29 май 2019 2 581

Як спекти класичне віденське печиво

Віденське приготувати печиво – раз плюнути! Із завданням впорається навіть дитина і новачок в кулінарії. Це настільки просто, що іноді навіть смішно.

Така випічка ніколи не стане зайвою. Її можна їсти з чаєм на сніданок або пізня вечеря. Можна брати на роботу або на пікнік. Крім цього, вона хороша тим, що в її якості ви точно впевнені. Тільки ви знаєте, що в складі і наскільки це корисно.

Класичний рецепт
Інгредієнти Кількість
борошна - 800 г
розпушувача - 5 г
маргарину - 250 г
яєць - 2 шт.
солі - 3 р
цукру - 210 г
джему - 330 р
Час приготування: 80 хвилин Калорійність на 100 грам: 381 Ккал

Готуємо класичне віденське печиво з варенням по етапах:

  1. Маргарин дістати з холодильника, розпакувати його та порізати кубиками;
  2. Помістити кубики в сотейник і поставити його на плиту;
  3. Дати маргарину розчиниться до рідкого стану і потім зняти з плити;
  4. Додати цукор і сіль, заважати, поки не розчиниться і дати масі охолонути до кімнатної температури;
  5. Коли охолоне, вбити яйця, додати розпушувач і збивати віночком до однорідної текстури;
  6. Далі частинами додавати борошно, пропускаючи її через сито;
  7. Заважати віночком або міксером, поки це можливо, а потім продовжити вже вручну;
  8. У результаті повинно вийти м'яке, пружне тісто;
  9. Розділити його на три частини і одну з них прибрати в морозильну камеру на чверть години;
  10. Дві частини тіста з'єднати і розкачати у формі листа, який, до речі, потрібно попередньо змастити маслом або хоча б накрити листом пергаменту. Ширина тіста повинна бути близько 5 мм;
  11. Викласти пласт на деко;
  12. Змастити нижній шар улюбленим варенням;
  13. Дістати з морозилки третю частину тіста і рівномірно натерти на крупній тертці поверх джему;
  14. Духовку розігріти до 190 за Цельсієм і коли він вже буде розпеченим, помістити деко усередину;
  15. Запікати печиво двадцять хвилин;
  16. Можна нарізати гарячими (так м'якше і простіше) або коли охолонуть (так безпечніше).

Віденське печиво з шоколадом

  • 20 г цукру;
  • 320 г вершкового масла;
  • 270 г шоколаду;
  • 4 яйця;
  • 400 г борошна.

Скільки робити – 1 годину і 20 хвилин.

Скільки калорій – 459 калорій.

Приготування:

  1. Масло потрібно попередньо витягти з холодильника, щоб воно нагрілося і стало м'яким;
  2. Порізати масло кубиками, додати до нього цукор і збити обидва компоненти віночком до пишноти;
  3. Додати яйця і знову збити масу до однорідності;
  4. В кілька етапів (по ложці) додати борошно через сито, поступово вимішуючи руками м'яке тісто;
  5. Розділити отриману масу на три частини. Дві з'єднати, а третю прибрати в морозильну камеру на тридцять хвилин;
  6. Розігріти духовку до 180 за Цельсієм і дістати один деко, поки він ще не встиг нагрітися і вкрити його аркушем паперу для випічки;
  7. Тісто, яке складається з двох частин, трохи вимісити і потім розкачати за формою дека і помістити його туди;
  8. Зверху натерти шоколад і рівномірно розподілити його. Можна, в принципі, і натерти в окрему миску і тільки після цього розподіляти по тесту;
  9. Дістати третю частину тіста і теж натерти її, але вже поверх шоколаду;
  10. Прибрати в духовку на тридцять хвилин;
  11. Гаряче печиво нарізати порційно і почекати, поки охолоне.

Завитки з сиром в сметанною заливці — смачна випічка за домашніми рецептами.

Як приготувати ніжне тісто для ароматних булочок на молоці і дріжджах читайте в нашій статті.

Це цікаво — ТОП 10 найдорожчих страв у світі.

Рецепт Тетяни Литвинової

  • 2 жовтка;
  • 200 г джему;
  • 60 г цукру;
  • 2 дрібку солі;
  • 200 г борошна;
  • 2 г ваніліну;
  • 160 г вершкового масла.

Скільки робити – 1 годину і 15 хвилин.

Скільки калорій – 347 калорій.

Як готувати віденське печиво за рецептом Тетяни Литвинової:

  1. Духовку включити на 160 за Цельсієм;
  2. Найбільшу обробну дошку помістити в морозильну камеру;
  3. Олію заздалегідь витягнути, щоб размягчилось;
  4. Змішати його з цукром і вбити блендером до білого кольору і збільшення в об'ємі;
  5. Далі додати борошно через сито, жовтки і ванілін;
  6. Масу вимісити в гладке і м'яке тісто;
  7. Взяти два аркуші пергаменту, помістити між ними тісто і розкачати його в товщину близько 3 мм;
  8. Потім верхній лист зняти, а під нижній помістити холодну дошку з морозилки;
  9. Вирізати майбутні печива будь-якою формою;
  10. Розділити вирізані заготовки на дві частини і одній половині зробити дірочки в центрі діаметром хоча б близько 10 мм;
  11. Взяти аркуші пергаменту і перекласти їх на деко;
  12. Розкласти на них печива і запекти протягом двадцяти хвилин;
  13. Дістати печива і дати їм охолонути;
  14. Ціле печиво змастити джемом повністю, зверху помістити печиво з дірочкою і помістити ще трохи джему і в отвір;
  15. Перед подачею можна присипати пудрою цукру.

Корисні поради

В печиво обов'язково має додаватися густе варення, інакше воно потече і запечеться нерівномірно. У випадку, якщо у вас тільки рідкий варіант варення, то додайте мелені горіхи. Вони загустят джем, і ви зможете сміливо додавати його.

Щоб нижня частина добре розкочувалася, рекомендуємо її остудити протягом хоча б двадцять хвилин. Для цього можна помістити її в холодильник.

Замість варення можна використовувати різні інші начинки. Наприклад, це може бути солодкий соус, крем або можуть бути навіть ягоди і фрукти, шоколад, сухофрукти, горіхи. Звичайно, можна ще поєднати все це щастя, але тоді будьте готові до солодкої бомбу!

Приготуйте віденські печива обов'язково. Заваріть чашку чаю і тоніть в своїх думках!

Що ще почитати: