Як приготувати курячий суп з вермішеллю
Сьогодні пропонуємо розглянути рецепти легкого і одночасно смачного супу з куркою та локшиною. Його можна готувати з крильцями, грудкою і стегенцями. Бульйон виходить наваристим і ароматним. Отже, давайте перейдемо до приготування цього частування.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
Філе курки - | 300 грам |
Цибулина - | 1 шт. |
Морквина - | 1 шт. |
Тонка вермішель-павутинка - | 100-120 грам (пара пригоршень) |
Кріп - | 0,5 пучка |
Вода - | півтора літра |
Сіль і спеції - | за смаком |
Час приготування: 150 хвилин | Калорійність на 100 грам: 90 Ккал |
Як робиться:
- М'ясо потрібно добре промити, покласти в металеву ємність і залити холодною водою. Ставимо на плиту і варимо;
- Після закипання води, необхідно зменшити вогонь і прибрати зверху піну;
- Цибулю чистимо від луски і кладемо в цілому вигляді в бульйон. Також додаємо сіль і залишаємо варитися 40-50 хвилин;
- Тим часом моркву чистимо від шкірки і ріжемо невеликими брусочками або соломкою;
- Через 50 хвилин з каструлі виймаємо цибулину і викидаємо. Засипаємо туди шматочки моркви;
- Куряче м'ясо виймаємо з бульйону, розрізаємо на невеликі шматочки і викладаємо назад в каструлю;
- Кріп обполіскуємо і ріжемо на дрібні шматочки;
- Через хвилин 20 кладемо в суп, вермішель;
- Варто враховувати, що тонка вермішель вариться дуже швидко, тому відразу після неї в суп кладемо спеції і посипаємо дрібно нарізаною кропом;
- Проварюємо хвилини 2-3, вимикаємо вогонь і накриваємо суп кришкою.
Рецепт курячого супу з макаронами і картоплею
Для приготування знадобиться:
- Півкіло курки;
- 2 морквини;
- 2 штуки ріпчастої цибулі;
- 5 картоплин;
- 150-200 грам тонкої вермішелі;
- Рослинна (звичайне) олію;
- Трохи солі і спецій;
- 3000 мл води;
- 4-6 гілочок кропу і петрушки.
Як готувати:
-
- Куряче м'ясо необхідно добре вимити і розрізати середніми скибочками;
-
-
- Одна морквина і одна цибулина очищається від шкірки. Різати їх не потрібно;
- Після цього овочі і м'ясо кладемо в каструлю, ставимо на плиту і готуємо;
- Під час закипання води зменшуємо газ і прибираємо зверху піну;
- Далі в бульйон додаємо сіль і відварюємо вміст на середньому вогні 15-30 хвилин;
- Перевіряємо овочі через 5 хвилин, якщо вони зварилися, то їх слід вийняти. Вони більше не знадобляться, в бульйон вже виділився весь сік і аромат овочів;
- М'ясо виймаємо. Зрізаємо м'якоть з кісток і знову покласти в бульйон;
- Чистимо шкірку з картоплі і ріжемо його маленькими брусками. Кладемо картопляні скибочки в бульйон і готуємо до м'якого стану, близько 15 хвилин;
-
-
-
- Ріпчасту цибулю очищається від лушпиння і ріжеться невеликими квадратиками;
- З морквини зрізаємо шкірку і трьом великою теркою або ріжемо на дрібні квадратики;
- На плиту ставиться сковорідка, виливаємо туди трохи рослинного масла і засипаємо овочеву нарізку. Смажимо їх до готовності, приблизно 8 хвилин;
-
-
-
- Зажарка готова з овочів викладається в бульйон. Все перемішуємо і готуємо пару хвилин;
- Хвилин через 5-7 в суп висипаємо жменю дрібної вермішелі і проварюємо ще 5-7 хвилин;
-
-
-
- В кінці необхідно спробувати на смак, якщо потрібно кладемо приправи і сіль;
-
-
-
- Гарячий суп повинен постояти хвилин 10. Перед подачею прикрашаємо його петрушкою і кропом.
-
Суп курячий з локшиною в мультиварці
Компоненти для приготування:
-
-
- 300 грам курячої м'якоті;
- Один ріпчаста цибуля;
- 3-4 картоплі;
- Одна морква;
- Жменька дрібної вермішелі
- Пара пір'я зеленої цибулі;
- 2 лаврушки;
- Рослинна (звичайне) олію;
- 8 склянок води;
- Сіль і чорний мелений перець.
-
Готуємо:
-
-
- Морква, обполіскуємо, прибираємо весь бруд і трьом на крупній тертці;
- Цибулю чистимо від луски і нарізаємо дрібною соломкою;
- Картоплю чистимо ножем і ретельно промиваємо. Потім бульби ріжемо кубиками або смужками;
- Потім в ємність мультиварочной машини виливаємо рослинне масло, вибираємо режим «Випічка» і гріємо його;
- На розігріте масло висипаємо протерту моркву і шматочки цибулі. Овочі перемішуємо, залишаємо готуватися 5 хвилин;
- Поки овочі смажаться, м'якоть курки промиваємо та нарізаємо на середні скибочки;
- Через пару хвилин кладемо до овочів скибочки курки і картоплю;
- Заливаємо водою, додаємо сіль і спеції
- Ставимо програму «Суп» і готуємо протягом години;
- Приблизно за 5 хвилин до кінця готування, бульйон потрібно покласти трохи тонкої вермішелі, листочки лаврушки і дрібку чорного меленого перцю;
- Верх супу прикрашаємо порубаним зеленою цибулею.
-
Святкові салати рецепти з фото і покроковими рекомендаціями. Приготувати його не складе труднощів, а смак їх не набридає.
Легкі десерти на швидку руку. Вони підійдуть для будь-якого торжества, а їх смак це неймовірне поєднання фруктів і свіжості спецій. Рецепти, які варто спробувати.
Рецепт часточками яблук зварених в карамелі і прянощах. Цей чудовий десерт точно припаде до смаку.
Рецепт смачного вермішельного супу з куркою і грибами
Підготуємо наступне:
-
-
- Філе куряче – 500 грам;
- Печериці – 400 грам;
- Цукіні – ½ штуки;
- Вермішель — невелика жменя;
- 3 часникових зубця;
- Цибуля – 2 штуки;
- Дві морквини;
- 4-5 пір'я зеленої цибулі;
- 7 гілочок петрушки;
- Вершкове масло – невеликий шматочок;
- Рослинна (звичайне) олію;
- 2 літри води;
- Сіль і спеції;
- Запашний перець — 4-5 горошин, 1-2 гвоздики;
- 2 листочків лаврушки.
-
Приготування:
-
-
- Курку промиваємо, перекладаємо в металеву ємність і заливаємо 2 літра води. Прибираємо на плиту і відварюємо;
- Після закипання бульйону, вогонь потрібно зменшити і прибрати піну з поверхні;
- Цибулину, морквину, зубчики часнику очищаємо від шкірки. Цибулю і зубчики часнику шаткуємо на дрібні кубики, моркву тремо на крупній тертці;
- Ставимо на плиту сковороду, наливаємо трохи олії і висипаємо туди шматочки овочів. Смажимо все 2-3 хвилин;
- Засипаємо в бульйон піджарку з овочів і готуємо півгодини;
- Приблизно за 15 хвилин до готовності, додаємо сіль, горошини запашного перцю і листочки лаврушки;
- Потім виймаємо куряче м'ясо і розрізаємо на невеликі шматочки, бульйон проціджуємо;
- Гриби очищають, добре промиваємо і заливаємо гарячою водою. Наполягаємо в ній 10-15 хвилин;
- Далі зливаємо воду, гриби перекладаємо в ємність, заливаємо трохи води і ставимо на плиту. Відварюємо на невеликому вогні приблизно 20 хвилин;
- Залишилася моркву і половину цукіні ріжемо пластинками;
- Цибулю чистимо від луски і розрізаємо у вигляді півкілець;
- Петрушку і зелену цибулю шаткуємо дрібними шматочками;
- Ставимо сковороду На плиту, викладаємо вершкове масло і розігріваємо;
- На розтоплене масло викладаємо цукіні, моркву і півкільця цибулі. Обсмажуємо 5 хвилин;
- Потім у проціджений бульйон викладаємо відварені гриби обсмажені моркву, цибулю і цукіні;
- Засипаємо туди зелень і відварюємо 5 хвилин;
- Окремо відварюємо локшину в киплячій підсоленій воді. Потім викладаємо її в суп;
- Готовий суп приправляємо за смаком, при необхідності підсолюємо і знімаємо з плити. Залишаємо на 10 хвилин під закритою кришкою.
-
Поради кухарів
-
-
- Якщо суп вариться з кісточками, суповими наборами, ніжками і потрухами, то бульйон потрібно процідити. В іншому випадку в супі будуть попадатися кісточки і інші неприємні частинки;
- Небажано додавати занадто багато вермішелі, вона розвариться і вийде не суп, а звичайна каша;
- Для супу бажано використовувати макаронні вироби з твердих сортів пшениці.
-
Ну, ось і все, тепер ви можете з легкістю зробити курячий суп з вермішеллю, тим більше робити його досить просто. Головне — дотримуватися всю рецептуру і правила готування. Також не забудьте про поради, вони допоможуть зробити це блюдо набагато смачніше і краще.
Не зволікайте і приступайте до приготування, ваші рідні будуть раді цьому частування!