Рецепти глазурі з желатином для великодніх пасок
Глазур з желатином добре тримається на куличе, не тріскається та не осипається. Випічка буде красиво виглядати на столі, що важливо, якщо очікується прихід гостей. Є безліч рецептів такого покриття різного ступеня складності. Спочатку можна спробувати простий спосіб її приготування, щоб зрозуміти, чи подобається така глазур, або краще спробувати інші види прикраси.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
цукор - | 1 склянка |
вода чиста відфільтрована або мінеральна - | 6 ст. л. |
желатин - | 1 ч. л. |
розчин кислоти лимонної - | 0,3-0,5 ч. л. |
Час приготування: 30 хвилин | Калорійність на 100 грам: 342 Ккал |
Продукти для цього рецепта легкодоступні і коштують недорого. При бажанні можна додавати на свій розсуд натуральні барвники та ароматизатори. В наступному рецепті глазур для пасок з желатином виходить просто білою.
Для розчину беруть 1 чайну ложку кислоти і розчиняють її повністю в 2 чайних ложках гарячої води. Потім рідини дають охолонути.
На упаковках зазвичай описаний спосіб розведення желатину і час, що для цього потрібно. 1 столову ложку гранул заливають 2 столовими ложками води. Через покладений час желатин набухає. Тепер потрібно почати приготування сиропу.
Стакан цукру, заливають 4 столовими ложками води в алюмінієвій каструлі. Варимо суміш, поки не розчиниться цукор. Після закипання, додаємо кислоту, а потім – желатин. Перемішуємо суміш до повного розчинення всіх складових.
Потім гарячий сироп збиваємо міксером, поки він не загусне і не придбає рівний білий колір. У такому вигляді цукрову глазур з желатином можна розмазувати по поверхні паски.
Зазвичай в масі утворюються дрібні бульбашки, які скоро зникнуть, а при намазуванні пензлем або лопаткою, їх можна легко прибрати. Застигає покриття звичайно за 1,5 – 2 ч.
Глазур для паски з желатином і какао
Паска з шоколадною глазур'ю – досить незвичайний вибір, але поєднання здобного тіста і покриття з какао виходить дуже цікавим. Тому швидше записуйте рецепт глазурі для паски з желатином і какао.
Продукти:
- 170 г тростинного (можна і білого, але коричневий більше підходить для кондитерських цілей) цукру;
- 75 г порошку какао (краще, якщо він буде несолодким, натуральним);
- 90 г вершків (33%-них);
- 100 г води;
- 12 г желатину (у вигляді прозорих пластин або порошку).
Час приготування: 30 хв (але застигає глазур кілька годин).
Калорійність в 100 г: 350 ккал.
Желатин розчиняють у воді відповідно до інструкції на пачці. Цукор змішують з какао. Заливають суміш вершками і водою і ретельно розмішують. Варять какао з цукром при слабкій температурі, поки рідина не почне кипіти.
Через хвилину відставляють з плити сироп. Додають набухлий желатин, перемішують. Переливають суміш в миску або стакан, закривають щільно харчовою плівкою і ставлять на ніч у холодильник.
На наступний день її можна розтопити на водяній бані і швидко розмазати по поверхні пасок. Розрівняти ложкою або лопаткою і залишити застигати на 3-5 годин.
Рецепт зі згущеним молоком
Продукти:
- 1 склянка цукру;
- 1 ст. л. згущеного молока (вареного);
- 1 ч. л. гранул желатину;
- 6 ст. л. води.
Час приготування: 20 хв.
Калорійність в 100 г: 354 ккал.
Приготувати желатин до додавання у сироп по інструкції в 2 столових ложках води (холодної). Цукор з чотирма столовими ложками води в алюмінієвій каструлі закип'ятити, додати желатин, через хвилину вимкнути.
Розвести в сиропі згущене молоко і збити до загусання міксером. Суміш готова до нанесення на паски. Застигати глазур з желатином з згущеного молока на великодньому куличе буде 1,5 – 3 години.
Збивати масу краще відразу після вимкнення плити, тому вибирають таку каструлю для варіння сиропу, яка не постраждає, якщо використовувати в ній міксер.
Будь глазур можна прикрасити зверху шматочками цукатів, мигдалевими пелюстками або кокосовою стружкою, шоколаду. Способи прикраси не обмежені жодними правилами – все залежить від смаку і фантазії того, хто готує паску.
Відгуки
Відгуки про глазурі для паски з желатином читачки прислали нам на пошту такого змісту:
- Чудові рецепти! В білу глазур я ще додаю дрібку ваніліну – для аромату.
- Спробувала приготувати цукрову глазур з желатином і дуже задоволена – додаю краплю фруктового соку або топленого шоколаду і виходять різні кольори. Дітям подобається малювати що-небудь, писати на куличах кольоровою глазур'ю.
- Не відразу вийшла глазур, мало збивала перший раз. Але з другого разу вийшло ідеально – глянсова, солодка, не тріскається і не відходить від поверхні. Закохалася в цей рецепт!
- Побачила фотографії тортів з глянцевою глазур'ю в інтернеті і вирішила, що на куличе теж буде відмінно виглядати таке покриття. Довго шукала зрозумілий рецепт, щоб можна було приготувати таку ж глазур. Поки спробувала шоколадну і просто білу – дуже смачно і красиво.