05 май 2019 309

Як приготувати глазур без яєць для паски

Рецепти наведених нижче глазурей-помадок підійдуть для тих, хто тримає піст. В їх складі немає яєць та інших заборонених продуктів. Так що ці рецепти сміливо можуть зберегти для себе і вегани.

Ми поділимося з вами чотирма рецептами, які дуже схожі між собою, але в той же час вони дуже різні. Щоб дізнатися, чим же вони відрізняються, їх потрібно швидше випробувати!

Найпростіший рецепт
Інгредієнти Кількість
пудри цукру - 150 г
ванільною есенції - 4 краплі
води - 20 мл
соку лимона - 15 мл
Час приготування: 10 хвилин Калорійність на 100 грам: 281 Ккал

Цукрова глазур без яєць для паски готується так:

  1. Цукрову пудру пропустити через сито, додати сік лимона;
  2. Перемішати і почати потроху додавати воду;
  3. Перемішувати, поки не буде тягучої консистенції, густої пасти, яка при цьому може бути нанесена на паску і розтектися по його поверхні.

Біла глазур, яка не обсипається

  • 50 мл соку лимона;
  • 120 г цукрової пудри;
  • 35 г вершкового масла.

Час – 10 хвилин.

Калорійність – 341 калорія.

Приготування:

  1. Масло помістити в невеликий сотейник, покласти його на плиту і включити слабкий вогонь;
  2. Дати маслу повністю розтанути;
  3. Всипати пудру, добре перемішати, додати сік цитруса;
  4. Заважаючи без зупинки варити протягом двох хвилин;
  5. Полити остиглі паски.

Подвійна цукрова глазур на основі желатину

  • 5 г желатину;
  • 220 г цукрового піску;
  • 85 мл води;
  • 10 г какао.

Час – 30 хвилин.

Калорійність – 397 калорій.

Приготування такий глазурі без яєць для пасок на Великдень:

  1. Сухий желатин помістити в піалу, додати до нього третю частину води і почекати, поки маса набухне (близько п'яти хвилин);
  2. Цукор насипати в каструлю, залити залишками води;
  3. Прибрати на плиту і довести до повного розчинення цукру;
  4. Тоді зняти каструлю з плити і дати набряклий желатин;
  5. Заважати віночком до повного розчинення набряклою маси;
  6. Тоді включити віночок, якщо він електричний, і збити масу до білого кольору (близько двох хвилин). Можна скористатися міксером;
  7. Відставити в сторону, поки глазур не стане теплою;
  8. Далі масу розділити навпіл і в половинку дати какао, ретельно вимішати;
  9. Нанести в довільному порядку обидві глазурі на остиглий паска, чекати застигання (приблизно п'ять хвилин).

Рецепт паски зі згущеним молоком — дуже смачний та ніжний десерт, просто тане у роті.

Кекс з яблуками — смачний десерт із фруктами, які роблять випічку ще соковитіше і смачніше.

Як правильно і скільки варити ароматне вишневе варення без кісточок читайте в нашій статті.

Лимонно-шоколадна помадка без яєць

  • ½ Лимона;
  • 1 лимон;
  • 1 апельсин;
  • 75 г вершкового масла;
  • 50 г какао;
  • 260 г цукру пудри.

Час – 10 хвилин.

Калорійність – 313 калорій.

Приготування глазурі для паски:

  1. Масло подрібнити і помістити його в невеликий сотейник;
  2. Розтопити його на маленькому вогні і додати до нього сік половинки лимона, перемішати і зняти з вогню;
  3. Цілий лимон і апельсин вимити, витерти;
  4. Зняти з цитрусів шкірку за допомогою спеціальної цедровой терки і додати в сотейник;
  5. Туди ж відправити пудру цукру і какао через сито;
  6. Перемішати і перетерти в однорідну масу, яку можна полити паску в буквальному сенсі. Але, маса не повинна бути дуже рідкої!

Корисні поради

Якщо ваша глазур була використана не відразу, і вже встигла засохнути, то потрібно додати в неї трохи води або соку цитруса. Може бути навіть сік апельсина, лимона, грейпфрута. Далі масу розмішати до потрібної консистенції і використовувати за призначенням.

Щоб перевірити, відповідна вже консистенція у глазурі, можна крапнути трохи (буквально одну краплю) на суху поверхню столу/обробної дошки і подивитися на її поведінку. Якщо розтікається – дуже рідко. Якщо твердо стоїть, то вже можна використовувати.

У будь-якому з рецептів ви можете використовувати цукровий пісок, замість пудри, так як в кожному з них цей компонент все одно тане. Так що замінити пісок пудрою цілком можливо.

Щоб урізноманітнити шапочку паски, додайте кілька крапель барвника на вашу білу глазур. Ви навіть можете розділити глазур на п'ять або десять частин і кожну з них пофарбувати в інший колір. Уявіть, яким може стати яскравим ваш стіл до свята!

Нехай ця порада не стосується глазурі безпосередньо, але стосується паски. У сире тісто ви можете додати сухофрукти, горішки, цукати і навіть свіжі ягоди або фрукти. Та й якщо сильно захотіти, то і глазур можна присипати цими добавками. Але краще без свіжих ягід і фруктів. Можна замінити їх маком. А подрібнені горішки будуть виглядати дуже апетитно!

Якщо ви любитель домашньої випічки, то до свята на вашій кухні точно буде парочка пасок. Саме для них сьогодні ця стаття. Прикрасьте їм шапочки смачною, солодкою глазур'ю без яєць і подавайте до святкового столу. Вони настільки красиві, що можуть бути не тільки частуванням, але і прикрасою столу.

Що ще почитати: