Як приготувати голубці з молодої капусти
Принадність голубці з молодої капусти в тому, що листя швидко і легко з неї знімаються, хоча деколи потрібно залити їх окропом і почекати хвилинку-другу.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
м'ясо (філейна частина) - | 300 грам |
капуста молода - | 1 качан |
крупа на вибір (рис, перлова або пшоно) - | ½ Склянки |
цибулина (велика) - | 1 штука |
пшенична (просеянная) борошно - | 25 грам |
томатне пюре або помідори - | 2 ст. ложки (3 плоду) |
рафінована олія - | 35 мл |
сіль та інші спеції - | за смаком |
Час приготування: 90 хвилин | Калорійність на 100 грам: 100 Ккал |
Рекомендації з приготування голубців з молодої капусти:
- Капусту надрізати навколо кочережки і руками розібрати на окремі листочки. Викласти листя в друшляк і обдати окропом, дати воді стекти;
- Для начинки відварити рис, обсмажити цибулю. Підготовлені інгредієнти з'єднати, приправити спеціями;
- Приготувати фарш звичайним способом (використовуючи м'ясорубку). Змішати рис, обсмажений цибулю з м'ясним фаршем. Потім приправити за смаком спеціями;
- Заповнити листя фаршем: розкласти їх на робочій поверхні, на товстий край (той, що у підстави) кладеться начинка, а лист загортається на один раз. Потім підігніть капустяний лист (з двох боків) і завиваємо голубець до кінця;
- Підготовлені голубці обваляти в борошні, обсмажити з двох сторін в розігрітій олії до утворення скоринки золотистого відтінку;
- Щільно укласти голубці в каструлю з потовщеним дном або казанок (налити на дно посуду масло рослинне). Залити голубці гарячою водою (щоб вона їх не повністю закривала);
- Поки вони готуються, в розігрітому маслі підсмажити цибулю, до нього додати порубані свіжі помідори або томатне пюре;
- Додати томатну заправку в блюдо і тушкувати 40 хвилин під кришкою;
- Дуже добре подавати голубці, фаршировані рисом і м'ясом, зі сметаною.
Рецепт голубців з молодої капусти в сметані
Знадобиться:
- качан молодої капусти;
- куряче філе – 0,5 кг;
- цибулина (велика);
- кріп (свіжий) – 5 гілочок;
- 40 грам рафінованої соняшникової олії;
- томатне пюре і сметана – 2 ст. ложки;
Час приготування страви – 60 хвилин. Одна порція містить 140 ккал.
Покроковий спосіб готування:
Крок 1
Капусту помити. Зазвичай з молодого листя качана легко знімаються. Щоб полегшити собі завдання треба надрізати листя навколо кочережки.
Крок 2
На капустяних листах є товсті стебла. Їх можна відбити або акуратно зрізати ножем.
Крок 3
Незважаючи на те, що капустяне листя здаються м'якими, їх все одно треба потримати в окропі, буквально 1 хвилину. В такому вигляді вони легше загортаються.
Крок 4
Куряче філе перекрутити на м'ясорубці, приправити його спеціями. Ріпчасту цибулю дрібно порубати і на розігрітій сковорідці обсмажити.
Крок 5
Порубати гілочки кропу. Додати у фарш подрібнену зелень, обсмажену цибулю. Перемішати.
Крок 6
На капустяне листя розкласти фарш (м'ясо з цибулею і зеленню), загорнути їх у вигляді конвертиків, зробити паніровку в борошні і обсмажити на сковороді, скласти в форму.
Крок 7
На сковороду вилити сметану, томатне пюре, 200 мл води, розмішати, дати закипіти, додати сіль.
Крок 8
Залити соусом голубці, кришкою не закривати. Поставити в духовку на 40 хвилин.
Крок 9
На стіл подавати голубці в соусі, в якому вони тушкувалися, зверху припорошити посіченою зеленню.
Як приготувати голубці в мультиварці
Цей варіант приготування голубців дещо простіше і вимагає менше зусиль.
Необхідний набір продуктів:
- рання капуста – 1 качан;
- 40 г сметани;
- 1 морква;
- 0,4 кг м'ясного фаршу;
- рис в пакетиках – 1 штука (80 м);
- головка цибулі (велика);
- 25 г просіяного борошна;
- по 2 ст. л. томатного пюре і масла рослинного;
- приправляти спеціями за смаком.
Час приготування (загальна) – 1 годину. Одна порція (100 г) голубців містить 80 ккал.
Як приготувати голубці в мультиварці:
- Розібрати качан на листя. Видалити з них товсті стебла;
- Рис відварити, як зазначено на упаковці, але час готування скоротити вдвічі;
- Цибулю подрібнити і змішати з рисом, фаршем;
- Підготовлену начинку викласти на листя, загорнути їх у вигляді рулетів або конвертиків;
- У чашу мультиварки влити рослинне масло, покласти натерту моркву, подрібнену цибулю. Включити режим «обсмажування», готувати 5 хвилин;
- Для приготування соусу покласти сметану в ємність, змішати її з водою, додати спеції;
- Коли приготуються овочі, викласти на них голубці, залити сметанним соусом. Включити режим «гасіння». Готувати 30 хвилин.
Минтай під маринадом з цибулі і моркви приготувати дуже легко, якщо знати кілька секретів.
Читайте як приготувати смачні пиріжки зі щавлем.
Тушкована картопля з овочами — одне з найбільш простих страв, які можна приготувати на швидку руку.
Поради до рецептами
- Якщо, з якоїсь причини листя з молодої капусти зняти неможливо, то треба поставити відповідну каструлю з водою на плиту, після закипання опустити в неї качан капусти, листя знімуться миттєво, якщо попередньо їх надрізати навколо кочережки;
- Капусту тримати в окропі не більше 1 хвилини. Не перетримати, щоб листя не стали занадто м'якими;
- Готові капустяне листя вийняти з води і покласти на блюдо, накрите серветкою (паперовим рушником), щоб стекла зайва рідина. Після цього треба зрізати або відбити товсті стебла;
- Для приготування соусів використовують борошно, але під час готування можуть утворюватися грудочки. Щоб цього не сталося, не додавайте борошно в соус, досить обваляти в ній голубці, а потім їх обсмажити.
Голубці – страва цілком самостійне і зручний тим, що приготувати його можна у вихідні і використовувати на вечерю протягом усього робочого тижня. Щоб вийшло ідеально, в голубці краще додавати круглий рис, м'ясний фарш, томатне пюре і сметанний соус.