Як приготувати печінкові котлети зі свинячої печінки
Таку страву, як котлети можна приготувати абсолютно з будь-яких продуктів. Це може бути м'ясо, овочі, крупа, риба і, звичайно ж, печінка. Печінкові котлетки готувати до неподобства просто і не дуже затратно по часу. Це блюдо не тільки смачне, але ще і корисне, адже печінка багата незамінними речовинами, які необхідні для правильної роботи організму.
Звичайно ж, печінку можна тушкувати, запікати, смажити і навіть використовувати у приготуванні перших страв. Але особливо смачною і ніжною вона виходить у вигляді котлеток, в які можна додавати молочні продукти, улюблену зеленушку, варені яйця, більшість овочів і навіть гриби.
Кожна господиня з легкістю впорається з даної куховарством, яка відмінно підходить для звичайного обіду і святкового столу. Не варто боятися експериментувати, адже тільки так можна добитися ідеального поєднання смаків.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
печінки свині - | півкіло |
яєць - | 2 шт. |
просіяного борошна - | 150-200 г |
лука - | 1 шт. |
олії соняшникової - | для смаження |
приправ і спецій - | за смаком |
Час приготування: 50 хвилин | Калорійність на 100 грам: 134 Ккал |
Готувати традиційні котлети з печінки свинячої потрібно так:
- Печінку слід ретельно вимити під проточною водою, позбутися від плівки і жил, розділити ножем на частини середніх розмірів;
- Цибулину очистити від лушпиння, подрібнити до кашоподібного стану разом з печінкою в блендері або за допомогою м'ясорубки;
- У глибокій мисці з'єднати отриманий фарш з яйцями. Приправити суміш і ретельно вимішати;
- Невеликими порціями додавати борошно, перемішуючи. Повинна вийти густа консистенція;
- Розжарити Сковороду з маслом і за допомогою ложки викласти на неї печінковий фарш, формуючи коржі. Для обсмажування кожної партії достатньо 3-4 хв.
Пишні печінкові котлети з манкою
Необхідне:
- 0,5 кг свинячої печінки;
- третину склянки манки;
- ріпчаста цибулина;
- яйце;
- прянощі і масло.
Займе часу: 40-50 хв.
Калорійність: 154 ккал – 100 р.
Приготування:
- Цибулину почистити і подрібнити;
- Печінка: помити, порізати довільно;
- Приготовлені продукти змішати разом і перетворити у фарш за допомогою заглибного блендера. Підійде і м'ясорубка;
- Суміш з'єднати з яйцем і спеціями;
- Невеликими порціями додавати манну крупу і ретельно її вмішувати. Дати фаршу хвилин 15, щоб він настоявся;
- Формуємо столовою ложкою печінкові оладки і обсмажуємо кілька хвилин з двох сторін на гарячій сковороді, попередньо змастивши її олією.
Котлети з свинячої печінки з рисом
- печінка свиняча – 900-1000 г;
- 2 ріпчасті цибулини;
- 20-25 г борошна;
- яйця курячі – 3 шт.;
- середній склянку рисової крупи;
- олія соняшникова;
- спеції.
Займе часу: 45-60 хв.
Калорійність: 168 ккал – 100 р.
Приступаємо:
- Рис помістити в каструлю з товстим дном, кілька разів промити до прозорості води і відправити на плиту варитися;
- Печінка і цибулинки очистити від плівки і лушпиння, ретельно вимити й подрібнити м'ясорубкою, попередньо порізавши на шматочки;
- Рис за цей час встигне зваритися. Готову кашу позбавити від надлишок рідини і остудити;
- До печінково-цибулевої маси додати яйця, спеції, борошно і відварені рис. Енергійно вимішувати, надаючи однорідності суміші;
- Озброївшись столовою ложкою, необхідно на розігріту з маслом сковорідку викладати фарш у формі коржів. Кілька хвилин смаження з кожної сторони і готово.
Рецепт котлет із свинячої печінки з морквою під соусом в духовці
Потрібні продукти:
- свиняча печінка – 350-400 г;
- 40-50 г манки або борошна;
- 1-2 яйця;
- 2-3 невеликі цибулинки ріпчасті;
- перець болгарський солодкий – 1 шт. середня;
- морква – 1 велика або 2 маленькі;
- 2 томата;
- нежирний продукт сметанний – 40-50 г;
- приправи і зелень до душі;
- масло.
Займе часу: 35-45 хв.
Калорійність: 187 ккал – 100 р.
Починаємо:
- Готуємо печінку. Її необхідно вимити, прибрати все зайве: прожилки, плівочку. Розрізаємо на шматки зручні;
- Половину приготованого цибулі і моркву очищаємо, поділяємо на частини і м'ясорубкою збиваємо в однорідну масу з печінкою;
- До фаршу додаємо всі сипучі складові і яйця. Ретельно вимішуємо.
- Надаємо субстанції форму котлеток і злегка обсмажуємо на гарячій сковороді политої тонким шаром масла;
- Состряпаем соус. Залишився цибулька шаткуємо соломкою. Перцю видаляємо плодоніжки, моєму і дрібно рубаємо. Помідори позбавляємо від шкірки, натираємо. Всі ці інгредієнти відправляємо на сковорідку і притушиваем на маленькому вогні до м'якості. Можна приправити небагато.
- Деко або іншу форму для випікання обдати маслом, розкласти печінкові оладки і зверху залити овочевим соусом.
- Духовці задаємо 200 градусів і поміщаємо в неї посудину на 15 хв.
Читайте як приготувати неймовірно смачний шашлик в аерогрилі. Пропонуємо вам кілька рецептів шашлику з різного м'яса.
Читайте як приготувати салат з курячих грудок з печерицями — закуска виходить соковитою і смачною.
Десерт сметанний торт «День і ніч» — це смачне і ароматне блюдо з ванільним і шоколадним смаком.
Печінкові котлетки з вівсянкою в мультиварці
Інгредієнти:
- півкіло перемеленої свинячої печінки;
- пластівці вівсяні – половинка склянки;
- молоко – чверть такого ж склянки;
- куряче яйце;
- одна цибулинка і зубок часнику;
- нежирної сметани 150 г;
- спеції, олія.
Займе часу: близько години.
Калорійність: 173 ккал – 100 р.
- Необхідно помістити в глибоку ємність молоко і вбити яйце, збити віночком;
- Висипати в цю суміш вівсяні пластівці і дати настоятися 20 хв;
- Цибулину і часник очистити і порубати в кашоподібний стан;
- Печінковий фарш слід з'єднати з цибульно-часниковою кашкою, приправити;
- Мультиварці задати програму «Випічка», дно чаші обмазати тонким шаром жиру;
- Настоявшиеся пластівці витягти з не впитавшейся рідини і помістити в печінково-цибульну масу. Рясно перемішати;
- За допомогою ложки сформувати невеликі млинці і за 2 хвилинки обсмажити в мультиварці з двох сторін;
- У формі розкласти приготовані оладки, залити сметаною;
- Режим змінити на «Гасіння» і встановити таймер на 20 хв.
Господиням на допомогу
- Для приготування будь-яких страв з печінки необхідно використовувати винятково свіжий продукт;
- При купівлі печінки звертайте увагу на зовнішній вигляд і запах. Ніяких плям, тріщин та іншого на поверхні не повинно бути. Запах повинен бути трохи солодкуватий, кислинка – ознака псування;
- Свиняча печінка часто покрита тоненькою плівкою, яку зняти не складе праці;
- Смак ніжного продукту може зіпсувати наявність великих судин і жилок. Їх не потрібно залишати, а найгостріший ніж допоможе від них позбавитися;
- Щоб надати котлет з свинячої печінки додаткової ніжності, варто сирий продукт помістити в молоко і залишити на півгодини
Приємного апетиту!