14 июнь 2019 7 235

Як правильно смажити на сковороді арахіс

Арахіс дуже корисний. У ньому міститься велика кількість мононенасичених жирів, які контролюють рівень холестерину в крові. Але так само варто пам'ятати, що боби арахісу дуже калорійні, тому вживати їх рекомендується в обмежених кількостях, невеликими порціями.

Секрети обжарювання

Арахіс можна смажити кількома способами: з сіллю, маслом, очищений або ж в шкаралупі. В подальшому ви самі виберете для себе оптимальний рецепт приготування. Головне, дотримуватися деякі секрети його обжарювання, підходять для будь-якого обраного вами рецепта.

По-перше, арахіс, перед обсмаженням необхідно обов'язково ретельно промити під проточною водою. Дана процедура позбавить його від «мучки», пилу і сторонніх домішок. Найкраще це робити наступним чином: викладіть порцію горішків в сито або друшляк і помістіть під струменем проточної води. Потім залиште їх в ситі на кілька хвилин для того, щоб стекла вся рідина.

По-друге, його необхідно обсмажувати невеликими порціями. Це необхідно для того, щоб обсмажування відбувалася рівномірно з усіх боків.

І останнє, боби необхідно обсмажувати при постійному помішуванні і, обов'язково, на середньому вогні.

Дотримуючись цих секретів, у вас завжди буде виходити відмінний арахіс, смажений в домашніх умовах!

Традиційний спосіб
Інгредієнти Кількість
боби арахісу - 300 г
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 590 Ккал

Такий спосіб смаження арахісу передбачає використання тільки бобів і все, жодних інших добавок. Арахіс, приготований за цим рецептом, рекомендується в невеликих порціях давати діткам.

Він покращує апетит, нормалізує роботу ЖКГ і покращує роботу головного мозку. Так само, він рекомендований в якості добавки до раціону харчування людей з підвищеними розумовими і фізичними навантаженнями.

Як смажити арахіс на сковороді:

  1. Боби промийте, дочекайтеся, поки з них стече вся рідина, і викладіть на добре прогріту суху сковороду (рекомендується використовувати чавунну);
  2. Смажити боби необхідно на середньому вогні і не забувати їх постійно помішувати. До речі, помішувати боби в процесі смаження рекомендується дерев'яною лопаткою;
  3. У процесі смаження слідкуйте за зміною кольору бобів. Як тільки вони почнуть купувати приємний коричневий відтінок і злегка потріскувати, зніміть

сковороду з вогню, швидко перекладіть горішки в паперовий пакет і, загорнувши його, залиште охолоджуватися. Так само ви можете висипати їх на паперову серветку і накрити тканинним відрізу. Це необхідно для того, щоб обсмажені боби не відсиріли і не втратили своїх унікальних смакових якостей.

Як правильно смажити арахіс на сковороді з сіллю

А чи знали ви, що в домашніх умовах можна приготувати не менш смачний солений арахіс, ніж той, що продають у магазинах? Крім того, що таке частування виходить значно дешевше покупного обсмаженої, ви ще можете так само самостійно за своїм смаком контролювати кількість використовуваної солі. Це дуже зручно. Приступимо?

Інгредієнти:

  • сирі боби арахісу – 350 г;
  • сіль дрібна «Екстра-класу» — за смаком.

Час приготування страви: 50 хв.

Кількість кКал на 100 г: 592 кКал.

Приготування:

  1. Свіжий арахіс покладіть в друшляк і промийте під струменем холодної води. Встановіть друшляк на миску і, дочекайтеся, поки стече зайва рідина;
  2. Посипте його дрібкою дрібної солі «Екстра», ретельно перемішайте, рівномірно розподіляючи сіль за всіма горішкам;
  3. Викладіть посолений арахіс в добре прогріту чавунну сковороду (обов'язково в суху!) і постійно помішуючи дерев'яною лопаткою, обсмажте до появи характерного потріскування та приємного світло-коричневого відтінку;
  4. Перекладіть гарячі смажені горішки в паперовий конверт, загорніть краю і залиште охолоджуватися. Солоний арахіс, приготований в домашніх умовах, буде готовий до вживання безпосередньо після охолодження.

Як смажити горішки в маслі

Ви пробували коли-небудь арахіс, смажені в маслі? Він має зовсім інший смак, кардинально відрізняється від звичного всім, він більш пікантний. До того ж, даний рецепт приготування займає набагато меншу кількість часу.

Але, обов'язково, варто пам'ятати про те, що арахіс і сам по собі высококалориен, а обсмажену в маслі і того більше. Тому вживати його варто з обережністю та в малих порціях.

Необхідні інгредієнти:

  • сирий арахіс – 2 склянки;
  • рафінована олія – 1,5 склянки;
  • дрібна «Екстра» сіль.

Тривалість приготування: 10 хв.

Калорійність на 100 г: 597 кКал.

Приготування страви:

  1. Боби промийте і осушіть;
  2. Масло вилийте в глибоку сковороду або ж фритюрницю (при її наявності) і доведіть до кипіння;
  3. Помістіть обсушені горішки в киплячу олію і обсмажте, періодично помішуючи, протягом 8-10 хвилин;
  4. Обсмажені горішки викладіть за допомогою шумівки на серветки – вони вберуть зайве масло. Потім перекладіть горішки в глибоку мисочку і, ще гарячими, посипте сіллю. Перемішайте, дочекайтеся охолодження і подавайте в якості закуски, до улюблених прохолодних напоїв.

Залишаємо шкаралупу

Арахіс, обсмажений в шкаралупі, виходить дуже ароматним і хрустким. Головне, вибрати якісний горіх і дотримувати правила його приготування. При купівлі бобів в шкаралупі, візьміть кілька горішків і потрясіть. Якщо буде чути чітке постукування – це означає, що плід вже почав всихати і краще вибрати інший.

Інгредієнти для приготування:

  • арахіс сирий в шкаралупі – 0,5 кг.

Час приготування: 45 хв.

Калорійність на 100 г: 590 кКал.

Як смажити арахіс в шкаралупі на сковороді:

  1. Викладіть боби в шкаралупі на розпечену до 2000З сковороду і швидко обсмажте (протягом 25-30 хвилин). Не забувайте про те, що ядра потрібно постійно помішувати;
  2. Розкладіть На столі рушник, перекладіть на нього смажені горішки в шкаралупі, прикрийте другою половиною рушники і залиште охолоджуватися. Таким чином, боби «дійдуть до кондиції»;
  3. Охолоджені ядра подавайте до столу.

Рецепт карамелізованого арахісу

Карамелизированнный арахіс, як правило, використовується при приготуванні тортів і їх оздобленні. Купувати такий у магазині – дороге задоволення, та й до того ж, він не завжди є в наявності. Тому, пропонуємо приготувати карамелізований арахіс самостійно, в домашніх умовах. Не лякайтеся, це зовсім не складно! Це навіть цікаво.

Необхідні інгредієнти:

  • арахіс очищений – 250 г;
  • вода – 50 мл;
  • цукор-пісок – 50 р.

Тривалість приготування: 2 ч.

Калорійність на 100 г: 600 кКал.

Приготування:

  1. Боби викладіть на сухе деко і прогрійте при 1800С протягом 10 хвилин;
  2. Розчиніть цукор у воді і поставте варитися на невеликий вогонь. Сироп необхідно варити при 1200С, щоб виміряти його температуру, скористайтесь кулінарним термометром;
  3. Викладіть прогрітий арахіс в киплячий цукровий сироп, зменшіть вогонь до мінімально можливого, і, постійно помішуючи, починайте карамелізувати горішки. Цей процес буде продовжуватися до тих пір, поки весь цукор не розчинитися і не потемніє;
  4. Після того, як боби карамелізуються, зніміть з вогню і покладіть на змащений маслом пергамент. Розрівняйте рівним шаром і залиште охолоджуватися, а далі використовуйте за призначенням.

Читайте як приготувати хрустке пузырчатое тісто на чебуреки. Пропонуємо вам кілька рецептів смачної випічки.

Спробуйте приготувати ніжний рулет з сиром і грибами за нашими рецептами.

Читайте як приготувати ароматні булочки з яблуками і корицею в нашій статті.

Смажимо горішки в духовці, мультиварці і мікрохвильовці

Традиційно, арахіс обсмажується на сковороді, але з появою на кухні таких агрегатів, як духовка, мультиварка або ж мікрохвильовка – цей процес значно спростився. Все що вам необхідно, це всього лише слідувати інструкції і насолоджуватися легкості процесу приготування.

  1. Приготування в духовці: викладіть промиті горіхи на сухе деко, розрівняти і відправте на 40 хвилин у розігріту до 1800С духовку;
  2. Приготування в мультиварці: викладіть невелику кількість бобів у чашу мультиварки, увімкніть режим «Випічка» і готуйте до сигналу про закінчення приготування;
  3. Як смажити арахіс в мікрохвильовці: візьміть 1 склянку горіхів, збризніть водою, посипте їх ½ ч. л. дрібної солі, перемішайте і, помістивши в спеціальний посуд, відправте в мікрохвильову піч. Готуйте протягом 2 хвилин при максимальній потужності, потім перемішайте і повторіть дію знову.

Порада: при всіх вищеописаних способах приготування, охолоджувати горішки необхідно саме в паперовому конверті або ж загорнутими в рушник. Такий спосіб охолодження уберігає арахіс від отсыревания і зберігає його справжній смак.

Що ще почитати: