28 май 2019 8 469

Чудова випічка в мультиварці: рецепти з фото на будь-який смак

Кількість побутової техніки стрімко зростає. Ми звикли до кнопочному управління пральної і посудомийної машиною, починаємо ранок, натиснувши на кнопку кавоварки.

Функція кнопкового управління з'явилася в каструлі, іменованої мультиварка. На відміну від звичайній каструлі, функції муьтиварки безмежні.

Ми розглянемо докладніше режим «Випічка».

Мультиварка — популярний кухонний гаджет

Особливо по достоїнству її оцінять молоді матусі, у яких немає часу стояти біля плити. Поки ви з дитиною дихайте свіжим повітрям – мультиварка гасить овочі, поки спите – вона готує найніжнішу молочну кашу в режимі відкладеного старту, якщо дотримуєтеся дієти – приготуйте парову рибу, масу інших апетитних страв.

Одні плюси від вдалої покупки! Але справжньою паличкою-выручалкой вона стане тим, у кого з якихось обставин немає духовки.

Змішуєте інгредієнти, виливаєте отриману суміш у чашу, вибираєте режим «Випічка», включаєте. Особливо пишною виходить здоба (бісквіти, фруктові пироги, сирні запіканки, шарлотка).

Прості рецепти випічки з фото

Шоколадний торт «На окропі»
Інгредієнти Кількість
Яйця - 2 шт.
Цукор - 2 склянки
Рослинна олія - 0,5 склянки
Молоко - 1 склянка
Сода - 1,5 ч. л.
Розпушувач - 1,5 ч. л.
Какао - 5 ст. л.
Окріп - 1 склянка
Борошно - 2 склянки
Сіль - щіпка
Час приготування: 90 хвилин Калорійність на 100 грам: 278 Ккал

Пористий, ніжний, з вираженим шоколадним смаком він порадує справжніх шоколадоманів. Головне закип'ятити заздалегідь склянку води, бо рецепт йде саме окріп. Буде він смачним і в первісному вигляді, корж виходить високим і вологим, але якщо розрізати його і змастити будь-яким кремом, вийде справжній святковий десерт.

Врахуйте, що всі стакани, зазначені в рецепті – мультистаканы (обсяг – 170 мл).

Отже потрібно:

  1. Просіяти сухі складові;
  2. В мисці яйця збити до піків з цукром;
  3. Додати в збиту цукрову масу сухі інгредієнти, ретельно перемішати;
  4. Влити молоко, рослинне масло;
  5. В отримане тісто ввести крутий окріп, розмішати;
  6. Форму покрити маслом, присипати борошном, влити тісто, поставити всередину, включити режим «Випічка»;
  7. Після закінчення випікання, не відкриваючи кришки, залишити постояти ще 30 хвилин;
  8. Вийняти одержаний шоколадний бісквіт, перевернувши на контейнер для пари, зверху можна полити ганашем (французьким шоколадним кремом).

Приємного чаювання, запрошуйте всіх до столу!

Класичний бісквіт в мультиварці Поларіс

Бісквіт, випечений за цим рецептом, виходить легким, повітряним. Тонкість приготування полягає в тому, щоб збити білки міксером з цукром в щільну піну, а потім додати жовтки.

Готову солодку випічку прикрашають цукровою пудрою або іншими присипками, зверху можна прикрасити фруктами, ягодами.

Необхідні компоненти:

  • Яйця – 3 шт.;
  • Цукор – 1 склянка;
  • Сметана – 1 склянка;
  • Згущене молоко – 1 банка;
  • Сметана 15% – 1 склянка;
  • Борошно – 1,5 склянки;
  • Розпушувач – 1 ч. л.;
  • Ваніль – за смаком.
Борошно краще просіяти і підмішувати до тесту обережно, тоді бісквіт не осяде під час випікання.

Розглянемо приготування бісквіта покроково:

  1. Курячі яйця вимити проточною водою;
  2. Обережно відокремити білки, жовтки відставити на час;
  3. До пишної, міцної піни збити цукрово-білкову суміш;
  4. По одному вливаємо 3 жовтки, не припиняючи збивати;
  5. Додаємо згущене молоко, сметану;
  6. У тісто просіяти пшеничне борошно, розпушувач;
  7. Тісто для майбутнього бісквіта вилити у форму мультиварки;
  8. Включаємо режим «Випічка» – час автоматично визначається 65 хвилин;
  9. Виймаємо отриманий корж, посипаємо пудрою;
  10. Бісквіт, приготований мультиварка Поларіс, готовий.

Шарлотка з яблуками в агрегаті Редмонд

Солодке бісквітне тісто з кислими яблуками – це ідеальне смакове поєднання для найвибагливішого гурмана. Шарлотку печуть з різними фруктами – сливою, персиками, навіть апельсинами.

Це класичний варіант, коли її печуть з яблуками, бажано кислих сортів. Мультиварка Редмонд справляється з випічкою шарлотки відмінно, головне не переплутати температурні режими. Традиційно шарлотку присипають цукровою пудрою, прикрасити листочками освіжаючої м'яти.

Необхідні продукти:

  • Яйця – 4 шт.;
  • Цукор – 1 склянка;
  • Борошно – 1 склянка;
  • 3-4 яблука середнього розміру;
  • Ваніль – за смаком;
  • Пудра цукрова – опціонально;
  • Листочки м'яти.

Покрокове приготування:

  1. Курячі яйця збиваємо, підсипаючи цукор;
  2. Всипати борошно, обережно перемішати;
  3. Вимивши яблука, очистіть їх, подрібніть на невеликі часточки;
  4. У підготовлену чашу влити суміш;
  5. Яблучні дольки викласти на тісто;
  6. Випікаємо згідно інструкції 50 хвилин;
  7. Після звукового сигналу даємо шарлотці охолонути;
  8. Перекладаємо пиріг на паровій контейнер, остуджуємо;
  9. Перед подачею присипати шарлотку цукровою пудрою і прикрасити листям м'яти.

Яблучна шарлотка готова, просимо всіх до столу!

Рецепт торта «Зебра»

Рецепт класичного пирога «Зебра» і зараз зберігається у багатьох пошарпаних кулінарних зошитах, але не втрачає актуальності на сьогоднішній момент. Ошатний, контрастний розріз пирога порадує любителів солодкого домашньої випічки.

Насичений вершково-шоколадний смак можна вигідно відтінити шоколадною глазур'ю. Пиріг принесе задоволення домочадцям під час вечірнього чаювання на вихідних.

Необхідні інгредієнти:

  • Яйця – 5 шт.;
  • Цукор – 1 склянка;
  • Вершкове масло – 1 пачка;
  • Сметана 10% – 1 склянка;
  • Какао – 2 ст. л.;
  • Сода, оцет – по 1 ч. л.;
  • Борошно – 2,5 склянки.
Увага! Усі склянки, зазначені в рецепті – мультистаканы, рівні 170 мл

Приступимо:

  1. Зазначене кількість масла розтопити;
  2. Окремо збити міксером яєчно-цукрову суміш до утворення густої пишної маси;
  3. Влити розтоплене масло, викласти сметану, всипати борошно;
  4. Загасити соду оцтом, додати в суміш відразу ж, поки гаситься;
  5. Тісто поділити на дві частини, додавши в одну порошок какао;
  6. У підготовлену чашу викладаємо тісто, чергуючи два види (для цього ллємо строго по центру);
  7. Встановлюємо режим «Випічка»;
  8. Після випічки акуратно переміщуємо пиріг на решітку для охолодження;
  9. За бажанням покриваємо шоколадним ганашем.

Торт «Зебра» готовий, приємного чаювання!

Омлет «Фрітатта»

Фрітатта – модний італійський омлет, містить багато начинки зі свіжих овочів, маринованих грибів, сиру, велика кількість зелені.

Якщо вам набридли одноманітні яєчні омлети — приготуйте несолодке випічку фритатту. Зверху готовий омлет можна прикрасити оливками, посипати сиром, зеленню.

Нам знадобляться:

  • Яйце – 5 шт.;
  • Перець болгарський – 1 шт.;
  • Невеликий цукіні – 1 шт.;
  • Сир типу голландського твердих сортів – 50 гр.;
  • Зелень для прикраси (кріп або петрушка);
  • Будь рафінована рослинна олія – 1 ст. л.;
  • Морська сіль, суміш перців – за смаком.

Розглянемо покрокове приготування фритатты:

  1. Підготовлені овочі (болгарський перець, цукіні) очистити, нарізати кубиками;
  2. Спочатку встановити режим «Смаження», влити ложку олії, всипати нарізані овочі;
  3. Пасерувати овочі 20 хвилин, періодично помішуючи спеціальною лопаткою;
  4. У мисці віночком збити яйця з дрібкою морською сіллю і сумішшю червоного і чорного меленого перцю;
  5. Залити яєчною сумішшю овочі;
  6. Встановити режим «Випічка» – 15 хвилин;
  7. Голландський сир натерти;
  8. Акуратно переміщуємо омлет вийшов на паровій контейнер начинкою вгору, потім викладаємо на тарілку.

Подаємо, посипавши сиром і зеленню. Фрітатта готова, приємного апетиту!

Є такі, хто може встояти перед соковитими і шалено смачними мантами? Правильно, нема таких! Популярні рецепти приготування мантів з фото. Побалуйте себе і своїх близьких!

Різні рецепти приготування шоколадного кексу в мультиварці ви можете знайти тут. Ця випічка з'їдається дуже швидко!

А який виходить манна каша, якщо її готувати в мультиварці? В цій статті ви дізнаєтесь про це!

Корисні поради по випічці

  1. Щоб приготування десертів в мультиварці не доставляло додаткових турбот, намагайтеся виконувати нескладні правила догляду за побутовим приладом, регулярно протирайте сухою ганчірочкою, не допускайте пригорання продуктів, слідкуйте за вибраними температурними режимами;
  2. Щоб акуратно витягти пиріг з глибокої чаші, зачекайте деякий час з моменту закінчення приготування, щоб він охолов і схопився;
  3. Після цього переверніть пиріг на контейнер пароварки, а потім викладіть на блюдо, перевернувши «засмаженою» скоринкою вгору;
  4. Якщо виймаєте з чаші відкриті пироги з начинкою, піци, фритатты – використовуйте той же спосіб, тільки засмажену бік кладіть вниз;
  5. Вийняти хліб з чаші скороварки без пошкоджень легко. Для цього скористайтесь щільним кухонним рушником. Накрийте ним чашу і переверніть хліб на рушнику;
  6. Щоб пиріг не пригорів – постеліть на дно чаші пергамент, тоді борошном можна не посипати, ви отримаєте корж легко, одним рухом. Для цієї мети ще зручний силіконовий килимок, кладіть його на дно форми.

Таким чином, мультиварка – абсолютно універсальний кухонний предмет, дозволяє не тільки готувати багатокомпонентні страви, випікати смачні пироги, але і економити ваш час. Це надійний помічник на кухні. Якщо ви прихильник комфорту та універсальності, то готуйте в мультиварці!

Крім фритатты, всі рецепти в цій статті були по солодкій випічці, тому пропонуємо вам відео з приготуванням пиріжків:

Що ще почитати: