01 май 2019 5 267

Як правильно смажити арахіс в мікрохвильовці

Хто з нас не любить поласувати смаженим арахісом під час перегляду фільму? Але купуючи готовий продукт на ринку або в магазині, ми не можемо бути впевненими у її якості і ступінь корисності для організму. Є вихід! Смачне і поживне ласощі, насичене вітамінами і цінними мікроелементами, можна приготувати вдома у звичайній мікрохвильовій печі.

Можна приготувати арахіс в мікрохвильовці

Чудову закуску, відрізняється не тільки яскравими смаковими якостями, але і поживністю, можна всього за кілька хвилин приготувати в домашніх умовах. Для цього знадобиться мікрохвильовка, плоске блюдо і порція якісних сирих горіхів. Головне достоїнство приготування в мікрохвильовій печі — швидкість, а також можливість варіювати смак закуски, роблячи її солоною чи солодкою, збагачуючи приправами і спеціями, експериментуючи з маслами.

Найпростіший спосіб

Отже, для початку розповімо, як посмажити арахіс в мікрохвильовці, пішовши найлегшим шляхом. Горіхи необхідно розкласти на плоскому блюді в один шар і включити мікрохвильову піч на повну потужність. Через дві хвилини перемішати і знову виставити таймер, але вже на хвилину. Продовжувати готувати, постійно помішуючи, поки вони не стануть готовими.

Час приготування залежить від потужності печі. Тому перший раз доведеться діяти шляхом проб і помилок. Стандартно на обсмажування склянки сировини йде близько 4-5 хвилин. Обсмажений в мікрохвильовці арахіс легко очищається від лушпиння руками.

Смажені горішки з сіллю

Солоний арахіс — одна з найпопулярніших закусок. Зробити її пікантною і солоної можна кількома способами. Наприклад, ось як можна смажити арахіс з сіллю в мікрохвильовці:

  1. Посолити неочищений або очищений горіх в процесі обсмажування дрібною сіллю. Але в цьому випадку велика частина солі залишиться в страві, а не в смаку закуски.
  2. Можна розвести сіль в столовій ложці води і полити солоним розчином очищений від лушпиння горіх перед обсмажуванням. У цьому випадку горішки просочуються сіллю максимально рівномірно і якісно.
  3. Сольовий розчин можна розподіляти по продукту за допомогою пульверизатора.

Крім солі, горішки можна приправляти різними спеціями або ароматними маслами. Наприклад, арахіс чудово поєднується з рижковим маслом.

Арахіс з рижковим маслом
Інгредієнти Кількість
арахісу - 300 г
дрібної солі - 1 ч. л.
рижієва масла - 10 мл
Час приготування: 10 хвилин Калорійність на 100 грам: 620 Ккал

Любителям оригінальних закусок напевно сподобається рецепт арахісу, присмаченого рижковим маслом. Воно надає горішкам пікантність і, при цьому, не робить ласощі надто жирним.

Горіхи рівномірно розподілити на застеленому папером блюді, посолити і збризнути рижковим маслом. Включити піч на дві хвилини. Після відключення дістати блюдо і перемішати. Знову включити мікрохвильовку на 3 хвилини (на максимальну потужність). Залишити горішки на 10 хвилин в мікрохвильовці, дістати і насолоджуватися оригінальним смаком вже після повного їх охолодження.

Заморожений суп зі шпинату — спробуйте приготувати це корисне блюдо за нашими рецептами.

Ячна каша на молоці має багато корисних властивостей. І варто відзначити, що всі мікроелементи з молоком тільки краще засвоюються. Рецепт тут.

Читайте як приготувати найсмачніший рецепт з яйцем.

Як і скільки часу смажити арахіс неочищений в мікрохвильовці

Звичайно, перед обсмажуванням горіхи можна очистити. Але якщо немає часу, то готувати їх у мікрохвильовій печі можна і без попередньої підготовки. У разі приготування в лушпинні це ще і спростить процес очищення. Після того, як арахіс буде готовий, його можна очистити, помістивши гарячим в кухонний рушник і кілька раз струснувши і потерти руками остиглі горіхи.

Готуються горіхи не тільки в лушпинні, але і в шкаралупі. Перед приготуванням їх потрібно замочити в холодній воді. Через півгодини вийняти з води, промити під проточною водою і обсушити за допомогою рушника або паперових серветок.

Час приготування залежить від потужності техніки. Горіхи слід розкласти на плоскому блюді, призначеному для використання в мікрохвильовій печі, і включити її на максимальну потужність на 2 хвилини. Після чого перемішати і довести до готовності, включаючи техніку на 30 секунд-1 хвилину.

Солодкі горішки в мікрохвильовці

Арахіс смачний не тільки в солоному, але і в солодкому вигляді. Оригінальне ласощі, яке припаде до душі і дорослим, і дітям, готується з наступних інгредієнтів:

  • 300 г арахісу;
  • 30 г цукрової пудри.

Час приготування: 25 хвилин.

Калорійність: 630 ккал/ 100 р.

Порцію промитих і трохи підсушених при кімнатній температурі горішків розкласти на блюді, яке і буде ставитися в мікрохвильову піч. Прожарити на максимальному режимі 7 разів за півхвилини, обережно перемішуючи. Залишити закуску на 10 хвилин в мікрохвильовці, після чого вийняти з печі і очистити від лушпиння, загорнувши гарячий арахіс в тканинне рушник.

Горіхи змішати з цукровою пудрою і знову помістити в мікрохвильову піч на 30 секунд. На п'ять хвилин залишити доходити в печі, після чого вийняти і подати оригінальне блюдо на стіл, наприклад, до чаю.

Арахіс з медом в мікрохвильовій печі

Горіхи чудово поєднуються з медом. Переконатися в цьому можна, приготувавши оригінальний десерт з наступних продуктів:

  • 300 г арахісу (очищеного);
  • 3 ст. л. меду (рідкого);
  • 1 ч. л. солі;
  • 1 ст. води.

Час приготування: 10-12 хвилин.

Калорійність: 650 ккал/ 100 р.

Як обсмажити арахіс з медом в мікрохвильовці? Все дуже просто. Мед з сіллю розмішати з водою в глибокій ємності і поставити на максимальну потужність на 1.5 хвилини. В рідину всипати арахіс, попередньо очищений від лушпиння і промитий, і включити повну потужність ще на дві хвилини. Зайву воду злити, арахіс розсипати на плоскому блюді і обсмажити в мікрохвильовці 2 хвилини. Перемішати і знову включити на 2 хвилини. Якщо закуска не готова, поставити таймер ще на 30 секунд і т. д.

Варто орієнтуватися за характеристиками мікрохвильовки і періодично розрізати горіх ножем, так як на відміну від приготування на сковороді, він смажиться зсередини, а не зовні. Необхідно дочекатися повного охолодження ласощі, щоб оцінити його вишуканий смак і хрусткості.

Корисні поради

Готувати арахіс в мікрохвильовці гранично просто. Але є невеликі секрети, які зроблять корисну закуску ще смачніше. Наприклад:

  • при виборі горіха в шкаралупі необхідно не тільки звернути увагу на зовнішній вигляд продукту, але і на відсутність затхлого запаху;
  • не варто виймати закуску з печі 15-15 хвилин після приготування;
  • якщо горіх погано чиститься після обсмажування в мікрохвильовці, можна включити піч ще на 30 секунд;
  • готують закуску невеликими порціями, розміщуючи горішки на блюдо в один шар;
  • посуд для випічки краще застелити папером;
  • не варто чіпати руками і тим більше є ласощі відразу ж після приготування, так як горіх з-за високої щільності досить довго остигає (близько 30 хвилин);
  • приготовлені в домашніх умовах горіхи можна зберігати в паперовому пакеті в сухому приміщенні протягом кількох місяців.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: