Як приготувати млинці з сиром і зеленню
Багато хто вважає, що млинці – ціле мистецтво, яке не кожному дано осягнути. Можна спокійно сказати, що ця думка помилкова. Але чому? Пояснимо вам трохи пізніше.
Млинці – це результат обжарювання тесту на сковороді. В ідеалі тісто майже таке ж рідка, як вода. Тому варто просто трохи вилити на сковороду, а як підрум'яниться, перевернути і обсмажити разом з другою стороною.
Але сьогодні у нас трохи інша історія. До складу кожного тесту у нас будуть входити інгредієнти, загущають масу. Тому назвати тісто рідким, ну ніяк не можна.
Сьогодні ми приготуємо млинці з сиром і зеленню, потім такі ж на кефірі, а третій рецепт буде з сиром, зеленню і шинкою. Повірте, всі вони настільки смачні, що просто неможливо зупинитися. Тут і начинка ніяка не знадобиться.
Що ж входить до складу тесту в класичному варіанті? Найчастіше це молочні продукти (може бути молоко, кефір, сметана, йогурт), борошно, можуть бути яйця і рослинні масла. Звичайно ж, такі спеції, як сіль і цукор. Але якщо млинці несолодкі, то це можуть бути різні пряні трави, паприка, часник, перець і так далі.
Якщо все ж зачепити питання начинок, то вони в млинцях можуть бути найрізноманітнішими. І це в буквальному сенсі. Це може бути риба, гриби, м'ясо, овочі, сири і все, що тільки зможе придумати ваша фантазія. В солодкій ж версії це різні крему, джеми, вершки, фрукти, ягоди і так далі.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
борошна - | 110 г |
молока - | 360 мл |
петрушки - | 1 пучок |
цукру - | 5 г |
твердого сиру - | 160 р |
розпушувача - | 5 г |
часнику - | 1 зубчик |
солі - | 2 дрібку |
яєць - | 2 шт. |
рослинної олії - | 40 мл |
Час приготування: 45 хвилин | Калорійність на 100 грам: 173 Ккал |
Готуємо млинці з сиром і зеленню по простому рецептом:
- Зелень сполоснути і дрібно порубати гострим ножем;
- Сир подрібнити за допомогою дрібної терки;
- Часник очистити від лушпиння, зрізати корінець і подрібнити будь-яким зручним методом;
- Молоко підігріти, не кип'ятити і вилити його в миску;
- Додати до нього цукор і сіль, розмішати до розчинення кристалів;
- Вбити яйця по одному, перемішуючи масу після кожного разу;
- Потім всипати зелень і сир, добре розмішати;
- Туди ж відправити і часник;
- Розжарити сковороду, налити трохи олії і готувати млинці, доводячи до рум'яності з кожної сторони.
Млинці на кефірі з сиром з зеленою цибулею
- 120 г твердого сиру;
- 3 г соди;
- 600 мл кефіру;
- 1 пучок цибулі;
- 30 г цукру;
- 400 г борошна;
- 3 яйця.
По часу – 15 хвилин + смаження.
По калорійності – 184 калорії.
Приготування:
- У глибоку миску вилити кефір, розбити до нього яйця і ретельно перемішати всю масу до однорідної текстури;
- Додати цукор, трохи солі за смаком і знову збити;
- Додати соду, збити і додати борошно в кілька етапів;
- Додаючи частину борошна, обов'язково перемішувати тісто до однорідності, щоб не утворилися грудки з борошна;
- Цибулю вимити і дрібно порубати його;
- Сир натерти на крупній тертці;
- Додати цибулю в тісто, перемішати віночків;
- Потім всипати сир і вже скористатися допомогою ложки;
- Сковороду змастити олією і добре прогріти її;
- Вилити частину маси на гарячу сковороду і смажити до рум'яності з одного боку, а потім і з іншого;
- Повторити дії з усім тестом.
Лимонна кислота — користь і шкода, склад і застосування в дієтичному харчуванні.
Салат «Чафан» з фото та покроковими підказками від досвідчених кулінарів. Спробуйте кілька варіантів.
Читайте як приготувати курячий рулет в пляшці — це цікава закуска.
Рецепт млинців з додаванням шинки
- 220 мл молока;
- 1 пучок зеленої цибулі;
- 220 мл кефіру;
- 10 г цукру;
- 2 яйця;
- 1 пучок кропу;
- 180 г сиру;
- 50 мл рослинного масла;
- 220 г шинки;
- 3 г солі.
По часу – 1 година.
По калорійності – 193 калорії.
Рецепт млинців з сиром, шинкою і зеленню по кроках:
- Яйця розбити в миску і збити їх в піну;
- Додати кефір, сіль, молоко і цукор, потім збивати до розчинення сухих інгредієнтів;
- Не перестаючи збивати, додати борошно в кілька кроків через сито;
- Далі влити масло, все ще збиваючи масу віночком або міксером;
- Прибрати майже готове тісто в холодильник на тридцять хвилин;
- Коли пройде час, перелити масу в іншу ємність через сито;
- Зелень сполоснути, дрібно порубати і додати в тісто, перемішати;
- Сир подрібнити дрібної теркою, всипати до інших компонентів;
- Шинку натерти на тертці або нарізати соломкою залежно від текстури продукту;
- Розігріти сковороду, налити трохи олії і викласти кілька скибочок шинки;
- Коли вона почне рум'янитися, вилити частину тіста і перевернути, коли краю будуть готові;
- З другої сторони блін також підрум'янити;
- Продовжити процеси з усіма продуктами.
Корисні поради
Якщо ви додали кількість борошна за рецептом, а її виявилося занадто багато (маса вийшла важкою, густий), то можна розбавити масу невеликою кількістю молока або води.
Не варто додавати в тісто більше цукру, ніж вказано за рецептом. З-за того, що цукор розтане, тісто може пригорати до сковороді.
Борошно завжди потрібно додавати поступово, так як якщо додати всі відразу, тісто може стати занадто густим або ж з'являться грудочки, які потім не можна протерти через сито з-за зелені та сиру в тесті.
Щоб перший млинець не став глевким», необхідно дуже сильно розігріти сковороду. Так, щоб наливаючи масло, воно розчинялося по поверхні, а не розтікалося з допомогою обертання сковородою.
Борошно обов'язково потрібно просіяти і робити це потрібно прямо в тісто, а не заздалегідь в окремий посуд. Завдяки просіяного борошна тісто буде пишним, повітряним. А млинці від це будуть м'якше і ніжніше.
Приготувавши млинці з сиром і зеленню, а можливо ще й з шинкою, ви зрозумієте, наскільки це смачно. Якщо дозволите назвати такі млинці стравою, то ми дозволимо собі з упевненістю заявити дещо. А саме те, що це ситна страва, насичене і дійсно гідно вашого часу і уваги. Тим більше, що багато часу приготування у вас не відніме, зате скільки подарує насолоди!