23 апрель 2019 1 071

Як спекти вишневий пиріг в духовці і мультиварці

При пошуку чергового смачного десерту до чаю не варто випускати такі ласощі, як пиріг з вишнею. Ця випічка буде відмінним доповненням до будь-яких напоїв – до чаю, соку, кави, какао. Так і приготувати її можна різними способами і з різного тіста.

Тому не варто відкладати приготування на тривалий період, обов'язково розгляньте найкращі рецепти і приступайте до приготування вишневого пирога як можна швидше.

Простий рецепт покроково
Інгредієнти Кількість
вишні свіжої - півкілограма
цукру - 200 грам
вершкового масла - 170 грам
яєць - 4 штуки
борошна - 270 грам
розпушувача - 1 ч. ложка
ваніліну - щіпка
Час приготування: 70 хвилин Калорійність на 100 грам: 310 Ккал

Як потрібно готувати вишневий пиріг:

  1. Для початку варто добре промити вишню і вийняти з неї всі кісточки. Кісточки можна швидко вибрати за допомогою звичайної англійської шпильки;
  2. Краще шматочок вершкового масла заздалегідь вийняти з холодильника, щоб він розм'як при кімнатній температурі;
  3. Далі масло нарізаємо невеликими шматочками і викладаємо в чашку;
  4. Засипаємо до масла цукор і розтираємо за допомогою міксера до однорідної суміші;
  5. Потім додаємо дрібку солі і знову розмішуємо міксером;
  6. Розбиваємо по одному курячому яйцю і після цього відразу ж розмішуємо міксером;
  7. Після того як всі яйця будуть введені і перемешены, то в результаті повинна вийти рідка суміш з однорідною консистенцією;
  8. Борошно слід просіяти через сито і змішати з розпушувачем;
  9. Потім засипаємо до борошні і разрыхлителю ванілін і змішуємо;
  10. Засипаємо сухі інгредієнти в рідку масу і знову все перемішуємо міксером до однорідності;
  11. У результаті повинна вийти досить густа суміш, по консистенції вона повинна бути трохи густіше тесту на оладки;
  12. Роз'ємну форму слід гарненько змастити з усіх сторін вершковим маслом, можна додатково присипати манною крупою, щоб після випікання пиріг не прилип до поверхні форми;
  13. Перекладаємо рідке тісто у форму і гарненько розрівнюємо;
  14. Зверху викладаємо ягоду, злегка вдавлюємо її в тісто;
  15. Посипаємо все ягоди цукровим піском, краще взяти цукру побільше, інакше випічка вийде кислуватою. Цукровий пісок беріть на свій розсуд;
  16. Розігріваємо духовку до 180 градусів і прибираємо в нього форму з пирогом;
  17. Випікаємо протягом 30-40 хвилин. У процесі випікання краще стежити за випічкою та її готовністю;
  18. Після того як пиріг буде готовий, його слід вийняти і трохи остудити;
  19. Виймаємо випічку на велику тарілку і присипаємо цукровою пудрою.

Вишневе «Насолода»

Для приготування пирога будуть потрібні наступні інгредієнти:

  • три курячих яйця;
  • склянку борошна на 200 грам;
  • цукор – 200 грам;
  • щіпка розпушувача;
  • склянка вершків;
  • шматочок сиру маскарпоне на 250 грамів;
  • півкілограма вишні;
  • плитка шоколаду на 150 грам.

Час приготування – 1 годину.

Калорійність – 320 ккал.

Як потрібно готувати вишневий пиріг «Насолода»:

  1. Вишню можна використовувати будь – заморожену або свіжу;
  2. Далі промиваємо вишню, видавлюємо всі кісточки і перекладаємо в друшляк;
  3. Курячі яйця додаємо в ємність, додаємо цукровий пісок;
  4. Збиваємо яйця разом з цукровим піском до однорідної суміші;
  5. Потім всипаємо борошно і розпушувач;
  6. Збиваємо тісто до однорідності. Воно повинно бути не дуже густим і трохи пишним;
  7. Роз'ємну круглу форму змащуємо з усіх боків рослинним маслом і виливаємо в неї рідке тісто;
  8. Прогріваємо духовку до 180 градусів і прибираємо в неї форму з тестом;
  9. Випікаємо бісквіт недовго близько 10-15 хвилин;
  10. Як тільки основа буде готова, виймаємо з духовки;
  11. Зверху бісквіта викладаємо ягоду вишні без кісточок;
  12. Потім робимо крем. У миску викладаємо маскарпоне, заливаємо вершки і додаємо цукровий пісок;
  13. Збиваємо всі компоненти до однорідності. Повинен вийти білий крем з середньою пухкою консистенцією;
  14. Викладаємо крем поверх ягід вишні і рівномірно розподіляємо його поверхню;
  15. Шоколад протираємо і посипаємо його зверху;
  16. Прибираємо пиріг в холодильник на кілька годин, щоб усе застигло;
  17. Після цього можна виймати пиріг з форми на велику плоску тарілку і подавати на стіл до чаю або кави.

Рецепт пирога з пісочного тіста з вишневим варенням

Для приготування знадобляться наступні компоненти:

  • стакан вишні;
  • цукор – 180 грамів;
  • 130 грам вершкового масла;
  • борошно – 270 грам;
  • два курячих яйця;
  • 2 великі ложки крохмального порошку;
  • щіпка солі.

Час приготування – 2 години.

Калорійність – 302 ккал.

Спосіб приготування:

  1. Для початку потрібно приготувати тісто. Для цього в глибоку чашку всипаємо борошно;
  2. Холодне вершкове масло слід нарізати невеликими шматочками або протерти на тертці і викласти в муку;
  3. Протираємо борошно з маслом руками або ложкою до однорідної суміші;
  4. Розбиваємо одне яйце і викладаємо до борошна з маслом і замішуємо однорідне тісто;
  5. Накриваємо тісто харчовою плівкою і прибираємо в холодильник на 60 хвилин;
  6. Вишню потрібно промити, вийняти всі кісточки;
  7. Далі ягоду слід трохи прим'яти товкачиком, щоб виділився сік;
  8. У сотейник або каструлю слід засипати цукровий пісок і залити сік, який виділився від вишні;
  9. Засипаємо до сиропу крохмаль, перемішуємо і відправляємо на вогонь, відварюємо до загустіння;
  10. Варити сироп на повільному вогні, в результаті повинен вийти густий сироп, який повільно стікає з ложки;
  11. Готовий сироп виливається до ягід і перемішується;
  12. Тісто необхідно розрізати на кілька частин, при цьому одна частина повинна бути набагато більше іншого;
  13. Більшу частину прокатуємо у вигляді тонкого шару круглої форми, під розмір форми для запікання;
  14. Форму змащуємо маслом і викладаємо тісто. Прибираємо в холодильник на 10-15 хвилин;
  15. Шматок, що залишився, потрібно розділити на кілька частин і розкачати з них шпальти, що будуть укладатися зверху пирога;
  16. Як тільки сироп з ягодою добре охолоне, все слід викласти у форму з тестом і розрівняти;
  17. Верх пирога прикрашаємо шматочками по вертикалі і горизонталі;
  18. Краї пирога піднімаємо;
  19. Змащуємо верх збитим яйцем, за рахунок цього випічка після випікання стане рум'яною і красивою;
  20. Прогріваємо духовку до 180 градусів і прибираємо пиріг;
  21. Випікаємо протягом 45-50 хвилин виймаємо з духовки. Готовий пиріг можна подавати на стіл до чаю.

Заливний вишневий пиріг в мультиварці

Для приготування потрібні такі компоненти:

  • 350 грам вишні;
  • борошно — стакан;
  • два яйця;
  • 8 великих ложок рослинного масла;
  • 180 грам цукрового піску;
  • півсклянки молока;
  • розпушувач – 1 ч. ложка.

Тривалість приготування: 1 годину 40 хвилин.

Калорійність – 315 ккал.

Як потрібно готувати:

  1. Для початку в чашку розбиваємо яйця і збиваємо міксером до стану піни;
  2. Далі невеликими жменями до яєць додаємо цукровий пісок і продовжуємо збивати міксером;
  3. Повинна вийти пишна суміш, намагаємося розтерти весь цукровий пісок;
  4. Слід просіяти борошно і висипати половину в суміш з яєць і цукру;
  5. Суміш збиваємо міксером до однорідності, щоб не було грудочок;
  6. Засипаємо розпушувач, вливаємо молоко і продовжуємо збивати все міксером;
  7. Потім розмішуємо ложкою і заливаємо олію. Тісто має придбати однорідну консистенцію, без грудочок;
  8. Після цього можна засипати другу частину борошна і все знову збиваємо міксером. Тісто має бути однорідним з пишною консистенцією;
  9. Як тільки тісто буде готове, ємність мультиварки потрібно змастити рослинним маслом з усіх сторін;
  10. Кладемо в ємність тісто і вирівнюємо;
  11. Зверху викладаємо ягоду вишні. Бажано попередньо вийняти всі кісточки;
  12. Ставимо програму «випічка» і час 60-70 хвилин;
  13. Як тільки пиріг буде готовий, його потрібно акуратно вийняти на велику плоску тарілку і присипати цукровою пудрою.

Рецепт лагмана з свинини в домашніх умовах — спробуйте приготувати це блюдо.

На десерт радимо вам приготувати шоколадний бісквіт в мікрохвильовці — це, мабуть, самий швидкий рецепт випічки.

Пісний пиріг з ягодами — страва, яку легко приготувати і до того ж воно дуже калорійне.

Рецепт листкового пирога з замороженої вишнею

Для приготування підготуємо наступні компоненти:

  • 500 г листкового тіста;
  • цукровий пісок – 200 грам;
  • 800 грам вишні без кісточок;
  • 1 велика ложка крохмалю;
  • три курячих яйця;
  • склянка сметани;
  • рослинне масло.

Час приготування – 1 годину.

Калорійність – 320 ккал.

Як потрібно готувати:

  1. Листкове тісто можна зробити самостійно, а також його можна купити вже готове;
  2. Вишню слід промити і вийняти всі кісточки;
  3. Потім перекладаємо ягоду в друшляк, щоб стекла вся зайва рідина;
  4. Листкове тісто розділяємо на дві частини, при цьому одна частина повинна бути набагато більше іншого;
  5. Форму для запікання потрібно ретельно промазати рослинним маслом;
  6. Більшу частину тіста розкачуємо і викладаємо у форму, розрівнюємо по краях;
  7. На поверхню тісто у формі рівномірно викладаємо вишню, при цьому її слід присипати крохмалем, щоб вона після випікання не розтікалася, а тримала форму;
  8. В окрему миску викладаємо сметану, цукровий пісок і курячі яйця;
  9. Всі компоненти потрібно розмішати до рівномірної консистенції, для розмішування можна скористатися міксером;
  10. Далі викладаємо заливку зверху вишні і розрівнюємо її;
  11. Другий пласт тіста розкачуємо і накриваємо їм начинку, всі краї защипуємо;
  12. Розжарюємо духовку до 180 градусів і прибираємо в неї форму з пирогом;
  13. Вишневий пиріг слід випікати протягом 30 хвилин;
  14. Як тільки випічка буде готова, виймаємо її з духовки, охолодити і присипаємо цукровою пудрою.

Корисні поради

  • вишню можна використовувати в свіжому або замороженому вигляді, але всі кісточки з неї потрібно обов'язково вийняти;
  • для того щоб начинка не розтікалася, в неї можна додати трохи крохмалю або желатину;
  • після випікання відкритий пиріг слід присипати цукровою пудрою.

Пиріг з вишнею – це прекрасне частування для гостей, його можна робити як на свята, так і кожен день для повсякденного меню. Ця випічка завжди виходить неймовірно смачною і ароматною, тому від неї ніхто не зможе відмовитися.

Що ще почитати: