29 май 2019 2 519

Як приготувати млинці з сиром і зеленню

Багато хто вважає, що млинці – ціле мистецтво, яке не кожному дано осягнути. Можна спокійно сказати, що ця думка помилкова. Але чому? Пояснимо вам трохи пізніше.

Млинці – це результат обжарювання тесту на сковороді. В ідеалі тісто майже таке ж рідка, як вода. Тому варто просто трохи вилити на сковороду, а як підрум'яниться, перевернути і обсмажити разом з другою стороною.

Але сьогодні у нас трохи інша історія. До складу кожного тесту у нас будуть входити інгредієнти, загущають масу. Тому назвати тісто рідким, ну ніяк не можна.

Сьогодні ми приготуємо млинці з сиром і зеленню, потім такі ж на кефірі, а третій рецепт буде з сиром, зеленню і шинкою. Повірте, всі вони настільки смачні, що просто неможливо зупинитися. Тут і начинка ніяка не знадобиться.

Що ж входить до складу тесту в класичному варіанті? Найчастіше це молочні продукти (може бути молоко, кефір, сметана, йогурт), борошно, можуть бути яйця і рослинні масла. Звичайно ж, такі спеції, як сіль і цукор. Але якщо млинці несолодкі, то це можуть бути різні пряні трави, паприка, часник, перець і так далі.

Якщо все ж зачепити питання начинок, то вони в млинцях можуть бути найрізноманітнішими. І це в буквальному сенсі. Це може бути риба, гриби, м'ясо, овочі, сири і все, що тільки зможе придумати ваша фантазія. В солодкій ж версії це різні крему, джеми, вершки, фрукти, ягоди і так далі.

Млинці з сиром і зеленню
Інгредієнти Кількість
борошна - 110 г
молока - 360 мл
петрушки - 1 пучок
цукру - 5 г
твердого сиру - 160 р
розпушувача - 5 г
часнику - 1 зубчик
солі - 2 дрібку
яєць - 2 шт.
рослинної олії - 40 мл
Час приготування: 45 хвилин Калорійність на 100 грам: 173 Ккал

Готуємо млинці з сиром і зеленню по простому рецептом:

  1. Зелень сполоснути і дрібно порубати гострим ножем;
  2. Сир подрібнити за допомогою дрібної терки;
  3. Часник очистити від лушпиння, зрізати корінець і подрібнити будь-яким зручним методом;
  4. Молоко підігріти, не кип'ятити і вилити його в миску;
  5. Додати до нього цукор і сіль, розмішати до розчинення кристалів;
  6. Вбити яйця по одному, перемішуючи масу після кожного разу;
  7. Потім всипати зелень і сир, добре розмішати;
  8. Туди ж відправити і часник;
  9. Розжарити сковороду, налити трохи олії і готувати млинці, доводячи до рум'яності з кожної сторони.

Млинці на кефірі з сиром з зеленою цибулею

  • 120 г твердого сиру;
  • 3 г соди;
  • 600 мл кефіру;
  • 1 пучок цибулі;
  • 30 г цукру;
  • 400 г борошна;
  • 3 яйця.

По часу – 15 хвилин + смаження.

По калорійності – 184 калорії.

Приготування:

  1. У глибоку миску вилити кефір, розбити до нього яйця і ретельно перемішати всю масу до однорідної текстури;
  2. Додати цукор, трохи солі за смаком і знову збити;
  3. Додати соду, збити і додати борошно в кілька етапів;
  4. Додаючи частину борошна, обов'язково перемішувати тісто до однорідності, щоб не утворилися грудки з борошна;
  5. Цибулю вимити і дрібно порубати його;
  6. Сир натерти на крупній тертці;
  7. Додати цибулю в тісто, перемішати віночків;
  8. Потім всипати сир і вже скористатися допомогою ложки;
  9. Сковороду змастити олією і добре прогріти її;
  10. Вилити частину маси на гарячу сковороду і смажити до рум'яності з одного боку, а потім і з іншого;
  11. Повторити дії з усім тестом.

Лимонна кислота — користь і шкода, склад і застосування в дієтичному харчуванні.

Салат «Чафан» з фото та покроковими підказками від досвідчених кулінарів. Спробуйте кілька варіантів.

Читайте як приготувати курячий рулет в пляшці — це цікава закуска.

Рецепт млинців з додаванням шинки

  • 220 мл молока;
  • 1 пучок зеленої цибулі;
  • 220 мл кефіру;
  • 10 г цукру;
  • 2 яйця;
  • 1 пучок кропу;
  • 180 г сиру;
  • 50 мл рослинного масла;
  • 220 г шинки;
  • 3 г солі.

По часу – 1 година.

По калорійності – 193 калорії.

Рецепт млинців з сиром, шинкою і зеленню по кроках:

  1. Яйця розбити в миску і збити їх в піну;
  2. Додати кефір, сіль, молоко і цукор, потім збивати до розчинення сухих інгредієнтів;
  3. Не перестаючи збивати, додати борошно в кілька кроків через сито;
  4. Далі влити масло, все ще збиваючи масу віночком або міксером;
  5. Прибрати майже готове тісто в холодильник на тридцять хвилин;
  6. Коли пройде час, перелити масу в іншу ємність через сито;
  7. Зелень сполоснути, дрібно порубати і додати в тісто, перемішати;
  8. Сир подрібнити дрібної теркою, всипати до інших компонентів;
  9. Шинку натерти на тертці або нарізати соломкою залежно від текстури продукту;
  10. Розігріти сковороду, налити трохи олії і викласти кілька скибочок шинки;
  11. Коли вона почне рум'янитися, вилити частину тіста і перевернути, коли краю будуть готові;
  12. З другої сторони блін також підрум'янити;
  13. Продовжити процеси з усіма продуктами.

Корисні поради

Якщо ви додали кількість борошна за рецептом, а її виявилося занадто багато (маса вийшла важкою, густий), то можна розбавити масу невеликою кількістю молока або води.

Не варто додавати в тісто більше цукру, ніж вказано за рецептом. З-за того, що цукор розтане, тісто може пригорати до сковороді.

Борошно завжди потрібно додавати поступово, так як якщо додати всі відразу, тісто може стати занадто густим або ж з'являться грудочки, які потім не можна протерти через сито з-за зелені та сиру в тесті.

Щоб перший млинець не став глевким», необхідно дуже сильно розігріти сковороду. Так, щоб наливаючи масло, воно розчинялося по поверхні, а не розтікалося з допомогою обертання сковородою.

Борошно обов'язково потрібно просіяти і робити це потрібно прямо в тісто, а не заздалегідь в окремий посуд. Завдяки просіяного борошна тісто буде пишним, повітряним. А млинці від це будуть м'якше і ніжніше.

Приготувавши млинці з сиром і зеленню, а можливо ще й з шинкою, ви зрозумієте, наскільки це смачно. Якщо дозволите назвати такі млинці стравою, то ми дозволимо собі з упевненістю заявити дещо. А саме те, що це ситна страва, насичене і дійсно гідно вашого часу і уваги. Тим більше, що багато часу приготування у вас не відніме, зате скільки подарує насолоди!

Що ще почитати: