Рецепти розсипчастого пісочного печива з варенням
Щоб потішити своїх гостей і домочадців смачними солодощами, зовсім необов'язково йти в магазин і купувати щось, адже все можна приготувати самостійно, причому без особливих зусиль. Наприклад, чудово піде на «ура» смачна випічка у вигляді пісочного печива з варенням. Приготувати його можна по-різному, про що і піде мова нижче.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
Масло вершкове - | 200 г |
Яйце куряче - | 1 шт. |
Пудра цукрова - | 4 ст. л. |
Борошно - | 300 г |
Будь-яке повидло або джем - | 100 г |
Масло рослинне - | для змазування |
Час приготування: 40 хвилин | Калорійність на 100 грам: 321 Ккал |
Покроковий рецепт:
- Вершкове масло необхідно заздалегідь дістати з холодильника, щоб перед його застосуванням в рецепті воно було м'яким;
- У високу чашу блендера всипати цукрову пудру, додати до неї м'яке вершкове масло, все разом збивати до тих пір, поки не вийде м'яка однорідна маса;
- Вибити в маслянисту консистенцію яйце і знову все збити;
- Поступово всипати борошно і знову розмішати тісто до однорідності;
- Плиту розігріти до 220°, на деко вилити трохи рослинної олії і рівномірно розподілити його по поверхні;
- За допомогою кондитерського мішка з насадками сформувати з тіста печива невеликий форми з поглибленням посередині. Те ж саме можна зробити вручну: необхідно скачати з тіста невеликі кульки і продавити пальцем в них поглиблення;
- На кожне печиво необхідно помістити невелику кількість фруктового джему, потім відправити деко в духовку на 10-15 хв. Через зазначений час домашній десерт готовий до вживання.
Печиво пісочне з варенням на тертці
Даний вид солодкої домашньої випічки готується одним великим пластом, а після приготування його нарізають у довільній формі. Що необхідно для такого рецепту:
Що необхідно | В якій кількості |
---|---|
Борошно пшенична | 750 гр |
Розпушувач | 1 ч. л. |
Яйце куряче | 2 шт |
Цукор-пісок | 250 гр |
Масло вершкове | 300 гр |
Густе варення або джем | 200 гр |
Олія рослинна | На деко |
Загальний час приготування займе не більш 1 години 15 хв. По калорійності таке печиво складе близько 367 ккал на 100 гр.
Як приготувати цей десерт:
- Курячі яйця і цукор помістити в одну посудину, за допомогою вилки добре перемішати до однорідності;
- Розтопити масло, влити його в солодку яєчну масу, перемішати все за допомогою міксера або блендера;
- Поступово всипати в загальну чашу борошно і розпушувач, після чого можна замішувати тісто для майбутнього печива;
- Коли тісто буде готове, його необхідно поділити на дві частини таким чином, щоб одна частина була більше в два рази, ніж інша;
- Маленький шматочок тіста слід покласти в морозилку, а потім зайнятися приготуванням основи печива;
- Поки духовка розігрівається до 180°, лист необхідно повністю змастити олією і викласти на нього розкатане тісто в пласт. З тіста необхідно також сформувати бортики;
- Поверхню тіста повністю змастити джемом або варенням (смак підбирається на розсуд);
- До цього часу інший шматок тесту буде вже достатньо твердим, його необхідно дістати з морозилки і за допомогою терки покришити верхнім шаром на джем. Таким чином печиво покриється дрібної пісочної крихтою;
- Деко з заготівлею можна відправляти в духовку на 25 хв, після чого нарізати квадратиками або трикутниками і подавати на стіл.
Простий і швидкий бісквітний рулет з варенням або згущеним молоком. Кілька варіантів випічки вам точно знадобляться.
Як приготувати неймовірно смачну карбонару з беконом. Читайте рецепт і з нашими рекомендаціями ви точно не перетворіть його в звичайні макарони з м'ясом.
Читайте як приготувати смачну курочку з хрусткою скоринкою. Наші підказки допоможуть вам.
Віденське печиво
Рецепт приготування віденського печива досить простий, він практично повністю схожий з рецептом будь пісочної випічки. Для нього знадобляться наступні продукти:
Необхідні інгредієнти | Необхідна кількість |
---|---|
Масло вершкове (або маргарин) | 250 гр |
Яйця курячі | 2 шт |
Розпушувач тіста | 1 ч. л. |
Сіль | 0,5 ч. л. |
Цукор-пісок | 200 гр |
Борошно пшенична | 1 кг |
Ягідне варення або джем | 300 гр |
Час приготування займе близько 1 години 20 хв максимум. Калорійність солодощі – 379 ккал на 100 гр.
Приготування печива покроково:
- Вершкове масло розтопити, потім трохи трохи остудити до теплого стану;
- В масло вибити яйця, всипати цукор, сіль, все перемішати за допомогою міксера;
- В окремому посуді як слід розмішати 1 склянку борошна і розпушувач, потім просіяти і всипати в ємність з масляною масою;
- Збити масу міксером і поступово всипати борошно, продовжуючи працювати міксером до тих пір, поки тісто не почне густіти;
- Як тільки віночки міксера перестануть справлятися з тестом, його необхідно добре вимісити, а потім розділити на дві частини за принципом «2/3 на основу печива і 1/3 на крихту».
- Меншу частину тіста слід покласти в морозильну камеру;
- Покрити деко пергаментним папером, за допомогою рук рівномірно розподілити по ньому великий пласт тіста (формувати бортики необов'язково);
- Щільним шаром викласти ягідний джем на тісто, потім дістати з морозилки інший шматочок і за допомогою середньої терки перетворити його в крихту;
- Отриманими крихтами повністю присипати джем;
- Розігріти духовку до 200°, поставити деко з майбутнім печивом на 20-30 хв. Після того, як десерт буде готовий, його необхідно нарізати на невеликі пластинки і подавати до чаю.
Рецепт пісочної випічки на маргарині
Щоб приготувати класичне пісочне печиво на маргарині з варенням, будуть необхідні і такі продукти:
Те, що потрібно | Скільки потрібно |
---|---|
Маргарин | 150 гр |
Борошно пшенична | 500 гр |
Яйце куряче | 3 шт |
Цукор-пісок | 150 гр |
Густе Повидло | 100 гр |
Олія рослинна | Для випікання |
Час приготування – 1 година 20 хв. Калорійність на 100 гр складе 327 ккал.
Як приготувати:
- Маргарин слід розм'якшити (але не топити) і змішати з цукром до однорідності;
- Додати до маргарин яйця, збити за допомогою міксера;
- Додати в суміш борошно, замісити тісто, загорнути його плівкою і відправити в холодильник на 30 хв;
- Коли тісто охолоне, його необхідно розкатати в тонку ковбаску, після чого нарізати на невеликі кружальця, приплюснути їх і зробити в них невеликі поглиблення для варення;
- Деко змастити маслом, викласти на нього заготовки з тіста, на кожну з яких додати трохи джему;
- У розігріту до 180° духовку поставити деко, випікати десерт близько 25 хв.
Пісочне печиво з варенням необов'язково готувати саме на вершковому маслі, адже для цієї мети прекрасно підійде маргарин для випічки.
Так як пісочне тісто досить важко розкачати качалкою і при цьому не пошкодити його, кухарі рекомендують розподіляти його по листу за допомогою рук.
Якщо варення недостатньо густе, то з тіста обов'язково формувати бортики, щоб солодка начинка не розтеклася в процесі приготування.
Приємного апетиту!