Як приготувати курячі грудки з сиром і помідорами в духовці
Куряча грудка дієтичний, але при цьому, при правильному приготуванні, досить смачний продукт. Варіантів приготування грудки величезна безліч. Її готують з додаванням різних спецій і маринадів, а також овочів і інших продуктів. Ось кілька прикладів, як можна цікаво готувати філе з сиром і помідорами в духовці.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
грудок - | 4 шт. |
помідори середнього розміру - | 2-3 шт. |
твердого сиру - | 150 г |
20%-й сметани - | 2-3 ст. л. |
солі і перцю - | за смаком |
Час приготування: 60 хвилин | Калорійність на 100 грам: 150 Ккал |
Це блюдо підійде як для святкового столу, так і для повсякденного приготування.
М'ясо очистити від шкіри. Зробити надрізи, відстань між якими 1,5-2 див. Нарізаємо півкільцями помідори і сир невеликими брусочками.
Вкладаємо в кожен надріз шматочок сиру і помідора так, щоб сир не було видно. Викладаємо курку на деко. Солимо, перчимо за смаком.
Обмазуємо грудки сметаною. Відправляємо в духовку, попередньо розігрівши її до 180-200 градусів, на півгодини.
Страву варто подавати в гарячому вигляді, доповнивши запеченими або свіжими овочами або картоплею.
Читайте як приготувати вишукану свинину з помідорами і сиром в нашій статті.
Прості і легкі пироги до чаю — поповните свою колекцію смачної випічки.
Як приготувати смачний пиріг з апельсинами — така випічка відрізняється соковитістю і незабутнім ароматом.
Філе з сиром, картоплею і помідорами в духовці
Грудка запечена ідеально підійде як для людей, бажаючих схуднути, так і для мають проблеми зі здоров'ям.
Інгредієнти:
- 4 філе курячої грудки;
- 2-3 шт. картоплі;
- 100 гр. сиру;
- 4-5 помідорів середнього розміру;
- 1 невелика цибулина;
- 30 гр. оливкової олії;
- 2 ст. л. соєвого соусу;
- сіль і спеції.
Час приготування: 1 год.
Калорійність: 250 ккал/100 гр.
Нарізати філе тонкими довгими смужками, залити 2 ст. л. соєвого соусу і залишити маринуватися. В процесі маринування м'яса нарізати картоплю і цибулю. Додати цибулю до маринованному м'яса.
Картоплю нарізати кружечками. Взяти деко, змастити його олією і викласти продукти шарами. Першими кладемо курку з цибулею. Далі викладаємо картоплю. Змішати сіль, спеції і масло, промазати сумішшю шар картоплі.
Наступний шар – помідори, нарізану кружальцями. Злегка посолити. Знову шар картоплі, змащеного олією зі спеціями. Викладаємо помідори, що залишилися. Солимо. Форму застелити фольгою.
Відправляємо в духовку, попередньо розігрівши її до 200 градусів і запікаємо протягом півгодини. Потім прибрати фольгу і залишити в духовці ще на 10 хвилин.
Після цього часу посипати натертим сиром і поставити в духовку ще на 5 хвилин.
Філе з сиром і грибами
Ця страва є відмінною альтернативою м'яса по-французьки, але замість жирної свинини тут використовується дієтична куряча грудка.
Інгредієнти:
- філе курки – 500 гр;
- гриби (гливи або печериці) – 1 кг;
- цибулина;
- вершки жирні – 250 мл;
- сир – 200 гр;
- 2-3 середні картоплі;
- сметана 20% – 3 ложки.
Час приготування: 1,5 години.
Калорійність: 260 ккал/100 гр.
Курячі грудки нарізати тонкими смужками. Злегка відбити, додати спеції і залишити на 20 хв. Тонко нарізані гриби обсмажити до випарювання води з них, потім додати цибулю, сіль і перець. До грибів додаємо вершки і даємо потушиться протягом 15 хвилин.
Підготувати деко. Спочатку викласти картоплю. Далі викладаємо мариновані грудки. Зверху накриваємо шубою з грибів у вершковому соусі.
Посипати натертим сиром, який потрібно змастити сметаною, щоб сир не пригорів. Запікати в духовці при 200 градусах протягом 40 хвилин.
Кілька секретів, як приготувати філе курки соковитим
Деякі люблять грудку, так як вважають її сухою. Зазвичай її використовують для котлет і рулетів. Але достатньо скористатися кількома порадами.
- Перед приготуванням курку потрібно замаринувати. Для маринаду підійде соєвий соус, кисломолочні продукти або вино;
- Ще один цікавий спосіб зробити м'ясо соковитим — обернути його на шматочки бекону. При приготуванні бекон віддасть своєї жир курці, вона стане соковитою і смачною.
Тепер ви знаєте, як приготувати філе з сиром в духовці, щоб вони були не тільки корисними, але й смачними. Прості рецепти підійдуть для щоденного приготування, так як не забирають багато сил і часу.