Як приготувати краще віденське тісто для паски
Це класичний варіант приготування пасок, тісто в якому виходить до остраху ніжним, солодким, пишним і ароматним. Перед вашою випічкою неможливо встояти. Обов'язково спробуйте!
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
цукру - | 520 г |
пресованих дріжджів - | 50 г |
родзинок - | 350 г |
борошна - | 1400 г |
солі - | 5 г |
маргарину - | 320 г |
яєць - | 6 шт. |
молока - | 530 мл |
білків яєць - | 2 шт. |
цукрової пудри - | 130 г |
Час приготування: 850 хвилин | Калорійність на 100 грам: 315 Ккал |
Краще віденське тісто для паски готується так:
- Яйця кімнатної температури розбити в миску, дати до них цукор;
- Далі збити масу до пишної піни;
- Маргарин нарізати на кубики і помістити їх в каструлю;
- Довести його до рідкого стану, трохи остудити і додати до яєць, знову збити;
- Молоко підігріти до теплого стану;
- Покришити дріжджі в молоко і розчинити їх;
- Додати масу до яєць і маргарину;
- Укутати миску в ковдру і залишити в теплому місці не більше ніж десять годин;
- Після цього в масу додати сіль, борошно через сито в кілька етапів;
- Ізюм залити окропом і прикрити кришкою;
- Потім воду злити, сухофрукти промити і обсушити серветками;
- Також додати родзинки і масу добре перемішати;
- Замішувати тісто, поки воно не стане гладким і не відстане від рук;
- Заповнити форми на 1/3 і залишити підніматися на дві години;
- По закінченню часу відправити форми в розігріту духовку до 180 за Цельсієм;
- Запікати великодня до рум'яних шапочок;
- Поки вони печуться, приготувати глазур. Для початку збити білки в піну;
- Після цього всипати пудру і збивати до стоячих піків;
- Готові паски остудити, потім змастити їх глазур'ю і насипати зверху цукровою посипання.
Порада: маргарин необхідно остуджувати, так як якщо додати його гарячим яйця, то велика ймовірність того, що вони згорнуться.
А ви знаєте при якій температурі випікати паски? Читайте наші поради, які допоможуть приготувати вам дійсно смачне, святкове блюдо.
Пишні оладки на кефірі без яєць — цей десерт можна приготувати за 15 хвилин, поки закипає чайник.
Рецепт цікавого кекси з родзинками — візьміть на замітку кілька варіантів рецепта цієї страви.
Рецепт віденського тесту для паски зі сметаною
- 120 г свіжих дріжджів;
- 80 мл рослинного масла;
- 470 мл сметани;
- 950 мл молока;
- 2 дрібку ваніліну;
- 15 яєць;
- 2800 г борошна;
- 220 г вершкового масла;
- 1100 г цукру;
- 5 г солі;
- 180 г маргарину.
По часу – 10 годин і 30 хвилин.
По калорійності – 300 калорій.
Приготування:
- Для приготування паски краще взяти глибоку посуд, так як тесту буде досить багато. В першу чергу необхідно підігріти молоко;
- Один стакан відлити і додати в нього дріжджі і розвести їх повністю;
- Інше молоко налити в миску, додати до нього цукор і сіль, розмішати до розчинення кристалів;
- Розбити в масу яйця, збити її;
- Додати сметану і збити масу;
- Маргарин і вершкове масло порізати кубиками і помістити в сотейник;
- Прибрати його на плиту і дати розтанути;
- Потім трохи остудити і додати в загальну миску, добре перемішати;
- Додати дріжджі з склянки, знову перемішати;
- Накрити миску, укутати в ковдру і прибрати в тепло на шість годин;
- Після цього вмішати муку і вимісити гладке тісто, яке відстає від стінок;
- Знову накрити і прибрати в тепло, почекати, поки виросте. Варто врахувати, що в цей раз зросте набагато швидше;
- Тісто обім'яти і ще раз прибрати до підйому;
- В цей раз вже додати рослинне масло і ванілін;
- Тісто вимісити і ще раз прибрати в тепло;
- Після цього тісто розділити частинами і викласти у форми, заповнюючи їх наполовину. До речі, ще потрібно змастити їх маслом і на дно вмістити папір;
- Дати масі підійти і випікати при 150 за Цельсієм трохи більше сорока хвилин;
- Запікати великодня до рум'яності, перевіряючи на готовність зубочисткою.
Рецепт приготування пасхи
- 1450 г борошна;
- 10 г ванільного цукру;
- 1 білок;
- 280 г маргарину;
- 130 г родзинок;
- 6 яєць;
- 470 мл молока;
- 4 г солі;
- 60 г свіжих дріжджів;
- 530 г цукру;
- 230 г цукрової пудри;
- 10 мл соку лимона.
По часу – 13 годин і 20 хвилин.
По калорійності – 320 калорій.
Приготування:
- Яйця розбити в миску, додати до них цукор і збивати компоненти до пишної піни;
- Коли цукор розчиниться, можна гріти молоко;
- В молоко покришити дріжджі і розчинити їх, влити до яєць;
- Маргарин порізати кубиками, кинути в каструлю і на плиту;
- Дати йому розтанути, потім трохи охолонути і додати в загальну миску;
- Добре перемішати, укутати і залишити в теплому місці на десять годин;
- Родзинки промити, помістити в піалу, залити його окропом;
- Коли вода охолоне, злити її, сухофрукти промити і обсушити;
- В опару через десять годин додати сіль і ванільний цукор, добре перемішати;
- В кілька етапів почати додавати борошно через сито;
- Додавати її до тих пір, поки не замесится м'яке, пружне тісто, яке не клеїться ні до рук, ні до стінок ємності;
- Тоді вже почати вмішувати в тісто родзинки;
- Наповнити готовим тестом одноразові форми для пасок на 1/3 частину;
- Залишити тісто підніматися на одну годину;
- За цей час розігріти духовку до 200 градусів;
- Прибрати великодня в шафу на 40-50 хвилин до рум'яності;
- Поки печуться паски, білок розтерти з цукровою пудрою і соком лимона;
- Замішувати до отримання «поточної» консистенції;
- Остиглі віденські паски змастити отриманої глазур'ю і посипати кольоровою посипкою.
Корисні поради
Продукти для приготування віденського тесту для паски повинні бути однакової температури, і буде краще, щоб вони були кімнатної температури. Тому, просто заздалегідь дістаньте всі з холодильника.
Опара/тісто обов'язково повинні підходити в теплому тесті. Дріжджі люблять тепло і сухість. Якщо буде хоч трохи вітру або протягу, тісто не підніметься. Тому, влітку миску можна покласти на вікно, куди світить сонце. Взимку ж можна помістити його під батарею.
Якщо ви готуєте багато пасок відразу, і вам не вистачає різноманітності, можна додати цукрову глазур трохи барвника. Для цього розділіть глазур на стільки частин, скільки буде пасок, і в кожну частину капніть по краплі барвника. Всі шапочки будуть різними, яскравими і апетитними.
Приготуйте ці віденські паски до Великодня або просто так. Ваші рідні будуть дуже раді посмакувати такою солодкою випічкою навіть у будній день з кухлем гарячого чаю.