21 июнь 2019 2 092

Рецепти приготування десертів і салатів з сиру з фруктами

Десертне блюдо з сиру і фруктів — це завжди смачно і швидко, а головне — корисно. Такі страви завжди відрізняються один від одного і підходять як для схуднення, так і для набору маси.

Все залежить від інгредієнтів, що входять до складу салату або десерт із сиру. Головний плюс — мінімальні витрати і час на приготування. Ніжний смак сиру в поєднанні з фруктами сподобається навіть самим маленьким гурманам.

Чим корисний сир?

Кисломолочний продукт багатий фосфором, кальцієм і казеїном (молочний білок). Його вживали ще римляни, які вважали, що сир має цілющі властивості і допомагає позбавитися від захворювань серця, нирок, печінки і шкт.

Завдяки великій кількості кальцію, молочний продукт необхідний для формування скелету у дітей, а також для зміцнення структури кістки у людини. Сир — важливий компонент для організму людини, який містить вітаміни групи B.

Кисломолочний продукт допомагає при рахіті, розріджує кров, знижує ризик інфаркту і захворювань серцево-судинної системи.

Він здатний замінити тваринний білок, тому його часто використовують під час дієт і для поліпшення мікрофлори кишечника. Молочний продукт виварюється до згорнутого стану, після чого його відділяють від сироватки, проціджують, віджимають і отримують розсипчастий, справжній сир.

Дієтологи довели, що людині потрібно на добу з'їдати до 300 гр цього молочного продукту, щоб запобігти появі остеопорозу та атеросклерозу.

Найпростіший рецепт з родзинками
Інгредієнти Кількість
Сир 9% - 500 г
Банан - 2 шт
Родзинки (запарені) - 40 г
Яблуко - 1 шт
Час приготування: 10 хвилин Калорійність на 100 г: 88 Ккал

Це найпростіший рецепт десерту з сиру з фруктами. Родзинки промивається і заливають 100 мл окропу, залишають на 5 хвилин. Поки родзинки запарюється, молочний продукт висипається в глибоку чашку, де його необхідно розтерти ложкою або збити блендером до однорідної маси.

Фрукти нарізати дрібними шматочками і додати в готову сирну суміш. Зливаємо воду з родзинок і додаємо його у фруктову суміш. Десерт можна подавати до столу!

Сирний сезонний десерт

Інгредієнти Порція Калорії, кКал
Сир 4% 300 гр 408
Банан 1 шт 90
Полуниця 150 гр 48
Ківі 1 шт 47
Мед 40 гр 120
Персик 1 шт 45
Ванілін 1 гр 0
Кориця 2г р 4
Час приготування: 15 хвилин
Загальна кКал: 762

Фрукти і ягоди нарізати на дрібні шматочки, після чого додати сир і прянощі. Мед розтопити на водяній бані або в мікрохвильовій печі. Залити рідкий мед в десерт, ретельно перемішуючи. Подавати до столу, прикрасивши шматочками ківі або полуниці.

Сирний желейний десерт з ванільною полуничкою

Інгредієнти Порція  

Калорії, кКал

Сир 4% 500 гр 680
Сметана 10% 300 гр 357
Цукор 40 гр 152
Желатин 30 гр 19
Полуниця 100 гр 32
Банан 1 шт 96
Ванілін 1 гр 0
Час приготування: 2 — 2,5 години
Загальна кКал: 1336

Давайте подивимося, як готувати сир з желатином і фруктами. Желатин заливають 100 мл теплої водою на 20 хвилин, при цьому постійно помішуючи. Сирок розтирається або збивається блендером разом з цукром і фруктами.

Ягідну начинку можна просто викласти у форму цілими шматочками. Готовий влити желатин в сирну суміш, додати сметану, ванілін і ретельно перемішати. Вилити суміш у форму, закрити поліетиленом і поставити в холодильник на 2 години.

Застиглу суміш прикрасити ягідками, нарізати, як торт, і подавати до столу.

Читайте як зварити суп з білих сушених грибів.

Картопля тушкована з свининою в мультиварці, рецепт з фото і покроковими рекомендаціями.

Дізнайтеся, як зробити смачний і соковитий рулет зі свинини. Як правильно вибрати м'ясо для страви і які спеції додати.

Десерт із сиру з желатином і фруктами

Інгредієнти Порція Калорії, кКал
Сир 4% 500 гр 680
Сметана 10% 300 гр 357
Мед 40 гр 120
Желатин 50 гр 30
Молоко 2,5% 200 мл 120
Ананас 100 гр 83
Ківі 2 шт 150
Ванілін 1 гр 0
Час приготування: 2 — 2,5 години
Загальна кКал: 1540

Десерт із сиру з желатином і фруктами готується швидко. Желатин заливають теплим молоком і залишають на 20 хвилин. Розтопити мед на водяній бані, змішати зі сметаною і сиром. Фрукти нарізати дрібними шматочками і викласти у форму. У сирну суміш додати желатин і ванілін. Залити у форму, накрити і поставити в холодильник на 2 години.

Рецепт сирно-яблучного салату з селерою

Інгредієнти Порція Калорії, кКал
Сир 4% 200 гр 220
Молоко 2,5% 100 мл 60
Майонез 100 гр 680
Волоський горіх 100 гр 654
Яблуко 2 шт 200
Селера 1 корінь 22
Час приготування: 20 хвилин
Загальна кКал: 1836

Селера дрібно нарізати або натерти на тертці. Яблука очистити і дрібно нашаткувати. Горіхи подрібнити блендером, можна поламати руками або ступкою. Сирок змішується з молоком і майонезом, після чого суміш додати наповнювач. Подавати до столу, прикрасивши гілочкою селери.

Імбирно-мигдальний салат

Інгредієнти Порція Калорії, кКал
Знежирений сир 100 гр 60
Мандарин 1 шт 53
Малина 100 гр 53
Салат-латук 3 листочка 4
Ківі 1 шт 61
Мигдаль мелений 1 ст. ложка 50
Корінь імбиру тертий 2 ст. ложки 30
Перець чорний мелений 2 гр 3
М'ята 3 листочка 3
Сік лимона 1 ст. ложка 2
Час приготування: 30 хвилин
Загальна кКал: 319

Такий салат із сиру з фруктами сподобається всім без винятку. Ківі, мандарин нарізати дрібними шматочками, змішати з сиром і салатом.

У тертий імбир додати лимонний сік, перець і мигдаль.

Готові інгредієнти салату викласти в глибоку чашу, полити готовим соусом з імбиру і прикрасити нашаткованої м'ятою. Салат готовий і можна подавати до столу.

Дієтичний салат

Інгредієнти Порція Калорії, кКал
Розсипчастий сир 100 гр 60
Яблуко 1 шт 52
Сіль Щіпка 0
Листя салату 3 листочка 4
Ківі 1 шт 61
Соєвий соус 1 ст. ложка 10
Перець чорний мелений 2 гр 3
Час приготування: 15 хвилин
Загальна кКал: 190

Розсипчастий сир розтерти і скачати в кульки. Яблуко і ківі дрібно нашаткувати, листя салату порвати руками на дрібні шматочки, потім посолити і поперчити. Викласти у форму сирні кульки, нарізані фрукти і залити соєвим соусом. Для смаку можна додати 1 ч. ложку лимонного соку.

Корисні поради

Щоб сирний салат вийшов не тільки смачним, але і оригінальним, його можна подавати до столу в грейпфрутової або апельсинової шкірці.

Для цього необхідно розрізати цитрус на дві частини, фігурним ножем акуратно вирізати м'якоть, після чого ложечкою викласти салат. Така подача буде виглядати дуже ефектно і цікаво.

Також можна прикрасити салат дрібно натертої цитрусової цедрою або подрібненими горішками.

Сир з фруктами підходить не тільки для десертів, ця композиція ідеально поєднується з помідорами, соєвим соусом, імбиром, лимоном і прянощами. У салат додають бальзамічний соус, коріандр, мускатний горіх, сир, оливки і відварне куряче яйце.

Сир можна поєднувати з тунцем і відварений сьомгою. Для оформлення можна використовувати яєчний білок, а жовток розтерти і додати в салат. Прикрасити таку страву можна з допомогою гілочки кропу або петрушки.

Головне пам'ятати, що сир – це молочний продукт, тому потрібно намагатися не змішувати продукт з горохом (взагалі з будь-якими бобовими), з м'ясом, картоплею, саго (крохмальна крупа), рисом, пшеницею, сиропами, фруктовим і білим цукром.

Щоб салат і десерт із сиру з фруктами краще засвоювалися, потрібно правильно змішувати інгредієнти. Наприклад, не варто додавати банан і апельсин в один склад.

Так як сирний продукт багатий кальцієм і фосфором, то не можна запивати страви алкоголем, кавою або чорним чаєм. Все тому, що ці напої вимивають з організму корисні речовини. Краще всього запивати зеленим чаєм, водою або відваром шипшини. Приємного апетиту!

Що ще почитати: