24 июнь 2019 1 480

Як посмажити пиріжки з лаваша з різними начинками

Ці прісні листи з борошна і води непомітно проникали в процес готування багатьох господинь. Але деякі навіть і не уявляють, що можна з цього продукту готувати, і просто їдять замість хліба. А адже так зручно завжди мати вже приготовлену коржик і не потрібно шукати в приготуванні тіста.

У лавашный лист можна розмістити практично будь-яку начинку, наприклад: овочі, гриби, м'ясо, рибу, крабові палички, і загорнути в рулетики або посмажити пиріжки. Та навіть піца на цій основі виходить виняткова, головне – підібрати відповідний соус.

Пиріжки з цієї прісної коржі підійдуть як для повсякденного прийому їжі, так і стануть дивним прикрасою святкового столу. Не бійтеся експериментувати і переконайтеся, що такі страви неймовірно смачні.

Пиріжки з лаваша з сиром і шинкою
Інгредієнти Кількість
лаваш - 1 упаковка
шинка або ковбаса варена - 100 г
сир твердий - 100 г
улюблена зелень - за смаком
масло - для обсмажування
Час приготування: 20 хвилин Калорійність на 100 грам: 143 Ккал
  1. Сир натираємо за допомогою терки, а м'ясну складову страви подрібнюємо кубиками. Зелень також варто порубати;
  2. Лаваш необхідно розрізати (зручніше це робити кухонними ножицями) на прямокутники, параметри яких залежать від бажаних розмірів майбутніх пиріжків;
  3. Искрошенную поміщаємо на начинку лавашную заготівлю і загортаємо;
  4. Розпечену сковороду змащуємо маслом і обсмажуємо пиріжки по парі хвилин, щоб надати їм золотисту скориночку.

Пиріжки з картоплею з листового лаваша

Інгредієнти:

  • тонкий лаваш – 1 пачка;
  • 4-5 великі картоплини;
  • 100-150 г твердого кисломолочного продукту;
  • часник – пара зубців;
  • сіль, спеції і улюблена зелень – за смаком;
  • масло: рослинне і вершкове.

Час приготування: 40 хв

Калорійність: 153 ккал – 100 р.

  1. Картоплю очистити, трохи подрібнити і відправити варитися до готовності;
  2. Зелень і часник порубати до невеликих розмірів, а сир перетворюємо в тонкі смужки за допомогою терки;
  3. Подрібнені інгредієнти необхідно змішати в глибокій мисці, додавши сіль і спеції;
  4. Коли картопля звариться, його слід перетворити в пюре, посоливши і помістивши в нього невелику частину тваринного жиру;
  5. Товчену картоплю поміщаємо до раніше отриманої суміші і злегка надаємо субстанції однорідності;
  6. Прісний борошняний лист ділимо на частини. На край кожної викладаємо начинку і загортаємо як зручно;
  7. Розігріваємо сковорідку, поливаємо олією і надаємо пиріжкам апетитну хрустку скоринку на середньому вогні. 3-4 хвилин для кожного цілком достатньо.

Рецепт випічки з яйцем і цибулею

Необхідне:

  • 120-130 г лаваша;
  • 3-4 середніх яйця;
  • для обжарювання масло;
  • цибуля зелена – 140 г;
  • спеції та сіль – за бажанням.

Час приготування: 15 хв.

Калорійність: 136 ккал – 100 р.

  1. 2-3 яйця слід відварити круто. Потім очистити і подрібнити будь-яким способом;
  2. Цибулю промити і дрібно порубати. У невеликій тарі змішати з яйцями, з додаванням приправ;
  3. Лавашную корж розділити на рівні частини. На край кожного шматка лаваша покласти трохи начинки і скрутити як млинець;
  4. Залишився яйце розбити в ємність і збовтати. Рулетики обмазати цим кляром і до рум'яності підсмажити на сковороді з маслом на середньому вогні.

Спробуйте приготувати панеттоне — це італійський паску, дивовижно смачний і ніжний.

Рецепт варення із соснових пагонів — смачне і корисне ласощі для всієї родини.

Як приготувати класичний тульський пряник за домашніми рецептами.

Лаваш з капустою

Продукти:

  • лист лаваша – 130-140 г;
  • зварене круто яйце – 35-40 г;
  • 350-400 г білокачанної капусти;
  • спеції – за бажанням;
  • для обжарювання масло.

Час приготування: 30-40 хв

Калорійність: 143 ккал – 100 р.

  1. Капусту подрібнити на смужки, протушкувати з додаванням олії;
  2. Варені яйця подрібнити і перемішати з приготовленої капустою;
  3. Лист борошняний коржі розрізати на рівні частини. Покласти в кожну начинку, згорнути;
  4. Підрум'янити вийшли пиріжки на сковороді з маслом.

Рецепт випічки з лаваша з сиром

Знадобиться:

  • тонка вірменська коржик – 1 уп.;
  • сир кисломолочний – 150-170 г;
  • 25 г чорного шоколаду;
  • маленьке яйце;
  • олія для обсмажування;
  • цукровий пісок за смаком і бажанням.

Час приготування: 10-15 хв

Калорійність: 160 ккал – 100 р.

Готуємо:

  1. Шоколад подрібнюємо, можна як крупно порубати його, так і перетерти в крихту;
  2. Сир позбавляє від зайвої вологи, відкинувши його на марлю. Ретельно розминаємо вилкою;
  3. У неглибоку посудину розбиваємо яйце, кладемо туди ж сир і покришену шоколадку. Додавання цукру – за бажанням. Масу перемішуємо до однорідності;
  4. У вигляді трикутників поділяємо лаваш. Можна, звичайно, розділити і на інші форми, але так зручніше;
  5. На кожну окрему частину викладаємо сирну начинку і звертаємо;
  6. Обсмажуємо пиріжки-рулетики з усіх боків, поки вони не зарум'яняться;
  7. Найкраще вживати зі сметаною або згущеним молоком, запиваючи чаєм.

Лаваш своїми руками

Для цього потрібно:

  • борошно – 370-400 г;
  • очищена вода – 160 мл;
  • пару щіпок солі;
  • 30-35 мл олії (оливкова або соняшникова).

Час на готування: приблизно півгодини.

Калорійність: 264 ккал – 100 р.

  1. У глибоку миску (можна і на стіл насипати борошно. В отриманій гірці зробити поглиблення і акуратно помістити туди рідкі інгредієнти і сіль. Ретельно перемішати і вимішувати тісто протягом 8-10 хвилин. Необхідно домогтися тугої консистенції;
  2. Накрити ємність плівкою або чистим кухонним рушником і залишити в спокої на 15-20 хв;
  3. Коду тісто відпочило, його необхідно розділити на частин 10-12;
  4. Кожну частину слід розкачати дуже тонко, приблизно по 1,5 мм завтовшки;
  5. Розжарити сковороду і на вогні трохи більше середнього обсмажити коржі з тіста, вистачить для кожної сторони по 25 сек;
  6. Після обжарювання лаваші скласти один на одного і накрити вологою серветкою.

Печені в духовці пиріжки з фаршем в лаваші

Потрібно:

  • фарш (будь-який) – 200 г;
  • 4 невеликих тонких лаваша (круглих);
  • молоко – 95-110 мл;
  • 2 яйця;
  • йогурт несолодкий – 25-30 мл;
  • масло рослинне – 35 мл;
  • сіль, улюблені спеції, насіння кунжуту.

Час приготування: не більше півгодини.

Калорійність: 290 ккал – 100 р.

  1. Попередньо фарш необхідно злегка обсмажити, щоб він трохи потемнів. Можна трохи присолити і приправити;
  2. В підходящу тарілку розбиваємо яйця, додаємо трохи солі. Віночком ретельно збиваємо;
  3. Далі відправляємо туди йогурт і повторюємо процедуру;
  4. До отриманого соусу додаємо масло і молоко. Активно змішуємо;
  5. Тонкі коржі розрізаємо на 4 рівних сектори, кожен з яких рясно змащуємо молочно-яєчної сумішшю;
  6. На широке підстава кладемо обсмажений фарш і звертаємо у вигляді трубочок;
  7. Залишками соусу обмазуємо поверхню рулетиків-пиріжків, присипаємо кунжутним насінням;
  8. Духовку нагріваємо до 190-210 градусів і на 15 хв залишаємо там деко з пиріжками, який попередньо варто вистелити пергаментним папером.

Кулінарні хитрості

Щоб страва з лаваша знайшло і апетитну рум'яну кірочку, поверхня необхідно змастити. Відмінно для цього підходить масло вершкове, попередньо трохи розтоплене. Більш насичений колір додасть обмазка з яйця, в яку варто додати трохи цукрового піску або пару крапель меду.

Придбаний кілька днів тому лаваш став висохлим і втратив свій смак – не викидайте. Такий продукт відмінно підійде для запікання. За кілька хвилин до готування усохший лист необхідно змастити рідкою складовою майбутньої страви. Наприклад: соусом, водою, майонезом. Відпочивши так хвилин 5-6, лаваш знову стане м'яким. Тепер поміщаємо в нього улюблену начинку і розміщуємо в духовці.

Щоб начинка з лавашных рулетиків або пиріжків не випадали, а трималася разом, варто вмішати в неї невелике яйце куряче. Додавання твердого сиру також допоможе досягти щільності суміші.

Надати додаткові смакові якості і ошатність страви з вірменських тонких коржів допоможуть насіння кунжуту, гарбуза, соняшнику. Подрібнені горіхи теж не завадять.

Якщо використовувати в приготуванні пиріжків з лаваша звичайний лук, то необхідно його попередньо окремо обсмажити. Цей овоч вимагає багато часу для своєї готовності. Обсмажену цибулю не буде підозріло хрустіти і гірчити у страві.

Всі гострі приправи, включаючи часник, краще додавати в соус, яким корж слід змастити. Так спеції рівномірно розподілятися по всій площі.

Що ще почитати: