиння і порубати ножем на маленькі кубики;
- У сотейнику розігріти олію і перекласти в неї цибулю і моркву;
- Перемішати коренеплоди і пасерувати їх десять хвилин;
- У цей час потрібно почистити картоплю від шкірки, помити його і нарізати на середні кубики;
- Коли коренеплоди вже обм'якли, необхідно до них додати картоплю і все перемішати. Залишити далі підрум'янюватися;
- Стручкову квасолю помити і, якщо вона занадто довга, порізати на кілька частин;
- Додати до картоплі, коли він вже придбає скоринку;
- У теплій воді розвести трохи томатної пасти, додати спеції і вилити всю масу до решти продуктів. Перемішати;
- Всю масу тушкувати до тих пір, поки квасоля не буде готова. Зазвичай займає не більше десяти хвилин.
Тушкована картопля з реберцями і стручкової квасолею
- 1100 г картоплі;
- 320 г стручкової квасолі;
- 2 лаврових листа;
- 1 цибулина;
- 850 г свинячих реберець;
- 280 мл томатного соусу;
- 1 морква;
- 1 зелений перець;
- 4 зубчики часнику;
- 20 г петрушки;
- 1 червоний перець.
Час – 1 година.
Калорійність на 100 г – 133 ккал.
Приготування:
- Готувати потрібно в казані або в посуді з товстими стінками. Її потрібно поставити на вогонь і налити трохи соняшникової олії;
- Свинячі ребра сполоснути під водою і розрізати їх по кістці на частини;
- Очищений часник цілими шматочками кинути в масло і, якщо він відразу почав пахнути і шипіти, то можна відразу класти в казан м'ясо;
- Зверху присипати бажану кількість солі і перцю;
- Перемішати і залишити смажитися;
- Цибуля звільнити від лушпиння і порізати його середніми кубиками;
- Моркву очистити від шкірки і нарізати її брусочками, не надто великими;
- Як тільки ребра здобули легку скоринку, до них потрібно відправити коренеплоди;
- Червоний і зелений перець вимити, повитягувати з них плодоніжки з насінням, всі білі стінки зрізати. Порізати на маленькі кубики і, якщо цибулю в казанку став світлим, відправити перець туди ж;
- У вимитої квасолі відрізати хвостики з обох кінців і розрізати стручки навпіл;
- Коли овочі і м'ясо вже майже готові, слід влити томатну пасту і розмішати все;
- За смаком і для кольору можна додати трохи паприки;
- Картоплю очистити і помити його, порізати на великі шматки і відправити до м'яса;
- Слідом за картоплею додати в казанок квасоля і приблизно дві щіпки солі;
- Залити все водою приблизно на половину, перемішати, покласти листи лавра і ще спецій за смаком. Закрити казан і тушкувати півгодини на самому маленькому вогні;
- Перед подачею насипати зверху миту порізану петрушку.
Читайте як приготувати дієтичну окрошку на кефірі в нашій статті.
Читайте як приготувати смачний брусничний соус до м'яса — чудове доповнення до всіх м'ясних страв.
Спробуйте приготувати соковиті курячі крильця в клярі за нашими рецептами.
Консервовані боби з картоплею
- 450 р картоплі;
- 40 г томатної пасти;
- 2 цибулини;
- 1 банку консервованої квасолі (приблизно 400 г);
- 2 моркви;
- 5 р італійських трав;
- 1 лист лавра.
Час – 40 хвилин.
Калорійність на 100 г – 62 ккал.
Приготування:
- Квасоля витягти з банки і дати їй стекти;
- Цибулину звільнити від лушпиння і дрібно порубати її;
- У дві різні сковороди налити трохи соняшникової олії і поставити розігріватися;
- Очищену моркву порізати на маленькі кубики або смужки;
- Вимитий і очищений картопля нарізати шматочками;
- В одну сковороду відправити пассероваться моркву і цибулю, а в іншу покласти картоплю і обсмажити його так, щоб з'явилася скориночка;
- Потім більшою сковороді інгредієнти перемішати між собою і додати приблизно склянку води, в якій потрібно спочатку розвести томатну пасту;
- Посолити, додати спеції;
- На повільному вогні дати протушкувати хвилин двадцять, після чого додати квасолю і лист лавра;
- Все перемішати, потримати на вогні п'ятнадцять хвилин і подавати як самостійну страву або гарнір.
Рекомендації кухарів
Великої різниці між консервованої і сухий квасолею немає, якщо розглядати дані рецепти. Консервовану навіть економить час. А якщо взяти квасоля в томатному соусі, то потреба в пасті відпадає.
Для цієї страви можна використовувати і молода картопля середнього розміру. Його бажано замочити в солоній воді години на два, а тільки після цього готувати. Це допоможе прибрати зайву гіркоту, яку і так може дати паприка.
Щоб страва виглядало більш колоритно, замість звичайного лука можна взяти червоний. Він не до кінця втратить колір при варінні. При цьому порізати його потрібно чверть-кільцями.
Приготування картоплі з квасолею досить просте і швидке, тим більше, її можна їсти навіть у піст. Невелика порція буде дуже ситної, так що казанка повинно вистачити мінімум на два прийоми їжі для всієї родини. Приємного апетиту!