25 июнь 2019 20 534

Як приготувати печінкові котлети зі свинячої печінки

Таку страву, як котлети можна приготувати абсолютно з будь-яких продуктів. Це може бути м'ясо, овочі, крупа, риба і, звичайно ж, печінка. Печінкові котлетки готувати до неподобства просто і не дуже затратно по часу. Це блюдо не тільки смачне, але ще і корисне, адже печінка багата незамінними речовинами, які необхідні для правильної роботи організму.

Звичайно ж, печінку можна тушкувати, запікати, смажити і навіть використовувати у приготуванні перших страв. Але особливо смачною і ніжною вона виходить у вигляді котлеток, в які можна додавати молочні продукти, улюблену зеленушку, варені яйця, більшість овочів і навіть гриби.

Кожна господиня з легкістю впорається з даної куховарством, яка відмінно підходить для звичайного обіду і святкового столу. Не варто боятися експериментувати, адже тільки так можна добитися ідеального поєднання смаків.

Класичний рецепт
Інгредієнти Кількість
печінки свині - півкіло
яєць - 2 шт.
просіяного борошна - 150-200 г
лука - 1 шт.
олії соняшникової - для смаження
приправ і спецій - за смаком
Час приготування: 50 хвилин Калорійність на 100 грам: 134 Ккал

Готувати традиційні котлети з печінки свинячої потрібно так:

  1. Печінку слід ретельно вимити під проточною водою, позбутися від плівки і жил, розділити ножем на частини середніх розмірів;
  2. Цибулину очистити від лушпиння, подрібнити до кашоподібного стану разом з печінкою в блендері або за допомогою м'ясорубки;
  3. У глибокій мисці з'єднати отриманий фарш з яйцями. Приправити суміш і ретельно вимішати;
  4. Невеликими порціями додавати борошно, перемішуючи. Повинна вийти густа консистенція;
  5. Розжарити Сковороду з маслом і за допомогою ложки викласти на неї печінковий фарш, формуючи коржі. Для обсмажування кожної партії достатньо 3-4 хв.

Пишні печінкові котлети з манкою

Необхідне:

  • 0,5 кг свинячої печінки;
  • третину склянки манки;
  • ріпчаста цибулина;
  • яйце;
  • прянощі і масло.

Займе часу: 40-50 хв.

Калорійність: 154 ккал – 100 р.

Приготування:

  1. Цибулину почистити і подрібнити;
  2. Печінка: помити, порізати довільно;
  3. Приготовлені продукти змішати разом і перетворити у фарш за допомогою заглибного блендера. Підійде і м'ясорубка;
  4. Суміш з'єднати з яйцем і спеціями;
  5. Невеликими порціями додавати манну крупу і ретельно її вмішувати. Дати фаршу хвилин 15, щоб він настоявся;
  6. Формуємо столовою ложкою печінкові оладки і обсмажуємо кілька хвилин з двох сторін на гарячій сковороді, попередньо змастивши її олією.

Котлети з свинячої печінки з рисом

  • печінка свиняча – 900-1000 г;
  • 2 ріпчасті цибулини;
  • 20-25 г борошна;
  • яйця курячі – 3 шт.;
  • середній склянку рисової крупи;
  • олія соняшникова;
  • спеції.

Займе часу: 45-60 хв.

Калорійність: 168 ккал – 100 р.

Приступаємо:

  1. Рис помістити в каструлю з товстим дном, кілька разів промити до прозорості води і відправити на плиту варитися;
  2. Печінка і цибулинки очистити від плівки і лушпиння, ретельно вимити й подрібнити м'ясорубкою, попередньо порізавши на шматочки;
  3. Рис за цей час встигне зваритися. Готову кашу позбавити від надлишок рідини і остудити;
  4. До печінково-цибулевої маси додати яйця, спеції, борошно і відварені рис. Енергійно вимішувати, надаючи однорідності суміші;
  5. Озброївшись столовою ложкою, необхідно на розігріту з маслом сковорідку викладати фарш у формі коржів. Кілька хвилин смаження з кожної сторони і готово.

Рецепт котлет із свинячої печінки з морквою під соусом в духовці

Потрібні продукти:

  • свиняча печінка – 350-400 г;
  • 40-50 г манки або борошна;
  • 1-2 яйця;
  • 2-3 невеликі цибулинки ріпчасті;
  • перець болгарський солодкий – 1 шт. середня;
  • морква – 1 велика або 2 маленькі;
  • 2 томата;
  • нежирний продукт сметанний – 40-50 г;
  • приправи і зелень до душі;
  • масло.

Займе часу: 35-45 хв.

Калорійність: 187 ккал – 100 р.

Починаємо:

  1. Готуємо печінку. Її необхідно вимити, прибрати все зайве: прожилки, плівочку. Розрізаємо на шматки зручні;
  2. Половину приготованого цибулі і моркву очищаємо, поділяємо на частини і м'ясорубкою збиваємо в однорідну масу з печінкою;
  3. До фаршу додаємо всі сипучі складові і яйця. Ретельно вимішуємо.
  4. Надаємо субстанції форму котлеток і злегка обсмажуємо на гарячій сковороді политої тонким шаром масла;
  5. Состряпаем соус. Залишився цибулька шаткуємо соломкою. Перцю видаляємо плодоніжки, моєму і дрібно рубаємо. Помідори позбавляємо від шкірки, натираємо. Всі ці інгредієнти відправляємо на сковорідку і притушиваем на маленькому вогні до м'якості. Можна приправити небагато.
  6. Деко або іншу форму для випікання обдати маслом, розкласти печінкові оладки і зверху залити овочевим соусом.
  7. Духовці задаємо 200 градусів і поміщаємо в неї посудину на 15 хв.

Читайте як приготувати неймовірно смачний шашлик в аерогрилі. Пропонуємо вам кілька рецептів шашлику з різного м'яса.

Читайте як приготувати салат з курячих грудок з печерицями — закуска виходить соковитою і смачною.

Десерт сметанний торт «День і ніч» — це смачне і ароматне блюдо з ванільним і шоколадним смаком.

Печінкові котлетки з вівсянкою в мультиварці

Інгредієнти:

  • півкіло перемеленої свинячої печінки;
  • пластівці вівсяні – половинка склянки;
  • молоко – чверть такого ж склянки;
  • куряче яйце;
  • одна цибулинка і зубок часнику;
  • нежирної сметани 150 г;
  • спеції, олія.

Займе часу: близько години.

Калорійність: 173 ккал – 100 р.

  1. Необхідно помістити в глибоку ємність молоко і вбити яйце, збити віночком;
  2. Висипати в цю суміш вівсяні пластівці і дати настоятися 20 хв;
  3. Цибулину і часник очистити і порубати в кашоподібний стан;
  4. Печінковий фарш слід з'єднати з цибульно-часниковою кашкою, приправити;
  5. Мультиварці задати програму «Випічка», дно чаші обмазати тонким шаром жиру;
  6. Настоявшиеся пластівці витягти з не впитавшейся рідини і помістити в печінково-цибульну масу. Рясно перемішати;
  7. За допомогою ложки сформувати невеликі млинці і за 2 хвилинки обсмажити в мультиварці з двох сторін;
  8. У формі розкласти приготовані оладки, залити сметаною;
  9. Режим змінити на «Гасіння» і встановити таймер на 20 хв.

Господиням на допомогу

  1. Для приготування будь-яких страв з печінки необхідно використовувати винятково свіжий продукт;
  2. При купівлі печінки звертайте увагу на зовнішній вигляд і запах. Ніяких плям, тріщин та іншого на поверхні не повинно бути. Запах повинен бути трохи солодкуватий, кислинка – ознака псування;
  3. Свиняча печінка часто покрита тоненькою плівкою, яку зняти не складе праці;
  4. Смак ніжного продукту може зіпсувати наявність великих судин і жилок. Їх не потрібно залишати, а найгостріший ніж допоможе від них позбавитися;
  5. Щоб надати котлет з свинячої печінки додаткової ніжності, варто сирий продукт помістити в молоко і залишити на півгодини

Приємного апетиту!

Що ще почитати: