Як приготувати арахісову пасту в домашніх умовах
Паста – іноземне ласощі, яке прижилося і в нас у країні. Простіше простого купити пасту в магазині, але приготування будинку має свої плюси. По-перше, вона не продається у кожному супермаркеті. По-друге, вдома ви самі регулюєте смак майбутнього ласощі.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
Сирий арахіс - | 300 г |
Рослинна олія - | 50 г |
Мед - | 1 ч. л. |
Сіль - | ¼ Ч. л. |
Час приготування: 30 хвилин | Калорійність на 100 грам: 591 Ккал |
Варіантів даного ласощі дуже багато. Але, щоб по-справжньому оцінити смакові якості, слід спочатку приготувати його класичний варіант.
Класичний рецепт арахісової пасти в домашніх умовах по кроках:
- Підготувати арахіс. Для цього необхідно прибрати всю лушпиння і помістити горіхи в духовку на 10-15 хвилин. Можна посмажити в мікрохвильовці. Можна використовувати вже смажений арахіс;
- Лушпиння, що залишилася на горіхах, дуже просто забирається після приготування;
- Підготовлений арахіс помістити в блендер;
- Додати мед і сіль;
- Подрібнити арахіс. Для цього використовуйте найвищу швидкість;
- Маса вийти розсипчастою, але в міру подрібнення почне виступати масло і маса перетворитися в ком;
- Як тільки маса стане виділяти арахісове масло – додати рослинне масло;
- Додавати рослинне масло невеликими порціями, інакше буде складно домогтися бажаної консистенції;
- Збивати, поки маса не вийти в'язкою і однорідної;
- Перекласти пасту в банку і зберігати в холодильнику.
Шоколадно-арахісова паста
Дана паста більше підходить завзятим любителям шоколаду. Тим не менш, витрачений час на приготування і складність рецепта практично ні чим не відрізняється від повсякденного варіанту.
Необхідні інгредієнти:
- Сирий арахіс – 200 г;
- Натуральне какао в плитці – 20 г;
- Мед – 1 ч. л.;
- Морська сіль – ¼ ч. л.
Час приготування: 30 хвилин.
Калорійність: 270 ккал.
Як приготувати шоколадно-арахісову пасту в домашніх умовах:
- Сирий арахіс приготувати. Для цих цілей можна використовувати духовку, мікрохвильову піч або на сковороді;
- Арахіс готується близько 10 хвилин;
- Лушпиння прибрати за бажанням, пасту можна готувати і з лушпинням;
- Помістити горіхи в блендер, збивати протягом 5 хвилин;
- Як тільки подрібнені горіхи почнуть виділяти масло – додати сіль. Збити;
- Шоколад натерти або розтопити на водяній бані;
- Ввести какао і мед;
- Отриману суміш довести до однорідності і розлити по банках;
- Зберігати в холодильнику.
Рецепти свинячої корейки — ми підготували кілька варіантів, які різноманітять ваше меню.
Спробуйте наш рецепт тушкованого кролика з овочами — це дуже смачно і корисно.
Як приготувати лимонний пиріг з пісочного тіста читайте в нашій статті.
Мигдально-арахісова паста
Дане ласощі відрізняється своїм ароматом і ситністю. Його застосовують як намазки на хліб і печиво. Так само додають в різну випічку, каву чи морозиво. Або ж їдять просто так.
Необхідні інгредієнти:
- Мигдаль – 200 г;
- Арахіс – 200 г;
- Морська сіль – за смаком;
- Мед – 1 ч. л.
Час приготування: 30 хвилин.
Калорійність: 602 ккал.
Як зробити мигдально-арахісову пасту:
- Мигдаль підсушити в духовці: викласти на деко і готувати протягом 5 хвилин;
- Він повинен трохи поміняти колір – стати на кілька тонів темніше;
- Арахіс так само просушити, але протягом 10 хвилин;
- Очистити горіхи від лушпиння;
- Помістити мигдаль у блендер і збивати протягом 5 хвилин;
- Додати арахіс і продовжити готувати ще 10 хвилин;
- Зверніть увагу на свій блендер – деякі можна використовувати не більше 5 хвилин. З цього, можна робити перерви для охолодження мотора;
- Ввести сіль, підсолоджувач і продовжити збивати ще 5 хвилин;
- Готова паста повинна мати однорідну суміш;
- Розлити по банках і зберігати в прохолодному місці.
Арахісова паста ПП без масла в домашніх умовах
В гонитві за ідеальною фігурою, багато відмовляються від різних ласощів. Дане блюдо вважається дуже калорійним, але багато хто зовсім не замислюються про його корисності. Крім того, частування дуже ситне і зійде за прекрасний перекус.
Необхідні інгредієнти:
- Арахіс – 300 г;
- Сіль – за смаком;
- Мед або цукор – за смаком або бажанням.
Час приготування: 20 хвилин.
Калорійність: 580 ккал.
Як робиться ласощі ПП без масла:
- Арахіс можна купити вже смажений або сирий. Так само можна купити вже солений;
- В залежності від виду горіхів слід пройти процес підготовки: якщо куплений сирої – посмажити і очистити від лушпиння, якщо смажені – очистити від лушпиння, якщо солений арахіс сіль в рецепт не додавати;
- Підготовлені горіхи помістити в чашу для блендера;
- Почати подрібнювати;
- Маса спочатку буде розсипчастою, після вийде масло і вона перетворитися в пасту;
- У даному рецепті відсутнє масло, за цього маса вийти густий.
Хрустка арахісова паста
Всі звикли бачити пасту саме однорідною і без ніяких грудочок. Але що, якщо приготувати частування трохи в іншій формі;
Необхідні інгредієнти:
- Арахіс – 4 ст.;
- Сіль – за смаком;
- Мед або цукор – за смаком або бажанням.
Час приготування: 15 хвилин.
Калорійність: 580 ккал.
Як приготувати:
- Арахіс підсмажити на сковороді і прибрати всю лушпиння;
- Помістити продукт в чашу блендера і розпочато подрібнювати;
- Як тільки горіхи трохи подрібнюватися – відкласти декілька ложок в інший посуд; Кількість відкладених горіхів залежить від вашого бажання – чим більше відклали, тим більше шматочків буде потрапляти в пасті;
- Інші горіхи продовжувати подрібнювати;
- Час процесу залежить від потужності блендера;
- Кашка повинна вийти однорідною;
- Додати сіль, краще використовувати саме морську;
- За бажанням підсолодити пасту;
- У готову масу додати трохи подрібнені горіхи і добре перемішати.
Корисні поради
- В якості основи для пасти найчастіше використовують саме арахіс, але можна використовувати й інші горіхи, або поєднувати їх;
- В залежності від співвідношення кількості горіхів змінюється і смак пасти. Відповідно трохи поекспериментувавши, можна домогтися бажаного результату;
- При подрібненні горіхів кожні кілька хвилин слід робити перерви і перемішувати ложкою майбутню пасту;
- Час подрібнення залежить від виду горіхів. Наприклад, арахіс можна перетворити в пасту за кілька хвилин;
- Смак готового ласощі залежить від складових. Його можна перетворити на солену намазки або зробити солодким частуванням;
- У страву можна додавати різні добавки: імбир, мед, ваніль, паприка, кориця, сироп і так далі;
- Щоб не зіпсувати ласощі добавками зробіть тестову партію. Невелика кількість пасти змішайте з добавками і продегустуйте;
- Паста стане смачнішою, якщо трохи налаштуватися;
- У холодильнику консистенція намазування стане густіше;
- Масло робить пасту більш м'якою;
- Можна використовувати різні види олії, але ідеально підходить саме арахісове;
- Після додавання олії ще раз збийте пасту до однорідності;
- Арахісова паста може зберігатися в холодильнику до півроку;
- Можна відкласти невелику кількість подрібнених горіхів і додати вже готову страву. Так текстура стане набагато цікавіше;
- Перед приготуванням арахіс обсмажують, щоб намазки вийшла більш смачною;
- Від ступеня підсмажування залежить і смак майбутньої пасти;
- Головний секрет – правильне поєднання горіхів і добавок;
- По консистенції маса повинна нагадувати масло;
- Після смаження горіхи треба трохи остудити, але не повністю. Теплі горіхи швидше і краще віддають масло;
- Крім олії, для поліпшення консистенції можна додати воду, але термін зберігання зменшується до декількох тижнів;
- Зберігати слід у скляній посуді зі щільною кришкою і в холодильнику;
- Пасту можна подавати до тостів, млинців і млинчиків. Використовувати в якості начинки для випічки або прикраси. Так само її застосовують як окремий інгредієнт у соусах і інших стравах;
- Для приготування краще використовувати саме блендер. Але можна і інший кухонний комбайн. Підходить навіть м'ясорубка, але в такому випадку горіхи треба пропустити кілька разів. І маса вийти не такий однорідної;
- Сіль покращує смакові якості горіхів, вона обов'язково входить в рецепт.
Приємного апетиту!