Як швидко і смачно приготувати макарони з печінкою
Головне у всіх рецептах – з'єднати макарони і печінку через різні соуси. Зрозуміло, є свої хитрощі і в самих легких рецептах. Насамперед, воду для макаронів треба гарненько посолити і варити їх тільки у великій каструлі. Ну а те, що печінку треба обсмажувати, ви і так, напевно чудово знаєте.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
печінки (яка у вас є) - | 300 г |
червоної цибулі - | 1 головка |
помідор - | 1 шт. |
рафінованої оливкової олії - | 40 мл |
макаронів - | 200 г |
свіжого кропу, спецій - | за смаком |
Час приготування: 25 хвилин | Калорійність на 100 г: 290 Ккал |
В макарони по-флотськи м'ясо можна запросто міняти на печінку, хоча це і не класичний рецепт.
Рецепт покроково:
Крок 1. Макаронні вироби відваріть, попередньо додавши у воду сіль і трохи оливкової олії.
Крок 2. Цибулину, помідор наріжте дрібно, кубиками.
Ша 3. Очистити печінку від жиру, плівок, жовчних проток. Приготуйте фарш, пропустивши шматочки печінки через м'ясорубку.
Крок 4. В розігрітій оливковій олії до готовності спочатку обсмажте цибулю, потім помідор.
Крок 5. В окремій сковороді, при постійному помішуванні обсмажте печінковий фарш, приправити за смаком.
Крок 6. З'єднайте обсмажені овочі з готовим печінковим фаршем, відвареними макаронами, ретельно переміщуйте.
Крок 7. Залиште страву на плиті на слабкому вогні кілька хвилин.
Крок 8. Присипте готові макарони з печінкою по-флотськи кропом, збризніть оливковою олією, злегка остудіть і подавайте на стіл.
Читайте як приготувати смачну домашню картоплю з часником і хрусткою скоринкою в духовці.
А ви знаєте як приготувати піцу на тонкому лаваші з кількома варіантами начинок.
Що таке «Мавпячий хліб» і як його приготувати з часником в духовці читайте в нашій статті.
Куряча печінка з макаронами
По рецепту вам знадобиться овочевий бульйон, але якщо за столом будуть тільки дорослі, рекомендуємо замінити бульйон портвейном.
Необхідні продукти:
- 250 г свіжої печінки;
- 100 г якісних макаронів;
- 60 г бекону;
- свіже листя петрушки – 1 жменя;
- дрібний часник – 4 зуб.;
- 60 мл (3 ст. л.) овочевого відвару;
- 50 мл рафінованої олії (краще оливкової);
- жменька пшеничного борошна;
- 2 перчика чилі (сухих);
- 8 г солі;
- щіпка чорного перцю.
Вам знадобиться час на готування: 35 хв. Розрахунок калорій на 100 г: 300 ккал.
Приготування:
- Обсмажте в окремій сковороді дрібно нарізані шматочки бекону;
- Просійте борошно через сито, змішайте її з чорним перцем і сіллю;
- Промийте добре печінка, обов'язково обсушіть з допомогою паперових рушників;
- Обваляйте в печінку борошняний паніровці, покладіть її до бекону і обсмажуйте на середньому вогні 3 хв;
- Потім влийте бульйон і дайте рідини випарується, після чого потримайте на плиті парочку хвилин;
- Петрушку вимити, дрібно порубаєте. Розітріть В ступці чилі, часник наріжте скибочками;
- Приготуйте соус: розігрійте в сковороді 30 мл оливкової олії, спочатку обсмажте в ньому часник, потім покладіть зелень, чилі і трошки прогрійте всі інгредієнти;
- В підсоленому окропі відваріть макаронні вироби, злийте воду і заправте соусом, перемішайте, розкладіть по тарілках;
- Зверху на макарони викладіть печінку з беконом. Поки гаряче блюдо збризніть його рештою олією.
Яловича печінка з макаронами
Макарони по-флотськи залиште для буднів. А от якщо хочеться чого-небудь смачного і незвичайного, тоді яловича печінка з макаронами в томатному соусі – саме те, що треба.
Вам знадобиться для готування:
- 40 мл оливкової + 30 г вершкового масла;
- 200 г яловичої печінки;
- великий зубчик очищеного часнику;
- велика червона цибулина;
- 2 томата середньої величини;
- 1 червоний гострий перчик;
- 250 р макаронів;
- морська сіль зелень – додавати за смаком.
Весь процес займе: 25 хв. Порційна калорійність: 340 ккал.
Приготування страви:
Крок 1. Макарони відваріть до напівготовності в киплячій, приправленою морською сіллю воді.
Крок 2. Приготуйте томатний соус: у сковорідці розігрійте оливкову олію і вершкове масло, обсмажте роздавлений часник. Потім додайте цибулю, готуйте його дві хвилини, часточки помідорів (без шкірки), колечка гострого перцю.
Крок 3. З сковорідки приберіть часник, він більше не потрібен. Останній інгредієнт, який потрібно додати в соус нарізана соломкою яловича печінка. Готувати 25 хв.
Крок 4. Додайте макарони в соус і ще трохи стушкуйте. Збризніть оливковою олією, посипте рубаною петрушкою і макарони з печінкою готові, можна подавати до обіду.
Куряча печінка з макаронами в мультиварці
Щоб приготувати в мультиварці курячу печінку з макаронами, знайдіть в меню програму «Плов». Вода при цьому режимі добре випаровується. У процесі варіння кришку на приладі не відкривайте.
Інгредієнти:
- вироби макаронні – 300 г;
- упаковка охолодженої курячої печінки – 500 г;
- 2 середньої величини цибулини;
- сметана ½ частину звичайного склянки;
- 1 літр води;
- 35 мл рафінованої олії;
- чорний перець – за смаком;
- кухонна сіль – за смаком.
На весь процес буде потрібно: 30 хв. Калорійність порційна: 330 ккал.
Як приготувати страву в мультиварці:
- Цибулини почистіть, дрібно подрібніть. Встановіть прилад на позначці «Випічка». Розігрійте в чашу мультиварки рафіновану олію і обсмажте овочі до золотистого кольору або прозорості – як вам подобається;
- Добре промийте печінку, промокніть паперовими рушниками. Наріжте її скибочками. Викладіть в чашу до цибулі, додайте сметану, сіль, мелений перець. Готуйте на цьому ж режимі 4 хв.;
- Додайте макарони, акуратно перемішайте. Залийте гарячою водою, щоб вона тільки покрила вміст чаші. Приправте за смаком. Встановіть програму «Плов», час готування не більше 12 хв.
Підіб'ємо підсумки: з самого простого набору продуктів можна приготувати дуже смачну страву. Для початку – добре знайомі макарони по-флотськи. У них головний компонент – печінковий фарш. А якщо вам не подобається страва з фаршем, то ви можете просто приготувати печінку з макаронами. Як ви будете нарізати її, залежить тільки від ваших уподобань.