Що смачного можна приготувати на вечерю з фаршу на швидку руку
Що можна приготувати на вечерю з фаршу — кожна господиня не раз задавалася таким питанням. А ми знаємо відповідь! Відразу кілька дивовижно смачних і колоритних страв, що зроблять з будь-якого вечора справжнє свято їжі. І адже основа всього – трохи фаршу! Читайте рецепти далі.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
сухого листя лазаньї - | 13 шт. |
борошна - | 40 г |
пармезану - | 60 г |
петрушки - | 20 г |
свино-яловичого фаршу - | 550 г |
солі - | 10 г |
сушеного базиліка - | 3 р |
вершкового масла - | 60 г |
молока - | 430 мл |
томатного пюре - | 570 г |
чорного перцю - | 5 г |
лука - | 1 шт. |
Час приготування: 75 хвилин | Калорійність на 100 грам: 130 Ккал |
Алгоритм дій:
- Очищену цибулину нашаткувати і обсмажити її в невеликій кількості олії. Вона повинна придбати золотий колір;
- Потім до цибулі додати фарш, перемішати і готувати все разом, поки м'ясо не буде готове. Воно повинно повністю поміняти колір. Додати сіль і поперчити;
- Томатне пюре потрібно приготувати з помідорів, а можна купити готове. Якщо вибирати перший варіант, помідори обов'язково потрібно бланшувати. Для цього внизу слід зробити хрестоподібний надріз, опустити овочі в окріп, витримати їх там дві хвилини, потім зняти шкірку ножем. М'якоть дрібно порізати або перебити блендером;
- Додати ці помідори в сковороду і протомитися масу на середньому вогні ще десять хвилин. Уся рідина повинна випаруватися;
- Петрушку дрібно порубати і разом з сушеним базиліком додати до м'яса;
- Взяти окремий сотейник з товстим дном для приготування соусу Бешамель. Потрібно розтопити в ній вершкове масло і просіяти сюди ж борошно, розмішати;
- Коли масло добре розігріється, в нього маленькими порціями потрібно вливати холодне молоко і перемішувати. Сковороду в цей час не повинен стояти на вогні;
- Коли все молоко буде в сотейнику, його потрібно повернути на плиту і на повільному вогні проварити протягом п'яти хвилин, він повинен загуснути. Якщо є справжній мускатний горіх, можна натерти його в соус, вистачить і п'яти грам;
- Спробувати соус на смак і, якщо все влаштовує, зняти його з плити;
- Взяти форму для випікання і вниз застелити пергаментом, змастити трохи олією;
- Викласти листи для лазаньї в один шар;
- Потім нанести трохи Бешамеля і відразу викласти частину фаршу, а зверху знову листи. Чергувати шари, поки не закінчиться м'ясо і листи, а останнім шаром обов'язково повинен йти білий соус;
- Пармезан натерти зверху, включити духовку розігріватися;
- Випікати приблизно півгодини при 180 за Цельсієм, зверху можна накрити фольгою. Потім витягнути блюдо і дати десять хвилин відпочити.
Тефтелі під подвійним соусом
- 30 мл оцту;
- 40 г вершкового масла;
- 130 г панірувальних сухарів;
- 200 г брусниці;
- 450 г свино-яловичого фаршу;
- 30 р петрушки;
- 120 мл води;
- 240 мл молока;
- 90 мл вершків;
- 1 цибулина;
- 1 яйце;
- 90 мл соняшникової олії;
- 130 г цукру;
- 1 огірок;
- 15 г солі;
- 70 мл бульйону;
- 7 г чорного перцю.
Скільки по часу – 1 годину і 40 хвилин.
Харчова цінність на 100 г – 207 ккал.
Алгоритм дій:
- Огірок очистити від шкірки і порізати його кільцями, сильно посолити;
- Викласти овочі на друшляк і зверху придавити пресом. Залишити на півгодини;
- Зняти огірок з друшляка і перекласти в миску. Додати вказану кількість солі, оцту, трохи цукру, води, перемішати. Петрушку дрібно порубати і додати сюди ж;
- Прибрати огірок з маринадом в холодильник приблизно на годину;
- Цибулю потрібно почистити і нашаткувати, обсмажити в олії на сковороді;
- Сухарі змішати з молоком;
- Висипати обсмажену цибулю до фаршу, сюди ж додати яйце і сухарі з молоком. Найкраще змішати це з допомогою комбайна. При необхідності можна додати трохи води;
- Вологими руками скачати однакові м'ясні кульки і викласти їх на мокру тарілку;
- Змішати вершкове масло і соняшникову олії в сковороді і в них обсмажити тефтелі, поки вони не придбають скоринку;
- Ягоди брусниці (можна заморожені) перемішати з цукром і залишити в сторону;
- Зазначене кількість вершкового масла розтопити в сотейнику, потім всипати сюди трохи борошна і посмажити її;
- Влити бульйон і вершки, постійно заважати суміш. Вона повинна загуснути, після чого її потрібно зняти з вогню;
- Подавати тефтелі під вершковим соусом, зверху покласти трохи ягід, що вже встигли пустити сік. Маринований огірок подавати поруч із м'ясом.
Запіканка з курячим фаршем, помідорами і кабачками
- 400 г курячого фаршу;
- 30 г томатної пасти;
- 160 мл сметани;
- 6 помідор;
- 1200 г кабачків;
- 120 г твердого сиру;
- 3 цибулини;
- 3 яйця.
Скільки по часу – 1 годину і 10 хвилин.
Харчова цінність на 100 г – 68 ккал.
Як готувати такий легкий вечеря з курячим фаршем:
- Всі цибулини почистити і порізати досить дрібно, а потім обсмажити все на сковороді до золотистого кольору;
- Після цього додати м'ясо спеції за смаком, перемішати, трохи підсмажити;
- Ввести томатну пасту і перемішати, прогріти хвилини три, вимкнути плиту;
- Кабачок вимити і, якщо він старий, зрізати шкірку. Натерти на тертці, віджати руками від соку, додати сіль;
- Вимити помідори, вирізати плодоніжки і самі плоди порізати на кружечки;
- В окремій мисці яйця віночком збити разом зі сметаною;
- Глибоку форму змастити невеликою кількістю рослинної олії і першим шаром викласти половину кабачків;
- Слідом викласти фарш і покрити його другою частиною кабачків;
- Зверху викласти кружальця помідорів і всі верстви залити яєчної сумішшю;
- Сир натерти як завершальний шар;
- Відправити в духову шафу на тридцять п'ять хвилин при 180 за Цельсієм.
Зрази з курки з грибами
- 1 цибулина;
- 4 скибочки білого хліба;
- 3 яйця;
- 170 г лисичок;
- 600 г курячого фаршу;
- 45 г кропу;
- 140 мл молока;
- 20 г петрушки;
- 80 г панірувальних сухарів.
Скільки по часу – 50 хвилин.
Харчова цінність на 100 г – 213 ккал.
Алгоритм дій:
- Гриби замочити у воді на двадцять хвилин, після цього промити їх під струменем води і дрібно порізати;
- Цибулину теж нашаткувати і разом з грибами обсмажити на сковороді, додавши пару ложок соняшникової олії;
- Одне яйце зварити, киплять не менше десяти хвилин. Охолодити і шкаралупу зчистити, саме яйце дрібно нарізати;
- Зелень сполоснути під водою і подрібнити;
- У невеликій мисці змішати яйце, зелень, гриби. Приправити за смаком;
- Взяти тільки м'якуш у хліба і замочити його в молоці;
- Після цього хліб віджати і додати до м'яса, вбити сюди два яйця і вимісити руками;
- Фарш поділити на рівні частини, вставити всередину грибну начинку, заліпити її;
- Обваляти в сухарях і посмажити, поки не з'явиться рум'яна кірочка, з двох сторін.
Що можна зробити на вечерю з фаршу на швидку руку
Читайте як приготувати смачні млинці з фаршем з покроковими фото і підказками кулінарів.
Читайте як приготувати смачні млинці з грибами за нашими рецептами.
Візьміть на замітку рецепти пряної скумбрії у фользі — те що потрібно для пікніка.
Фаршировані печериці
- 60 мл соняшникової олії;
- 4 зубки часнику;
- 15 свіжих печериць;
- 1 цибулина;
- 4 г сушеного базиліка;
- 270 г курячого фаршу;
- 180 мл сметани;
- 70 г сиру.
Скільки по часу – 1 годину і 15 хвилин.
Харчова цінність на 100 г – 95 ккал.
Алгоритм дій:
- Краще вибрати великі гриби, які потрібно вимити і почистити від сміття;
- Ніжку обов'язково потрібно видалити, її можна витягти руками, провернувши в бік;
- Ніжки не викидати, а дрібно їх порізати разом з очищеною цибулиною;
- Додати до них спеції і обсмажити в олії до готовності;
- Пізніше влити сметану і на самому маленькому вогні протомитися протягом п'яти хвилин, потім вогонь вимкнути;
- У фарш всипати базилік та інші спеції за смаком, обов'язково додати рубаний часник, перемішати;
- Перекласти м'ясо в іншу сковороду і обсмажити до готовності;
- На деко капелюшками вниз викласти печериці, які спочатку потрібно заправити фаршем до половини, а потім – грибами з цибулею;
- Випікати в духовій шафі приблизно двадцять хвилин при 180 за Цельсієм, а за п'ять хвилин до повної готовності потрібно зверху натерти трохи сиру.
Яйця по-шотландськи
- 220 г панірувальних сухарів;
- 8 яєць;
- 130 мл соняшникової олії;
- 900 г свинячого фаршу;
- 60 г борошна.
Скільки по часу – 45 хвилин.
Харчова цінність на 100 г – 95 ккал.
Алгоритм дій:
- Шість яєць слід зварити до стану твердого жовтка, після чого залити їх холодною водою і залишити остигати. Після цього шкаралупу зчистити як можна акуратніше;
- Фарш відповідно поділити на шість рівних частин;
- З кожної частини зліпити коржик, в центр якої потрібно покласти яйце, а потім з усіх боків закрити його м'ясом. Простіше всього це робити не на столі, а на долонях;
- Борошно просіяти і додати різні спеції;
- Два яйця потрібно збити, посолити, і всі шість яєць в м'ясній оболонці занурити в цю суміш;
- Далі обваляти їх у борошні і наостанок – у сухарях;
- Поставити всі яйця на п'ятнадцять хвилин у холодильник;
- Масло розігріти в глибокій сковороді, куди потрібно опустити яйця і смажити їх за п'ять хвилин кожне. Повинна з'явитися скоринка;
- Подавати в охолодженому вигляді з гірчицею.
Запіканка з рибою і картопляним пюре
Не треба довго роздумувати, що смачного приготувати з рибного фаршу на вечерю швидко, адже у нас для вас вже підготовлений чудовий рецепт.
- 1 морква;
- 80 г сиру;
- 15 г борошна;
- 1 цибулина;
- 15 р петрушки;
- 5 картоплин;
- 60 мл молока;
- 45 г панірувальних сухарів;
- 450 г рибного фаршу;
- 30 мл сметани.
Скільки по часу – 55 хвилин.
Харчова цінність на 100 г – 212 ккал.
Алгоритм дій:
- Очищену картоплю зварити до готовності, воду злити;
- Молоко додати до картоплі і з допомогою товкучки перетворити її в пюре, можна посолити;
- Цибулю нашаткувати, моркву натерти крупно;
- Цибулю з морквою обсмажити в сковороді до м'якості;
- Далі додати в сковороду фарш і готувати всю суміш ще сім хвилин;
- В цей час нашаткувати зелень, пізніше додати її до риби разом з борошном і сметаною, перемішати;
- Невелику форму для запікання злегка змастити олією, викласти спочатку рибу, а зверху – картопляне пюре;
- Сир натерти і змішати з панірувальними сухарями. Цю суміш викласти поверх пюре;
- Випікати двадцять п'ять хвилин в духовій шафі при 175 за Цельсієм.
Рибні фрикадельки під білим соусом
- 90 г сиру;
- 250 г брокколі;
- 250 г рибного фаршу;
- 320 мл вершків 33%;
- 1 цибулина;
- 60 г панірувальних сухарів.
Скільки по часу – 35 хвилин.
Харчова цінність на 100 г – 113 ккал.
Алгоритм дій:
- Очищену цибулину перебити блендером в пюре і додати до риби;
- Додати різні спеції, наприклад, білий перець і сіль;
- Всипати панірувальні сухарі і вимішувати масу, поки вона не досягне ідеальної консистенції: не занадто рідкою і не надто густий;
- Вологими руками зліпити з суміші маленькі фрикадельки;
- Брокколі вимити під струменем води і розібрати на невеликі суцвіття. Бажано, щоб капуста мала яскравий зелений колір;
- У невеликі форми або в одну велику скласти всі фрикадельки;
- Духовку нагріти до 200 за Цельсієм і в таку температуру помістити фрикадельки хвилин на п'ять, щоб зверху утворилася скоринка. Витягнути кульки і між ними розташувати суцвіття брокколі, духовку не вимикати;
- У невелику миску вилити вершки, посолити, сюди ж натерти сир і додати трохи чорного перцю;
- Залити всі продукти соусом і повернути в духовку ще на двадцять хвилин зменшивши температуру до 180. Подавати в гарячому вигляді зі стручковою квасолею або свіжим салатом;
- Якщо є невеликі горщики, то фрикадельки порційно можна покласти в них і всередині залити їх соусом з брокколі. Подавати так само в горщиках, зверху можна порубати трохи зелені.
Фарш – це універсальний продукт, з яким можна приготувати сотні як вже відомих страв, так і зовсім оригінальних. І кожен день список варіацій поповнюється. Вони завжди виходять соковитими і смачними, якщо дотримуватися рецепту. Головне додавати найважливіший інгредієнт – любов до кулінарії і до оточуючих. Тоді навіть складні страви будуть вдаватися з першого разу. Приємного апетиту!