Як приготувати запіканку з курячої грудки
Щоб не задаватися питанням: «Чим годувати домашніх?», на замітку можна взяти кілька простих рецептів запіканок з участю грудки курки. Такі страви завжди виручать і нагодують домочадців. Тому записуйте рецепти.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
грудка куряча - | 300 г |
сир твердих сортів - | 50 г |
молоко - | 150 мл |
яйця - | 2 шт. |
сода - | 0,5 ч. л. |
борошно - | 2 ст. л. |
сіль і спеції - | за смаком |
Час приготування: 40 хвилин | Калорійність на 100 г: 110 Ккал |
Просто, швидко, смачно — це все, що потрібно знати про цю страву. Ну і, звичайно ж, рецепт.
Етапи приготування запіканки з курячої грудки з сиром:
- Для економії часу краще заздалегідь включити духовку на розігрів, встановивши температуру в 200⁰;
- Поки гріється духовка, в окремій мисці змішують яйця, молоко і сіль, потім додати борошно і соду, а також приправи;
- М'ясо курки попередньо проварюють у солонуватою воді. Потім розрізають на невеликі шматки;
- Сир натирають на крупній тертці;
- У жароміцну форму викладають нарізану курячу грудку, свержу поливають суміш з яєць, молока і інших інгредієнтів;
- Поверх запіканки рівномірно посипають сир;
- У такому вигляді запіканку ставлять у духовку і засікають 35 хвилин. Після чого страву можна їсти.
Запіканка з курячою грудкою і картоплею на сковороді
Такий варіант запіканки передбачає наявність наступних компонентів:
- грудки курячі — 3 шт.;
- картопля — 7 шт. середніх розмірів;
- помідор — 3 великих;
- масло коров'яче — 50 г;
- молоко — 200 мл;
- приправи для курки;
- сіль, перець червоний, хмелі–сунелі.
Рецепт передбачає готування тривалістю 35 хвилин.
У 100 г запіканки містяться 143 ккал.
Як готувати:
- Картоплю миють, нарізають кубиками;
- Грудку птиці промивають під струменем проточної води і ріжуть шматочками;
- Сковорідку з високими бортами підігрівають на плиті. Як тільки вона розжариться, на її дно кладуть шматочок масла і дають йому повільно розтектися по сковороді. Після цього, сковорідку залишають в сторону, щоб вона охолола;
- Як тільки сковорода трохи охолоне, на неї рівномірно укладають картоплю і м'ясо. Солять, додають приправи і все перемішують;
- Після, заливають все молоком;
- Помідори миють і перетворюють на скибочки, які потім викладають поверх вмісту сковороди;
- На завершення всі посипають натертим сиром;
- Закривають кришкою сковороду і ставлять її на помірний вогонь. Засікають 35 хвилин і чекають готового результату.
Страва з курячого філе з рисом, грибами і баклажанами в духовці
Запіканка з куркою, овочами і рисом — це комплексний обід або вечеря, що поєднує в собі основне блюдо з гарніром. Поживно, смачно, і, що не менш важливо — швидко.
Набір вихідних продуктів:
- курячі грудки — 3 шт.;
- рис круглий — 300 г;
- печериці – 250 г;
- баклажани — 2 шт. середніх розмірів;
- цибуля — 1 середня головка;
- бульйон курячий — пара столових ложок;
- масло соняшнику — 3 ст. л.;
- сметана — 2 ст. л.;
- яйця — 1 шт.;
- сир — 200 г;
- сіль, спеції, зелень — виходячи їх переваг.
Скуштувати запіканку можна через 25 хвилин очікування.
Енергетична цінність становить 153 ккал в 100 р.
А тепер сам процес:
- Рис промивають і варять до готовності. Остуджують;
- На гарячій сковороді нагрівають масло, на якому пасерувати цибулю;
- Як тільки цибуля подзолотится, до нього на смаження додають порізану грудинку, а після — шампіньйони;
- Баклажани миють і нарізають тонкими кружечками;
- В окремій глибокій тарілці змішують яйце, сметану і сир. Туди ж відправляють сіль і спеції;
- Тепер, у жаростійку форму викладають рис, курку з грибами і цибулею, баклажани. Все це заливають яєчно–сметанною сумішшю і ставлять в духовку, попередньо виставивши температуру в 200⁰. Засікають 25 хвилин і готуються «знімати пробу».
Запіканка з кабачків, брокколі і куркою
Що потрібно:
- філе — 0,5 кг;
- брокколі — 0,5 кг;
- кабачки — 1 великий;
- яйця — 1 шт.;
- молоко — 200-300 мл;
- соєвий соус — 3 ст. л.;
- сир — 150 г;
- перець, коріандр — за смаком;
- масло соняшнику.
Кулінарний процес займе півгодини, не більше.
Порція запіканки насичена 133 ккал.
Готування:
- Суцвіття брокколі потрібно попередньо відварити. Для цього вистачить 10 хвилин. Після —охолоджують;
- М'ясо грудинки нарізують шматочками довільного розміру і заливають соусом сої. Маринують 30 хвилин;
- Яйце, молоко, сіль і спеції з'єднують у єдину суміш;
- Кабачки миють і ріжуть кубиками;
- Підготовлену форму для запікання змащують маслом. Викладають першим шаром брокколі;
- Другим шаром підуть кабачки;
- Слідом куряче м'ясо. Все заливають яйцем з молоком;
- Сир, натертий на тертці, стане завершенням страви. Їм посипають страву по всій поверхні;
- Відправляють запіканку готуватися на 30 хвилин при температурі 180⁰. Після цього можна приступати до трапези.
Суп з курячими фрикадельками — читайте як правильно приготувати цю страву, щоб м'ясні кульки не розповзлися.
Читайте як приготувати смачне і ароматне сало в духовці за нашими рецептами.
Читайте як приготувати пісний пиріг з капустою в нашій статті.
Дієтична запіканка в мультиварці
Дієта — це не привід відмовлятися від смачної їжі. І в такий момент на допомогу прийде» куряча грудка, яка збагатить організм протеїном, і не завдасть шкоди фігурі. Готувати її можна по–різному. Але ми розглянемо варіанти запіканок, і готуватися вони будуть в мультиварці.
З грудками і вівсяними пластівцями
Знадобиться:
- суха вівсянка — 200 г;
- філе — 400 г;
- яйця — 1 шт.;
- цибуля — 1 головка;
- морква — 1 велика;
- квасоля стручками заморожена — 150 г;
- олія — 50 мл;
- перець, сіль, хмелі–сунелі;
- часник порошкоподібний.
У загальній складності страва готуватиметься 1 годину.
Енергетична цінність складе 110 ккал в 100 р.
Покрокове виконання:
- Курячу грудинку подрібнюють до стану фаршу;
- Цибулю нарізають і засмажують до золотистої скоринки;
- Моркву труть на тертці;
- Квасоля розморожують і миють;
- Тепер «збирають» суміш з курячого фаршу, цибулі, моркви, квасолі, яйця і пластівців;
- Сіль і приправи засипають до суміші. Усе накривають і прибирають настоюватися на півгодини;
- Мультиварочную ємність промащують маслом, заповнюють її настоявшейся масою. Встановлюю режим випічки, відповідний 40 хвилин.
Подавати страву можна з грецьким йогуртом або сметаною.
Запіканка по Дюкану
- грудка куряча — 300 г;
- капуста — 300 г;
- яйця — 2шт.;
- ріпчаста цибуля — 1 головка;
- цибуля–порей — 30 г;
- молоко — 150 мл;
- йогурт — 100 р.
Мультиварка приготує страву за 20 хвилин.
Кількість калорій одно 108 ккал.
А тепер саме приготування:
- Качан капусти шаткують, як на борщ;
- Цибулю нарізають в півкільця;
- На розігріту сковороду наливаємо масло і, тривало 20 хвилин, тушкують в ньому цибулю і капусту;
- Куряче м'ясо нарізають соломкою, підсолюють і приправляють спеціями. Потім його обсмажують на маслі;
- Мультиварочную чашу промащують невеликою кількістю масла. У неї викладають курку, капусту, заливають це все молочно–яєчною сумішшю. Запікають 20 хвилин;
- Приготовану запіканку нарізують на порції, кожну з яких поливають йогуртом і посипають цибулею–пореєм.
Гречано–куряча
- грудка — 3 шт.;
- гречка — 200 г;
- яйця — 2 шт.;
- цибулина — 1 головка;
- сметана з низькою жирністю — 100 г;
- сіль, перець, олія рослинна.
Приготується запіканка за 20 хвилин.
Калорій в 100 г — 113.
Послідовність приготування:
- Гречану крупу відварюють звичним способом до повної готовності;
- Грудки курки варять, охолоджують і нарізають шматочками;
- Цибулю нарізають півкільцями і відправляють його смажитися на сковороду. Коли він стане світло–коричневим, до нього додають м'ясо птиці. Тримати все на сковороді пару хвилин;
- Вогонь зменшують і до курки додають половину порції сметани, сіль і приправи. Перемішують і тушкують 5 хвилин;
- Яйця змішують з залишками сметани;
- У ємність мультиварки, промазану маслом, викладають послідовно: пів порції вареної гречки, м'ясо курки, гречка, яєчно–сметанную суміш;
- Ставлять на 20 хвилин і чекають готовності.
За бажанням можна додати натертий на тертці сир.
Корисні поради
- Якщо запіканка передбачає наявність грибів, то їх потрібно попередньо відварити або обсмажити;
- Морква попередньо обсмажують і пасерувати;
- Картопля також вимагає додаткової підготовки у вигляді термообробки;
- Куряче м'ясо ситне, але разом з тим, низькокалорійне блюдо. Але для більшої поживності його можна поєднувати з грибами, крупами, макаронами;
- Додавання молока, вершків або сметани різноманітить смак страви, збереже соковитість інгредієнтів;
- Дієтична запіканка складається з корисного курячого м'яса, а також різних овочів. Така страва стане прекрасним видом правильного вечері.
Приємного апетиту!