Як спекти вишневий пиріг в духовці і мультиварці
При пошуку чергового смачного десерту до чаю не варто випускати такі ласощі, як пиріг з вишнею. Ця випічка буде відмінним доповненням до будь-яких напоїв – до чаю, соку, кави, какао. Так і приготувати її можна різними способами і з різного тіста.
Тому не варто відкладати приготування на тривалий період, обов'язково розгляньте найкращі рецепти і приступайте до приготування вишневого пирога як можна швидше.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
вишні свіжої - | півкілограма |
цукру - | 200 грам |
вершкового масла - | 170 грам |
яєць - | 4 штуки |
борошна - | 270 грам |
розпушувача - | 1 ч. ложка |
ваніліну - | щіпка |
Час приготування: 70 хвилин | Калорійність на 100 грам: 310 Ккал |
Як потрібно готувати вишневий пиріг:
- Для початку варто добре промити вишню і вийняти з неї всі кісточки. Кісточки можна швидко вибрати за допомогою звичайної англійської шпильки;
- Краще шматочок вершкового масла заздалегідь вийняти з холодильника, щоб він розм'як при кімнатній температурі;
- Далі масло нарізаємо невеликими шматочками і викладаємо в чашку;
- Засипаємо до масла цукор і розтираємо за допомогою міксера до однорідної суміші;
- Потім додаємо дрібку солі і знову розмішуємо міксером;
- Розбиваємо по одному курячому яйцю і після цього відразу ж розмішуємо міксером;
- Після того як всі яйця будуть введені і перемешены, то в результаті повинна вийти рідка суміш з однорідною консистенцією;
- Борошно слід просіяти через сито і змішати з розпушувачем;
- Потім засипаємо до борошні і разрыхлителю ванілін і змішуємо;
- Засипаємо сухі інгредієнти в рідку масу і знову все перемішуємо міксером до однорідності;
- У результаті повинна вийти досить густа суміш, по консистенції вона повинна бути трохи густіше тесту на оладки;
- Роз'ємну форму слід гарненько змастити з усіх сторін вершковим маслом, можна додатково присипати манною крупою, щоб після випікання пиріг не прилип до поверхні форми;
- Перекладаємо рідке тісто у форму і гарненько розрівнюємо;
- Зверху викладаємо ягоду, злегка вдавлюємо її в тісто;
- Посипаємо все ягоди цукровим піском, краще взяти цукру побільше, інакше випічка вийде кислуватою. Цукровий пісок беріть на свій розсуд;
- Розігріваємо духовку до 180 градусів і прибираємо в нього форму з пирогом;
- Випікаємо протягом 30-40 хвилин. У процесі випікання краще стежити за випічкою та її готовністю;
- Після того як пиріг буде готовий, його слід вийняти і трохи остудити;
- Виймаємо випічку на велику тарілку і присипаємо цукровою пудрою.
Вишневе «Насолода»
Для приготування пирога будуть потрібні наступні інгредієнти:
- три курячих яйця;
- склянку борошна на 200 грам;
- цукор – 200 грам;
- щіпка розпушувача;
- склянка вершків;
- шматочок сиру маскарпоне на 250 грамів;
- півкілограма вишні;
- плитка шоколаду на 150 грам.
Час приготування – 1 годину.
Калорійність – 320 ккал.
Як потрібно готувати вишневий пиріг «Насолода»:
- Вишню можна використовувати будь – заморожену або свіжу;
- Далі промиваємо вишню, видавлюємо всі кісточки і перекладаємо в друшляк;
- Курячі яйця додаємо в ємність, додаємо цукровий пісок;
- Збиваємо яйця разом з цукровим піском до однорідної суміші;
- Потім всипаємо борошно і розпушувач;
- Збиваємо тісто до однорідності. Воно повинно бути не дуже густим і трохи пишним;
- Роз'ємну круглу форму змащуємо з усіх боків рослинним маслом і виливаємо в неї рідке тісто;
- Прогріваємо духовку до 180 градусів і прибираємо в неї форму з тестом;
- Випікаємо бісквіт недовго близько 10-15 хвилин;
- Як тільки основа буде готова, виймаємо з духовки;
- Зверху бісквіта викладаємо ягоду вишні без кісточок;
- Потім робимо крем. У миску викладаємо маскарпоне, заливаємо вершки і додаємо цукровий пісок;
- Збиваємо всі компоненти до однорідності. Повинен вийти білий крем з середньою пухкою консистенцією;
- Викладаємо крем поверх ягід вишні і рівномірно розподіляємо його поверхню;
- Шоколад протираємо і посипаємо його зверху;
- Прибираємо пиріг в холодильник на кілька годин, щоб усе застигло;
- Після цього можна виймати пиріг з форми на велику плоску тарілку і подавати на стіл до чаю або кави.
Рецепт пирога з пісочного тіста з вишневим варенням
Для приготування знадобляться наступні компоненти:
- стакан вишні;
- цукор – 180 грамів;
- 130 грам вершкового масла;
- борошно – 270 грам;
- два курячих яйця;
- 2 великі ложки крохмального порошку;
- щіпка солі.
Час приготування – 2 години.
Калорійність – 302 ккал.
Спосіб приготування:
- Для початку потрібно приготувати тісто. Для цього в глибоку чашку всипаємо борошно;
- Холодне вершкове масло слід нарізати невеликими шматочками або протерти на тертці і викласти в муку;
- Протираємо борошно з маслом руками або ложкою до однорідної суміші;
- Розбиваємо одне яйце і викладаємо до борошна з маслом і замішуємо однорідне тісто;
- Накриваємо тісто харчовою плівкою і прибираємо в холодильник на 60 хвилин;
- Вишню потрібно промити, вийняти всі кісточки;
- Далі ягоду слід трохи прим'яти товкачиком, щоб виділився сік;
- У сотейник або каструлю слід засипати цукровий пісок і залити сік, який виділився від вишні;
- Засипаємо до сиропу крохмаль, перемішуємо і відправляємо на вогонь, відварюємо до загустіння;
- Варити сироп на повільному вогні, в результаті повинен вийти густий сироп, який повільно стікає з ложки;
- Готовий сироп виливається до ягід і перемішується;
- Тісто необхідно розрізати на кілька частин, при цьому одна частина повинна бути набагато більше іншого;
- Більшу частину прокатуємо у вигляді тонкого шару круглої форми, під розмір форми для запікання;
- Форму змащуємо маслом і викладаємо тісто. Прибираємо в холодильник на 10-15 хвилин;
- Шматок, що залишився, потрібно розділити на кілька частин і розкачати з них шпальти, що будуть укладатися зверху пирога;
- Як тільки сироп з ягодою добре охолоне, все слід викласти у форму з тестом і розрівняти;
- Верх пирога прикрашаємо шматочками по вертикалі і горизонталі;
- Краї пирога піднімаємо;
- Змащуємо верх збитим яйцем, за рахунок цього випічка після випікання стане рум'яною і красивою;
- Прогріваємо духовку до 180 градусів і прибираємо пиріг;
- Випікаємо протягом 45-50 хвилин виймаємо з духовки. Готовий пиріг можна подавати на стіл до чаю.
Заливний вишневий пиріг в мультиварці
Для приготування потрібні такі компоненти:
- 350 грам вишні;
- борошно — стакан;
- два яйця;
- 8 великих ложок рослинного масла;
- 180 грам цукрового піску;
- півсклянки молока;
- розпушувач – 1 ч. ложка.
Тривалість приготування: 1 годину 40 хвилин.
Калорійність – 315 ккал.
Як потрібно готувати:
- Для початку в чашку розбиваємо яйця і збиваємо міксером до стану піни;
- Далі невеликими жменями до яєць додаємо цукровий пісок і продовжуємо збивати міксером;
- Повинна вийти пишна суміш, намагаємося розтерти весь цукровий пісок;
- Слід просіяти борошно і висипати половину в суміш з яєць і цукру;
- Суміш збиваємо міксером до однорідності, щоб не було грудочок;
- Засипаємо розпушувач, вливаємо молоко і продовжуємо збивати все міксером;
- Потім розмішуємо ложкою і заливаємо олію. Тісто має придбати однорідну консистенцію, без грудочок;
- Після цього можна засипати другу частину борошна і все знову збиваємо міксером. Тісто має бути однорідним з пишною консистенцією;
- Як тільки тісто буде готове, ємність мультиварки потрібно змастити рослинним маслом з усіх сторін;
- Кладемо в ємність тісто і вирівнюємо;
- Зверху викладаємо ягоду вишні. Бажано попередньо вийняти всі кісточки;
- Ставимо програму «випічка» і час 60-70 хвилин;
- Як тільки пиріг буде готовий, його потрібно акуратно вийняти на велику плоску тарілку і присипати цукровою пудрою.
Рецепт лагмана з свинини в домашніх умовах — спробуйте приготувати це блюдо.
На десерт радимо вам приготувати шоколадний бісквіт в мікрохвильовці — це, мабуть, самий швидкий рецепт випічки.
Пісний пиріг з ягодами — страва, яку легко приготувати і до того ж воно дуже калорійне.
Рецепт листкового пирога з замороженої вишнею
Для приготування підготуємо наступні компоненти:
- 500 г листкового тіста;
- цукровий пісок – 200 грам;
- 800 грам вишні без кісточок;
- 1 велика ложка крохмалю;
- три курячих яйця;
- склянка сметани;
- рослинне масло.
Час приготування – 1 годину.
Калорійність – 320 ккал.
Як потрібно готувати:
- Листкове тісто можна зробити самостійно, а також його можна купити вже готове;
- Вишню слід промити і вийняти всі кісточки;
- Потім перекладаємо ягоду в друшляк, щоб стекла вся зайва рідина;
- Листкове тісто розділяємо на дві частини, при цьому одна частина повинна бути набагато більше іншого;
- Форму для запікання потрібно ретельно промазати рослинним маслом;
- Більшу частину тіста розкачуємо і викладаємо у форму, розрівнюємо по краях;
- На поверхню тісто у формі рівномірно викладаємо вишню, при цьому її слід присипати крохмалем, щоб вона після випікання не розтікалася, а тримала форму;
- В окрему миску викладаємо сметану, цукровий пісок і курячі яйця;
- Всі компоненти потрібно розмішати до рівномірної консистенції, для розмішування можна скористатися міксером;
- Далі викладаємо заливку зверху вишні і розрівнюємо її;
- Другий пласт тіста розкачуємо і накриваємо їм начинку, всі краї защипуємо;
- Розжарюємо духовку до 180 градусів і прибираємо в неї форму з пирогом;
- Вишневий пиріг слід випікати протягом 30 хвилин;
- Як тільки випічка буде готова, виймаємо її з духовки, охолодити і присипаємо цукровою пудрою.
Корисні поради
- вишню можна використовувати в свіжому або замороженому вигляді, але всі кісточки з неї потрібно обов'язково вийняти;
- для того щоб начинка не розтікалася, в неї можна додати трохи крохмалю або желатину;
- після випікання відкритий пиріг слід присипати цукровою пудрою.
Пиріг з вишнею – це прекрасне частування для гостей, його можна робити як на свята, так і кожен день для повсякденного меню. Ця випічка завжди виходить неймовірно смачною і ароматною, тому від неї ніхто не зможе відмовитися.