08 апрель 2019 7 698

Рецепти розсипчастого пісочного печива з варенням

Щоб потішити своїх гостей і домочадців смачними солодощами, зовсім необов'язково йти в магазин і купувати щось, адже все можна приготувати самостійно, причому без особливих зусиль. Наприклад, чудово піде на «ура» смачна випічка у вигляді пісочного печива з варенням. Приготувати його можна по-різному, про що і піде мова нижче.

Класичний рецепт
Інгредієнти Кількість
Масло вершкове - 200 г
Яйце куряче - 1 шт.
Пудра цукрова - 4 ст. л.
Борошно - 300 г
Будь-яке повидло або джем - 100 г
Масло рослинне - для змазування
Час приготування: 40 хвилин Калорійність на 100 грам: 321 Ккал

Покроковий рецепт:

  1. Вершкове масло необхідно заздалегідь дістати з холодильника, щоб перед його застосуванням в рецепті воно було м'яким;
  2. У високу чашу блендера всипати цукрову пудру, додати до неї м'яке вершкове масло, все разом збивати до тих пір, поки не вийде м'яка однорідна маса;
  3. Вибити в маслянисту консистенцію яйце і знову все збити;
  4. Поступово всипати борошно і знову розмішати тісто до однорідності;
  5. Плиту розігріти до 220°, на деко вилити трохи рослинної олії і рівномірно розподілити його по поверхні;
  6. За допомогою кондитерського мішка з насадками сформувати з тіста печива невеликий форми з поглибленням посередині. Те ж саме можна зробити вручну: необхідно скачати з тіста невеликі кульки і продавити пальцем в них поглиблення;
  7. На кожне печиво необхідно помістити невелику кількість фруктового джему, потім відправити деко в духовку на 10-15 хв. Через зазначений час домашній десерт готовий до вживання.

Печиво пісочне з варенням на тертці

Даний вид солодкої домашньої випічки готується одним великим пластом, а після приготування його нарізають у довільній формі. Що необхідно для такого рецепту:

Що необхідно В якій кількості
Борошно пшенична 750 гр
Розпушувач 1 ч. л.
Яйце куряче 2 шт
Цукор-пісок 250 гр
Масло вершкове 300 гр
Густе варення або джем 200 гр
Олія рослинна На деко

Загальний час приготування займе не більш 1 години 15 хв. По калорійності таке печиво складе близько 367 ккал на 100 гр.

Як приготувати цей десерт:

  1. Курячі яйця і цукор помістити в одну посудину, за допомогою вилки добре перемішати до однорідності;
  2. Розтопити масло, влити його в солодку яєчну масу, перемішати все за допомогою міксера або блендера;
  3. Поступово всипати в загальну чашу борошно і розпушувач, після чого можна замішувати тісто для майбутнього печива;
  4. Коли тісто буде готове, його необхідно поділити на дві частини таким чином, щоб одна частина була більше в два рази, ніж інша;
  5. Маленький шматочок тіста слід покласти в морозилку, а потім зайнятися приготуванням основи печива;
  6. Поки духовка розігрівається до 180°, лист необхідно повністю змастити олією і викласти на нього розкатане тісто в пласт. З тіста необхідно також сформувати бортики;
  7. Поверхню тіста повністю змастити джемом або варенням (смак підбирається на розсуд);
  8. До цього часу інший шматок тесту буде вже достатньо твердим, його необхідно дістати з морозилки і за допомогою терки покришити верхнім шаром на джем. Таким чином печиво покриється дрібної пісочної крихтою;
  9. Деко з заготівлею можна відправляти в духовку на 25 хв, після чого нарізати квадратиками або трикутниками і подавати на стіл.

Простий і швидкий бісквітний рулет з варенням або згущеним молоком. Кілька варіантів випічки вам точно знадобляться.

Як приготувати неймовірно смачну карбонару з беконом. Читайте рецепт і з нашими рекомендаціями ви точно не перетворіть його в звичайні макарони з м'ясом.

Читайте як приготувати смачну курочку з хрусткою скоринкою. Наші підказки допоможуть вам.

Віденське печиво

Рецепт приготування віденського печива досить простий, він практично повністю схожий з рецептом будь пісочної випічки. Для нього знадобляться наступні продукти:

Необхідні інгредієнти Необхідна кількість
Масло вершкове (або маргарин) 250 гр
Яйця курячі 2 шт
Розпушувач тіста 1 ч. л.
Сіль 0,5 ч. л.
Цукор-пісок 200 гр
Борошно пшенична 1 кг
Ягідне варення або джем 300 гр

Час приготування займе близько 1 години 20 хв максимум. Калорійність солодощі – 379 ккал на 100 гр.

Приготування печива покроково:

  1. Вершкове масло розтопити, потім трохи трохи остудити до теплого стану;
  2. В масло вибити яйця, всипати цукор, сіль, все перемішати за допомогою міксера;
  3. В окремому посуді як слід розмішати 1 склянку борошна і розпушувач, потім просіяти і всипати в ємність з масляною масою;
  4. Збити масу міксером і поступово всипати борошно, продовжуючи працювати міксером до тих пір, поки тісто не почне густіти;
  5. Як тільки віночки міксера перестануть справлятися з тестом, його необхідно добре вимісити, а потім розділити на дві частини за принципом «2/3 на основу печива і 1/3 на крихту».
  6. Меншу частину тіста слід покласти в морозильну камеру;
  7. Покрити деко пергаментним папером, за допомогою рук рівномірно розподілити по ньому великий пласт тіста (формувати бортики необов'язково);
  8. Щільним шаром викласти ягідний джем на тісто, потім дістати з морозилки інший шматочок і за допомогою середньої терки перетворити його в крихту;
  9. Отриманими крихтами повністю присипати джем;
  10. Розігріти духовку до 200°, поставити деко з майбутнім печивом на 20-30 хв. Після того, як десерт буде готовий, його необхідно нарізати на невеликі пластинки і подавати до чаю.

Рецепт пісочної випічки на маргарині

Щоб приготувати класичне пісочне печиво на маргарині з варенням, будуть необхідні і такі продукти:

Те, що потрібно Скільки потрібно
Маргарин 150 гр
Борошно пшенична 500 гр
Яйце куряче 3 шт
Цукор-пісок 150 гр
Густе Повидло 100 гр
Олія рослинна Для випікання

Час приготування – 1 година 20 хв. Калорійність на 100 гр складе 327 ккал.

Як приготувати:

  1. Маргарин слід розм'якшити (але не топити) і змішати з цукром до однорідності;
  2. Додати до маргарин яйця, збити за допомогою міксера;
  3. Додати в суміш борошно, замісити тісто, загорнути його плівкою і відправити в холодильник на 30 хв;
  4. Коли тісто охолоне, його необхідно розкатати в тонку ковбаску, після чого нарізати на невеликі кружальця, приплюснути їх і зробити в них невеликі поглиблення для варення;
  5. Деко змастити маслом, викласти на нього заготовки з тіста, на кожну з яких додати трохи джему;
  6. У розігріту до 180° духовку поставити деко, випікати десерт близько 25 хв.

Пісочне печиво з варенням необов'язково готувати саме на вершковому маслі, адже для цієї мети прекрасно підійде маргарин для випічки.

Так як пісочне тісто досить важко розкачати качалкою і при цьому не пошкодити його, кухарі рекомендують розподіляти його по листу за допомогою рук.

Якщо варення недостатньо густе, то з тіста обов'язково формувати бортики, щоб солодка начинка не розтеклася в процесі приготування.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: