01 апрель 2019 4 231

Як швидко і смачно приготувати макарони з печінкою

Головне у всіх рецептах – з'єднати макарони і печінку через різні соуси. Зрозуміло, є свої хитрощі і в самих легких рецептах. Насамперед, воду для макаронів треба гарненько посолити і варити їх тільки у великій каструлі. Ну а те, що печінку треба обсмажувати, ви і так, напевно чудово знаєте.

Макарони з печінкою по-флотськи
Інгредієнти Кількість
печінки (яка у вас є) - 300 г
червоної цибулі - 1 головка
помідор - 1 шт.
рафінованої оливкової олії - 40 мл
макаронів - 200 г
свіжого кропу, спецій - за смаком
Час приготування: 25 хвилин Калорійність на 100 г: 290 Ккал

В макарони по-флотськи м'ясо можна запросто міняти на печінку, хоча це і не класичний рецепт.

Рецепт покроково:

Крок 1. Макаронні вироби відваріть, попередньо додавши у воду сіль і трохи оливкової олії.

Крок 2. Цибулину, помідор наріжте дрібно, кубиками.

Ша 3. Очистити печінку від жиру, плівок, жовчних проток. Приготуйте фарш, пропустивши шматочки печінки через м'ясорубку.

Крок 4. В розігрітій оливковій олії до готовності спочатку обсмажте цибулю, потім помідор.

Крок 5. В окремій сковороді, при постійному помішуванні обсмажте печінковий фарш, приправити за смаком.

Крок 6. З'єднайте обсмажені овочі з готовим печінковим фаршем, відвареними макаронами, ретельно переміщуйте.

Крок 7. Залиште страву на плиті на слабкому вогні кілька хвилин.

Крок 8. Присипте готові макарони з печінкою по-флотськи кропом, збризніть оливковою олією, злегка остудіть і подавайте на стіл.

Читайте як приготувати смачну домашню картоплю з часником і хрусткою скоринкою в духовці.

А ви знаєте як приготувати піцу на тонкому лаваші з кількома варіантами начинок.

Що таке «Мавпячий хліб» і як його приготувати з часником в духовці читайте в нашій статті.

Куряча печінка з макаронами

По рецепту вам знадобиться овочевий бульйон, але якщо за столом будуть тільки дорослі, рекомендуємо замінити бульйон портвейном.

Необхідні продукти:

  • 250 г свіжої печінки;
  • 100 г якісних макаронів;
  • 60 г бекону;
  • свіже листя петрушки – 1 жменя;
  • дрібний часник – 4 зуб.;
  • 60 мл (3 ст. л.) овочевого відвару;
  • 50 мл рафінованої олії (краще оливкової);
  • жменька пшеничного борошна;
  • 2 перчика чилі (сухих);
  • 8 г солі;
  • щіпка чорного перцю.

Вам знадобиться час на готування: 35 хв. Розрахунок калорій на 100 г: 300 ккал.

Приготування:

  1. Обсмажте в окремій сковороді дрібно нарізані шматочки бекону;
  2. Просійте борошно через сито, змішайте її з чорним перцем і сіллю;
  3. Промийте добре печінка, обов'язково обсушіть з допомогою паперових рушників;
  4. Обваляйте в печінку борошняний паніровці, покладіть її до бекону і обсмажуйте на середньому вогні 3 хв;
  5. Потім влийте бульйон і дайте рідини випарується, після чого потримайте на плиті парочку хвилин;
  6. Петрушку вимити, дрібно порубаєте. Розітріть В ступці чилі, часник наріжте скибочками;
  7. Приготуйте соус: розігрійте в сковороді 30 мл оливкової олії, спочатку обсмажте в ньому часник, потім покладіть зелень, чилі і трошки прогрійте всі інгредієнти;
  8. В підсоленому окропі відваріть макаронні вироби, злийте воду і заправте соусом, перемішайте, розкладіть по тарілках;
  9. Зверху на макарони викладіть печінку з беконом. Поки гаряче блюдо збризніть його рештою олією.

Яловича печінка з макаронами

Макарони по-флотськи залиште для буднів. А от якщо хочеться чого-небудь смачного і незвичайного, тоді яловича печінка з макаронами в томатному соусі – саме те, що треба.

Вам знадобиться для готування:

  • 40 мл оливкової + 30 г вершкового масла;
  • 200 г яловичої печінки;
  • великий зубчик очищеного часнику;
  • велика червона цибулина;
  • 2 томата середньої величини;
  • 1 червоний гострий перчик;
  • 250 р макаронів;
  • морська сіль зелень – додавати за смаком.

Весь процес займе: 25 хв. Порційна калорійність: 340 ккал.

Приготування страви:

Крок 1. Макарони відваріть до напівготовності в киплячій, приправленою морською сіллю воді.

Крок 2. Приготуйте томатний соус: у сковорідці розігрійте оливкову олію і вершкове масло, обсмажте роздавлений часник. Потім додайте цибулю, готуйте його дві хвилини, часточки помідорів (без шкірки), колечка гострого перцю.

Крок 3. З сковорідки приберіть часник, він більше не потрібен. Останній інгредієнт, який потрібно додати в соус нарізана соломкою яловича печінка. Готувати 25 хв.

Крок 4. Додайте макарони в соус і ще трохи стушкуйте. Збризніть оливковою олією, посипте рубаною петрушкою і макарони з печінкою готові, можна подавати до обіду.

Куряча печінка з макаронами в мультиварці

Щоб приготувати в мультиварці курячу печінку з макаронами, знайдіть в меню програму «Плов». Вода при цьому режимі добре випаровується. У процесі варіння кришку на приладі не відкривайте.

Інгредієнти:

  • вироби макаронні – 300 г;
  • упаковка охолодженої курячої печінки – 500 г;
  • 2 середньої величини цибулини;
  • сметана ½ частину звичайного склянки;
  • 1 літр води;
  • 35 мл рафінованої олії;
  • чорний перець – за смаком;
  • кухонна сіль – за смаком.

На весь процес буде потрібно: 30 хв. Калорійність порційна: 330 ккал.

Як приготувати страву в мультиварці:

  1. Цибулини почистіть, дрібно подрібніть. Встановіть прилад на позначці «Випічка». Розігрійте в чашу мультиварки рафіновану олію і обсмажте овочі до золотистого кольору або прозорості – як вам подобається;
  2. Добре промийте печінку, промокніть паперовими рушниками. Наріжте її скибочками. Викладіть в чашу до цибулі, додайте сметану, сіль, мелений перець. Готуйте на цьому ж режимі 4 хв.;
  3. Додайте макарони, акуратно перемішайте. Залийте гарячою водою, щоб вона тільки покрила вміст чаші. Приправте за смаком. Встановіть програму «Плов», час готування не більше 12 хв.

Підіб'ємо підсумки: з самого простого набору продуктів можна приготувати дуже смачну страву. Для початку – добре знайомі макарони по-флотськи. У них головний компонент – печінковий фарш. А якщо вам не подобається страва з фаршем, то ви можете просто приготувати печінку з макаронами. Як ви будете нарізати її, залежить тільки від ваших уподобань.

Що ще почитати: