Перелік продуктів з вмістом цинку
Корисні властивості цинку
- Впливає на розвиток і ріст організму;
- Необхідний для статевого розвитку;
- Бере участь у формуванні скелета людини;
- Покращує функціонування імунної системи;
- Впливає на розвиток нігтів, шкіри, волосся;
- Добова потреба в цинку для людини – 10 -15 мг.,в людському організмі він знаходиться в печінці, м'язах, шкірі (епідермісі), в передміхуровій залозі.
Мінеральні речовини необхідні кожній людині.
До них відноситься і цинк.
Продукти, що містять цинк
Продукти тваринного походження:
- відварна яловичина – 7 мг на 100 грам продукту;
- відварні курячі сердечка – 7,2 мг;
- ніжки индюшиные – 4,1 мг;
- жовток яєчний -3,2 мг.
Риба:
- сардина – 1,41 мг;
- тунець – 0,92 мг;
- лосось консервований – 0,91 мг.
Насіння:
- кунжутне насіння – 7,74 мг;
- насіння соняшнику – 5,3 мг;
- гарбузове насіння – 7,43 мг.
Горіхи:
- арахіс – 6,67 мг;
- кокосовий горіх – 2 мг;
- горіхи кедра – 4,24 мг.
Бобові овочі:
- квасоля відварна – 1,39 мг;
- зелений горошок варений – 1,2 мг;
- сочевиця відварна – 1,28 мг;
- відварений шпинат – 0,75 мг;
- зелена цибуля – 0,38 мг;
- кукурудза – 0,49 мг.
Крупи:
- каша пшенична – 0,58 мг;
- макарони – 0,54 мг;
- рис коричневий – 0,64 мг;
- вівсянка – 0,48 мг.
Як видно з вищенаведеного списку, цинк міститься в багатьох продуктах харчування.
Важливо включати в свій раціон яловичину, квасоля, насіння соняшнику, волоські горіхи.
Яловичина: користь і шкода для організму
Вживання яловичини повинно бути не більше 2-3 разів на тиждень.
Помірне споживання цього м'яса зміцнює стінки судин, а також нормалізує рівень гемоглобіну в крові.
Сприяє зміцненню м'язів і кісток.
Тому її вживають спортсмени.
Але крім користі, яловичина може нанести шкоду організму.
Її потрібно правильно готувати.
Перший бульйон зливають, і відварюють її до повної готовності у другому бульйоні.
Не рекомендується вживання смаженого м'яса яловичини.
Тунець
Вживання 30 грамів відвареного тунця щодня скорочує розвиток серцево-судинних захворювань в два рази.
М'ясо цієї риби сприяє підвищенню імунітету.
Людям із захворюваннями нирок слід з обережністю ставитися до тунцу.
Арахіс
Цей горіх нормалізує вміст цукру в крові; кров'яний тиск; обмінні процеси організму.
Знижує рівень ризику розвитку серцево-судинних захворювань, зокрема інфаркту.
Нормалізує роботу імунної системи організму.
Допомагає при депресивному стані людини.
Регулярне вживання арахісу запобігає рак кишечника.
Рекомендований в харчуванні людей, які страждають жовчнокам'яною хворобою та захворюваннями травного тракту.
Жінкам земляний горіх допомагає вилікуватися від безпліддя.
А під час вагітності знижує ймовірність розвитку вроджених патологій у майбутньої дитини.
З шкідливих властивостей арахісу можна назвати те, що вживання його в сирому вигляді може привести до порушення травлення і до розвитку алергічних реакцій організму.
Не рекомендується вживати земляний горіх людям, які страждають на артрити, артрозами, подагру.
Сочевиця
Це бобова рослина рекомендується при розладах нервової системи, так як вона:
- Профілактичний засіб проти депресії;
- Підвищує настрій;
- Допомагає зменшити тривожність;
- Людям із захворюваннями серцево-судинної системи сочевиця допомагає поліпшити кровотворення; очистити судини від холестерину; зміцнити серцевий м'яз; підвищити гемоглобін у крові.
Не рекомендовано вживання сочевиці:
- Людям, страждаючим захворюваннями травного тракту, так як до її складу входить велика кількість білків, здатних призвести до порушення травлення;
- Людям з подагрою, хворобами суглобів і сечокислий діатез.
Це далеко не повний перелік продуктів, що містять цинк.
Які продукти вважаються низькокалорійними, Ви можете дізнатися з цієї статті. Рекомендуємо обов'язково прочитати.
Ехінацея для дітей, як її правильно застосовувати, читайте тут:#deletetag#/produkty/top-poleznyh-produktov/ehinatseya-dlya-immuniteta-osobennosti-priema-dlya-detej-instruktsiya.html
Пам'ятайте: в організмі людини вміст цинку з віком зменшується.
Ознаки цього негативного процесу:
- втрата слуху; запаморочення;
- шум у вухах; зниження імунітету;
- тривалий і затяжний перебіг інфекційних захворювань.
Вживання продуктів, що містять цинк, сприяє нормальному функціонуванню організму.
Формуйте свій раціон правильно – будете здорові!
Відео десерт
У цьому відео, Вам розкажуть яку важливу роль відіграє цинк для організму.