Як зварити смачний томатний суп з фрикадельками
Фрикадельки зазвичай варять в супі. До них не додають рис, але кладуть свіжу зелень, цибулю і трохи хліба для в'язкої консистенції.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
яловичини охолодженої - | 0,5 кг |
томатів - | 0,7 кг |
рису - | 150 г |
лука - | 120 г |
вчорашнього білого хліба - | 2 скибочки |
солі і перцю - | за смаком |
Час приготування: 40 хвилин | Калорійність на 100 грам: 237 Ккал |
Легкі дієтичні яловичі фрикадельки готуються в супі майже миттєво, вкрай важливо у фарш додати розмочений хліб, ріпчасту цибулю. А доданий в каструлю в потрібний момент томат зробить суп ще смачніше.
Як зробити:
- Яловичину разом з цибулею і розмоченим хлібом пропустити через м'ясорубку двічі. Приправити за смаком. Потім сформувати з фаршу кульки невеликої величини.
- Помідори обшпарити окропом, зняти шкірку. Подрібнити помідорну м'якоть блендером або пропустити через м'ясорубку.
- Влити воду в каструлю, довести до кипіння, додати промитий рис. Коли вода закипить, викласти фрикадельки. Варити 6-7 хвилин.
- Додати подрібнені помідори, приправити за смаком. Коли рис приготується, вимкнути плиту, дати супу добре настоятися. Зазвичай 15 хвилин цілком достатньо.
Як приготувати з курячими фрикадельками
Легкий і смачний суп з курячими фрикадельками виручить господиню в підборі щотижневого меню. Готується страва просто, а з нашим докладним рецептом буде зовсім нескладно.
Вам будуть потрібні:
- 3 літри води;
- 3 картоплини;
- 2 морквини;
- 2 жмені дрібної вермішелі «Павутинка»;
- 150 г цибулі;
- 200 г курячого фаршу;
- кріп свіжий;
- 20 мл олії рафінованої;
- сіль за смаком.
Готування: 1 година 15 хвилин. Одна порція: 280 ккал.
Готуємо:
- У курячий фарш додати добре подрібнену цибулину, приправити. Зліпити кульки, запанірувати їх борошном.
- Томати подрібнити блендером. На сковорідці з невеликою кількістю масла тушкувати цибулю, потім додати помідори. Гасити 5-8 хвилин.
- Картопля нашаткувати кубиками, викласти в каструлю з водою. Коли вода закипить, покласти сіль і фрикадельки. Хвилин через п'ять додати томат, вермішель, подрібнений кріп.
- Після закипання відразу вимкнути плиту. Дати супу постояти 10 хвилин.
Суп з рисом і м'ясними кульками
Потрібні:
- 0,5 кг свинячої м'якоті;
- 2 шматочки черствого білого хліба;
- 80 г звичайного лука;
- 0,3 кг стиглих томатів;
- за смаком часник;
- 70 г круглозерного рису;
- кілька гілочок кропу;
- щіпка перцю чорного меленого;
- 10-15 г солі.
Знадобиться: 40-45 хвилин. Одна порція: 305 ккал.
Готуємо:
- Нашаткувати шматочками свинячу м'якоть, цибулю прокрутити через м'ясорубку.
- З скибочок хліба прибрати кірки, а м'якуш залити молоком.
- Доповнити фарш віджатим хлібом, перемішати масу, приправте за смаком. Зелень дрібно порубати, додати до м'ясного фаршу. Зліпити фрикадельки.
- У закипающую воду покласти промитий круглозерний рис (варити приблизно 15 хвилин). Потім додати фрикадельки і продовжити готування.
- Помідори, дві скибочки часнику подрібнити блендером. Викласти цю масу в суп. Каструлю закрити кришкою, відразу після закипання вимкнути плиту, залишити суп на 15 хвилин для настоювання.
- При подачі посипати зеленню.
Томатний суп-пюре
Не бійтеся експериментувати. Оригінальний суп-пюре з нашої скарбнички рецептів дозволить вам по-іншому поглянути на приготування першої страви і поєднання інгредієнтів.
Вам будуть потрібні:
- 0,5 літра води;
- 1 морква;
- 120 г томатної пасти;
- 30 мл олії рафінованої;
- розмарин за смаком;
- 1 лавровий лист;
- 0,5 кг індички;
- 50 г сиру (твердого сорту);
- 80 г цибулі;
- часник на свій розсуд;
- кріп, перець чорний мелений, сіль — за смаком.
Знадобиться: 1 годину 40 хвилин. Порція: 278 ккал.
Готуємо:
- Нарізати м'якоть індички шматочками, приготувати фарш, додавши зелень, цибулю і часник.
- Сир натерти, змішати з м'ясною масою. Приправити за смаком, ретельно вимісити, сформувати невеликі фрикадельки.
- Натерту моркву обсмажити в глибокому сотейнику на олії. Додати томатну пасту, трохи розмарину. Прогріти пасту і влити воду. Після закипання вийняти гілочку розмарину, прибрати сотейник з плити і за допомогою блендера перетворити суп у пюре.
- Повернути суп-пюре на плиту, покласти фрикадельки, лаврушку, довести до готовності.
Готуємо з фрикадельками з мішаного фаршу
Вам будуть потрібні:
- 300 г готового фаршу з свинини і яловичини;
- 3 картоплини;
- 150 г цибулі;
- 1 корінь петрушки;
- куряче яйце;
- 100 г томату;
- 1 скибочка черствого хліба.
Час приготування: 45 хвилин. Кожна порція: 298 ккал.
Як готувати:
- У закипающую воду покласти нашатковану цибулину і корінь петрушки. Варити на повільному вогні 15 хвилин.
- Додати у фарш подрібнений цибулю, розмочений хліб. Посолити, поперчити, вбити яйце, ретельно вимісити, щоб маса стала однорідною і добре ліпилася.
- З фаршу зробити фрикадельки розміром з грецький горіх. Опустити в киплячу воду обережно.
- Картоплю, моркву очистити, нашаткувати соломкою. Потім відправити в суп разом з томатом через 7 хвилин після м'ясних кульок. Варити до повної готовності фрикадельок і овочів. Приблизний час приготування — 20 хвилин. Свіжу зелень додати при подачі.
Дізнайтесь на нашому сайті, як можна приготувати фрикадельки з індички для дітей і дорослих.
А тут читайте, як зварити картопляний суп з фрикадельками.
Рецепти приготування поживних супів з фрикадельками в мультиварці ми розмістили в наступній статті.
Рецепт приготування з вермішеллю
Супи обов'язково повинні бути смачними. При цьому їх основою можуть бути абсолютно звичні продукти. Потрібно лише проявити трохи фантазії, щоб надати їм особливий смак. Тому ми додали в м'ясний фарш мелені сухарі зі сметаною та яйцями.
Потрібні:
- 0,5 кг м'яса птиці;
- 150 г цибулі;
- 2-3 картоплини;
- 80-90 г вермішелі;
- 50 г томатного пюре або 2 помідори;
- 60 г білих сухарів;
- 2 яйця;
- 40 г сметани;
- сіль, мускатний горіх за смаком.
Готування складе: 45 хвилин. Кількість калорій: 305.
Як зробити:
- Пропустити через решітку м'ясорубки м'ясо птиці двічі разом з шматочками цибулі.
- Змішати сухарі зі сметаною, курячими яйцями і відправити до м'яса, приправити за смаком мускатним горіхом, кухонною сіллю, чорним перцем.
- З отриманої маси сформувати фрикадельки. Одну цибулину дрібно порубати.
- Підрум'янити цибулю на сковорідці з олією, додати томат, все разом обсмажити.
- У каструлю з холодною водою викласти нарізану кубиками картоплю. Варити 10-15 хвилин.
- Викласти в суп обсмажений томат, вермішель і фрикадельки.
- Після закінчення приготування залишити страву на плиті настоятися.
Три корисних ради
- М'ясо для фрикадельок треба двічі пропустити через решітку м'ясорубки, додавши цибулю, розмочений в молоці хліб.
- Смак фрикадельок буде краще, якщо фарш приправити щіпка тертого мускатного горіха.
- М'ясні кульки повинні бути маленькими, їх приблизна величина – невеликий волоський горішок.