23 май 2019 1 012

Як приготувати курячий суп з вермішеллю

Сьогодні пропонуємо розглянути рецепти легкого і одночасно смачного супу з куркою та локшиною. Його можна готувати з крильцями, грудкою і стегенцями. Бульйон виходить наваристим і ароматним. Отже, давайте перейдемо до приготування цього частування.

Простий суп курячий з вермішеллю: покроковий рецепт
Інгредієнти Кількість
Філе курки - 300 грам
Цибулина - 1 шт.
Морквина - 1 шт.
Тонка вермішель-павутинка - 100-120 грам (пара пригоршень)
Кріп - 0,5 пучка
Вода - півтора літра
Сіль і спеції - за смаком
Час приготування: 150 хвилин Калорійність на 100 грам: 90 Ккал

Як робиться:

  1. М'ясо потрібно добре промити, покласти в металеву ємність і залити холодною водою. Ставимо на плиту і варимо;
  2. Після закипання води, необхідно зменшити вогонь і прибрати зверху піну;
  3. Цибулю чистимо від луски і кладемо в цілому вигляді в бульйон. Також додаємо сіль і залишаємо варитися 40-50 хвилин;
  4. Тим часом моркву чистимо від шкірки і ріжемо невеликими брусочками або соломкою;
  5. Через 50 хвилин з каструлі виймаємо цибулину і викидаємо. Засипаємо туди шматочки моркви;
  6. Куряче м'ясо виймаємо з бульйону, розрізаємо на невеликі шматочки і викладаємо назад в каструлю;
  7. Кріп обполіскуємо і ріжемо на дрібні шматочки;
  8. Через хвилин 20 кладемо в суп, вермішель;
  9. Варто враховувати, що тонка вермішель вариться дуже швидко, тому відразу після неї в суп кладемо спеції і посипаємо дрібно нарізаною кропом;
  10. Проварюємо хвилини 2-3, вимикаємо вогонь і накриваємо суп кришкою.

Рецепт курячого супу з макаронами і картоплею

Для приготування знадобиться:

  • Півкіло курки;
  • 2 морквини;
  • 2 штуки ріпчастої цибулі;
  • 5 картоплин;
  • 150-200 грам тонкої вермішелі;
  • Рослинна (звичайне) олію;
  • Трохи солі і спецій;
  • 3000 мл води;
  • 4-6 гілочок кропу і петрушки.

Як готувати:

    1. Куряче м'ясо необхідно добре вимити і розрізати середніми скибочками;

      1. Одна морквина і одна цибулина очищається від шкірки. Різати їх не потрібно;
      2. Після цього овочі і м'ясо кладемо в каструлю, ставимо на плиту і готуємо;
      3. Під час закипання води зменшуємо газ і прибираємо зверху піну;
      4. Далі в бульйон додаємо сіль і відварюємо вміст на середньому вогні 15-30 хвилин;
      5. Перевіряємо овочі через 5 хвилин, якщо вони зварилися, то їх слід вийняти. Вони більше не знадобляться, в бульйон вже виділився весь сік і аромат овочів;
      6. М'ясо виймаємо. Зрізаємо м'якоть з кісток і знову покласти в бульйон;
      7. Чистимо шкірку з картоплі і ріжемо його маленькими брусками. Кладемо картопляні скибочки в бульйон і готуємо до м'якого стану, близько 15 хвилин;

      1. Ріпчасту цибулю очищається від лушпиння і ріжеться невеликими квадратиками;
      2. З морквини зрізаємо шкірку і трьом великою теркою або ріжемо на дрібні квадратики;
      3. На плиту ставиться сковорідка, виливаємо туди трохи рослинного масла і засипаємо овочеву нарізку. Смажимо їх до готовності, приблизно 8 хвилин;

      1. Зажарка готова з овочів викладається в бульйон. Все перемішуємо і готуємо пару хвилин;
      2. Хвилин через 5-7 в суп висипаємо жменю дрібної вермішелі і проварюємо ще 5-7 хвилин;

      1. В кінці необхідно спробувати на смак, якщо потрібно кладемо приправи і сіль;

      1. Гарячий суп повинен постояти хвилин 10. Перед подачею прикрашаємо його петрушкою і кропом.

Суп курячий з локшиною в мультиварці

Компоненти для приготування:

      • 300 грам курячої м'якоті;
      • Один ріпчаста цибуля;
      • 3-4 картоплі;
      • Одна морква;
      • Жменька дрібної вермішелі
      • Пара пір'я зеленої цибулі;
      • 2 лаврушки;
      • Рослинна (звичайне) олію;
      • 8 склянок води;
      • Сіль і чорний мелений перець.

Готуємо:

      1. Морква, обполіскуємо, прибираємо весь бруд і трьом на крупній тертці;
      2. Цибулю чистимо від луски і нарізаємо дрібною соломкою;
      3. Картоплю чистимо ножем і ретельно промиваємо. Потім бульби ріжемо кубиками або смужками;
      4. Потім в ємність мультиварочной машини виливаємо рослинне масло, вибираємо режим «Випічка» і гріємо його;
      5. На розігріте масло висипаємо протерту моркву і шматочки цибулі. Овочі перемішуємо, залишаємо готуватися 5 хвилин;
      6. Поки овочі смажаться, м'якоть курки промиваємо та нарізаємо на середні скибочки;
      7. Через пару хвилин кладемо до овочів скибочки курки і картоплю;
      8. Заливаємо водою, додаємо сіль і спеції
      9. Ставимо програму «Суп» і готуємо протягом години;
      10. Приблизно за 5 хвилин до кінця готування, бульйон потрібно покласти трохи тонкої вермішелі, листочки лаврушки і дрібку чорного меленого перцю;
      11. Верх супу прикрашаємо порубаним зеленою цибулею.

Святкові салати рецепти з фото і покроковими рекомендаціями. Приготувати його не складе труднощів, а смак їх не набридає.

Легкі десерти на швидку руку. Вони підійдуть для будь-якого торжества, а їх смак це неймовірне поєднання фруктів і свіжості спецій. Рецепти, які варто спробувати.

Рецепт часточками яблук зварених в карамелі і прянощах. Цей чудовий десерт точно припаде до смаку.

Рецепт смачного вермішельного супу з куркою і грибами

Підготуємо наступне:

      • Філе куряче – 500 грам;
      • Печериці – 400 грам;
      • Цукіні – ½ штуки;
      • Вермішель — невелика жменя;
      • 3 часникових зубця;
      • Цибуля – 2 штуки;
      • Дві морквини;
      • 4-5 пір'я зеленої цибулі;
      • 7 гілочок петрушки;
      • Вершкове масло – невеликий шматочок;
      • Рослинна (звичайне) олію;
      • 2 літри води;
      • Сіль і спеції;
      • Запашний перець — 4-5 горошин, 1-2 гвоздики;
      • 2 листочків лаврушки.

Приготування:

      1. Курку промиваємо, перекладаємо в металеву ємність і заливаємо 2 літра води. Прибираємо на плиту і відварюємо;
      2. Після закипання бульйону, вогонь потрібно зменшити і прибрати піну з поверхні;
      3. Цибулину, морквину, зубчики часнику очищаємо від шкірки. Цибулю і зубчики часнику шаткуємо на дрібні кубики, моркву тремо на крупній тертці;
      4. Ставимо на плиту сковороду, наливаємо трохи олії і висипаємо туди шматочки овочів. Смажимо все 2-3 хвилин;
      5. Засипаємо в бульйон піджарку з овочів і готуємо півгодини;
      6. Приблизно за 15 хвилин до готовності, додаємо сіль, горошини запашного перцю і листочки лаврушки;
      7. Потім виймаємо куряче м'ясо і розрізаємо на невеликі шматочки, бульйон проціджуємо;
      8. Гриби очищають, добре промиваємо і заливаємо гарячою водою. Наполягаємо в ній 10-15 хвилин;
      9. Далі зливаємо воду, гриби перекладаємо в ємність, заливаємо трохи води і ставимо на плиту. Відварюємо на невеликому вогні приблизно 20 хвилин;
      10. Залишилася моркву і половину цукіні ріжемо пластинками;
      11. Цибулю чистимо від луски і розрізаємо у вигляді півкілець;
      12. Петрушку і зелену цибулю шаткуємо дрібними шматочками;
      13. Ставимо сковороду На плиту, викладаємо вершкове масло і розігріваємо;
      14. На розтоплене масло викладаємо цукіні, моркву і півкільця цибулі. Обсмажуємо 5 хвилин;
      15. Потім у проціджений бульйон викладаємо відварені гриби обсмажені моркву, цибулю і цукіні;
      16. Засипаємо туди зелень і відварюємо 5 хвилин;
      17. Окремо відварюємо локшину в киплячій підсоленій воді. Потім викладаємо її в суп;
      18. Готовий суп приправляємо за смаком, при необхідності підсолюємо і знімаємо з плити. Залишаємо на 10 хвилин під закритою кришкою.

Поради кухарів

      • Якщо суп вариться з кісточками, суповими наборами, ніжками і потрухами, то бульйон потрібно процідити. В іншому випадку в супі будуть попадатися кісточки і інші неприємні частинки;
      • Небажано додавати занадто багато вермішелі, вона розвариться і вийде не суп, а звичайна каша;
      • Для супу бажано використовувати макаронні вироби з твердих сортів пшениці.

Ну, ось і все, тепер ви можете з легкістю зробити курячий суп з вермішеллю, тим більше робити його досить просто. Головне — дотримуватися всю рецептуру і правила готування. Також не забудьте про поради, вони допоможуть зробити це блюдо набагато смачніше і краще.

Не зволікайте і приступайте до приготування, ваші рідні будуть раді цьому частування!

Що ще почитати: