08 июнь 2019 1 983

Як смачно і просто приготувати рис з печінкою

Печінка і рис – це продукти, за допомогою яких можна приготувати велику кількість страв. Ми пропонуємо кілька цікавих рецептів, які ви без праці зможете приготувати на своїй кухні.

Простий рецепт
Інгредієнти Кількість
борошна (пшеничного) - 2 ст. ложки
гороху - стакан
яловичої печінки - 0,5 кг
рисової крупи - 0,3 кг
мандарин - 3 шт.
олії (пісного) - 0,1 літра
соєвого соусу - 4 ст. ложки
перцю - 0,6 ч. л.
Час приготування: 20 хвилин Калорійність на 100 грам: 125 Ккал

Сама по собі печінку досить жорсткий продукт. Але надати їй соковитість допоможуть мандарини. Поєднання незвичайне, але цікаве!

Етапи приготування:

  1. Відваріть в присоленной воді рисову крупу. Додайте до неї після варіння соєвий соус і зелений горошок, розмішайте.
  2. З печінки зніміть плівку, покришіть маленькими кубиками, приправте червоним перцем, обваляйте в пшеничного борошні, підсмажте на сковороді з додаванням соняшникової олії. Обсмажуйте рівно 10 хв. Зніміть сковороду з вогню, викладіть мандаринові часточки, злегка обсмажте.
  3. Блюдо викладіть на тарілку: рис, печінку і мандарини.

Куряча печінку з рисом

Діти не дуже люблять печінку, адже вона дуже корисна для їх організму. Спробуйте приготувати її за наступним рецептом, і ви здивуєтеся, як швидко вони її з'їдять.

Необхідні інгредієнти:

  • 0,5 кг курячої печінки;
  • 0,4 кг зеленого горошку;
  • цибулина ріпчаста;
  • склянку рису;
  • 100 г томатної пасти;
  • 2 ч. л. солі;
  • 0,1 л рослинного масла.

Час: 20 хв.

Калорійність на 100 г: 115 ккал.

Етапи приготування:

  1. Вимийте печінку, наріжте шматочками. У суху каструлю налийте рослинного масла, поставте на вогонь, злегка підігрійте.
  2. Викладіть на сковорідку курячу печінку, обсмажуйте 3 хвилини при частому помішуванні.
  3. Наріжте часник з цибулею, з'єднайте з печінкою.
  4. Вміст обсмажуйте протягом трьох хвилин, встановивши середній вогонь.
  5. Введіть томатну пасту, обсмажуйте ще 3 хвилини.
  6. Додайте рисову крупу з зеленим горошком, посоліть і вимішайте.
  7. Долийте 1,5 ст. чистої води, закип'ятіть, прикрийте кришкою, дайте настоятися 10 хвилин.
  8. Зніміть з плити, залиште ще на 10 хвилин, прикривши кришкою.

Незвичайний плов з рису зі свинячою печінкою

Рис і печінка – це ідеальне поєднання, яке не вимагає додаткових інгредієнтів. Але якщо приготувати їх у вигляді плову, можна відкрити для себе нові, смакові нотки.

Необхідні інгредієнти:

  • склянку рису;
  • цибулина;
  • 2,5 склянки води;
  • 0,45 кг свинячої печінки;
  • половина моркви;
  • спеції;
  • кріп;
  • соняшникова олія.

Час: 20 хв.

Калорійність на 100 г: 120 ккал.

Етапи приготування:

  1. Гарненько вимийте печінку, зачистіть від плівок, покришіть середніми шматочками, злегка підсмажте на рослинній олії. Солити не потрібно, інакше почне виділятися сік.
  2. Очистіть цибулю з морквою, подрібніть будь-яким способом. Овочі підрум'яньте на маслі, де обсмажувалися субпродукти.
  3. Підготуйте глибокий казанок, змішайте в ньому вимитий рис, підсмажену печінку і овочі, додайте роздавлений часник з рубаною зеленню.
  4. Влийте 2,5 склянки крутого окропу, вимісіть, посоліть, приправте чорним перцем. Встановіть слабкий вогонь, прикрийте кришкою, тушкуйте до википання рідини. Зніміть кришку.
  5. Подавайте блюдо зі свіжою зеленню.

Рецепт для мультиварки

Необхідні інгредієнти:

  • по 0,2 ч. л. куркуми і чорного перцю;
  • склянку рису;
  • 0,15 кг свинячого м'яса;
  • 0,15 кг свинячої печінки;
  • 2 склянки води;
  • 12 ст. л. рослинного масла;
  • ріпчаста цибулина;
  • ½ Шт. моркви;
  • 1 ч. л. харчової солі;
  • 0,5 ч. л. сушеного базиліка.

Час: 1 год.

Калорійність на 100 г: 136 ккал.

Етапи приготування:

  1. У мультиварочную чашу покладіть рис, свинячу печінку, моркву з цибулею, свинину, олію, воду, сушені трави. Встановіть програму «Смаження», поставте час – 10 хвилин.
  2. Викладіть подрібнені овочі, розмішайте вміст, продовжуйте тушкувати 5 хвилин.
  3. Введіть попередньо промитий рис.
  4. Посипте спеціями: перцем, сіллю, сушеним базиліком і куркумою. Долийте трохи води, прикрийте кришку мультиварки. Встановіть режим «Плов», дочекайтеся сигналу, що свідчить про готовність.

Рисова запіканка з печінкою в духовці

Запіканка виходить ситним і дуже ніжною. Є її можна як у теплом, так і в холодному вигляді.

Необхідні інгредієнти:

  • 25 г вершкового масла;
  • 0,3 кг курячої печінки;
  • яйце;
  • 75 г рисової крупи;
  • 50 г молока;
  • цибулина ріпчаста;
  • приправи;
  • зелену цибулю.

Час: 1 год.

Калорійність на 100 г: 130 ккал.

Етапи приготування:

  1. У ємність налийте води, додайте рис, зваріть його. Він повинен бути злегка недовареним.
  2. Гарненько промийте печінку.
  3. Очистіть цибулину, поріжте шматочками.
  4. Збийте цибулю з додаванням печінки. Можна використовувати для подрібнення м'ясорубку.
  5. Додайте яйце, налийте молока, знову збийте. Приправте спеціями, киньте шматочок вершкового масла, знову збийте.
  6. Введіть рис, розмішайте столовою ложкою.
  7. Прожарити духовку до 180 градусів. Промажте маслом форму для випікання, вилийте печінкову масу.
  8. Форму на 40 хвилин поставте в духову шафу.
  9. Готову запіканку вийміть з форми, покришіть шматочками, подайте з майонезом, посипте зеленою цибулею.

Куряча печінка з часником

Це блюдо готується в мультиварці, тому ви приготуєте його без особливих клопотів.

Необхідні інгредієнти:

  • цибулина;
  • склянку рису;
  • 0,5 кг курячої печінки;
  • морква;
  • приправи за смаком;
  • соняшникова олія;
  • 2 часникового зубчики.

Час: 30 хв

Калорійність на 100 г: 120 ккал.

Етапи приготування:

  1. Подрібніть цибулину, потріть на тертці моркву.
  2. Вимийте печінка, наріжте шматочками.
  3. Увімкніть каструлю, поставте режим «Випічки». Спочатку підсмажте цибулю, а після – морквину.
  4. Покладіть печінку, розмішайте, тушкуйте все разом хвилин 15.
  5. Викладіть рисову крупу, киньте лаврушку.
  6. Приправте різними спеціями, посоліть.
  7. Налийте води, киньте кілька часникових зубчиків.

Для приготування використовуйте режим «Гречка» або «Плов».

Пиріжки з м'ясом — смачна випічка, яку можна використовувати як закуску на святковий стіл.

Як приготувати ніжний бефстроганов з яловичини в мультиварці.

Рецепт їжачків в сметанному соусі — прекрасне доповнення до будь-якого гарніру.

Швидкий рис з помідорами і печінкою

Відмінна ідея на той випадок, коли стояти біля плити колись, але хочеться порадувати домочадців чимось смачним.

Необхідні інгредієнти:

  • склянку рису;
  • 0,2 кг курячої печінки;
  • маленька ріпчаста цибулина;
  • великий помідор;
  • зелена цибуля;
  • гірчиця;
  • петрушка;
  • 2 ч. л. пшеничного борошна;
  • 1 ст. ложка соєвого соусу.

Час: 30 хв

Калорійність на 100 г: 122 ккал.

Етапи приготування:

  1. З помідорів зніміть шкірку, наріжте невеликими квадратними шматочками.
  2. Поріжте ріпчасту цибулю.
  3. Печінку наріжте маленьким шматочком, змішайте з борошном і гірчицею, вимішайте, щоб кожен шматочок був покритий.
  4. Встановіть середній вогонь, поставте сковорідку, нагрійте на ній масло, обсмажте печінку пару хвилин.
  5. Додайте помідори і цибулю, влийте соус, улюблені спеції, обсмажуйте ще хвилину.
  6. Всипте промитий рис, розмішати лопаткою.
  7. Долийте половину склянки гарячої води.
  8. Ємність прикрийте кришкою, залиште нудитися на 15 хв.

Корисні поради

  1. Перед приготуванням з печінки обов'язково зніміть плівку. Спочатку промийте її під водою, викладіть в каструлю з теплою водою, дайте постояти хвилин 15. Перекладіть субпродукт на обробну дошку і акуратно відокремте його від плівки. Робіть це відразу з двох сторін.
  2. Щоб печінка вийшла дуже ніжною на смак, попередньо замочіть її у холодному молоці. Час вимочування – 40 хв. Після цього її потрібно дістати і просушити.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: