20 март 2019 5 797

Як зварити варення з яблук з апельсинами

Варення з яблук з апельсинами неодмінно порадує господиню та її близьких чудовим і неповторним смаком.

Це солодке блюдо принесе тепле осіннє настрій у холодну пору року, а діти обов'язково попросять приготувати ще раз це чудове повидло.

Традиційний рецепт на зиму

Інгредієнти:

  • 2 кг яблук;
  • 2 кг апельсинів;
  • 5 склянок цукрового піску;
  • 1 склянку води, по необхідності.

Яблука ретельно миємо теплою проточною водою, витираємо сухим кухонним рушником і добре очищаємо гострим ножем від шкірки.

Розрізаємо фрукти на 4 частинки, після цього виймаємо серцевину з насінням з кожної часточки, ріжемо яблука кубиками середньої величини і висипаємо фрукти у велику алюмінієву каструлю.

Апельсини необхідно помити в прохолодній воді, витерти кухонним рушником і зрізати передню і задню частину в кожному апельсині.

Тепер кожен апельсин розрізаємо на 6 часточок і вибираємо по можливості зернятка.

Кожну часточку, не очищаючи, кидаємо в блендер і подрібнюємо. Також, якщо у господині немає в наявності блендера, можна використовувати м'ясорубку.

Подрібнену апельсинову масу висипаємо з блендера в каструлю з яблуками і додаємо цукровий пісок. Ретельно перемішуємо фрукти великою ложкою або руками, накриваємо каструлю кришкою і ставимо на великий вогонь.

Коли фруктова маса закипіла, вогонь необхідно зменшити на «мінімум», ретельно перемішати, кришку трохи відкрити.

Періодично помішуючи, варимо яблука з апельсинами близько 1 години.

Якщо фруктова маса надто густа, при необхідності, додаємо в каструлю трохи води.

Коли яблука добре зварилися, знімаємо каструлю з плити і чекаємо, поки варення з яблук з апельсинами охолоне при кімнатній температурі.

Наступним етапом буде стерилізація банок. Для цього старанно промивайте банки водою з содою кілька разів. Беремо велику каструлю, наливаємо в неї воду і кип'ятимо. Коли вона закипіла, кладемо поверх каструлі металеве сито і викладаємо на нього перевернуті банки.

Тримаємо їх на пару не менше 15 хвилин, після чого викладаємо перевернутими на сухе і чисте кухонний рушник. Замість металевого сита можна використовувати металеву решітку.

Розкладаємо варення з яблук з апельсином в банки, закатуємо кришками і переносимо у холодніше місце для зберігання.

Спосіб приготування в мультиварці

Конфітюр в мультиварці дозволяє господині приготувати його за короткий час, а поки варення з яблук з апельсином на зиму готується, можна зайнятися домашніми справами. Це блюдо буде улюбленим доповненням до десерту і неодмінно здивує рідних.

Інгредієнти:

  • 1 кг яблук;
  • 1 склянка цукру;
  • 2-3 великих апельсина;
  • 2 ст. л. води;
  • Жменька кориці.

Яблука миємо в теплій воді, даємо обсохнути, не чистимо, ріжемо на 4 частини і акуратно видаляємо серцевини. Після цього кожну часточку фрукта ріжемо на 3-4 невеликих шматочка.

Апельсини потрібно вимити в теплій воді, витерти і очистити від шкірки. Поділяємо часточки і нарізаємо середніми шматочками.

Кладемо частина яблук, насипаємо ¼ цукру, потім половину нарізаних апельсинів, стільки ж цукру, інші фрукти і цукровий пісок. Збризкуємо все водою, закриваємо і включаємо режим «варення». Ставимо час – 1 година і займаємося домашніми справами.

Коли варення з яблук і апельсинів на зиму приготувався, додаємо корицю, ретельно перемішуємо, разлаживаем в стерилізовані банки і закатуємо.

Щоб стерилізувати банки, розміщуємо їх на 3-4 хвилини в окріп. Вони повинні охолонути при кімнатній температурі, після чого їх переносять у холодне приміщення.

Прозоре варення з яблук часточками з апельсином

Технологія приготування цього виду повидла на зиму трохи різниться від класичного рецепту варення з цих інгредієнтів. Вишуканий вигляд і неповторний смак зачарує всіх любителів яблучного варення.

Інгредієнти:

  • 1 кг яблук;
  • 1 апельсин;
  • 800 грам цукру.

Вибираємо соковиті яблука, які в жодному разі не є перезрілими. Фрукти акуратно моєму в теплій водичці, яблука очищаємо від серцевини і нарізаємо середніми шматочками.

Апельсин ріжемо до потрібного розміру і подрібнюємо у блендері або пропускаємо через м'ясорубку (але при бажанні можна залишити шматочками, як на фото).

Беремо невелику каструлю, кладемо туди подрібнені фрукти і засипаємо цю масу цукром. Потрібно залишити на 3-4 години.

Коли з фруктової маси вийде сік, ставимо каструльку на вогонь і вмикаємо середній газ. Коли вона закипіла, варимо близько п'яти хвилин, потім охолоджуємо при кімнатній температурі і повторюємо це дія 3-4 рази. Слід запам'ятати, що перемішувати не треба.

Гарячий джем з часточок яблук з апельсинами розміщуємо в стерилізовані в окропі банки, закатуємо кришечками, і чекаємо, поки вони охолонуть при кімнатній температурі.

Потім потрібно перенести конфітюр в більш холодне місце.

Варення з яблук з апельсинами і лимоном

Яблучно-апельсинове варення набуває неповторний смак, коли до нього додають лимон. Незначна кислинка створює особливий аромат, а десерт з таким джемом здивує гостей господині.

Інгредієнти:

  • Яблука — 2 кг;
  • Цукровий пісок — 1 кг;
  • Апельсини — 2 шт;
  • Лимон — 1 шт;
  • Кориця — за бажанням;
  • Вода — 1 стакан.

Яблука для цього виду варення на зиму необов'язково повинні бути ідеальними, підійдуть перестиглі та червиві. Ретельно миємо їх і ставимо обсохнути, або ж витираємо сухим кухонним рушником.

Після цього відрізаємо непридатні частини яблук, видаляємо серцевину і, за бажанням господині, чистимо, але це необов'язково. Нарізаємо шматочками середньої величини і поміщаємо у велику алюмінієву каструлю.

Лимон і апельсини добре промиваємо в теплій воді і даємо обсохнути самим, або витираємо тим же кухонним рушником. Ретельно очищаємо фрукти від шкірки, поділяємо часточки один від одного і ріжемо кожну навпіл.

Любителі терпкого варення можуть не очищати фрукти від шкірки, але тоді їх потрібно буде розрізати на шматочки потрібного розміру і подрібнити в блендері або пропустити через м'ясорубку.

Поміщаємо подрібнені фрукти у велику каструлю до яблук, пересипаємо цукром-піском і додаємо за бажанням корицю. Залишаємо на 2-3 години, поки вийде сік.

Ставимо каструлю на невеликий вогонь, накриваємо кришкою і періодично помішуємо протягом десяти хвилин. Після цього зменшуємо газ на мінімум, варимо повидло з яблук з апельсинами і лимоном приблизно 1 годину і залишаємо остигати при кімнатній температурі.

Стерилізуємо банки. Акуратно промиваємо банки водою з содою кілька разів. Після цього покласти в окріп на 3 хвилини, витягуємо і кладемо на стіл для того, щоб скла вода.

Також, для того щоб ще краще стерилізувати банки, їх можна помити, помістити в розігріту до 180 градусів духовку на 20-30 хвилин, а після цього дати їм охолонути.

Розливаємо зварене ласощі в стерилізовані банки, перевертаємо і накриваємо теплою ковдрою або пледом. Даємо настоятися 2-3 дні, переносимо в більш холодне місце для зберігання закруток.

Читайте також, як консервувати яблучний сік на зиму. Такий напій буде набагато корисніше давати дітям, ніж покупної в тетрапаках.

Напевно, ви вже що тільки не готували з кабачків цього літа. Смажили, тушкували, варили, запікали. Але от цього ви точно не робили — компот з кабачків зі смаком ананаса. Загляньте сюди за рецептами.

Ви вже замаринували гострий перець на зиму? Ні? Ну тоді швидше записуйте рецепти і вперед робити запаси!

Трохи рад

При приготуванні прозорого варення з яблук з апельсинами використовуємо виключно тверді і недостиглі яблука. Перестиглі та червиві змінять колір повидла.

Нарізати апельсини необхідно лише гострим ножем, не даючи витекти фруктового соку.

При приготуванні ласощі в мультиварці допускається не перемішувати фрукти з цукром. Можна просто акуратно покласти все необхідне в мультиварку, включивши потрібний режим.

Вдалих вам заготовок!

Що ще почитати: