Як приготувати смачні оладки з рибної ікри
Риб'яча ікра – це дуже цінний і корисний продукт. Червона і чорна вважається делікатесом в усьому світі, ціни на неї неймовірно високі (особливо на чорну осетрову), і не кожен зможе собі дозволити придбати такі смаколики поза свята. Інша справа, икорка річкових риб, вона знаходиться в іншій ціновій категорії, що зовсім не благає її користі.
Корисні властивості:
- джерело вітамінів: А, Е, D,В, С. Сприяють зміцненню імунітету, швидкому відновленню організму після перенесеної хвороби. Зміцнює судини, кісткові тканини, нормалізує обмінні процеси, сприяє омолодженню клітин;
- це джерело швидко і легко засвоюваного білка, що складається з унікальних амінокислот;
- у продукті подвоєне вміст йоду (у кілька разів вище, ніж у рибній тушці або філе);
- ікра багата Омега-3 і мінеральними речовинами, які в комплексі гальмують процеси старіння, перешкоджають розвитку атеросклерозу, стимулюючи роботу головного мозку.
Протипоказання:
- Висококалорійний продукт (123 ккал/ 100 г). Тому захоплюватися їм не слід, особливо людям з надмірною вагою або схильністю до повноти. Візьміть за правило – помірність;
- Може стати причиною серйозних алергічних реакцій. Слід з великою обережністю вводити в раціон годуючим жінкам (або утриматися від вживання), дітям з 3-х річного віку. Не варто спокушати долю людям з вираженими алергічними реакціями на рибні продукти.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
свіжої рибної ікри - | 0,2-0,3 кг |
ріпчастої цибулі - | 1 головка |
яєць - | 1 шт. |
пшеничного борошна - | 1 їдальня ложка |
рослинного масла для смаження - | 1/4 склянки |
солі і спецій - | за смаком |
Час приготування: 30 хвилин | Калорійність на 100 грам: 190 Ккал |
Як готувати оладки з ікри риби:
- У невелику миску розбийте одне куряче яйце;
- Очистіть цибулину і дрібно порубаєте ножем (натріть на тертці) до консистенції кашки;
- З'єднайте цибульну масу з яйцем, додати по щіпці спецій і солі, ретельно перемішайте;
- Додайте в миску основний інгредієнт, випотрошені або протерті через сито, ікринки морської або річкової риби, помішуючи, вводите борошно;
- Розігрійте на сковороді рослинне масло. Столовою ложкою або невеликим ополоником зачерпывайте икорную масу і наливайте в киплячу олію, так щоб утворювалися невеликі млинці;
- Накрийте сковорідку кришкою і варіть 5-7 хвилин, а потім переверніть оладки підсмаженої стороною вгору. Накрийте кришкою і доведіть до готовності (10 хвилин);
- Розкладайте оладки з пилу-жару по тарілках.
Оладки з ікри річкової риби
Інгредієнти:
- 0,6-0,7 кг свіжих цілісних ястиків річкової риби;
- 2-3 зубчики часнику;
- 1 стакан вівсяних пластівців швидкого приготування Екстра;
- 2 курячих яйця;
- сода на кінчику ножа;
- 4-5 столових ложок пшеничного борошна;
- 1/2 склянки оливкової олії.
Тривалість приготування ікряних оладок близько 1 години. Калорії: на одну стограмову порцію припадає 270 ккал.
Рецепт крок за кроком:
- В ковшике закип'ятіть 1 і 1/4 склянки води, засипте пластівці екстра, перемішайте, доведіть до кипіння, накрийте кришкою і поставте набухати;
- Ікринки відокремте від плівок, працюючи ножем або виделкою, як-би выскабливая вміст, з щільною плівкової оболонки ястика;
- Зубчики часнику очистити, пропустити через часникодавку і додайте до ікрі;
- Викладіть в основу оладок вівсяну кашу з ковшика, посоліть;
- Відокремте яєчні білки від жовтків, охолодіть і збийте в окремому посуді;
- Поступово вводите білкову піну в загальну масу;
- Для густоти введіть в икорную масу борошно, перемішану з содою;
- Прогрійте оливкову олію на сковорідці. Столовою ложкою викладайте складне тісто в гарячий рослинний жир. Закрийте оладки кришкою, щоб вони, як слід, пропеклися зсередини. Через 7-10 хвилин переверніть вироби і парьте під кришкою близько 10 хвилин.
Читайте як приготувати креветки до пива — класна закуска для дружніх посиденьок під пиво і футбол.
Смачний крем для бісквітних коржів — важливо знати, що від крему залежить смак десерту.
Читайте як приготувати торт з пряників — дуже простий рецепт, який не потрібно випікати.
Рецепт оладок з рибної ікри сазана
За рецептом необхідно мати в наявності:
- 0,8-1,0 кг свіжої ікри сазана;
- 2 цибулини;
- 2 столові ложки сметани;
- щіпка приправи для риби;
- 1куриное яйце;
- 1 чайна ложка солі без гірки;
- 50-70 мл рослинного масла для смаження;
- пучок петрушки.
Кількість часу на приготування оладок-икрянок пропорційно обсягу вихідних продуктів, одна партія смажиться близько 10-15 хвилин. Калорійність на виході: на 100 грам 201 ккал.
Рецепт покроково:
- Промиті проточною водою ікряние плівки-мішечки звільніть від вмісту;
- Цибулини почистіть, вимийте зелень петрушки, подрібніть, висипте до ікри. Туди ж вбийте куряче яйце, додайте сіль і спеції, пару ложок сметани, перемішайте;
- Викладайте дуже невеликими порціями в розігріте на сковороді рослинне масло. Обсмажуйте тонкі икорные оладки з кожного боку до утворення щільної рум'яної скоринки. Приємного апетиту.
Поради кулінарів
- Найбільш значущими критеріями при виборі риб'ячого делікатесу вважається його свіжість і зрілість. Це дуже легко визначити за зовнішнім виглядом сировини і по запаху. Зрілим можна вважати сировину, якщо у плівках чітко проглядаються окремі ікринки. З каламутною киселеобразной маси не приготувати гарного і смачного частування для сім'ї та друзів. Продукт «з душком» небезпечний для здоров'я;
- Іноді икорные мішечки стають приємною знахідкою в черевці у риби, тоді, для подальшого використання слід витягати їх дуже акуратно, не порушуючи оболонку мішків-плівок, щоб в цінний продукт не потрапила риб'ячу жовч;
- Плівкові икорные мішечки називаються ястики. Перед приготуванням їх добре промивають у прохолодній воді, а вміст вичищають (для кожного виду делікатесного сировини, одержуваного з різних прісноводних і морських риб свої способи очищення). Самі ястики не отруйні, але дуже грубі і можуть надати страві гірчинку або неприємний присмак.
Приємного апетиту!