31 май 2019 4 080

Що смачного можна приготувати на вечерю з фаршу на швидку руку

Що можна приготувати на вечерю з фаршу — кожна господиня не раз задавалася таким питанням. А ми знаємо відповідь! Відразу кілька дивовижно смачних і колоритних страв, що зроблять з будь-якого вечора справжнє свято їжі. І адже основа всього – трохи фаршу! Читайте рецепти далі.

М'ясна лазанья з пармезаном
Інгредієнти Кількість
сухого листя лазаньї - 13 шт.
борошна - 40 г
пармезану - 60 г
петрушки - 20 г
свино-яловичого фаршу - 550 г
солі - 10 г
сушеного базиліка - 3 р
вершкового масла - 60 г
молока - 430 мл
томатного пюре - 570 г
чорного перцю - 5 г
лука - 1 шт.
Час приготування: 75 хвилин Калорійність на 100 грам: 130 Ккал

Алгоритм дій:

  1. Очищену цибулину нашаткувати і обсмажити її в невеликій кількості олії. Вона повинна придбати золотий колір;
  2. Потім до цибулі додати фарш, перемішати і готувати все разом, поки м'ясо не буде готове. Воно повинно повністю поміняти колір. Додати сіль і поперчити;
  3. Томатне пюре потрібно приготувати з помідорів, а можна купити готове. Якщо вибирати перший варіант, помідори обов'язково потрібно бланшувати. Для цього внизу слід зробити хрестоподібний надріз, опустити овочі в окріп, витримати їх там дві хвилини, потім зняти шкірку ножем. М'якоть дрібно порізати або перебити блендером;
  4. Додати ці помідори в сковороду і протомитися масу на середньому вогні ще десять хвилин. Уся рідина повинна випаруватися;
  5. Петрушку дрібно порубати і разом з сушеним базиліком додати до м'яса;
  6. Взяти окремий сотейник з товстим дном для приготування соусу Бешамель. Потрібно розтопити в ній вершкове масло і просіяти сюди ж борошно, розмішати;
  7. Коли масло добре розігріється, в нього маленькими порціями потрібно вливати холодне молоко і перемішувати. Сковороду в цей час не повинен стояти на вогні;
  8. Коли все молоко буде в сотейнику, його потрібно повернути на плиту і на повільному вогні проварити протягом п'яти хвилин, він повинен загуснути. Якщо є справжній мускатний горіх, можна натерти його в соус, вистачить і п'яти грам;
  9. Спробувати соус на смак і, якщо все влаштовує, зняти його з плити;
  10. Взяти форму для випікання і вниз застелити пергаментом, змастити трохи олією;
  11. Викласти листи для лазаньї в один шар;
  12. Потім нанести трохи Бешамеля і відразу викласти частину фаршу, а зверху знову листи. Чергувати шари, поки не закінчиться м'ясо і листи, а останнім шаром обов'язково повинен йти білий соус;
  13. Пармезан натерти зверху, включити духовку розігріватися;
  14. Випікати приблизно півгодини при 180 за Цельсієм, зверху можна накрити фольгою. Потім витягнути блюдо і дати десять хвилин відпочити.

Тефтелі під подвійним соусом

  • 30 мл оцту;
  • 40 г вершкового масла;
  • 130 г панірувальних сухарів;
  • 200 г брусниці;
  • 450 г свино-яловичого фаршу;
  • 30 р петрушки;
  • 120 мл води;
  • 240 мл молока;
  • 90 мл вершків;
  • 1 цибулина;
  • 1 яйце;
  • 90 мл соняшникової олії;
  • 130 г цукру;
  • 1 огірок;
  • 15 г солі;
  • 70 мл бульйону;
  • 7 г чорного перцю.

Скільки по часу – 1 годину і 40 хвилин.

Харчова цінність на 100 г – 207 ккал.

Алгоритм дій:

  1. Огірок очистити від шкірки і порізати його кільцями, сильно посолити;
  2. Викласти овочі на друшляк і зверху придавити пресом. Залишити на півгодини;
  3. Зняти огірок з друшляка і перекласти в миску. Додати вказану кількість солі, оцту, трохи цукру, води, перемішати. Петрушку дрібно порубати і додати сюди ж;
  4. Прибрати огірок з маринадом в холодильник приблизно на годину;
  5. Цибулю потрібно почистити і нашаткувати, обсмажити в олії на сковороді;
  6. Сухарі змішати з молоком;
  7. Висипати обсмажену цибулю до фаршу, сюди ж додати яйце і сухарі з молоком. Найкраще змішати це з допомогою комбайна. При необхідності можна додати трохи води;
  8. Вологими руками скачати однакові м'ясні кульки і викласти їх на мокру тарілку;
  9. Змішати вершкове масло і соняшникову олії в сковороді і в них обсмажити тефтелі, поки вони не придбають скоринку;
  10. Ягоди брусниці (можна заморожені) перемішати з цукром і залишити в сторону;
  11. Зазначене кількість вершкового масла розтопити в сотейнику, потім всипати сюди трохи борошна і посмажити її;
  12. Влити бульйон і вершки, постійно заважати суміш. Вона повинна загуснути, після чого її потрібно зняти з вогню;
  13. Подавати тефтелі під вершковим соусом, зверху покласти трохи ягід, що вже встигли пустити сік. Маринований огірок подавати поруч із м'ясом.

Запіканка з курячим фаршем, помідорами і кабачками

  • 400 г курячого фаршу;
  • 30 г томатної пасти;
  • 160 мл сметани;
  • 6 помідор;
  • 1200 г кабачків;
  • 120 г твердого сиру;
  • 3 цибулини;
  • 3 яйця.

Скільки по часу – 1 годину і 10 хвилин.

Харчова цінність на 100 г – 68 ккал.

Як готувати такий легкий вечеря з курячим фаршем:

  1. Всі цибулини почистити і порізати досить дрібно, а потім обсмажити все на сковороді до золотистого кольору;
  2. Після цього додати м'ясо спеції за смаком, перемішати, трохи підсмажити;
  3. Ввести томатну пасту і перемішати, прогріти хвилини три, вимкнути плиту;
  4. Кабачок вимити і, якщо він старий, зрізати шкірку. Натерти на тертці, віджати руками від соку, додати сіль;
  5. Вимити помідори, вирізати плодоніжки і самі плоди порізати на кружечки;
  6. В окремій мисці яйця віночком збити разом зі сметаною;
  7. Глибоку форму змастити невеликою кількістю рослинної олії і першим шаром викласти половину кабачків;
  8. Слідом викласти фарш і покрити його другою частиною кабачків;
  9. Зверху викласти кружальця помідорів і всі верстви залити яєчної сумішшю;
  10. Сир натерти як завершальний шар;
  11. Відправити в духову шафу на тридцять п'ять хвилин при 180 за Цельсієм.

Зрази з курки з грибами

  • 1 цибулина;
  • 4 скибочки білого хліба;
  • 3 яйця;
  • 170 г лисичок;
  • 600 г курячого фаршу;
  • 45 г кропу;
  • 140 мл молока;
  • 20 г петрушки;
  • 80 г панірувальних сухарів.

Скільки по часу – 50 хвилин.

Харчова цінність на 100 г – 213 ккал.

Алгоритм дій:

  1. Гриби замочити у воді на двадцять хвилин, після цього промити їх під струменем води і дрібно порізати;
  2. Цибулину теж нашаткувати і разом з грибами обсмажити на сковороді, додавши пару ложок соняшникової олії;
  3. Одне яйце зварити, киплять не менше десяти хвилин. Охолодити і шкаралупу зчистити, саме яйце дрібно нарізати;
  4. Зелень сполоснути під водою і подрібнити;
  5. У невеликій мисці змішати яйце, зелень, гриби. Приправити за смаком;
  6. Взяти тільки м'якуш у хліба і замочити його в молоці;
  7. Після цього хліб віджати і додати до м'яса, вбити сюди два яйця і вимісити руками;
  8. Фарш поділити на рівні частини, вставити всередину грибну начинку, заліпити її;
  9. Обваляти в сухарях і посмажити, поки не з'явиться рум'яна кірочка, з двох сторін.

Що можна зробити на вечерю з фаршу на швидку руку

Читайте як приготувати смачні млинці з фаршем з покроковими фото і підказками кулінарів.

Читайте як приготувати смачні млинці з грибами за нашими рецептами.

Візьміть на замітку рецепти пряної скумбрії у фользі — те що потрібно для пікніка.

Фаршировані печериці

  • 60 мл соняшникової олії;
  • 4 зубки часнику;
  • 15 свіжих печериць;
  • 1 цибулина;
  • 4 г сушеного базиліка;
  • 270 г курячого фаршу;
  • 180 мл сметани;
  • 70 г сиру.

Скільки по часу – 1 годину і 15 хвилин.

Харчова цінність на 100 г – 95 ккал.

Алгоритм дій:

  1. Краще вибрати великі гриби, які потрібно вимити і почистити від сміття;
  2. Ніжку обов'язково потрібно видалити, її можна витягти руками, провернувши в бік;
  3. Ніжки не викидати, а дрібно їх порізати разом з очищеною цибулиною;
  4. Додати до них спеції і обсмажити в олії до готовності;
  5. Пізніше влити сметану і на самому маленькому вогні протомитися протягом п'яти хвилин, потім вогонь вимкнути;
  6. У фарш всипати базилік та інші спеції за смаком, обов'язково додати рубаний часник, перемішати;
  7. Перекласти м'ясо в іншу сковороду і обсмажити до готовності;
  8. На деко капелюшками вниз викласти печериці, які спочатку потрібно заправити фаршем до половини, а потім – грибами з цибулею;
  9. Випікати в духовій шафі приблизно двадцять хвилин при 180 за Цельсієм, а за п'ять хвилин до повної готовності потрібно зверху натерти трохи сиру.

Яйця по-шотландськи

  • 220 г панірувальних сухарів;
  • 8 яєць;
  • 130 мл соняшникової олії;
  • 900 г свинячого фаршу;
  • 60 г борошна.

Скільки по часу – 45 хвилин.

Харчова цінність на 100 г – 95 ккал.

Алгоритм дій:

  1. Шість яєць слід зварити до стану твердого жовтка, після чого залити їх холодною водою і залишити остигати. Після цього шкаралупу зчистити як можна акуратніше;
  2. Фарш відповідно поділити на шість рівних частин;
  3. З кожної частини зліпити коржик, в центр якої потрібно покласти яйце, а потім з усіх боків закрити його м'ясом. Простіше всього це робити не на столі, а на долонях;
  4. Борошно просіяти і додати різні спеції;
  5. Два яйця потрібно збити, посолити, і всі шість яєць в м'ясній оболонці занурити в цю суміш;
  6. Далі обваляти їх у борошні і наостанок – у сухарях;
  7. Поставити всі яйця на п'ятнадцять хвилин у холодильник;
  8. Масло розігріти в глибокій сковороді, куди потрібно опустити яйця і смажити їх за п'ять хвилин кожне. Повинна з'явитися скоринка;
  9. Подавати в охолодженому вигляді з гірчицею.

Запіканка з рибою і картопляним пюре

Не треба довго роздумувати, що смачного приготувати з рибного фаршу на вечерю швидко, адже у нас для вас вже підготовлений чудовий рецепт.

  • 1 морква;
  • 80 г сиру;
  • 15 г борошна;
  • 1 цибулина;
  • 15 р петрушки;
  • 5 картоплин;
  • 60 мл молока;
  • 45 г панірувальних сухарів;
  • 450 г рибного фаршу;
  • 30 мл сметани.

Скільки по часу – 55 хвилин.

Харчова цінність на 100 г – 212 ккал.

Алгоритм дій:

  1. Очищену картоплю зварити до готовності, воду злити;
  2. Молоко додати до картоплі і з допомогою товкучки перетворити її в пюре, можна посолити;
  3. Цибулю нашаткувати, моркву натерти крупно;
  4. Цибулю з морквою обсмажити в сковороді до м'якості;
  5. Далі додати в сковороду фарш і готувати всю суміш ще сім хвилин;
  6. В цей час нашаткувати зелень, пізніше додати її до риби разом з борошном і сметаною, перемішати;
  7. Невелику форму для запікання злегка змастити олією, викласти спочатку рибу, а зверху – картопляне пюре;
  8. Сир натерти і змішати з панірувальними сухарями. Цю суміш викласти поверх пюре;
  9. Випікати двадцять п'ять хвилин в духовій шафі при 175 за Цельсієм.

Рибні фрикадельки під білим соусом

  • 90 г сиру;
  • 250 г брокколі;
  • 250 г рибного фаршу;
  • 320 мл вершків 33%;
  • 1 цибулина;
  • 60 г панірувальних сухарів.

Скільки по часу – 35 хвилин.

Харчова цінність на 100 г – 113 ккал.

Алгоритм дій:

  1. Очищену цибулину перебити блендером в пюре і додати до риби;
  2. Додати різні спеції, наприклад, білий перець і сіль;
  3. Всипати панірувальні сухарі і вимішувати масу, поки вона не досягне ідеальної консистенції: не занадто рідкою і не надто густий;
  4. Вологими руками зліпити з суміші маленькі фрикадельки;
  5. Брокколі вимити під струменем води і розібрати на невеликі суцвіття. Бажано, щоб капуста мала яскравий зелений колір;
  6. У невеликі форми або в одну велику скласти всі фрикадельки;
  7. Духовку нагріти до 200 за Цельсієм і в таку температуру помістити фрикадельки хвилин на п'ять, щоб зверху утворилася скоринка. Витягнути кульки і між ними розташувати суцвіття брокколі, духовку не вимикати;
  8. У невелику миску вилити вершки, посолити, сюди ж натерти сир і додати трохи чорного перцю;
  9. Залити всі продукти соусом і повернути в духовку ще на двадцять хвилин зменшивши температуру до 180. Подавати в гарячому вигляді зі стручковою квасолею або свіжим салатом;
  10. Якщо є невеликі горщики, то фрикадельки порційно можна покласти в них і всередині залити їх соусом з брокколі. Подавати так само в горщиках, зверху можна порубати трохи зелені.

Фарш – це універсальний продукт, з яким можна приготувати сотні як вже відомих страв, так і зовсім оригінальних. І кожен день список варіацій поповнюється. Вони завжди виходять соковитими і смачними, якщо дотримуватися рецепту. Головне додавати найважливіший інгредієнт – любов до кулінарії і до оточуючих. Тоді навіть складні страви будуть вдаватися з першого разу. Приємного апетиту!

Що ще почитати: