20 апрель 2019 4 755

Як смачно приготувати сочевицю з куркою

Шість різних рецептів приготування сочевиці з курятиною на радість господиня! Тільки уявіть, шість разів ви зможете приготувати курку з сочевицею, але при цьому кожен раз це буде інша страва. Хочете приступити разом з нами?

Сочевиця з курячим філе
Інгредієнти Кількість
часнику - 1 зубчик
майорану - 2 дрібку
філе курки - 250 г
рослинної олії - 45 мл
сочевиці - 120 г
сухого базиліка - 2 дрібку
лука - 1 головка
петрушки - 2 гілки
моркви - 1 шт.
Час приготування: 75 хвилин Калорійність на 100 грам: 185 Ккал

Приготування сочевиці з куркою виглядає так:

  1. М'ясо сполоснути, обсушити його і видалити всі плівки і жир;
  2. Нарізати його кубиками однакового розміру;
  3. Цибулини очистити, зрізати коріння і вимити її;
  4. Нарізати коренеплід кубиками;
  5. Моркву почистити, сполоснути її і натерти на тертці;
  6. Петрушку сполоснути, дрібно порубати її;
  7. Розігріти сотейник або каструлю з товстим дном налити олію;
  8. Всипати туди цибулю і обсмажити до м'якості, тоді додати моркву;
  9. Обсмажити протягом п'яти хвилин обидва продукту разом;
  10. Додати курку, збільшити вогонь до середнього і тушкувати близько десяти хвилин;
  11. За цей час очистити часник і пустити його під прес;
  12. Додати до м'яса з коренеплодами і туди ж промиту сочевицю;
  13. Налити воду і довести вміст до кипіння;
  14. Тоді закрити кришкою і варити на повільному вогні тридцять хвилин;
  15. Після цього додати спеції, перемішати і додати кріп.

Рецепт страви для мультиварки

  • 180 г сочевиці;
  • 1 перець;
  • 1 морквина;
  • 5 г солі;
  • 1 цибулина;
  • 60 мл соняшникової олії;
  • 1 помідор;
  • 600 г курки;
  • 3 гілки кропу;
  • 220 мл води;
  • 3 г каррі.

Час – 1 годину і 40 хвилин.

Калорії – 158.

Приготування сочевиці з куркою в мультиварці:

  1. Курку (будь-які шматочки) вимити, видалити зайві плівки і жирові ниточки;
  2. Якщо це чисте м'ясо порізати шматочками, якщо стегенця, можна подрібнити на стегна і гомілки;
  3. М'ясо посолити третьою частиною солі і обім'яти його руками, щоб рівномірно розподілити її по поверхні;
  4. Цибулину позбавити від лушпиння і коренів, вимити її;
  5. Далі порубати її дрібними шматочками;
  6. Томат теж сполоснути, видалити плодоніжки і нарізати м'якоть кубиками;
  7. Перець сполоснути, розрізати його навпіл;
  8. Прибрати насіння і перетинки, нарізати м'якоть соломкою;
  9. Моркву добре промити, видалити шкірку і нарізати коренеплід соломкою або брусками;
  10. Мультиварку розігріти в режимі смаження, залити масло в чашу;
  11. У гаряче масло викласти шматочки птиці, щоб вони були в один шар;
  12. Закрити кришкою, смажити десять хвилин, потім перевернути м'ясо і смажити знову десять хвилин з іншого боку;
  13. Після цього всипати цибулю і тушкувати його з куркою протягом трьох хвилин;
  14. Далі додати моркву і знову тушкувати три хвилини;
  15. Надіслати перець і знову готувати три хвилини;
  16. До всіх компонентів додати томат і ще частина солі, каррі і тушкувати знову три хвилини;
  17. Сочевицю за цей час промити і тоді засипати до м'яса і овочів;
  18. Кріп сполоснути і подрібнити, відправити слідом за сочевицею;
  19. Додати воду, залишки солі і перемішати все;
  20. Встановити режим приготування страви на одну годину і чекати сигналу.

Бобовий мікс з куркою і чилі

  • 430 г сочевиці;
  • 2 стручки чилі;
  • 1 морква;
  • 250 г квасолі;
  • 1 пучок коріандру;
  • 550 г курячого філе;
  • 50 мл рослинного масла;
  • 3 зубчики часнику;
  • 160 г спаржевої квасолі;
  • 2 листочки лавра;
  • 1 цибулина.

Час – 50 хвилин.

Калорії – 192.

Приготування:

  1. Цибуля очистити від лушпиння, зрізати коріння;
  2. Вимити голівку, порізати її дрібними кубиками;
  3. Моркву почистити, помити, дрібно порубати;
  4. Часник позбавити від лушпиння і сухого кінця, пустити його під прес;
  5. Чилі вимити, нарізати кільцями (бажано робити це в одноразових рукавичках, а поверхню обов'язково добре вимити);
  6. Курку сполоснути, видалити плівки і жирові нитки;
  7. М'ясо нарізати брусочками;
  8. Сочевицю добре промити, залити її холодною водою;
  9. Прибрати на вогонь і дочекатися закипання;
  10. З цього моменту варити бобові протягом півгодини і зняти піну з поверхні води;
  11. По закінченню двадцяти хвилин, додати листочки лавра і трохи солі;
  12. Коли сочевиця буде готова, злити залишки води;
  13. Квасолю замочити на ніч, на наступний день промити її і залити водою;
  14. Прибрати на плиту, відварити до готовності;
  15. Спаржу вимити, очистити, зрізати хвостики;
  16. Кожен стебло порізати на три-чотири частини;
  17. Прибрати в каструлю, залити водою і на плиту до готовності;
  18. Сковорідку розігріти з маслом, всипати часник;
  19. Злегка його обсмажити в гарячому маслі, додати курку;
  20. Обсмажити м'ясо до рум'яності з усіх сторін;
  21. Туди ж додати моркву і цибулю, перемішати;
  22. Додати коріандр, трохи солі і чилі, знову перемішати;
  23. Готувати близько десяти хвилин;
  24. Зменшити вогонь і додати сочевицю, спаржу, квасоля і перемішати;
  25. Готувати близько двох хвилин, періодично помішуючи;
  26. Потім відразу подавати до столу.

Сочевиця з курячим філе і грибами на сковорідці

  • 9 грибів;
  • 15 мл соєвого соусу;
  • 230 г сочевиці;
  • 5 гілочок петрушки;
  • 220 г курячого філе;
  • 20+20 г вершкового масла;
  • 160 мл вершків;
  • 5 г борошна.

Час – 40 хвилин.

Калорії – 170.

Приготування:

  1. Сочевицю промити проточною водою, залити двома склянками води і прибрати на плиту;
  2. Після цього варити бобові протягом тридцяти хвилин;
  3. Вершки розлити у дві різні ємності і в одну з них всипати борошно, заважати до однорідності;
  4. Грибам зачистити ніжки і капелюшки, порізати їх кубиками;
  5. Сковороду розігріти, додати вершкове масло;
  6. Почекати, поки воно розійдеться, і тоді додати гриби, тушкувати до випаровування вологи;
  7. На іншій сковороді розтопити другий шматочок масла;
  8. Поки воно тане, курку вимити, очистити від плівок і жирових ниточок;
  9. Нарізати його кубиками і кинути в масло;
  10. Обсмажити шматочки м'яса до рум'яної скоринки з усіх сторін;
  11. Змішати готові гриби і курку, налити до них вершки без борошна;
  12. Туди ж влити соєвий соус, спеції і тушкувати десять хвилин;
  13. Потім влити залишки вершків, готувати до густої консистенції;
  14. Як тільки маса загусне, вимкнути вогонь.

Рецепт збитню в домашніх умовах — кілька варіантів нс медом, алкоголем або фруктами.

Як варити юшку з минтая читайте в нашій статті.

Торт із заварного крему «Дамські пальчики» — дуже смачний десерт до чаю.

Запечена курка з кашею із сочевиці в духовці

  • 100 г моркви;
  • 100 г цибулі;
  • 420 мл води;
  • 400 г курки;
  • 15 г томатної пасти;
  • 160 г солодкого перцю;
  • 200 г сочевиці.

Час – 1 годину і 20 хвилин.

Калорії – 151.

Приготування:

  1. Курку сполоснути, видалити зайвий жир, плівки;
  2. М'ясо нарізати кубиком одного розміру;
  3. Цибулю очистити, видалити коріння, вимити;
  4. Нарізати четвертинками;
  5. Моркву вимити, почистити, нарізати брусками;
  6. Перець сполоснути, розрізати навпіл;
  7. Видалити насіння і перетинки, нарізати м'якоть соломкою;
  8. Розігріти сковорідку, налити трохи олії;
  9. Викласти цибулю і моркву, тушкувати їх разом хоча б хвилин п'ять-сім;
  10. Додати солодкий перець, потім пасту томати і спеції, перемішати;
  11. Через дві хвилини зняти масу з вогню і викласти у форму для запікання;
  12. На овочі викласти шматочки курки, приправити спеціями за смаком;
  13. Далі викласти промиту проточною водою сочевицю;
  14. Закип'ятити воду і залити нею всю масу;
  15. Прибрати в духовку на сорок хвилин, встановивши 200 градусів за Цельсієм;
  16. Перед подачею компоненти перемішати.

Курячий суп з сочевицею

  • 250 г сочевиці;
  • 150 г цибулі;
  • 1 куряча тушка;
  • 20 мл соняшникової олії;
  • 650 г картоплі;
  • 2 моркви.

Час – 1 година 35 хвилин.

Калорії – 161.

Приготування:

  1. Курку вимити, порубати її на шматки;
  2. Птицю знову промити, скласти у велику каструлю, залити водою;
  3. Прибрати на плиту і варити до повної готовності близько однієї години;
  4. За цей час цибулю очистити, вимити його і подрібнити;
  5. Те ж саме зробити з морквою, але її натерти на терці;
  6. Сковороду нагріти, влити олію і нагріти його;
  7. Всипати цибулю, тушкувати до м'якості;
  8. Туди ж відправити моркву і тушкувати ще п'ять хвилин разом;
  9. Картоплю очистити, нарізати кубиками й промити від крохмалю;
  10. По закінченню години курку вийняти з бульйону і додати туди картоплю;
  11. Поки коренеплоди закипають, промити сочевицю;
  12. Додати в киплячий бульйон, слідом відправити спеції;
  13. Варити протягом п'яти хвилин;
  14. Потім всипати цибулю з морквою і знову дати прокипіти п'ять хвилин;
  15. Розлити суп по тарілках, в кожну покласти кілька шматочків курки і подавати.

Корисні поради

Кращими спеціями для приготування сочевиці є: куркума, асафетида, чорний перець, імбир, коріандр свіжий перець. З даними спеціями ви завжди будете у виграші.

Для приготування краще брати коричневі боби. Помаранчеві більше підходять для супів, а зелені — для салатів. Але, незважаючи на це, будь-можна зварити сочевицю до курки. Тут важливо пам'ятати, що помаранчева сочевиця вариться 30 хвилин, коричнева — всього 25, а зелена може варитися до 40 хвилин.

Чечевиця з куркою – щось нове та ще незвичайне. Ось як мінімум одна причина для того, щоб приготувати цю страву до столу.

Що ще почитати: