Як посмажити пиріжки з лаваша з різними начинками
Ці прісні листи з борошна і води непомітно проникали в процес готування багатьох господинь. Але деякі навіть і не уявляють, що можна з цього продукту готувати, і просто їдять замість хліба. А адже так зручно завжди мати вже приготовлену коржик і не потрібно шукати в приготуванні тіста.
У лавашный лист можна розмістити практично будь-яку начинку, наприклад: овочі, гриби, м'ясо, рибу, крабові палички, і загорнути в рулетики або посмажити пиріжки. Та навіть піца на цій основі виходить виняткова, головне – підібрати відповідний соус.
Пиріжки з цієї прісної коржі підійдуть як для повсякденного прийому їжі, так і стануть дивним прикрасою святкового столу. Не бійтеся експериментувати і переконайтеся, що такі страви неймовірно смачні.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
лаваш - | 1 упаковка |
шинка або ковбаса варена - | 100 г |
сир твердий - | 100 г |
улюблена зелень - | за смаком |
масло - | для обсмажування |
Час приготування: 20 хвилин | Калорійність на 100 грам: 143 Ккал |
- Сир натираємо за допомогою терки, а м'ясну складову страви подрібнюємо кубиками. Зелень також варто порубати;
- Лаваш необхідно розрізати (зручніше це робити кухонними ножицями) на прямокутники, параметри яких залежать від бажаних розмірів майбутніх пиріжків;
- Искрошенную поміщаємо на начинку лавашную заготівлю і загортаємо;
- Розпечену сковороду змащуємо маслом і обсмажуємо пиріжки по парі хвилин, щоб надати їм золотисту скориночку.
Пиріжки з картоплею з листового лаваша
Інгредієнти:
- тонкий лаваш – 1 пачка;
- 4-5 великі картоплини;
- 100-150 г твердого кисломолочного продукту;
- часник – пара зубців;
- сіль, спеції і улюблена зелень – за смаком;
- масло: рослинне і вершкове.
Час приготування: 40 хв
Калорійність: 153 ккал – 100 р.
- Картоплю очистити, трохи подрібнити і відправити варитися до готовності;
- Зелень і часник порубати до невеликих розмірів, а сир перетворюємо в тонкі смужки за допомогою терки;
- Подрібнені інгредієнти необхідно змішати в глибокій мисці, додавши сіль і спеції;
- Коли картопля звариться, його слід перетворити в пюре, посоливши і помістивши в нього невелику частину тваринного жиру;
- Товчену картоплю поміщаємо до раніше отриманої суміші і злегка надаємо субстанції однорідності;
- Прісний борошняний лист ділимо на частини. На край кожної викладаємо начинку і загортаємо як зручно;
- Розігріваємо сковорідку, поливаємо олією і надаємо пиріжкам апетитну хрустку скоринку на середньому вогні. 3-4 хвилин для кожного цілком достатньо.
Рецепт випічки з яйцем і цибулею
Необхідне:
- 120-130 г лаваша;
- 3-4 середніх яйця;
- для обжарювання масло;
- цибуля зелена – 140 г;
- спеції та сіль – за бажанням.
Час приготування: 15 хв.
Калорійність: 136 ккал – 100 р.
- 2-3 яйця слід відварити круто. Потім очистити і подрібнити будь-яким способом;
- Цибулю промити і дрібно порубати. У невеликій тарі змішати з яйцями, з додаванням приправ;
- Лавашную корж розділити на рівні частини. На край кожного шматка лаваша покласти трохи начинки і скрутити як млинець;
- Залишився яйце розбити в ємність і збовтати. Рулетики обмазати цим кляром і до рум'яності підсмажити на сковороді з маслом на середньому вогні.
Спробуйте приготувати панеттоне — це італійський паску, дивовижно смачний і ніжний.
Рецепт варення із соснових пагонів — смачне і корисне ласощі для всієї родини.
Як приготувати класичний тульський пряник за домашніми рецептами.
Лаваш з капустою
Продукти:
- лист лаваша – 130-140 г;
- зварене круто яйце – 35-40 г;
- 350-400 г білокачанної капусти;
- спеції – за бажанням;
- для обжарювання масло.
Час приготування: 30-40 хв
Калорійність: 143 ккал – 100 р.
- Капусту подрібнити на смужки, протушкувати з додаванням олії;
- Варені яйця подрібнити і перемішати з приготовленої капустою;
- Лист борошняний коржі розрізати на рівні частини. Покласти в кожну начинку, згорнути;
- Підрум'янити вийшли пиріжки на сковороді з маслом.
Рецепт випічки з лаваша з сиром
Знадобиться:
- тонка вірменська коржик – 1 уп.;
- сир кисломолочний – 150-170 г;
- 25 г чорного шоколаду;
- маленьке яйце;
- олія для обсмажування;
- цукровий пісок за смаком і бажанням.
Час приготування: 10-15 хв
Калорійність: 160 ккал – 100 р.
Готуємо:
- Шоколад подрібнюємо, можна як крупно порубати його, так і перетерти в крихту;
- Сир позбавляє від зайвої вологи, відкинувши його на марлю. Ретельно розминаємо вилкою;
- У неглибоку посудину розбиваємо яйце, кладемо туди ж сир і покришену шоколадку. Додавання цукру – за бажанням. Масу перемішуємо до однорідності;
- У вигляді трикутників поділяємо лаваш. Можна, звичайно, розділити і на інші форми, але так зручніше;
- На кожну окрему частину викладаємо сирну начинку і звертаємо;
- Обсмажуємо пиріжки-рулетики з усіх боків, поки вони не зарум'яняться;
- Найкраще вживати зі сметаною або згущеним молоком, запиваючи чаєм.
Лаваш своїми руками
Для цього потрібно:
- борошно – 370-400 г;
- очищена вода – 160 мл;
- пару щіпок солі;
- 30-35 мл олії (оливкова або соняшникова).
Час на готування: приблизно півгодини.
Калорійність: 264 ккал – 100 р.
- У глибоку миску (можна і на стіл насипати борошно. В отриманій гірці зробити поглиблення і акуратно помістити туди рідкі інгредієнти і сіль. Ретельно перемішати і вимішувати тісто протягом 8-10 хвилин. Необхідно домогтися тугої консистенції;
- Накрити ємність плівкою або чистим кухонним рушником і залишити в спокої на 15-20 хв;
- Коду тісто відпочило, його необхідно розділити на частин 10-12;
- Кожну частину слід розкачати дуже тонко, приблизно по 1,5 мм завтовшки;
- Розжарити сковороду і на вогні трохи більше середнього обсмажити коржі з тіста, вистачить для кожної сторони по 25 сек;
- Після обжарювання лаваші скласти один на одного і накрити вологою серветкою.
Печені в духовці пиріжки з фаршем в лаваші
Потрібно:
- фарш (будь-який) – 200 г;
- 4 невеликих тонких лаваша (круглих);
- молоко – 95-110 мл;
- 2 яйця;
- йогурт несолодкий – 25-30 мл;
- масло рослинне – 35 мл;
- сіль, улюблені спеції, насіння кунжуту.
Час приготування: не більше півгодини.
Калорійність: 290 ккал – 100 р.
- Попередньо фарш необхідно злегка обсмажити, щоб він трохи потемнів. Можна трохи присолити і приправити;
- В підходящу тарілку розбиваємо яйця, додаємо трохи солі. Віночком ретельно збиваємо;
- Далі відправляємо туди йогурт і повторюємо процедуру;
- До отриманого соусу додаємо масло і молоко. Активно змішуємо;
- Тонкі коржі розрізаємо на 4 рівних сектори, кожен з яких рясно змащуємо молочно-яєчної сумішшю;
- На широке підстава кладемо обсмажений фарш і звертаємо у вигляді трубочок;
- Залишками соусу обмазуємо поверхню рулетиків-пиріжків, присипаємо кунжутним насінням;
- Духовку нагріваємо до 190-210 градусів і на 15 хв залишаємо там деко з пиріжками, який попередньо варто вистелити пергаментним папером.
Кулінарні хитрості
Щоб страва з лаваша знайшло і апетитну рум'яну кірочку, поверхня необхідно змастити. Відмінно для цього підходить масло вершкове, попередньо трохи розтоплене. Більш насичений колір додасть обмазка з яйця, в яку варто додати трохи цукрового піску або пару крапель меду.
Придбаний кілька днів тому лаваш став висохлим і втратив свій смак – не викидайте. Такий продукт відмінно підійде для запікання. За кілька хвилин до готування усохший лист необхідно змастити рідкою складовою майбутньої страви. Наприклад: соусом, водою, майонезом. Відпочивши так хвилин 5-6, лаваш знову стане м'яким. Тепер поміщаємо в нього улюблену начинку і розміщуємо в духовці.
Щоб начинка з лавашных рулетиків або пиріжків не випадали, а трималася разом, варто вмішати в неї невелике яйце куряче. Додавання твердого сиру також допоможе досягти щільності суміші.
Надати додаткові смакові якості і ошатність страви з вірменських тонких коржів допоможуть насіння кунжуту, гарбуза, соняшнику. Подрібнені горіхи теж не завадять.
Якщо використовувати в приготуванні пиріжків з лаваша звичайний лук, то необхідно його попередньо окремо обсмажити. Цей овоч вимагає багато часу для своєї готовності. Обсмажену цибулю не буде підозріло хрустіти і гірчити у страві.
Всі гострі приправи, включаючи часник, краще додавати в соус, яким корж слід змастити. Так спеції рівномірно розподілятися по всій площі.