Як смачно приготувати сочевицю з куркою
Шість різних рецептів приготування сочевиці з курятиною на радість господиня! Тільки уявіть, шість разів ви зможете приготувати курку з сочевицею, але при цьому кожен раз це буде інша страва. Хочете приступити разом з нами?
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
часнику - | 1 зубчик |
майорану - | 2 дрібку |
філе курки - | 250 г |
рослинної олії - | 45 мл |
сочевиці - | 120 г |
сухого базиліка - | 2 дрібку |
лука - | 1 головка |
петрушки - | 2 гілки |
моркви - | 1 шт. |
Час приготування: 75 хвилин | Калорійність на 100 грам: 185 Ккал |
Приготування сочевиці з куркою виглядає так:
- М'ясо сполоснути, обсушити його і видалити всі плівки і жир;
- Нарізати його кубиками однакового розміру;
- Цибулини очистити, зрізати коріння і вимити її;
- Нарізати коренеплід кубиками;
- Моркву почистити, сполоснути її і натерти на тертці;
- Петрушку сполоснути, дрібно порубати її;
- Розігріти сотейник або каструлю з товстим дном налити олію;
- Всипати туди цибулю і обсмажити до м'якості, тоді додати моркву;
- Обсмажити протягом п'яти хвилин обидва продукту разом;
- Додати курку, збільшити вогонь до середнього і тушкувати близько десяти хвилин;
- За цей час очистити часник і пустити його під прес;
- Додати до м'яса з коренеплодами і туди ж промиту сочевицю;
- Налити воду і довести вміст до кипіння;
- Тоді закрити кришкою і варити на повільному вогні тридцять хвилин;
- Після цього додати спеції, перемішати і додати кріп.
Рецепт страви для мультиварки
- 180 г сочевиці;
- 1 перець;
- 1 морквина;
- 5 г солі;
- 1 цибулина;
- 60 мл соняшникової олії;
- 1 помідор;
- 600 г курки;
- 3 гілки кропу;
- 220 мл води;
- 3 г каррі.
Час – 1 годину і 40 хвилин.
Калорії – 158.
Приготування сочевиці з куркою в мультиварці:
- Курку (будь-які шматочки) вимити, видалити зайві плівки і жирові ниточки;
- Якщо це чисте м'ясо порізати шматочками, якщо стегенця, можна подрібнити на стегна і гомілки;
- М'ясо посолити третьою частиною солі і обім'яти його руками, щоб рівномірно розподілити її по поверхні;
- Цибулину позбавити від лушпиння і коренів, вимити її;
- Далі порубати її дрібними шматочками;
- Томат теж сполоснути, видалити плодоніжки і нарізати м'якоть кубиками;
- Перець сполоснути, розрізати його навпіл;
- Прибрати насіння і перетинки, нарізати м'якоть соломкою;
- Моркву добре промити, видалити шкірку і нарізати коренеплід соломкою або брусками;
- Мультиварку розігріти в режимі смаження, залити масло в чашу;
- У гаряче масло викласти шматочки птиці, щоб вони були в один шар;
- Закрити кришкою, смажити десять хвилин, потім перевернути м'ясо і смажити знову десять хвилин з іншого боку;
- Після цього всипати цибулю і тушкувати його з куркою протягом трьох хвилин;
- Далі додати моркву і знову тушкувати три хвилини;
- Надіслати перець і знову готувати три хвилини;
- До всіх компонентів додати томат і ще частина солі, каррі і тушкувати знову три хвилини;
- Сочевицю за цей час промити і тоді засипати до м'яса і овочів;
- Кріп сполоснути і подрібнити, відправити слідом за сочевицею;
- Додати воду, залишки солі і перемішати все;
- Встановити режим приготування страви на одну годину і чекати сигналу.
Бобовий мікс з куркою і чилі
- 430 г сочевиці;
- 2 стручки чилі;
- 1 морква;
- 250 г квасолі;
- 1 пучок коріандру;
- 550 г курячого філе;
- 50 мл рослинного масла;
- 3 зубчики часнику;
- 160 г спаржевої квасолі;
- 2 листочки лавра;
- 1 цибулина.
Час – 50 хвилин.
Калорії – 192.
Приготування:
- Цибуля очистити від лушпиння, зрізати коріння;
- Вимити голівку, порізати її дрібними кубиками;
- Моркву почистити, помити, дрібно порубати;
- Часник позбавити від лушпиння і сухого кінця, пустити його під прес;
- Чилі вимити, нарізати кільцями (бажано робити це в одноразових рукавичках, а поверхню обов'язково добре вимити);
- Курку сполоснути, видалити плівки і жирові нитки;
- М'ясо нарізати брусочками;
- Сочевицю добре промити, залити її холодною водою;
- Прибрати на вогонь і дочекатися закипання;
- З цього моменту варити бобові протягом півгодини і зняти піну з поверхні води;
- По закінченню двадцяти хвилин, додати листочки лавра і трохи солі;
- Коли сочевиця буде готова, злити залишки води;
- Квасолю замочити на ніч, на наступний день промити її і залити водою;
- Прибрати на плиту, відварити до готовності;
- Спаржу вимити, очистити, зрізати хвостики;
- Кожен стебло порізати на три-чотири частини;
- Прибрати в каструлю, залити водою і на плиту до готовності;
- Сковорідку розігріти з маслом, всипати часник;
- Злегка його обсмажити в гарячому маслі, додати курку;
- Обсмажити м'ясо до рум'яності з усіх сторін;
- Туди ж додати моркву і цибулю, перемішати;
- Додати коріандр, трохи солі і чилі, знову перемішати;
- Готувати близько десяти хвилин;
- Зменшити вогонь і додати сочевицю, спаржу, квасоля і перемішати;
- Готувати близько двох хвилин, періодично помішуючи;
- Потім відразу подавати до столу.
Сочевиця з курячим філе і грибами на сковорідці
- 9 грибів;
- 15 мл соєвого соусу;
- 230 г сочевиці;
- 5 гілочок петрушки;
- 220 г курячого філе;
- 20+20 г вершкового масла;
- 160 мл вершків;
- 5 г борошна.
Час – 40 хвилин.
Калорії – 170.
Приготування:
- Сочевицю промити проточною водою, залити двома склянками води і прибрати на плиту;
- Після цього варити бобові протягом тридцяти хвилин;
- Вершки розлити у дві різні ємності і в одну з них всипати борошно, заважати до однорідності;
- Грибам зачистити ніжки і капелюшки, порізати їх кубиками;
- Сковороду розігріти, додати вершкове масло;
- Почекати, поки воно розійдеться, і тоді додати гриби, тушкувати до випаровування вологи;
- На іншій сковороді розтопити другий шматочок масла;
- Поки воно тане, курку вимити, очистити від плівок і жирових ниточок;
- Нарізати його кубиками і кинути в масло;
- Обсмажити шматочки м'яса до рум'яної скоринки з усіх сторін;
- Змішати готові гриби і курку, налити до них вершки без борошна;
- Туди ж влити соєвий соус, спеції і тушкувати десять хвилин;
- Потім влити залишки вершків, готувати до густої консистенції;
- Як тільки маса загусне, вимкнути вогонь.
Рецепт збитню в домашніх умовах — кілька варіантів нс медом, алкоголем або фруктами.
Як варити юшку з минтая читайте в нашій статті.
Торт із заварного крему «Дамські пальчики» — дуже смачний десерт до чаю.
Запечена курка з кашею із сочевиці в духовці
- 100 г моркви;
- 100 г цибулі;
- 420 мл води;
- 400 г курки;
- 15 г томатної пасти;
- 160 г солодкого перцю;
- 200 г сочевиці.
Час – 1 годину і 20 хвилин.
Калорії – 151.
Приготування:
- Курку сполоснути, видалити зайвий жир, плівки;
- М'ясо нарізати кубиком одного розміру;
- Цибулю очистити, видалити коріння, вимити;
- Нарізати четвертинками;
- Моркву вимити, почистити, нарізати брусками;
- Перець сполоснути, розрізати навпіл;
- Видалити насіння і перетинки, нарізати м'якоть соломкою;
- Розігріти сковорідку, налити трохи олії;
- Викласти цибулю і моркву, тушкувати їх разом хоча б хвилин п'ять-сім;
- Додати солодкий перець, потім пасту томати і спеції, перемішати;
- Через дві хвилини зняти масу з вогню і викласти у форму для запікання;
- На овочі викласти шматочки курки, приправити спеціями за смаком;
- Далі викласти промиту проточною водою сочевицю;
- Закип'ятити воду і залити нею всю масу;
- Прибрати в духовку на сорок хвилин, встановивши 200 градусів за Цельсієм;
- Перед подачею компоненти перемішати.
Курячий суп з сочевицею
- 250 г сочевиці;
- 150 г цибулі;
- 1 куряча тушка;
- 20 мл соняшникової олії;
- 650 г картоплі;
- 2 моркви.
Час – 1 година 35 хвилин.
Калорії – 161.
Приготування:
- Курку вимити, порубати її на шматки;
- Птицю знову промити, скласти у велику каструлю, залити водою;
- Прибрати на плиту і варити до повної готовності близько однієї години;
- За цей час цибулю очистити, вимити його і подрібнити;
- Те ж саме зробити з морквою, але її натерти на терці;
- Сковороду нагріти, влити олію і нагріти його;
- Всипати цибулю, тушкувати до м'якості;
- Туди ж відправити моркву і тушкувати ще п'ять хвилин разом;
- Картоплю очистити, нарізати кубиками й промити від крохмалю;
- По закінченню години курку вийняти з бульйону і додати туди картоплю;
- Поки коренеплоди закипають, промити сочевицю;
- Додати в киплячий бульйон, слідом відправити спеції;
- Варити протягом п'яти хвилин;
- Потім всипати цибулю з морквою і знову дати прокипіти п'ять хвилин;
- Розлити суп по тарілках, в кожну покласти кілька шматочків курки і подавати.
Корисні поради
Кращими спеціями для приготування сочевиці є: куркума, асафетида, чорний перець, імбир, коріандр свіжий перець. З даними спеціями ви завжди будете у виграші.
Для приготування краще брати коричневі боби. Помаранчеві більше підходять для супів, а зелені — для салатів. Але, незважаючи на це, будь-можна зварити сочевицю до курки. Тут важливо пам'ятати, що помаранчева сочевиця вариться 30 хвилин, коричнева — всього 25, а зелена може варитися до 40 хвилин.
Чечевиця з куркою – щось нове та ще незвичайне. Ось як мінімум одна причина для того, щоб приготувати цю страву до столу.