16 апрель 2019 2 824

Як зварити картопляний суп з фрикадельками

Суп – це обов'язкова страва в щоденному раціоні людини, яка піклується про своє здоров'я. Їх (супів) різноманітність настільки велика, що всіх і не злічити, на будь-який смак.

Але є один, особливий рецепт, який, здається, неможливо зіпсувати нічим – це наваристий картопляний суп з м'ясними фрикадельками.

М'ясо для приготування фрикадельок можна брати абсолютно будь-який, на ваш смак, але все ж, краще віддати перевагу свинині – тоді бульйон виходить більш наваристим.

Класичний рецепт
Інгредієнти Кількість
м'ясний фарш - 400 г
картоплини - 3 шт.
морквина - 1 шт.
цибуля ріпчаста - 3 шт.
сіль поварена - за смаком
перець запашний - за смаком
чорний перець - за смаком
лаврушка - 1 шт.
Час приготування: 45 хвилин Калорійність на 100 грам: 35 Ккал

Як варити картопляний суп з фрикадельками:

  1. Очищену картоплю наріжте невеликими кубиками і покладіть в каструлю для приготування супу;
  2. Туди ж відправте нашатковану цибулю (2 шт.) і нарізаний кружечками моркву;
  3. Залийте вміст каструлі водою (близько 2 л), посоліть, додайте кілька горошин запашного перцю і поставте на вогонь. Після того, як суп закипить, накрийте каструлю кришкою і зменшіть вогонь до мінімального. Варіть протягом 20 хвилин;
  4. Тим часом, поки овочі відварюють, приготуйте фрикадельки. Для цього, змішайте м'ясний фарш з невеликою кількістю дрібно нарубаного цибулі, дрібкою солі і перцю (чорного). Ретельно відбийте масу об стінки миски або ж про робочу поверхню (стіл);
  5. З приготованого м'ясного фаршу формуйте невеликі кульки (краще мокрими руками) і кидайте їх в киплячий суп;
  6. Слідом за фрикадельками вкиньте лавровий листок і трохи чорного меленого перчика. Варіть до готовності фрикадельок (близько 10-15 хвилин), а потім знімайте з вогню і, розливши по бульйонні піали, подавайте до столу.

Як приготувати картопляний суп з м'ясними фрикадельками і яйцем

Суп з фрикадельками практично нічим не відрізняється від інших, крім того, що вариться на бульйоні з самих же фрикадельок. А ще, його дуже люблять діти. Він завжди виходить легким, прозорим, апетитним і неймовірно смачним.

Половинки яєць, додані в кінці приготування додають готовому страві особливу привабливість.

Інгредієнти:

  • курячий фарш – 450 г;
  • яйця (варені) – 3 шт.;
  • яйце (свіже) – 1 шт.;
  • картопля – 3 шт.;
  • болгарський цибуля – 2 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • вермішель (дрібна) – 50 р;
  • сіль;
  • перець;
  • хмелі-сунелі.

Активну час приготування страви: 60 хв.

Харчова цінність на 100 г: 45 кКал.

Приготування:

  1. Картопля очистіть, умийтесь і, нарізавши кубиками однакового розміру, покладіть в невелику каструлю;
  2. Моркву наріжте соломкою, цибулю наріжте півкільцями і відправте слідом за картоплею;
  3. Влийте в каструлю 2 л води, додати солі за смаком і поставте на плиту. Дочекайтеся закипання і зменшіть вогонь – бульйон повинен ледь кипіти, важливо, щоб він залишався прозорим;
  4. Приготуйте курячі фрикадельки: курячий фарш змішайте з 1 свіжим яйцем, невеликою кількістю солі, хмелі-сунелі і чорного перчика. Сформуйте з приготовленої маси невеликі, однакові за розміром кульки і по черзі кидайте їх в киплячий, вариться бульйон;
  5. Через 2-3 хвилини, додайте в блюдо невелику кількість вермішелі, дочекайтеся повторного закипання і відразу знімайте каструлю з плити (інакше ви ризикуєте переварити вермішель);
  6. Готовий суп розлийте по порційних тарілках, в кожну покладіть по половинці круто відвареного яйця, приправте подрібненою свіжою зеленню і подавайте до столу.

Як приготувати банановий пиріг — рецепти з фото і покроковими рекомендаціями.

Як приготувати наваристий, смачний суп із заморожених грибів читайте тут.

Як замаринувати скумбрію в домашніх умовах читайте в нашій статті.

Поради професійних кухарів

  • для прозорості готового блюда його необхідно варити на слабкому вогні, не допускаючи бурхливого кипіння;
  • фрикадельки потрібно кидати в бульйон тоді, коли картопля досягне стадії напівготовності;
  • для яскравості смаку в суп з фрикадельками можна додати невеликий шматочок вершкового масла (10-15 м);
  • якщо ви не любите в супчиках наявність великих шматочків моркви, можна потерти на тертці;
  • якщо ви звикли до приготування супів без засмажки (дієтичний варіант), цибуля та морква додаються в сирому вигляді одночасно з картоплею, але у такому разі рекомендується додати в кінці приготування страви шматочок вершкового масла або ж 1-1,5 ст. л. рослинного (соняшникової) олії;
  • для отримання густоти і наваристості кілька відварених шматочків картоплі необхідно розім'яти виделкою і знову повернути в киплячий суп.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: