Як приготувати свинину зі звичайною або стручкової квасолею
Приготована на сковороді або в казані свинина з квасолею, неважливо, біла, червона або стручкова, може цілком замінити обід або вечерю. Грамотно приготоване блюдо не буде сухим або рідким — потрібно стежити за інтенсивністю нагріву сковороди і тривалістю приготування. Нижче зібрана підбірка 3 різних рецептів приготування свинини з додаванням цього виду бобових.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
перець болгарський зелений - | 1 шт. |
свинина - | 0,4 кг |
спеції та зелень - | за смаком |
морква червона - | 1 шт. |
масло рослинне - | для смаження |
концентрат: томатна паста - | 75 г |
вода - | 0,2 л |
часник - | 2 зубки |
цибулю - | 1 головка |
консервована червона квасоля - | 300 г |
Час приготування: 30 хвилин | Калорійність на 100 грам: 147 Ккал |
Квасолю можна купити консервовану в томатному соусі. У такому випадку норму закладання томатної пасти потрібно зменшити на 25%.
Як готувати свинину з квасолею:
- Зачищене м'ясо нарізати брусочками, приблизно так, як воно ріжеться на бефстроганов;
- Морква натирається, цибулю нарізати, часник дуже дрібно рубатися ножем. Болгарський перець нарізати соломкою, розмір шматочків має приблизно збігатися зі свининою;
- М'ясо трохи обсмажити, перекласти в тарілку;
- У чистій сковороді трохи обсмажити часник, потім цибулю і моркву. До них додається перець, готуватися разом 5 хвилин, а по закінченню цього часу додається м'ясо;
- Вміст сковороди залити водою, накрити кришкою і тушкувати ще протягом 10 хвилин;
- Після закінчення цього часу додати в сковороду томатну пасту, протушкувати протягом 15 хвилин, додати бобові, спеції і готувати ще 5 хвилин.
Подавати це блюдо коштує гарячим.
Читайте як приготувати кролика, тушкованої з овочами.
Качка, запечена в рукаві з яблуками — по цьому рецепту м'ясо виходить ніжним і дуже соковитим.
Читайте як правильно загасити картоплю з курячим м'ясом.
Рецепт білої квасолі зі свининою і томатом
Для цієї страви краще вибирати м'які і соковиті помідори, так як їх потрібно натерти для отримання томатного пюре. Чим соковитіше будуть томати, тим смачніше вийде блюдо.
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
м'ясо | 1000 м |
масло вершкове | ½ Пачки |
спеції, сіль | за смаком |
біла квасоля | 2 банки |
томати свіжі стиглі м'які | 0,5 кг |
кетчуп «Чілі» | 70 г |
цибуля | 3 головки |
масло | для смаження |
Кулінарний процес буде тривати протягом 1 години.
Калорійність порції становить близько 220 калорій.
Тушкована свинина з білою квасолею в томатному соусі готується так:
- М'ясо нарізати невеликими квадратними шматочками;
- У маленькому казанку розігріти олію, обсмажити свинину;
- Коли на шматочках м'яса з'явиться скориночка, всипати в казанок порізану цибулю і протушкувати його протягом 5 хвилин;
- Потім додати 100 мл окропу і тушкувати до готовності м'яса;
- Томати натерти, додати до свинини. Покласти також кетчуп, бобові і посолити;
- Перемішати вміст казанка. Готувати ще 7 хвилин, потім вимкнути нагрів.
Подавати це блюдо слід гарячим, посипавши його дрібно нарубаної свіжої зеленню петрушки або м'яти.
М'ясо зі стручковою квасолею
Якщо використовуються заморожені стручки, перед додаванням в сковороду їх можна не розморожувати.
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
свинина | 0,5 кг |
стручкова квасоля заморожена | 400 г |
масло | 50 г |
часник | 1 зубок |
борошно просеянная | 20 г |
приправи та спеції |
Готується страва протягом 45 хвилин.
Калорійність порції 247 калорій.
Рецепт приготування свинини зі стручковою квасолею покроково:
- Свинину нарізати квадратними шматочками, обсмажують протягом 7 хвилин;
- Всипати в сковороду стручки, перемішати, залишити готується ще на 5 хвилин;
- Налити в сковороду трохи води, додати спеції, тушкувати до готовності;
- Часник дрібно порубати, додати в сковороду разом з борошном, перемішати, довести до кипіння і вимкнути нагрів.
При обсмажуванні свинини за бажанням можна додати трохи цибулі.
Кулінарні хитрості
Після промивання м'яса, перед нарізанням і обсмажуванням, потрібно обов'язково видалити з поверхні шматка зайву воду. Для цього потрібно промокнути поверхню м'яса паперовим рушником або серветкою.
По-перше, це вбереже того, хто готує страви, від бризок розігрітого жиру під час викладання м'ясо на сковороду, а по-друге, добре обсмажити м'ясо з водою не вийде, так як воно відразу почне гаситься і на ньому не буде красивою рум'яної скоринки.
Викладати м'ясо на сковороду або в казан можна тільки після розігрівання олії. Крім того, що гарячий жир сприяє швидкому утворення рум'яної кірочки і може значно скоротити час смаження м'яса, він не забирає з нього сік, який виділяється під час лежання його в сковороді з холодним або теплим жиром.
Якщо є можливість використовувати не заморожену стручкову квасолю, а свіжу, цією можливістю обов'язково потрібно скористатися. Свіжі стручки квасолі потрібно розрізати ножем на шматочки довжиною до 3 см, а час приготування свіжої квасолі скоротити на кілька хвилин, так як вона приготуватися швидше ніж заморожена.
Якщо замість консервованої квасолі в страві використовується суха, її потрібно попередньо відварити, промити і дати стекти всій рідини.
Крім того, слід пам'ятати, що, оскільки при варінні квасолі вона дуже сильно збільшується в розмірі, то для приготування страви з сухою квасолею її потрібно набагато менше, ніж з консервованою.
Так, замінити дві банки консервованих бобів потрібно всього лише однією чашкою сухих, які після відварювання збільшаться в розмірах в чотири рази.