Як правильно смажити арахіс в мікрохвильовці
Хто з нас не любить поласувати смаженим арахісом під час перегляду фільму? Але купуючи готовий продукт на ринку або в магазині, ми не можемо бути впевненими у її якості і ступінь корисності для організму. Є вихід! Смачне і поживне ласощі, насичене вітамінами і цінними мікроелементами, можна приготувати вдома у звичайній мікрохвильовій печі.
Можна приготувати арахіс в мікрохвильовці
Чудову закуску, відрізняється не тільки яскравими смаковими якостями, але і поживністю, можна всього за кілька хвилин приготувати в домашніх умовах. Для цього знадобиться мікрохвильовка, плоске блюдо і порція якісних сирих горіхів. Головне достоїнство приготування в мікрохвильовій печі — швидкість, а також можливість варіювати смак закуски, роблячи її солоною чи солодкою, збагачуючи приправами і спеціями, експериментуючи з маслами.
Найпростіший спосіб
Отже, для початку розповімо, як посмажити арахіс в мікрохвильовці, пішовши найлегшим шляхом. Горіхи необхідно розкласти на плоскому блюді в один шар і включити мікрохвильову піч на повну потужність. Через дві хвилини перемішати і знову виставити таймер, але вже на хвилину. Продовжувати готувати, постійно помішуючи, поки вони не стануть готовими.
Час приготування залежить від потужності печі. Тому перший раз доведеться діяти шляхом проб і помилок. Стандартно на обсмажування склянки сировини йде близько 4-5 хвилин. Обсмажений в мікрохвильовці арахіс легко очищається від лушпиння руками.
Смажені горішки з сіллю
Солоний арахіс — одна з найпопулярніших закусок. Зробити її пікантною і солоної можна кількома способами. Наприклад, ось як можна смажити арахіс з сіллю в мікрохвильовці:
- Посолити неочищений або очищений горіх в процесі обсмажування дрібною сіллю. Але в цьому випадку велика частина солі залишиться в страві, а не в смаку закуски.
- Можна розвести сіль в столовій ложці води і полити солоним розчином очищений від лушпиння горіх перед обсмажуванням. У цьому випадку горішки просочуються сіллю максимально рівномірно і якісно.
- Сольовий розчин можна розподіляти по продукту за допомогою пульверизатора.
Крім солі, горішки можна приправляти різними спеціями або ароматними маслами. Наприклад, арахіс чудово поєднується з рижковим маслом.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
арахісу - | 300 г |
дрібної солі - | 1 ч. л. |
рижієва масла - | 10 мл |
Час приготування: 10 хвилин | Калорійність на 100 грам: 620 Ккал |
Любителям оригінальних закусок напевно сподобається рецепт арахісу, присмаченого рижковим маслом. Воно надає горішкам пікантність і, при цьому, не робить ласощі надто жирним.
Горіхи рівномірно розподілити на застеленому папером блюді, посолити і збризнути рижковим маслом. Включити піч на дві хвилини. Після відключення дістати блюдо і перемішати. Знову включити мікрохвильовку на 3 хвилини (на максимальну потужність). Залишити горішки на 10 хвилин в мікрохвильовці, дістати і насолоджуватися оригінальним смаком вже після повного їх охолодження.
Заморожений суп зі шпинату — спробуйте приготувати це корисне блюдо за нашими рецептами.
Ячна каша на молоці має багато корисних властивостей. І варто відзначити, що всі мікроелементи з молоком тільки краще засвоюються. Рецепт тут.
Читайте як приготувати найсмачніший рецепт з яйцем.
Як і скільки часу смажити арахіс неочищений в мікрохвильовці
Звичайно, перед обсмажуванням горіхи можна очистити. Але якщо немає часу, то готувати їх у мікрохвильовій печі можна і без попередньої підготовки. У разі приготування в лушпинні це ще і спростить процес очищення. Після того, як арахіс буде готовий, його можна очистити, помістивши гарячим в кухонний рушник і кілька раз струснувши і потерти руками остиглі горіхи.
Готуються горіхи не тільки в лушпинні, але і в шкаралупі. Перед приготуванням їх потрібно замочити в холодній воді. Через півгодини вийняти з води, промити під проточною водою і обсушити за допомогою рушника або паперових серветок.
Час приготування залежить від потужності техніки. Горіхи слід розкласти на плоскому блюді, призначеному для використання в мікрохвильовій печі, і включити її на максимальну потужність на 2 хвилини. Після чого перемішати і довести до готовності, включаючи техніку на 30 секунд-1 хвилину.
Солодкі горішки в мікрохвильовці
Арахіс смачний не тільки в солоному, але і в солодкому вигляді. Оригінальне ласощі, яке припаде до душі і дорослим, і дітям, готується з наступних інгредієнтів:
- 300 г арахісу;
- 30 г цукрової пудри.
Час приготування: 25 хвилин.
Калорійність: 630 ккал/ 100 р.
Порцію промитих і трохи підсушених при кімнатній температурі горішків розкласти на блюді, яке і буде ставитися в мікрохвильову піч. Прожарити на максимальному режимі 7 разів за півхвилини, обережно перемішуючи. Залишити закуску на 10 хвилин в мікрохвильовці, після чого вийняти з печі і очистити від лушпиння, загорнувши гарячий арахіс в тканинне рушник.
Горіхи змішати з цукровою пудрою і знову помістити в мікрохвильову піч на 30 секунд. На п'ять хвилин залишити доходити в печі, після чого вийняти і подати оригінальне блюдо на стіл, наприклад, до чаю.
Арахіс з медом в мікрохвильовій печі
Горіхи чудово поєднуються з медом. Переконатися в цьому можна, приготувавши оригінальний десерт з наступних продуктів:
- 300 г арахісу (очищеного);
- 3 ст. л. меду (рідкого);
- 1 ч. л. солі;
- 1 ст. води.
Час приготування: 10-12 хвилин.
Калорійність: 650 ккал/ 100 р.
Як обсмажити арахіс з медом в мікрохвильовці? Все дуже просто. Мед з сіллю розмішати з водою в глибокій ємності і поставити на максимальну потужність на 1.5 хвилини. В рідину всипати арахіс, попередньо очищений від лушпиння і промитий, і включити повну потужність ще на дві хвилини. Зайву воду злити, арахіс розсипати на плоскому блюді і обсмажити в мікрохвильовці 2 хвилини. Перемішати і знову включити на 2 хвилини. Якщо закуска не готова, поставити таймер ще на 30 секунд і т. д.
Варто орієнтуватися за характеристиками мікрохвильовки і періодично розрізати горіх ножем, так як на відміну від приготування на сковороді, він смажиться зсередини, а не зовні. Необхідно дочекатися повного охолодження ласощі, щоб оцінити його вишуканий смак і хрусткості.
Корисні поради
Готувати арахіс в мікрохвильовці гранично просто. Але є невеликі секрети, які зроблять корисну закуску ще смачніше. Наприклад:
- при виборі горіха в шкаралупі необхідно не тільки звернути увагу на зовнішній вигляд продукту, але і на відсутність затхлого запаху;
- не варто виймати закуску з печі 15-15 хвилин після приготування;
- якщо горіх погано чиститься після обсмажування в мікрохвильовці, можна включити піч ще на 30 секунд;
- готують закуску невеликими порціями, розміщуючи горішки на блюдо в один шар;
- посуд для випічки краще застелити папером;
- не варто чіпати руками і тим більше є ласощі відразу ж після приготування, так як горіх з-за високої щільності досить довго остигає (близько 30 хвилин);
- приготовлені в домашніх умовах горіхи можна зберігати в паперовому пакеті в сухому приміщенні протягом кількох місяців.
Приємного апетиту!