19 май 2019 2 970

Як приготувати ситні бутерброди з лаваша

Бутерброди грають дуже важливу роль в харчуванні кожної людини, оскільки саме вони готуються швидко і просто і при цьому добре вгамовують відчуття голоду. Їх можна подавати до сніданку, обіду і навіть брати з собою в дорогу, щоб перекусити.

Покроковий рецепт холодної закуски
Інгредієнти Кількість
малосоленой сьомги - 0,3 кілограма
лаваша - 1 шт.
плавленого сиру - 250 грам
огірків - 1 шт.
зелені - за смаком
Час приготування: 15 хвилин Калорійність на 100 грам: 190 Ккал
З лаваша можна приготувати безліч смачних бутербродів, для святкового і повсякденного столу, використовуючи для цього різні начинки на будь-який смак.
  1. Лаваш розгорнути, розкласти на столі, намазати рівномірним шаром плавленим сиром;
  2. Червону рибу нарізати невеликими скибочками, викласти її зверху на сир;
  3. Огірок вимити, зрізати з нього шкірку і нарізати тоненькою соломкою, покласти на лаваш разом з декількома гілочками кропу і загорнути все у вигляді рулета, нарізати порційними шматочками.

Подавати таку страву краще всього на тарілці, прикрашеної салатними листям, прикрасивши свіжою зеленню.

Гарячий бутерброд з лаваша на сковороді

З допомогою лаваша можна приготувати закуску на будь-який смак – з рибою, сиром, зеленню, м'ясом, ковбасою, овочами та іншими продуктами. Особливо смачні теплі бутерброди, які краще всього подавати гарячими, відразу ж після приготування.

Інгредієнти:

  • 2 лаваша;
  • сіль;
  • масло;
  • 100 мл майонезу;
  • 1 помідор;
  • 200 грам ковбаси;
  • 0,1 кілограма сиру.

Час приготування: 15 хвилин.

Калорійність на 100 г: 213 ккал.

  1. Лаваші порізати на 4 квадрата;
  2. Твердий сир натерти на тертці разом з ковбасою, викласти підготовлені продукти по центру кожного лаваша;
  3. Помитий помідор нарізати часточками, викласти його зверху на начинку, трохи посолити, полити майонезом і загорнути рулетом;
  4. Викласти фарширований рулет на сковороду з маслом і обсмажити з двох боків до золотистої скоринки.

Такі бутерброди дуже смачні саме в гарячому вигляді, при бажанні, можна додати в начинку свіжу зелень.

Бутерброди з лавашем і м'ясом на сковороді

Класичний бутерброд з лаваша – з м'ясом, його можна легко приготувати в домашній умовах, з допомогою звичайної сковороди. Його смак буде набагато краще, ніж у покупного, який зроблений невідомо з яких продуктів.

Інгредієнти:

  • лаваш – 2 штуки;
  • сіль;
  • 0,5 кілограми фаршу;
  • 1 яйце;
  • масло;
  • мариновані опеньки – 150 грам;
  • зелень;
  • 150 грам сиру.

Час приготування: 55 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 186 ккал.

  1. Свіжоприготований фарш викласти на сковороду і протушкувати до готовності, додати гриби, добре перемішати, протушкувати ще кілька хвилин;
  2. Сир нарізати тонкими пластинами, розкласти його по всьому периметру лаваша, зверху викласти фарш, подрібнену зелень і загорнути все в рулет;
  3. Яйце збити, занурити в нього бутерброд, викласти на сковороду і обсмажити з двох сторін до готовності.

Закуска, приготована за цим рецептом, виходить смачною, ситною, і до начинки можна додавати інші інгредієнти – мариновані огірки, цибуля, оливки, ананас і кожен раз смак страви буде незвичайним.

Гарячий бутерброд з тонкого лаваша з сиром у мікрохвильовці

Смачні і соковиті закуски в мікрохвильовці готуються всього за кілька хвилин, потрібно лише підготувати всі інгредієнти, покласти їх на основу, загорнути і поставити в мікрохвильову піч на пару хвилин.

Інгредієнти:

  • лаваш – 2 штуки;
  • 2 помідори;
  • 100 грам вареної ковбаси;
  • 0,2 кілограма сиру;
  • 2 болгарських перцю;
  • листя салату;
  • зелень;
  • 5 столових ложок майонезу;
  • 4 яйця.

Час приготування: 20 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 178 ккал.

  1. Лаваш нарізати на 4 частини;
  2. Ковбасу порізати скибочками перець і помідори – пластинками, сир натерти на тертці, подрібнити зелень;
  3. Яйця відварити, видалити з них шкаралупу, порізати кубиками;
  4. Викласти на основу всі інгредієнти, полити майонезом, загорнути рулетом, викласти в мікрохвильовку і поставити на 3 хвилини в мікрохвильову піч.

Готові бутерброди викласти на тарілку, прикрашену листям салату. Вони виходять дуже соковитими, поживними, поживними.

Бутерброди в лаваші в дорогу

З крабовими паличками

Збираючись у подорож, кожна жінка готує легкий перекус для себе і своїх рідних. Бутерброди з крабовими паличками ідеальне рішення для угамування почуття голоду, на їх приготування потрібно зовсім небагато часу.

Інгредієнти:

  • 70 мілілітрів майонезу;
  • яйце – 4 штуки;
  • зелень;
  • зубчик часнику;
  • пачка крабових паличок;
  • лаваш – 1 штука;
  • сир – 200 грам.

Час приготування: 10 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 167 ккал.

  1. Крабові палички, варені круто яйця і сир натерти на тертці з малими отворами;
  2. Добре помиту і просушену зелень подрібнити;
  3. Лаваш розкласти на столі, порізати на 4 квадрата, змастити кожен з них майонезом, посипати зверху крабовими паличками, сиром, яйцями і зеленню, додати трохи подрібненого часнику, загорнути у вигляді рулетів.

Готові закуски можна покласти у пакет разом з серветками і помістити в дорожній холодильник, щоб вони залишалися свіжими як можна довше.

Як приготувати курку в панірувальних сухарях читайте в нашій статті.

Як приготувати салат з креветками ананасом та сиром — спробуйте приготувати кілька варіантів, які ми підготували.

Як приготувати смачний гарнір до м'ясних страв. Які варіанти гарнірів краще підійдуть для свинини, яловичини або курки читайте в нашій статті.

З ковбасою і пекінською капустою

Бутерброди, це відмінне рішення для легкого перекусу, готуються вони досить швидко, тому завжди можна приготувати в дорогу щось просте, але при цьому корисне і поживне.

Інгредієнти:

  • лаваш – 1 штука;
  • сир – 200 грам;
  • зелена цибуля;
  • ковбаса копчена – 250 грам;
  • капуста пекінська – 100 грам.

Час приготування: 10 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 156 ккал.

  1. Лаваш розгорнути, нарізати квадратами;
  2. Пекінську капусту порізати смужками, сир – скибочками, ковбасу кільцями і все викласти на квадратики лаваша в такій же послідовності, а зверху покласти подрібнену цибулю і ретельно загорнути все рулетом;
  3. Викласти рулети на деко, поставити в мікрохвильовку або електричну духовку на кілька хвилин, щоб сир повністю розтанув.

Такі бутерброди можна легко брати з собою в дорогу на пікнік, на роботу і в школу в якості перекусу. Їх смак дуже ніжний, вишуканий, тому їх з задоволенням будуть їсти не тільки дорослі, а й школярі, які люблять балувати себе чимось смачним.

Корисні поради

Для приготування бутербродів можна використовувати не тільки хліб, але і лаваш, який робить їх ще ніжніше. В якості начинки можна використовувати різні інгредієнти, які можна поєднати на свій смак.

Щоб під час приготування лаваш не порвався, краще всього вибирати той, що товстіший, особливо якщо він буде смажитися на сковороді або ж запікатися в духовці.

Щоб бутерброди з лаваша стали ще смачніше, можна приготувати для них спеціальний соус, змішавши в рівних частинах кефір, майонез, сметану і додавши улюблені спеції за смаком, а також подрібнений часник.

Для легких закусок, можна використовувати овочі, зелень, сир, вони будуть не дуже калорійні, але при цьому поживні. Для більш ситні, знадобиться м'ясо, ковбаса, крабові палички або риба, смак яких можна урізноманітнити спеціями, соусами.

Прості в приготуванні бутерброди з лаваша можна брати з собою в дорогу або на роботу, але більш складні, з вишуканими інгредієнтами, можуть стати справжньою родзинкою застілля.

Все, що для цього необхідно – викласти на лаваш інгредієнти, красиво загорнути і нарізати маленькими рулетами, які выкалываются на тарілку з салатними листям. Якщо в якості начинки використовується червона риба, прикрасити таку закуску можна червоною ікрою і зеленню.

Що ще почитати: