13 март 2019 1 369

Як приготувати краще віденське тісто для паски

Це класичний варіант приготування пасок, тісто в якому виходить до остраху ніжним, солодким, пишним і ароматним. Перед вашою випічкою неможливо встояти. Обов'язково спробуйте!

Кращий рецепт покроково
Інгредієнти Кількість
цукру - 520 г
пресованих дріжджів - 50 г
родзинок - 350 г
борошна - 1400 г
солі - 5 г
маргарину - 320 г
яєць - 6 шт.
молока - 530 мл
білків яєць - 2 шт.
цукрової пудри - 130 г
Час приготування: 850 хвилин Калорійність на 100 грам: 315 Ккал

Краще віденське тісто для паски готується так:

  1. Яйця кімнатної температури розбити в миску, дати до них цукор;
  2. Далі збити масу до пишної піни;
  3. Маргарин нарізати на кубики і помістити їх в каструлю;
  4. Довести його до рідкого стану, трохи остудити і додати до яєць, знову збити;
  5. Молоко підігріти до теплого стану;
  6. Покришити дріжджі в молоко і розчинити їх;
  7. Додати масу до яєць і маргарину;
  8. Укутати миску в ковдру і залишити в теплому місці не більше ніж десять годин;
  9. Після цього в масу додати сіль, борошно через сито в кілька етапів;
  10. Ізюм залити окропом і прикрити кришкою;
  11. Потім воду злити, сухофрукти промити і обсушити серветками;
  12. Також додати родзинки і масу добре перемішати;
  13. Замішувати тісто, поки воно не стане гладким і не відстане від рук;
  14. Заповнити форми на 1/3 і залишити підніматися на дві години;
  15. По закінченню часу відправити форми в розігріту духовку до 180 за Цельсієм;
  16. Запікати великодня до рум'яних шапочок;
  17. Поки вони печуться, приготувати глазур. Для початку збити білки в піну;
  18. Після цього всипати пудру і збивати до стоячих піків;
  19. Готові паски остудити, потім змастити їх глазур'ю і насипати зверху цукровою посипання.

Порада: маргарин необхідно остуджувати, так як якщо додати його гарячим яйця, то велика ймовірність того, що вони згорнуться.

А ви знаєте при якій температурі випікати паски? Читайте наші поради, які допоможуть приготувати вам дійсно смачне, святкове блюдо.

Пишні оладки на кефірі без яєць — цей десерт можна приготувати за 15 хвилин, поки закипає чайник.

Рецепт цікавого кекси з родзинками — візьміть на замітку кілька варіантів рецепта цієї страви.

Рецепт віденського тесту для паски зі сметаною

  • 120 г свіжих дріжджів;
  • 80 мл рослинного масла;
  • 470 мл сметани;
  • 950 мл молока;
  • 2 дрібку ваніліну;
  • 15 яєць;
  • 2800 г борошна;
  • 220 г вершкового масла;
  • 1100 г цукру;
  • 5 г солі;
  • 180 г маргарину.

По часу – 10 годин і 30 хвилин.

По калорійності – 300 калорій.

Приготування:

  1. Для приготування паски краще взяти глибоку посуд, так як тесту буде досить багато. В першу чергу необхідно підігріти молоко;
  2. Один стакан відлити і додати в нього дріжджі і розвести їх повністю;
  3. Інше молоко налити в миску, додати до нього цукор і сіль, розмішати до розчинення кристалів;
  4. Розбити в масу яйця, збити її;
  5. Додати сметану і збити масу;
  6. Маргарин і вершкове масло порізати кубиками і помістити в сотейник;
  7. Прибрати його на плиту і дати розтанути;
  8. Потім трохи остудити і додати в загальну миску, добре перемішати;
  9. Додати дріжджі з склянки, знову перемішати;
  10. Накрити миску, укутати в ковдру і прибрати в тепло на шість годин;
  11. Після цього вмішати муку і вимісити гладке тісто, яке відстає від стінок;
  12. Знову накрити і прибрати в тепло, почекати, поки виросте. Варто врахувати, що в цей раз зросте набагато швидше;
  13. Тісто обім'яти і ще раз прибрати до підйому;
  14. В цей раз вже додати рослинне масло і ванілін;
  15. Тісто вимісити і ще раз прибрати в тепло;
  16. Після цього тісто розділити частинами і викласти у форми, заповнюючи їх наполовину. До речі, ще потрібно змастити їх маслом і на дно вмістити папір;
  17. Дати масі підійти і випікати при 150 за Цельсієм трохи більше сорока хвилин;
  18. Запікати великодня до рум'яності, перевіряючи на готовність зубочисткою.

Рецепт приготування пасхи

  • 1450 г борошна;
  • 10 г ванільного цукру;
  • 1 білок;
  • 280 г маргарину;
  • 130 г родзинок;
  • 6 яєць;
  • 470 мл молока;
  • 4 г солі;
  • 60 г свіжих дріжджів;
  • 530 г цукру;
  • 230 г цукрової пудри;
  • 10 мл соку лимона.

По часу – 13 годин і 20 хвилин.

По калорійності – 320 калорій.

Приготування:

  1. Яйця розбити в миску, додати до них цукор і збивати компоненти до пишної піни;
  2. Коли цукор розчиниться, можна гріти молоко;
  3. В молоко покришити дріжджі і розчинити їх, влити до яєць;
  4. Маргарин порізати кубиками, кинути в каструлю і на плиту;
  5. Дати йому розтанути, потім трохи охолонути і додати в загальну миску;
  6. Добре перемішати, укутати і залишити в теплому місці на десять годин;
  7. Родзинки промити, помістити в піалу, залити його окропом;
  8. Коли вода охолоне, злити її, сухофрукти промити і обсушити;
  9. В опару через десять годин додати сіль і ванільний цукор, добре перемішати;
  10. В кілька етапів почати додавати борошно через сито;
  11. Додавати її до тих пір, поки не замесится м'яке, пружне тісто, яке не клеїться ні до рук, ні до стінок ємності;
  12. Тоді вже почати вмішувати в тісто родзинки;
  13. Наповнити готовим тестом одноразові форми для пасок на 1/3 частину;
  14. Залишити тісто підніматися на одну годину;
  15. За цей час розігріти духовку до 200 градусів;
  16. Прибрати великодня в шафу на 40-50 хвилин до рум'яності;
  17. Поки печуться паски, білок розтерти з цукровою пудрою і соком лимона;
  18. Замішувати до отримання «поточної» консистенції;
  19. Остиглі віденські паски змастити отриманої глазур'ю і посипати кольоровою посипкою.

Корисні поради

Продукти для приготування віденського тесту для паски повинні бути однакової температури, і буде краще, щоб вони були кімнатної температури. Тому, просто заздалегідь дістаньте всі з холодильника.

Опара/тісто обов'язково повинні підходити в теплому тесті. Дріжджі люблять тепло і сухість. Якщо буде хоч трохи вітру або протягу, тісто не підніметься. Тому, влітку миску можна покласти на вікно, куди світить сонце. Взимку ж можна помістити його під батарею.

Якщо ви готуєте багато пасок відразу, і вам не вистачає різноманітності, можна додати цукрову глазур трохи барвника. Для цього розділіть глазур на стільки частин, скільки буде пасок, і в кожну частину капніть по краплі барвника. Всі шапочки будуть різними, яскравими і апетитними.

Приготуйте ці віденські паски до Великодня або просто так. Ваші рідні будуть дуже раді посмакувати такою солодкою випічкою навіть у будній день з кухлем гарячого чаю.

Що ще почитати: