Домашні рецепти тортів з ківі на будь-який смак
Десерт, який здатний запобігти появі сивого волосся, поліпшити ліпідний обмін в організмі і спалити непотрібні жири – це сон чи реальність? Ні, це цілком реально, оскільки такими воістину чудодійними властивостями володіє «лікувальна ягода» або «китайський агрус», більш відомий багатьом як ківі.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
бісквітних коржів - | 400 г |
домашнього жирного сиру - | 500 г |
згущеного молока - | 380 г |
ківі (можна поєднувати з іншими фруктами: полуниця, виноград, банан) - | 200 г |
Час приготування: 20 хвилин | Калорійність на 100 грам: 266 Ккал |
Випічка коржів для торта вимагає певного часу, якого може опинитися в обріз перед приходом гостей. У цій ситуації виручать покупні бісквітні коржі. Їх можна знайти практично в будь-якому продуктовому магазині. Господині залишиться тільки приготувати крем і зібрати торт, прикрасивши його за своїм смаком.
Порядок приготування торта з ківі з готових коржів:
- Оскільки коржі вже готові, то в першу чергу потрібно приготувати крем. Сир з допомогою заглибного блендера необхідно збити в пишну однорідну масу без грудочок. Потім, продовжуючи збивати, ввести в крем згущене молоко. Воно може бути як звичайним, так і вареним. Крем готовий;
- З фруктів зняти шкірку і перетворити їх на тонкі круглі слайсы. Якщо готові коржі сухуваті, то їх можна просочити сиропом або дати зібраному торту більше часу на просочення кремом;
- Кожен готовий корж щедро змастити кремом (його вийде багато), зверху розкласти шматочки ківі та/або інших фруктів. Так повторювати поки не закінчаться коржі і фрукти. Боки і верх так само обмазати кремом і прикрасити способом, який підкаже фантазія кондитера.
Торт «Черепаха» з ківі
Цей торт ще дуже часто називають «Смарагдова черепаха» з-за кольору готового десерту і великої кількості в ньому ківі. Ще одна особливість даної випічки полягає в тому, що коржі печуться не в духовці, а на сковороді. Оскільки поверхня торта прикрашена слайсами ківі, то щоб вони не потемніли і не обвітрилися, їх можна покрити холодним декор-гелем або тонким шаром желе для торта.
Для коржів, креми та фруктової прошарку знадобляться:
- 370 г згущеного молока;
- 3 курячих яйця (1 в тісто, 2 – в крем);
- 5 г харчової соди;
- 3 мл столового оцту;
- 500 г борошна (у тому числі 50 г для крему);
- 500 мл молока;
- 220 г вершкового масла;
- 200 г цукру;
- 10 г ванільного цукру;
- 800 г ківі.
Всі кулінарні процеси з приготування десерту займуть 120 хвилин.
Калорійність або енергетична цінність стограмової порції складе 220,0 кілокалорій.
Черговість етапів приготування:
- Випічка торта починається з приготування заварного крему. Звичайний цукор змішати з ванільним і необхідною кількістю борошна. Два яйця збити з сумішшю сухих інгредієнтів, в отриману суміш влити молоко і відправити все на вогонь;
- Молочну основу крему уварювати на середньому вогні, не забуваючи безперервно заважати, щоб не підгоріло, до незникаючого сліду від лопатки на поверхні. Знявши крем з вогню, відразу додати в нього масло і розмішати до однорідності. Потім накрити харчовою плівкою в контакт, щоб на поверхні не з'явилася скориночка;
- Для тіста змішати згущене молоко з яйцем, гашеного содою і мукою. В результаті вийде тісто, по консистенції схоже на пісочне;
- З отриманого кількості тесту потрібно спекти вісім коржів різного діаметру (по два 20, 22, 24 і 26 см). Розкачати коржі потрібно дуже тонко, а обсмажувати на сухій сковорідці. Тривалість випічки від 40 секунд до 1 хвилини. Обрізки тіста теж треба спекти, вони допоможуть додати торту більш плавну форму;
- Ківі почистити і нарізати тонюсенькими кружечками, приблизно 1 мм. По завершенні цього процесу можна приступати до складання. Самий великий корж змастити кремом, на нього укласти прошарок з ківі, повторити шар крему. Таким чином переслоить та інші коржі, рухаючись від великих до менших діаметрів;
- Образки крему вмочити в крем і надати з їх допомогою торту форму півсфери. Кремом, який залишиться рясно обмазати торт. У центр кола зверху покласти кружечок ківі, іншими кружечками внахлест по колу викласти весь торт;
- Також з ківі або обрізків тесту можна викласти мордочку, хвостик і лапки. Після того, як торт просочиться (хоча б хвилин 20), його можна подавати до столу.
Оладки без борошна — смачне дієтичне блюдо, яке так легко приготувати до чаю.
Читайте як приготувати неймовірно ніжне, пишне і смачно тісто на дріжджовий опарі.
Візьміть на замітку рецепт кляру для риби — він підійде для будь-якої риби.
Рецепт желейного торта з ківі і сметани
Яскраве зелене желе з шматочками ківі, покрите найніжнішим сметанним мусом на основі з пісочного печива і шоколаду, викличуть своїм смаком і зовнішнім виглядом бурхливе захоплення у будь-ласуни. Готуватися такий торт без випічки і з мінімальними витратами часу.
У процесі приготування яскравого фруктового десерту потрібно:
- 300 г пісочного печива;
- 100 г вершкового масла;
- 20 г шоколаду;
- 500 мл жирної (можна домашньої) сметани 20-30% жирності;
- 250 мл молока;
- 20 г гранульованого желатину;
- 3 г ваніліну;
- 120 г ківі;
- 100 г желе з ароматом ківі;
- 400 мл води.
Почавши роботу з приготування частування, вже через 2,5 години його можна буде подавати до столу.
Калорійність 100 г готового торта дорівнює 228,3 ккал.
Послідовність роботи:
- Ківі очистити від шкірки, нарізати (кружечками або кубиками), залити окропом і залишити на 10-15 хвилин. Цей фрукт так само, як і ананас можна додавати в желе без попередньої термічної обробки;
- Желе з пакету залити водою і приготувати згідно до інструкції на упаковці. У гаряче, проціджене крізь сито желе перекласти фрукти, полежавшие в окропі. Отриману суміш перелити в форму трохи меншого діаметру і висоти, ніж форма для торта. Потім помістити в холодильник до повного застигання;
- Для коржа-основи печиво подрібнити в крихту, а шоколад натерти на крупну тертку. Змішати обидва продукту разом і залити рідким, але не гарячим вершковим маслом. В рознімної формі, дно якої застелене пергаментом, сформувати корж з отриманої маси і прибрати на 15-20 хвилин в холод;
- Для сметанного мусу збити міксером сметану з цукром і ваніліном. Молоко довести до кипіння, але не кип'ятити, і залити їм желатин. Швидко розмішати суміш до повного розчинення желатинових гранул і тонкою цівкою ввести її в сметану, яку потрібно продовжувати збивати;
- На корж з печива в центр викласти желе з шматочками ківі. Для цього форму з ківі потрібно буквально на кілька секунд занурити у гарячу воду. Потім все зверху залити сметанним кремом, щоб він заповнив порожнечі з боків і сховав желе зверху. Поставити десерт на півтора – дві години в холодильник.
Сирний торт з ківі і бананом
Цей сирний десерт із фруктами готується без випічки і стане справжньою знахідкою в жарку пору року. В якості основи торта, використовується вівсяне печиво, але при бажанні його можна замінити готовим бісквітним коржем, спеченим самостійно або придбаних у магазині.
Список використовуваних інгредієнтів:
- 400 г вівсяного печива;
- 200 г вершкового масла;
- 500 г протертого через сито сиру;
- 200 мл натурального йогурту;
- 180 г цукру;
- 100 мл молока;
- 30 г желатину;
- 100 мл води;
- 5 г ванільного порошку;
- 150 г винограду;
- 200 г бананів;
- 200 г ківі;
- для прикраси готові збиті вершки і желе для торта.
Оскільки після складання тору знадобиться певний час провести в холоді, щоб він добре застиг, то загальний час приготування складе 4-5 годин.
Енергетична цінність основних інгредієнтів складе 261,3 ккал на 100 г, загальна калорійність готового десерту буде залежати від калорійності і кількості використовуваних вершків і желе для прикраси.
Спосіб приготування:
- Печиво розім'яти в дрібну крихту, змішати з м'яким вершковим маслом. Отриману масу розкласти рівномірним шаром по дну рознімної форми (діаметр 26 см) і гарненько утрамбувати. На час приготування сирного шару форму з печивом прибрати в холодильник;
- Желатин (20 г) залити молоком і залишити до набухання на час, вказаний в інструкції до желатину. Сир з йогуртом гарненько перебити заглибним блендером. Набряклі крупинки желатину прогріти на паровій бані або в мікрохвильовій печі до повного розчинення. Рідкий желатин з молоком тонкою цівкою ввести в сирну масу, продовжуючи працювати блендером;
- Фрукти очистити від шкірки і нарізати кружечками. Після цього можна приступати до складання. На основу з печива викласти кружальця банана і залити половиною сирного крему, слідом викласти шар з слайсів ківі і залити які залишилися кремом. Прибрати торт на півгодини в холодильник;
- Тим часом підготувати фрукти в цукрі для прикраси. Залишився желатин розчинити у воді, вмочити в нього ягоди винограду і кружальця банана і ківі, слідом обваляти фрукти в цукрі і підсушити їх на паперовій серветці;
- На поверхні сухого десерту красиво викласти зацукровані фрукти і акуратно залити їх шаром желе для торту, приготовлений згідно з інструкцією виробника;
- Прибрати торт на кілька годин в холодильник перед подачею зняти борти рознімної форми і прикрасити боковини десерту готовими збитими вершками.
Бісквітний торт з ківі і бананом
У цьому торті чудово поєднуються м'який соковитий бісквіт, кислинка тонких слайсів ківі, солодкість і приємний аромат бананів на сметанному крем із згущеним молоком. Готуватися цей десерт не складно, головне – це повне дотримання покрокового алгоритму.
Для випічки бісквіта, приготування крему і складання торта використовуються:
- 8 курячих яєць;
- 500 г цукрового піску;
- 320 г борошна;
- 5 г солі;
- 5 г ваніліну;
- 800 мл домашньої густої сметани;
- 380 г згущеного молока;
- 200 г цукрової пудри;
- 200 г бананів;
- 200 г ківі;
- 100 мл води.
Випічка коржа займе приблизно години, трохи менше приготування крему і збірка торта, але слід враховувати, що потрібен час для відпочинку бісквіта в холодильнику від 8 до 12 годин. Стільки ж готова випічка буде просочуватися.
Калорійність частування – 287,6 ккал/100 р.
Поетапність приготування:
- Для бісквітного коржа збити окремо вісім жовтків з 200 г цукрового піску дочиста. З білками проробити ті ж дії, використовуючи ще 200 г цукру і сіль, але потрібно домогтися м'яких піків;
- Обережно лопаткою вмішати білкову піну жовтки. Рухи повинні бути знизу вгору. Потім просіяти борошно з ваніліном і в два прийоми вмішати в тісто;
- Випікати масу одним коржем в попередньо розігрітій духовці до 180-200 градусів. Дана кількість тіста розраховане на форму діаметром 24 див тривалість випічки буде становити від 25 до 40 хвилин;
- Готовий корж обернути харчовою плівкою, щоб він не обветрился, і відправити на ніч відлежатися в холодильнику. Після такої процедури його можна нарізати з мінімальною кількістю крихт;
- Для крему збити жирну сметану (краще домашню) з цукровою пудрою, потім продовжуючи збивати на невеликій швидкості ввести згущене молоко. Для аромату можна додати трохи ваніліну. Якщо сметана з магазину, то для потрібної консистенції крему її потрібно буде дати або скористатися загусником, наприклад, желатином;
- Підготовлений бісквіт потрібно нарізати на 4 коржі. З рецептурного кількості води і 100 г цукру зварити сироп і після його остигання просочити коржі. Просочення обов'язково повинна бути постигла, щоб крем не поплив;
- Ківі і банани нарізати тонкими кружечками і можна збирати торт. Кожен корж щедро змастити кремом, на крем викласти фруктові кружечки, чергуючи ківі і банан. Зверху торт теж обмазати кремом і прикрасити фруктами. Дати десерту деякий час просочитися і подавати до столу.
Корисні поради
Купуючи ківі в магазині, потрібно віддавати перевагу більш твердим плодам, оскільки м'які при натисканні екземпляри можуть виявитися порченными. Краще купити твердий фрукт, а потім дати йому трохи полежати, щоб він дійшов до необхідного ступеня м'якості.
Готовий десерт з цим фруктом у складі інгредієнтів можна прикрасити вишнею, бананами, ананасами, полуницею, мигдалевими пелюстками або кокосовою стружкою. Ці продукти добре доповнюють екзотичний смак ківі.