Як смачно і просто приготувати рис з печінкою
Печінка і рис – це продукти, за допомогою яких можна приготувати велику кількість страв. Ми пропонуємо кілька цікавих рецептів, які ви без праці зможете приготувати на своїй кухні.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
борошна (пшеничного) - | 2 ст. ложки |
гороху - | стакан |
яловичої печінки - | 0,5 кг |
рисової крупи - | 0,3 кг |
мандарин - | 3 шт. |
олії (пісного) - | 0,1 літра |
соєвого соусу - | 4 ст. ложки |
перцю - | 0,6 ч. л. |
Час приготування: 20 хвилин | Калорійність на 100 грам: 125 Ккал |
Сама по собі печінку досить жорсткий продукт. Але надати їй соковитість допоможуть мандарини. Поєднання незвичайне, але цікаве!
Етапи приготування:
- Відваріть в присоленной воді рисову крупу. Додайте до неї після варіння соєвий соус і зелений горошок, розмішайте.
- З печінки зніміть плівку, покришіть маленькими кубиками, приправте червоним перцем, обваляйте в пшеничного борошні, підсмажте на сковороді з додаванням соняшникової олії. Обсмажуйте рівно 10 хв. Зніміть сковороду з вогню, викладіть мандаринові часточки, злегка обсмажте.
- Блюдо викладіть на тарілку: рис, печінку і мандарини.
Куряча печінку з рисом
Діти не дуже люблять печінку, адже вона дуже корисна для їх організму. Спробуйте приготувати її за наступним рецептом, і ви здивуєтеся, як швидко вони її з'їдять.
Необхідні інгредієнти:
- 0,5 кг курячої печінки;
- 0,4 кг зеленого горошку;
- цибулина ріпчаста;
- склянку рису;
- 100 г томатної пасти;
- 2 ч. л. солі;
- 0,1 л рослинного масла.
Час: 20 хв.
Калорійність на 100 г: 115 ккал.
Етапи приготування:
- Вимийте печінку, наріжте шматочками. У суху каструлю налийте рослинного масла, поставте на вогонь, злегка підігрійте.
- Викладіть на сковорідку курячу печінку, обсмажуйте 3 хвилини при частому помішуванні.
- Наріжте часник з цибулею, з'єднайте з печінкою.
- Вміст обсмажуйте протягом трьох хвилин, встановивши середній вогонь.
- Введіть томатну пасту, обсмажуйте ще 3 хвилини.
- Додайте рисову крупу з зеленим горошком, посоліть і вимішайте.
- Долийте 1,5 ст. чистої води, закип'ятіть, прикрийте кришкою, дайте настоятися 10 хвилин.
- Зніміть з плити, залиште ще на 10 хвилин, прикривши кришкою.
Незвичайний плов з рису зі свинячою печінкою
Рис і печінка – це ідеальне поєднання, яке не вимагає додаткових інгредієнтів. Але якщо приготувати їх у вигляді плову, можна відкрити для себе нові, смакові нотки.
Необхідні інгредієнти:
- склянку рису;
- цибулина;
- 2,5 склянки води;
- 0,45 кг свинячої печінки;
- половина моркви;
- спеції;
- кріп;
- соняшникова олія.
Час: 20 хв.
Калорійність на 100 г: 120 ккал.
Етапи приготування:
- Гарненько вимийте печінку, зачистіть від плівок, покришіть середніми шматочками, злегка підсмажте на рослинній олії. Солити не потрібно, інакше почне виділятися сік.
- Очистіть цибулю з морквою, подрібніть будь-яким способом. Овочі підрум'яньте на маслі, де обсмажувалися субпродукти.
- Підготуйте глибокий казанок, змішайте в ньому вимитий рис, підсмажену печінку і овочі, додайте роздавлений часник з рубаною зеленню.
- Влийте 2,5 склянки крутого окропу, вимісіть, посоліть, приправте чорним перцем. Встановіть слабкий вогонь, прикрийте кришкою, тушкуйте до википання рідини. Зніміть кришку.
- Подавайте блюдо зі свіжою зеленню.
Рецепт для мультиварки
Необхідні інгредієнти:
- по 0,2 ч. л. куркуми і чорного перцю;
- склянку рису;
- 0,15 кг свинячого м'яса;
- 0,15 кг свинячої печінки;
- 2 склянки води;
- 12 ст. л. рослинного масла;
- ріпчаста цибулина;
- ½ Шт. моркви;
- 1 ч. л. харчової солі;
- 0,5 ч. л. сушеного базиліка.
Час: 1 год.
Калорійність на 100 г: 136 ккал.
Етапи приготування:
- У мультиварочную чашу покладіть рис, свинячу печінку, моркву з цибулею, свинину, олію, воду, сушені трави. Встановіть програму «Смаження», поставте час – 10 хвилин.
- Викладіть подрібнені овочі, розмішайте вміст, продовжуйте тушкувати 5 хвилин.
- Введіть попередньо промитий рис.
- Посипте спеціями: перцем, сіллю, сушеним базиліком і куркумою. Долийте трохи води, прикрийте кришку мультиварки. Встановіть режим «Плов», дочекайтеся сигналу, що свідчить про готовність.
Рисова запіканка з печінкою в духовці
Запіканка виходить ситним і дуже ніжною. Є її можна як у теплом, так і в холодному вигляді.
Необхідні інгредієнти:
- 25 г вершкового масла;
- 0,3 кг курячої печінки;
- яйце;
- 75 г рисової крупи;
- 50 г молока;
- цибулина ріпчаста;
- приправи;
- зелену цибулю.
Час: 1 год.
Калорійність на 100 г: 130 ккал.
Етапи приготування:
- У ємність налийте води, додайте рис, зваріть його. Він повинен бути злегка недовареним.
- Гарненько промийте печінку.
- Очистіть цибулину, поріжте шматочками.
- Збийте цибулю з додаванням печінки. Можна використовувати для подрібнення м'ясорубку.
- Додайте яйце, налийте молока, знову збийте. Приправте спеціями, киньте шматочок вершкового масла, знову збийте.
- Введіть рис, розмішайте столовою ложкою.
- Прожарити духовку до 180 градусів. Промажте маслом форму для випікання, вилийте печінкову масу.
- Форму на 40 хвилин поставте в духову шафу.
- Готову запіканку вийміть з форми, покришіть шматочками, подайте з майонезом, посипте зеленою цибулею.
Куряча печінка з часником
Це блюдо готується в мультиварці, тому ви приготуєте його без особливих клопотів.
Необхідні інгредієнти:
- цибулина;
- склянку рису;
- 0,5 кг курячої печінки;
- морква;
- приправи за смаком;
- соняшникова олія;
- 2 часникового зубчики.
Час: 30 хв
Калорійність на 100 г: 120 ккал.
Етапи приготування:
- Подрібніть цибулину, потріть на тертці моркву.
- Вимийте печінка, наріжте шматочками.
- Увімкніть каструлю, поставте режим «Випічки». Спочатку підсмажте цибулю, а після – морквину.
- Покладіть печінку, розмішайте, тушкуйте все разом хвилин 15.
- Викладіть рисову крупу, киньте лаврушку.
- Приправте різними спеціями, посоліть.
- Налийте води, киньте кілька часникових зубчиків.
Для приготування використовуйте режим «Гречка» або «Плов».
Пиріжки з м'ясом — смачна випічка, яку можна використовувати як закуску на святковий стіл.
Як приготувати ніжний бефстроганов з яловичини в мультиварці.
Рецепт їжачків в сметанному соусі — прекрасне доповнення до будь-якого гарніру.
Швидкий рис з помідорами і печінкою
Відмінна ідея на той випадок, коли стояти біля плити колись, але хочеться порадувати домочадців чимось смачним.
Необхідні інгредієнти:
- склянку рису;
- 0,2 кг курячої печінки;
- маленька ріпчаста цибулина;
- великий помідор;
- зелена цибуля;
- гірчиця;
- петрушка;
- 2 ч. л. пшеничного борошна;
- 1 ст. ложка соєвого соусу.
Час: 30 хв
Калорійність на 100 г: 122 ккал.
Етапи приготування:
- З помідорів зніміть шкірку, наріжте невеликими квадратними шматочками.
- Поріжте ріпчасту цибулю.
- Печінку наріжте маленьким шматочком, змішайте з борошном і гірчицею, вимішайте, щоб кожен шматочок був покритий.
- Встановіть середній вогонь, поставте сковорідку, нагрійте на ній масло, обсмажте печінку пару хвилин.
- Додайте помідори і цибулю, влийте соус, улюблені спеції, обсмажуйте ще хвилину.
- Всипте промитий рис, розмішати лопаткою.
- Долийте половину склянки гарячої води.
- Ємність прикрийте кришкою, залиште нудитися на 15 хв.
Корисні поради
- Перед приготуванням з печінки обов'язково зніміть плівку. Спочатку промийте її під водою, викладіть в каструлю з теплою водою, дайте постояти хвилин 15. Перекладіть субпродукт на обробну дошку і акуратно відокремте його від плівки. Робіть це відразу з двох сторін.
- Щоб печінка вийшла дуже ніжною на смак, попередньо замочіть її у холодному молоці. Час вимочування – 40 хв. Після цього її потрібно дістати і просушити.
Приємного апетиту!