Курячі грудки в молоці – рецепти смачного і здорового харчування
Курячі грудки часто використовують меню для дієтичного і здорового харчування. Готувати такий продукт досить просто. Однак блюдо іноді може вийти сухуватим. Пропонуємо вам кілька смачних рецептів приготування курячих грудок в молоці. Звучить дещо незвично. Але зате в цих рецептах м'ясо виходить дуже ніжним, соковитим і пікантним.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
курячої грудки - | 500 г |
молока 2,5% або домашнього - | 500 мл |
приправи для м'яса птиці - | 0,5 ч. ложки |
крупної солі - | 0,5 ч. ложки |
паприки і куркуми - | по 0,5 ч ложки |
Час приготування: 180 хвилин | Калорійність на 100 грам: 154 Ккал |
Приклавши мінімум зусиль, вийде шикарна закуска.
Приготування:
- Якщо м'ясо у вас заморожене, попередньо розморозьте його. Потім грудку потрібно вимити, обсушити кухонним рушником. Спеції змішати, отриманою сумішшю натерти курочку з усіх боків. Накрити кулінарною плівкою, залишити маринуватися в прохолодному місці 1 годину;
- Молоко вилити в підходящу ємність, поставити на газ, дати закипіти. Промариновані грудки помістити в молоко, почекати одну хвилину і вимкнути плиту;
- Каструлю щільно накрити кришкою, укутати теплою ковдрою або пледом, залишити грудки нудитися на 2 години. За цей час вони будуть повністю готові.
Потім потрібно викласти м'ясо на тарілку. Завдяки куркумі і паприці, курочка буде мати дуже ошатний вигляд і ніжну консистенцію. Подавати страву можна теплим, зі свіжими овочами. Але також смачно воно буде і холодним. Відмінно підійде для корисних бутербродів.
Курка в молоці з імбиром на сковорідці
Пікантне ніжне м'ясо підійде як для сімейного вечері, так і для свята.
Необхідні продукти:
- 0,5 кг курячої грудки (філе);
- 180 мл молока;
- по 1 ст. ложці сушеного імбиру і базиліка;
- 2 ст. ложки будь-якого рослинного масла (для смаження);
- перець, сіль – на смак.
Час приготування – 40 хвилин.
Калорійність страви – 170 ккал.
Приготування грудок в молоці на сковороді:
- Курячі грудки помити, обсушити рушником, відокремити філе;
- Нарізати м'ясо порціонними шматочками (приблизно по 3 см), додати всі спеції, перемішати. Залишити хвилин на 10, щоб просочилося;
- У сковороді розігріти олію, обсмажують шматочки до трохи рум'яної скоринки. Потім зменшити вогонь, влити тепле молоко, закрити кришкою і протушкувати 15 хвилин.
Блюдо готове. Прекрасно поєднується з відварною картоплею, рисом, свіжими і тушкованими овочами.
Томлене куряче філе в молоці в мультиварці
В мультиварці курка в молоці виходить надзвичайно смачною і м'якою. Обов'язково порадуйте своїх близьких таким простим рецептом.
Інгредієнти:
- 600 г курячої грудинки;
- 300 мл молока;
- 1 середня морквина;
- 1 середня цибулина;
- 20 мл олії;
- 1 ч. ложка приправи «італійські трави»;
- 4-5 горошин чорного перцю;
- на смак – сіль, перець.
Готується страва 1 годину.
Калорійність становить 165 ккал.
Як готувати:
- Підготувати курку (вимити, обсушити), нарізати порційними шматочками. Почистити моркву, цибулю. Моркву потерти на крупній тертці, цибулю нарізати тонкими підлозі кільцями;
- У чашу мультиварки влити олію, додати овочі. Включити режим «Смаження», готувати 10 хвилин, поки овочі не будуть рум'яними і м'якими;
- Потім додати курку, смажити в тому ж режимі ще 10 хвилин до легкої рум'яності. Покласти всі спеції, влити тепле молоко, перемішати всі інгредієнти. Поставити апарат в режим «Гасіння» на 40 хвилин.
Така курочка чудово поєднується з будь-якими гарнірами, свіжими овочами, зеленню.
Пиріг з м'ясом і картоплею — ситна випічка домашнього, це те, що потрібно.
Як замаринувати дуже смачно скумбрію в домашніх умовах — таку рибку ви ще не пробували!
Як приготувати наваристий, смачний супчик з заморожених грибів читайте тут.
Спосіб приготування курячих грудок за Дюкану
Цей рецепт відрізняється тим, що курка не готується безпосередньо в молоці, а просто маринується в ньому.
Необхідні продукти:
- 1 кг курячої грудки;
- 0,5 л знежиреного молока;
- 1 зубочек часнику;
- сіль – на смак;
- кілька гілочок зелені (петрушка, кріп);
- 1 ч. ложка олії оливкової або соняшникової.
Час готування – 1,5 години.
Калорійність – 124 ккал.
Як готувати курячі грудки в молоці за Дюкану в духовці:
- Грудки звільнити від кісток і шкірки, вимити, обсушити. Нарізати пластами товщиною 1 див Викласти в глибоку каструлю, залити холодним молоком. Витримати в молочному маринаді 1 годину;
- Дістати шматочки курки, укласти їх на деко, змащене олією. Часник подрібнити через прес, зелень порубати. Змішати часник з зеленню, рівномірно розкласти поверх м'яса;
- Запікати грудки 30-35 хвилин в духовку з температурою 200 градусів.
Подавати страву можна гарячим, з листям салату або будь-якими іншими овочами.
Пікантні курячі грудки в кокосовому молоці
Як відомо, молоко буває не тільки тваринного походження. Спробуйте приготувати цікаве блюдо з кокосовим молоком, запозичене з тайської кухні.
Інгредієнти:
- 600 г курячого філе;
- 250 г кокосового молока;
- 15 мл тайського соусу (рибного);
- 1 невеликий гострий перець (чилі);
- 2 зубчики часнику;
- 1 ч. ложка каррі;
- 10 г свіжого імбиру;
- зелень цибулі і кінзи;
- 20 мл рослинного масла;
- 3-4 листочка лайма;
- сіль – на смак.
Приблизний час приготування – 60 хвилин.
Калорійність страви – 147 ккал.
Як приготувати тушковані курячі грудки в кокосовому молоці:
- Філе підготувати, нарізати порційними шматками. Зелень цибулі і кінзи порубати (досить нарізати по 2 ст. ложки). Гострий перчик звільнити від насіння. Імбир потерти на дрібній тертці, часник дрібно нарізати;
- Розігріти сковорідку з олією, обсмажити по черзі перець, часник, імбир. По 1 хвилині кожен інгредієнт. Додати зелень і каррі. Обсмажувати все разом ще 5 хвилин. За цей час всі спеції розкриють свій чудовий аромат;
- Після викладаємо м'ясо, смажимо ще 10 хвилин. Потім потрібно влити молоко кокосове, довести всю масу до кипіння, прикрити кришкою і тушкувати на маленькому вогні 15 хвилин. За пару хвилин до готовності додати листочки лайма.
Блюдо готове. Відмінно поєднується з рисом або картоплею.
Страви, приготовлені з перерахованих вище рецептами, виходять не тільки неймовірно смачними, але також корисними і низькокалорійними. Таке м'ясо можна вживати при дієтах, у спортивному та дитячому харчуванні. Готуйте курячі грудки в молоці завжди з задоволенням, в позитивному настрої і балуйте своїх близьких і себе смачною їжею. Приємного апетиту!