01 май 2019 2 096

Курячі грудки в молоці – рецепти смачного і здорового харчування

Курячі грудки часто використовують меню для дієтичного і здорового харчування. Готувати такий продукт досить просто. Однак блюдо іноді може вийти сухуватим. Пропонуємо вам кілька смачних рецептів приготування курячих грудок в молоці. Звучить дещо незвично. Але зате в цих рецептах м'ясо виходить дуже ніжним, соковитим і пікантним.

Рецепт курячих грудок в молоці без варіння
Інгредієнти Кількість
курячої грудки - 500 г
молока 2,5% або домашнього - 500 мл
приправи для м'яса птиці - 0,5 ч. ложки
крупної солі - 0,5 ч. ложки
паприки і куркуми - по 0,5 ч ложки
Час приготування: 180 хвилин Калорійність на 100 грам: 154 Ккал

Приклавши мінімум зусиль, вийде шикарна закуска.

Приготування:

  1. Якщо м'ясо у вас заморожене, попередньо розморозьте його. Потім грудку потрібно вимити, обсушити кухонним рушником. Спеції змішати, отриманою сумішшю натерти курочку з усіх боків. Накрити кулінарною плівкою, залишити маринуватися в прохолодному місці 1 годину;
  2. Молоко вилити в підходящу ємність, поставити на газ, дати закипіти. Промариновані грудки помістити в молоко, почекати одну хвилину і вимкнути плиту;
  3. Каструлю щільно накрити кришкою, укутати теплою ковдрою або пледом, залишити грудки нудитися на 2 години. За цей час вони будуть повністю готові.

Потім потрібно викласти м'ясо на тарілку. Завдяки куркумі і паприці, курочка буде мати дуже ошатний вигляд і ніжну консистенцію. Подавати страву можна теплим, зі свіжими овочами. Але також смачно воно буде і холодним. Відмінно підійде для корисних бутербродів.

Курка в молоці з імбиром на сковорідці

Пікантне ніжне м'ясо підійде як для сімейного вечері, так і для свята.

Необхідні продукти:

  • 0,5 кг курячої грудки (філе);
  • 180 мл молока;
  • по 1 ст. ложці сушеного імбиру і базиліка;
  • 2 ст. ложки будь-якого рослинного масла (для смаження);
  • перець, сіль – на смак.

Час приготування – 40 хвилин.

Калорійність страви – 170 ккал.

Приготування грудок в молоці на сковороді:

  1. Курячі грудки помити, обсушити рушником, відокремити філе;
  2. Нарізати м'ясо порціонними шматочками (приблизно по 3 см), додати всі спеції, перемішати. Залишити хвилин на 10, щоб просочилося;
  3. У сковороді розігріти олію, обсмажують шматочки до трохи рум'яної скоринки. Потім зменшити вогонь, влити тепле молоко, закрити кришкою і протушкувати 15 хвилин.

Блюдо готове. Прекрасно поєднується з відварною картоплею, рисом, свіжими і тушкованими овочами.

Томлене куряче філе в молоці в мультиварці

В мультиварці курка в молоці виходить надзвичайно смачною і м'якою. Обов'язково порадуйте своїх близьких таким простим рецептом.

Інгредієнти:

  • 600 г курячої грудинки;
  • 300 мл молока;
  • 1 середня морквина;
  • 1 середня цибулина;
  • 20 мл олії;
  • 1 ч. ложка приправи «італійські трави»;
  • 4-5 горошин чорного перцю;
  • на смак – сіль, перець.

Готується страва 1 годину.

Калорійність становить 165 ккал.

Як готувати:

  1. Підготувати курку (вимити, обсушити), нарізати порційними шматочками. Почистити моркву, цибулю. Моркву потерти на крупній тертці, цибулю нарізати тонкими підлозі кільцями;
  2. У чашу мультиварки влити олію, додати овочі. Включити режим «Смаження», готувати 10 хвилин, поки овочі не будуть рум'яними і м'якими;
  3. Потім додати курку, смажити в тому ж режимі ще 10 хвилин до легкої рум'яності. Покласти всі спеції, влити тепле молоко, перемішати всі інгредієнти. Поставити апарат в режим «Гасіння» на 40 хвилин.

Така курочка чудово поєднується з будь-якими гарнірами, свіжими овочами, зеленню.

Пиріг з м'ясом і картоплею — ситна випічка домашнього, це те, що потрібно.

Як замаринувати дуже смачно скумбрію в домашніх умовах — таку рибку ви ще не пробували!

Як приготувати наваристий, смачний супчик з заморожених грибів читайте тут.

Спосіб приготування курячих грудок за Дюкану

Цей рецепт відрізняється тим, що курка не готується безпосередньо в молоці, а просто маринується в ньому.

Необхідні продукти:

  • 1 кг курячої грудки;
  • 0,5 л знежиреного молока;
  • 1 зубочек часнику;
  • сіль – на смак;
  • кілька гілочок зелені (петрушка, кріп);
  • 1 ч. ложка олії оливкової або соняшникової.

Час готування – 1,5 години.

Калорійність – 124 ккал.

Як готувати курячі грудки в молоці за Дюкану в духовці:

  1. Грудки звільнити від кісток і шкірки, вимити, обсушити. Нарізати пластами товщиною 1 див Викласти в глибоку каструлю, залити холодним молоком. Витримати в молочному маринаді 1 годину;
  2. Дістати шматочки курки, укласти їх на деко, змащене олією. Часник подрібнити через прес, зелень порубати. Змішати часник з зеленню, рівномірно розкласти поверх м'яса;
  3. Запікати грудки 30-35 хвилин в духовку з температурою 200 градусів.

Подавати страву можна гарячим, з листям салату або будь-якими іншими овочами.

Пікантні курячі грудки в кокосовому молоці

Як відомо, молоко буває не тільки тваринного походження. Спробуйте приготувати цікаве блюдо з кокосовим молоком, запозичене з тайської кухні.

Інгредієнти:

  • 600 г курячого філе;
  • 250 г кокосового молока;
  • 15 мл тайського соусу (рибного);
  • 1 невеликий гострий перець (чилі);
  • 2 зубчики часнику;
  • 1 ч. ложка каррі;
  • 10 г свіжого імбиру;
  • зелень цибулі і кінзи;
  • 20 мл рослинного масла;
  • 3-4 листочка лайма;
  • сіль – на смак.

Приблизний час приготування – 60 хвилин.

Калорійність страви – 147 ккал.

Як приготувати тушковані курячі грудки в кокосовому молоці:

  1. Філе підготувати, нарізати порційними шматками. Зелень цибулі і кінзи порубати (досить нарізати по 2 ст. ложки). Гострий перчик звільнити від насіння. Імбир потерти на дрібній тертці, часник дрібно нарізати;
  2. Розігріти сковорідку з олією, обсмажити по черзі перець, часник, імбир. По 1 хвилині кожен інгредієнт. Додати зелень і каррі. Обсмажувати все разом ще 5 хвилин. За цей час всі спеції розкриють свій чудовий аромат;
  3. Після викладаємо м'ясо, смажимо ще 10 хвилин. Потім потрібно влити молоко кокосове, довести всю масу до кипіння, прикрити кришкою і тушкувати на маленькому вогні 15 хвилин. За пару хвилин до готовності додати листочки лайма.

Блюдо готове. Відмінно поєднується з рисом або картоплею.

Страви, приготовлені з перерахованих вище рецептами, виходять не тільки неймовірно смачними, але також корисними і низькокалорійними. Таке м'ясо можна вживати при дієтах, у спортивному та дитячому харчуванні. Готуйте курячі грудки в молоці завжди з задоволенням, в позитивному настрої і балуйте своїх близьких і себе смачною їжею. Приємного апетиту!

Що ще почитати: