05 апрель 2019 2 084

Як правильно приготувати глазур для паски

Кондитери використовують глазур, щоб зробити красивою будь-яку випічку. Навіть самий непривабливий паска виглядає з помадкою досить привабливо. Крім білої, використовують і іншого кольору поливання. Нічого складного в її приготуванні немає.

Пропонуємо вашій увазі кілька цікавих рецептів поливання. Хочемо поділитися з вами деякими секретами приготування поливки.

Глазур для паски: простий рецепт
Інгредієнти Кількість
цукрова пудра - 230 грам
яєчний білок - з одного яйця
Час приготування: 15 хвилин Калорійність на 100 грам: 347 Ккал

Не потрібно бути першокласним кондитером, щоб зуміти приготувати цю помадку для паски. Крім паски, вона використовується практично для будь-якої випічки.

Акуратно збиваємо міксером (використовуйте низьку швидкість) яєчний білок. Під час збивання, введіть потроху цукрову пудру. Збивайте, поки помадка не стане дуже густою.

Білкова глазур для паски

Трохи копітка, але дуже смачна помадка до великоднього куличу.

Потрібно:

  • 250 грам цукрової пудри;
  • 1 білок;
  • Будь барвник.

Весь процес: 60 хвилин.

Калорійність: 100 грам помадки – 340 ккал.

Приготування:

    1. Просіваємо цукрову пудру через дрібне сито;

    1. Вводимо до цукровій пудрі яєчний білок;
    2. Ретельно збийте міксером цукрово-білкову суміш до густого стану;

  1. Введіть в миску з помадкою ваш барвник і ретельно змішайте.

Ягідна глазур для паски

Помадка для паски в ягідному виконанні не тільки дуже гарна, але і володіє яскравим смаком. За основу можна взяти будь-які ягоди.

Інгредієнти:

  • 200 грам цукрової пудри;
  • 1,5 столові ложки води;
  • 100 грам суниці.

Час: 25 хвилин.

Калорійність:100 грам помадки – 173 ккал.

Хід роботи:

  1. У суниці видаліть плодоніжки. Ягоди промийте. Залиште на деякий час їх в ситі, щоб зайва вода скла;
  2. Збийте Блендером ягоди до кашоподібного стану.
  3. Процідіть ягоди крізь сито;
  4. Просійте цукрову пудру ситом;
  5. Влийте в пудру 1,5 столових ложок окропу;
  6. Поступово вводите (безперервно збиваючи вінчиком або міксером) в цукровий сироп ягідний кашку. Повинна вийти тягуча, з глянцевим блиском, патока.

Шоколадна глазур для паски

Всі люблять торти з шоколадною поливкою. Але нікому навіть в голову не може прийти, що їй можна прикрашати пасочки. Радимо спробувати подібний експеримент.

Склад:

  • 3 столові ложки какао-порошку;
  • 4 столові ложки молока;
  • 3 столові ложки цукру;
  • 55 грамів вершкового масла.

Час: 25 хвилин.

Калорійність: 445 ккал.

Хід роботи:

  1. На маленькому вогні розтоплюємо цукор, какао і молоко. Безперервно заважаємо суміш;
  2. Після повного розчинення цукру в молоці, вводимо масло;
  3. Варити пару хвилин (шоколадна помадка повинна стати однорідною).

Лимонна глазур для паски

Ось вам ще один цікавий рецепт помадки.

Склад:

  • Склянка цукрової пудри;
  • 1 білок;
  • Цедра лимона;
  • Кілька крапель лимонного соку;
  • Жовтий барвник.

Час приготування: 15 хвилин.

Калорійність помадки: 100 грам – 153 ккал.

Хід роботи:

  1. Пудру гарненько просіяти через дрібне сито;
  2. Введіть до неї яєчний білок і збийте до дуже густий глянцевою піни;
  3. Додайте сік лимона і його цедру. Грунтовно збиваємо міксером нашу помадку;
  4. В кінці вводимо жовтий барвник в помадку.
  5. Гарненько перемішуємо.

Перловка в мультиварці — читайте секрети приготування цього неймовірно корисного страви, яке варто обов'язково включити в раціон.

Гарбузовий суп з вершками рецепт, який вас точно здивує. Читайте і готуйте.

Спробуйте приготувати котлети по-київськи з курячої грудки. Цей рецепт точно стане вашим улюбленим.

Безбелковая глазур для паски

Не біда, якщо в будинку не виявилося яєць. Варто вдатися до цього простого рецепту великодньої помадки.

Вам знадобиться:

  • Стакан цукру;
  • 4 ст. л. молока.

Часу знадобиться: 15 хвилин.

Калорійність: 172 ккал.

Хід роботи:

  1. У сотейнику нагрійте молоко;
  2. Подрібніть в кавомолці цукор і введіть його в молоко;
  3. Варіть на повільному газу до густоти.

Як правильно нанести глазур на паски

Навіть найкрасивіший паска вимагає декору. Для цих цілей краще всього підходить помадка. Існують деякі правила її нанесення на кондитерський виріб. Постараємося розповісти вам багато з них:

  • Шоколадна поливання наноситься на поверхню куличика порційно. Розподіляти її потрібно широким кухонним ножем;
  • Гарячу помадку наносять безпосередньо в гарячому вигляді;
  • Найменше клопоту доставляє і виглядає дуже красиво проста білкова глазур. Просто занурте в неї ваш остиглий пасочка;
  • Перед зануренням вашого паски в білкову глазур, нанесіть на його шапку трохи будь-якого повидла. Дана маніпуляція дозволить глазурі краще закріпитися на куличике;
  • Цукрову помадку білого кольору бажано наносити за допомогою силіконової пензлика;
  • Поливання наноситься на поверхню вже охололого кондитерського виробу;
  • Наносити її необхідно безпосередньо після приготування. Тоді після висихання вона не стане дуже сухий.

Крім всіх перерахованих вище рад, не забувайте додати прикраси поверх поливання. Чудово виглядають:

  • Сухофрукти;
  • Тертий шоколад;
  • Спеціальні великодні присипки;
  • Цукати;
  • Різнобарвний мармелад;
  • Горішки;
  • Різні фігурки.

Також використовуйте для нанесення помадки кондитерський шприц або мішок. Коли сам паска не вимагає додаткового декору, просто намалюйте помадкою гарний візерунок.

Корисні поради

Крім правил нанесення глазурі на великодній пасочка, є безліч нюансів в її приготуванні. Допоможемо вам дізнатися практично про всі секрети ідеальної помадки:

  • Щоб приготована вами поливання ідеально лягла і закріпилася на кондитерському шедеврі, слідкуйте за її консистенцією. Збивайте до стану густої сметани;
  • Занадто густу помадку можна розбавити водою або молоком, а рідку – пудрою з цукру;
  • Використовуйте в рецепті не просто кристали цукру, а саме пудру з нього. У цій справі чудово допоможе звичайна кавомолка;
  • Використовуючи в рецептурі яєчний білок, вийде неповторна глазур. Саме він дасть неповторний смак і правильну консистенцію їй;
  • Ні в якому разі не використовуйте для шоколадної поливання – плитки з пористим шоколадом. В кінцевому підсумку у вас вийде неоднорідна маса з грудками. Прекрасним варіантом стане какао-порошку. Ваша поливання вийде дуже насиченого коричневого кольору;
  • Якщо ви вирішили підфарбувати вашу помадку, то використовуйте тільки натуральні барвники;
  • Кращим варіантом для нанесення рідкої глазурі є силіконова щіточка;
  • В якості барвника чудово підійде сік ягід і овочів.

Дотримуючись цих правил, ви прийдете в захват від отриманого результату. Сподіваємося, що хоч трохи допомогли вам, розповівши про деякі тонкощі приготування великоднього поливання. Якщо слідувати їм, можна приготувати ідеальну помадку.

Особливих зусиль у подібній справі не вимагається. Експериментуйте з барвниками в рецептурі і декорі. Ідеально випечений великодній пасочка можна навіть і не покривати глазур'ю. Досить просто намалювати за допомогою кондитерського мішка гарний візерунок або напис.

Всім удачі!

Що ще почитати: