Як спекти класичне віденське печиво
Віденське приготувати печиво – раз плюнути! Із завданням впорається навіть дитина і новачок в кулінарії. Це настільки просто, що іноді навіть смішно.
Така випічка ніколи не стане зайвою. Її можна їсти з чаєм на сніданок або пізня вечеря. Можна брати на роботу або на пікнік. Крім цього, вона хороша тим, що в її якості ви точно впевнені. Тільки ви знаєте, що в складі і наскільки це корисно.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
борошна - | 800 г |
розпушувача - | 5 г |
маргарину - | 250 г |
яєць - | 2 шт. |
солі - | 3 р |
цукру - | 210 г |
джему - | 330 р |
Час приготування: 80 хвилин | Калорійність на 100 грам: 381 Ккал |
Готуємо класичне віденське печиво з варенням по етапах:
- Маргарин дістати з холодильника, розпакувати його та порізати кубиками;
- Помістити кубики в сотейник і поставити його на плиту;
- Дати маргарину розчиниться до рідкого стану і потім зняти з плити;
- Додати цукор і сіль, заважати, поки не розчиниться і дати масі охолонути до кімнатної температури;
- Коли охолоне, вбити яйця, додати розпушувач і збивати віночком до однорідної текстури;
- Далі частинами додавати борошно, пропускаючи її через сито;
- Заважати віночком або міксером, поки це можливо, а потім продовжити вже вручну;
- У результаті повинно вийти м'яке, пружне тісто;
- Розділити його на три частини і одну з них прибрати в морозильну камеру на чверть години;
- Дві частини тіста з'єднати і розкачати у формі листа, який, до речі, потрібно попередньо змастити маслом або хоча б накрити листом пергаменту. Ширина тіста повинна бути близько 5 мм;
- Викласти пласт на деко;
- Змастити нижній шар улюбленим варенням;
- Дістати з морозилки третю частину тіста і рівномірно натерти на крупній тертці поверх джему;
- Духовку розігріти до 190 за Цельсієм і коли він вже буде розпеченим, помістити деко усередину;
- Запікати печиво двадцять хвилин;
- Можна нарізати гарячими (так м'якше і простіше) або коли охолонуть (так безпечніше).
Віденське печиво з шоколадом
- 20 г цукру;
- 320 г вершкового масла;
- 270 г шоколаду;
- 4 яйця;
- 400 г борошна.
Скільки робити – 1 годину і 20 хвилин.
Скільки калорій – 459 калорій.
Приготування:
- Масло потрібно попередньо витягти з холодильника, щоб воно нагрілося і стало м'яким;
- Порізати масло кубиками, додати до нього цукор і збити обидва компоненти віночком до пишноти;
- Додати яйця і знову збити масу до однорідності;
- В кілька етапів (по ложці) додати борошно через сито, поступово вимішуючи руками м'яке тісто;
- Розділити отриману масу на три частини. Дві з'єднати, а третю прибрати в морозильну камеру на тридцять хвилин;
- Розігріти духовку до 180 за Цельсієм і дістати один деко, поки він ще не встиг нагрітися і вкрити його аркушем паперу для випічки;
- Тісто, яке складається з двох частин, трохи вимісити і потім розкачати за формою дека і помістити його туди;
- Зверху натерти шоколад і рівномірно розподілити його. Можна, в принципі, і натерти в окрему миску і тільки після цього розподіляти по тесту;
- Дістати третю частину тіста і теж натерти її, але вже поверх шоколаду;
- Прибрати в духовку на тридцять хвилин;
- Гаряче печиво нарізати порційно і почекати, поки охолоне.
Завитки з сиром в сметанною заливці — смачна випічка за домашніми рецептами.
Як приготувати ніжне тісто для ароматних булочок на молоці і дріжджах читайте в нашій статті.
Це цікаво — ТОП 10 найдорожчих страв у світі.
Рецепт Тетяни Литвинової
- 2 жовтка;
- 200 г джему;
- 60 г цукру;
- 2 дрібку солі;
- 200 г борошна;
- 2 г ваніліну;
- 160 г вершкового масла.
Скільки робити – 1 годину і 15 хвилин.
Скільки калорій – 347 калорій.
Як готувати віденське печиво за рецептом Тетяни Литвинової:
- Духовку включити на 160 за Цельсієм;
- Найбільшу обробну дошку помістити в морозильну камеру;
- Олію заздалегідь витягнути, щоб размягчилось;
- Змішати його з цукром і вбити блендером до білого кольору і збільшення в об'ємі;
- Далі додати борошно через сито, жовтки і ванілін;
- Масу вимісити в гладке і м'яке тісто;
- Взяти два аркуші пергаменту, помістити між ними тісто і розкачати його в товщину близько 3 мм;
- Потім верхній лист зняти, а під нижній помістити холодну дошку з морозилки;
- Вирізати майбутні печива будь-якою формою;
- Розділити вирізані заготовки на дві частини і одній половині зробити дірочки в центрі діаметром хоча б близько 10 мм;
- Взяти аркуші пергаменту і перекласти їх на деко;
- Розкласти на них печива і запекти протягом двадцяти хвилин;
- Дістати печива і дати їм охолонути;
- Ціле печиво змастити джемом повністю, зверху помістити печиво з дірочкою і помістити ще трохи джему і в отвір;
- Перед подачею можна присипати пудрою цукру.
Корисні поради
В печиво обов'язково має додаватися густе варення, інакше воно потече і запечеться нерівномірно. У випадку, якщо у вас тільки рідкий варіант варення, то додайте мелені горіхи. Вони загустят джем, і ви зможете сміливо додавати його.
Щоб нижня частина добре розкочувалася, рекомендуємо її остудити протягом хоча б двадцять хвилин. Для цього можна помістити її в холодильник.
Замість варення можна використовувати різні інші начинки. Наприклад, це може бути солодкий соус, крем або можуть бути навіть ягоди і фрукти, шоколад, сухофрукти, горіхи. Звичайно, можна ще поєднати все це щастя, але тоді будьте готові до солодкої бомбу!
Приготуйте віденські печива обов'язково. Заваріть чашку чаю і тоніть в своїх думках!