Як робити повітряний рис в домашніх умовах
Повітряний рис – це основа більшості дивовижних десертів. Готують його із звичайного білого рису. Саме завдяки сучасним технологіям вдається домогтися такого «роздування зерен», з якого і виходить смачний і легкий продукт.
Секрети виробництва
У промисловості, щоб отримати повітряний рис, потрібно піддати його обробці різних хімічних і фізичних впливів:
- Чистий, сухий рис піддають впливу високих температур і тиску. У спеціальних ємностях все це відбувається протягом 2 хвилин. За цей час відбуваються складні зміни на клітинному рівні продукту, тому його так і «роздуває»;
- Зерна пересипають в спеціальний котел, який весь час обертається;
- Одночасно заливається солодкий сироп. Тут дуже важливо, щоб він рівномірно розподілився по зернам;
- Тепер засипають цукрову пудру;
- Процес заливання сиропом і засипання пудрою повторюється 5-6 разів, до досягнення потрібного ефекту.
Спочатку використовують самий крупний помел цукрової пудри, а в кінці – самий дрібний. Після продукт ретельно просушується і виходять смачні, карамелізовані, солодкі зерна рису.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
рису - | два склянки |
Час приготування: 60 хвилин | Калорійність на 100 грам: 402 Ккал |
Приготувати таке ласощі зможе будь-яка господиня на своїй кухні.
Приготування класичного повітряного рису складається з трьох етапів:
- Два склянки круглого, чистого і промитого рису потрібно залити водою і варити на слабкому вогні. Варити його бажано у великій кількості води, близько 20-30 хвилин, періодично помішуючи. Рис повинен бути досить розвареним, але не липким, а розсипчастим. Після варіння треба добре процідити через друшляк і промити невеликою кількістю води. Тепер потрібно просушити його, виклавши на паперовий або тканинне рушник. З нього має піти вся рідина;
- Другий етап полягає в просушування рису в духовій шафі. На деко стелиться пергаментний папір і тонким шаром викладається рис. Температура в межах 80-115С, протягом 1,5-2 годин. На цьому етапі дуже важливо остаточно просушити рис;
- І останній етап – обсмажування на сковороді. Потрібно добре нагріти рослинне масло і порційно обсмажувати рис на середньому вогні. Після того, як зерна здуваються, викладаємо їх на паперовий рушник, щоб вбралися надлишки жиру.
Тепер можна обваляти їх у цукровій пудрі.
Читайте як приготувати смачний соус теріякі в домашніх умовах.
Візьміть на замітку рецепт найсмачнішого маринаду для сьомги.
Спробуйте приготувати фунчозой з овочами і куркою за нашими рецептами.
Солодкий десерт в мікрохвильовці
Інгредієнти:
- вершкове масло – 50 грам;
- простий зефір – 200 грам;
- стакан повітряного рису.
Час приготування: близько 20 хвилин.
Калорійність: 396 ккал / 100 г.
Потрібно добре перемішати зефір і вершкове масло. Розтопити Масло краще. Ставимо в мікрохвильовку і гріємо протягом 2 хвилин на самій високій температурі, періодично помішуючи. Повинна вийти однорідна маса.
Тепер потроху додаємо повітряний рис і добре перемішуємо. У змащену рослинним маслом форму викладаємо суміш, гарненько її придавлюємо і ставимо в холод на 2-3 години. Десерт готовий!
Рецепт смачних солодких батончиків
- стакан повітряного рису;
- стакан вівсяних пластівців;
- 2 столові ложки цукру або пудри;
- 100 грам рідкого меду;
- Нутелла або арахісове масло 250 грамів;
- щіпка солі.
Час приготування: 15 хвилин.
Калорійність: 364 ккал / 100 г.
Змішати арахісове масло, цукор, сіль, мед і ретельно перемішати.
Для кращого ефекту можна підігріти суміш на паровій бані або в мікрохвильовій печі протягом декількох хвилин. Додати рис і вівсяні пластівці і знову перемішати.
Харчову плівку змастити олією, викласти суміш, загорнути у формі ковбаси і покласти в морозильну камеру на 30-40 хвилин.
Можна використовувати будь-які форми, але завжди використовувати плівку і масло.
Цукерки для дітей
Інгредієнти:
- стакан повітряного рису;
- 150 грам маршмеллоу.
Час приготування: 15 хвилин.
Калорійність: 298 ккал / 100 г.
Беремо маршмеллоу і ставимо в мікрохвильову піч на 20-25 секунд. Він збільшитися в три рази. Додаємо повітряний рис, добре перемішуємо. Змастивши руки рослинним маслом, формуємо кульки або будь-які інші фігурки.
Потім їх можна надіти на дерев'яні шпажки і наші цукерки будуть схожі на чупа-чупс. Можна прикрасити білим та чорним шоколадом, зверху присипати дрібно нарізаними горіхами або арахісом, кокосовою стружкою або кондитерської присипкою. Все по вашому смаку.
Торт без випічки
Інгредієнти:
- стакан повітряного рису;
- 200 грам шоколаду;
- 100 грам вершкового масла;
- фрукти, ягоди;
- один пакетик желе;
- ½ Склянки насіння соняшника.
Час приготування: 30 хвилин.
Калорійність: 358 ккал / 100 г.
Шоколад з вершковим маслом розтопити на водяній бані, насіння злегка підсмажити.
Ще в теплий шоколад додати рис і насіння, перемішати. У форму для торта помістити харчову плівку і змастити її олією. Форма повинна бути з високими краями, бажано роз'ємна. На дно викласти в шоколадну суміш, добре прим'яти ложкою, поставити в холодильник на 30-40 хвилин. В цей час розвести желе, нарізати ягоди і фрукти.
На остиглий шоколадний корж викласти фрукти, залити желе. Залишити остигати на 60-90 хвилин.
Як бачите, всі рецепти десертів дуже прості в приготуванні і, головне, дуже корисні, не шкодять дітям, а, навпаки, дають масу сил і корисних вітамінів.