Як варити суп з фрикадельками і вермішеллю
Від цього легкого, але в той же час поживного супчика не відмовиться будь-дитина або дорослий. Люблять його за простоту приготування, доступність інгредієнтів і багато варіантність.
Хоч у кожної господині є своє бачення того, як приготувати це перша страва, але наведені нижче рецепти допоможуть по-новому подивитися на даний варіант обідньої страви і, можливо, здивувати домашніх.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
питної води - | 2500 мл |
фаршу - | 400 г |
картоплі - | 300 г |
зварене вкруту куряче яйце - | 1 шт. |
моркви - | 100 г |
тонкої вермішелі «хвилинка» - | 50 г |
свіжої зелені кропу - | 30 г |
солі і перцю - | за смаком |
Час приготування: 40 хвилин | Калорійність на 100 грам: 34 Ккал |
Рецепт супу з фрикадельками і вермішеллю покроково:
- Воду для супу поставити на вогонь в каструлі відповідного розміру, а тим часом почистити картоплю і посолити, поперчити і вимішати фарш для фрикадельок;
- У киплячу воду покласти нарізану картоплю, накрити кришкою. Коли картопля закипить, зняти кришку з каструлі і за допомогою змоченою у холодній воді чайної ложки формувати фрикадельки і по одній відправляти в каструлю;
- Слідом за фрикадельками викласти натерту на дрібній тертці моркву. Знову накрити кришкою і чекати закипання;
- Як тільки фрикадельки спливу до вмісту каструлі додати вермішель, подрібнене виделкою яйце і січену свіжу зелень. Після закипання посолити і додати спеції, а через 1-2 хвилинки супчик готовий.
Чудовий обід з сирними нотками
Це ніжне, легке і в той же час досить поживна і ситне блюдо, яке не потребує ні особливих знань або вмінь, ні дорогих інгредієнтів. Тим не менш, в результаті завжди виходить оригінальне блюдо, здатне стати справжнім кулінарним шедевром на обідньому столі, оскільки не кожен день у складі супу можна побачити плавлений сир.
Щоб зварити такий цікавий супчик потрібно мати в холодильнику:
- 2000 мл питної води;
- 300 г фаршу;
- 1 куряче яйце;
- 6 г часнику (1 невеликий зубок);
- 200 г плавленого сиру;
- 70 г вермішелі;
- 40 мл рослинного масла;
- 120 г моркви;
- 110 г ріпчастої цибулі;
- сіль, перець за смаком.
Зварити цей суп можна лише за 35-45 хвилин.
Харчова і енергетична цінність сирного першої страви дорівнює 57,2 ккал/100 р.
Як варити сирний суп з фрикадельками з вермішеллю:
- Приготування потрібно починати з фаршу для фрикадельок. Для цього м'ясний фарш з'єднати з сирим курячим яйцем, подрібненим часником, сіллю і спеціями. Масу потрібно дуже старанно вимішати;
- Сирний суп краще варити в каструлі з товстим дном. Спочатку в неї хлюпнути трохи рослинного масла і на вогні обсмажити подрібнену цибулю та моркву;
- Коли овочі будуть готові влити в каструлю необхідну кількість питної води і нагріти її до кипіння;
- У воду, киплячу ключем, відправити сформовані фрикадельки. Їх можна сформувати всі завчасно або по одній безпосередньо перед тим, як відправити їх у суп;
- Після того, як фрикадельки проварятся від 5 до 10 хвилин, в каструлю відправити натертий (або рідкий плавлений сир). Його потрібно буде постійно помішувати до повного розчинення;
- Потім всипати вермішель, посолити, поперчити і варити суп до готовності макаронних виробів, керуючись інструкцією на упаковці;
- На фінальному етапі приготування можна внести додатковий смаковий акцент – трохи рубаної зелені, прикрити каструлю кришкою і дати страві настоятися кілька хвилин.
Читайте як приготувати оладки на кислому кефірі — смачний сніданок за кілька хвилин.
Рецепт скумбрії на мангалі — рецепти з фото і покроковими відео.
Візьміть на замітку покрокові рецепти гарячих страв з білокачанної капусти.
Як приготувати суп з фрикадельками, грибами і вермішеллю
Цей варіант супу з фрикадельками виручить тих господинь, яким вже приїлися всі традиційні варіанти перших страв. Адже експериментуючи з різними видами грибів, кожен раз можна отримати суп зі своїм особливим грибним смаком. Ще один плюс страви – простота приготування, з його складністю впорається навіть починаюча господиня.
Для ароматної грибного супчика потрібно взяти необхідні продукти у таких пропорціях:
- 2000 мл питної води або бульйону;
- 300 г м'ясного фаршу;
- 200 г свіжих грибів;
- 100 р цибулі ріпчастої;
- 100 г моркви;
- 40 мл рослинного масла;
- 50 г вермішелі;
- сіль і спеції (чорний мелений перець і лавровий лист) за смаком.
Це перше блюдо буде готове вже за 40 хвилин.
Поживна цінність – 39,3 ккал на 100 р.
Хід роботи:
- У каструлю з холодною водою або бульйоном викласти тонкі пластини нарізаних грибів і відправити на вогонь;
- На розпеченій сковороді з невеликою кількістю масла пасерувати нашатковані цибулю і моркву;
- Як тільки гриби закиплять, на поверхні вмісту каструлі з'явиться піна, яку треба акуратно зібрати ложкою;
- Після зняття піни, мокрими руками сформувати невеликі фрикадельки. Їх розмір повинен бути не більше великої ягідки вишні. По одному м'ясні кульки запустити у вируючу воду до грибочкам;
- Як тільки фрикадельки спливуть, відправити в суп овочеву піджарку, вермішель і сіль з іншими спеціями. Дати супчику покипіти 5-10 хвилинок і прибрати його з вогню. При подачі гаряче можна посипати свіжою зеленню.
Суп з тюфтельками, картоплею і вермішеллю
Картопляний суп з вермішеллю і фрикадельками – це прекрасний варіант першого страви на швидку руку. Готується він дуже швидко завдяки використанню подрібненого м'яса і з цієї ж причини виходить ситним і наваристим. Смаку та пікантності додають цій страві свіжа зелень і невелика кількість панірувальних сухарів у фарш для фрикадельок.
На велику каструлю супу необхідно взяти:
- 3500 мл очищеної питної води;
- 500 г картоплі;
- 400 г м'ясного фаршу (свино-яловичого або курячого);
- 50 г тонкої вермішелі «павутинка»;
- 60 г панірувальних сухарів;
- 30 мл соняшникової олії;
- 120 р ріпчастої цибулі;
- 100 г моркви;
- сіль, зелень і перець за смаком.
Тимчасові витрати на приготування картопляного супу складуть 45-55 хвилин.
Калорійність, розрахована на 100 г, буде дорівнює 36,9 ккал.
Послідовність приготування:
- Спочатку необхідно вимісити фарш разом з панірувальними сухарями і сформував невеликі круглі фрикадельки;
- У каструлі відповідного обсягу поставити воду на вогонь і нагрівати до кипіння. А поки водиця буде закипати, зайнятися цибулею і морквою. Їх потрібно подрібнити і обсмажити на рослинному маслі;
- Картоплю почистити і нарізати невеликими шматочками довільним чином. У киплячу воду першої відправити картоплю і дати покипіти не більше 5 хвилин;
- Слідом за картоплею з п'ятихвилинним інтервалом відправити в каструлю обсмажені овочі і фрикадельки;
- Після того як фрикадельки покипить хвилин 10, покласти локшину, додати сіль, спеції і хвилин через п'ять вимкнути. Суп готовий.
Корисні поради
Прискорити процес приготування супу з фрикадельками і вермішеллю можна, якщо приготувати їх завчасно. Для цього з готового фаршу сформувати невеликі (3-4 см у діаметрі) м'ясні кульки, розкласти їх на застеленій харчовою плівкою обробній дошці або підносі і відправити у морозильну камеру. Коли вони замерзнути. Перекласти їх у харчової контейнер або поліетиленовий пакет.
Якщо картопля (або який-небудь інгредієнт) може довго варитися до готовності, то щоб фрикадельки не розварилися і не розвалилися, перетворивши суп в незрозумілу кашу, можна трохи схитрувати. Вийняти готові м'ясні кульки з супу, а потім повернути їх, але вже в готову страву.
Додати звичного для домашніх варіанту супу нового смаку можна, якщо попередньо кульки з сирого м'ясного фаршу обсмажити до апетитної рум'яної скоринки у невеликій кількості рослинного масла.