03 март 2019 1 902

Як варити курячий суп в мультиварці

Курячий суп в мультиварці досить популярне блюдо, займає мало часу і сил. Для його приготування можна використовувати різні інгредієнти, такі як гриби, сир, вершки, вермішель. Але найбільш поширеним все-таки залишається класичний рецепт.

Різні види курячих супів – часті страви на обід в будь-якій сім'ї. І це не дивно, оскільки, при використанні різних інгредієнтів, можна надати абсолютно новий, незвичайний смак курячого бульйону.

Це може бути як дуже ситна та поживна їжа, так і легкий, дієтичний варіант. Якщо для приготування застосовується мультиварка, то це не займе багато часу. Пропонуємо розглянути наведені нижче рецепти з фото.

Класичний рецепт
Інгредієнти Кількість
картоплини невеликого розміру - 5 шт.
курячі ніжки - 4 шт.
морква - 1 шт.
цибулина - 1 шт.
рафінована олія - 50 мл
зелень - за смаком
сіль - за смаком
мелений перець - за смаком
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 59 Ккал
Завдяки класичним рецептом, курячий суп вийде корисним і поживним, але в той же час досить легким, не завдає шкоди фігурі.

Етапи приготування супу з курячими ніжками в мультиварці:

  1. Овочі почистити і добре вимити. Нарізати цибулю у формі невеликих кубиків. Половину моркви подрібнити на тертці великого розміру, а другу частину нарізати у вигляді невеликої соломки;
  2. У мультиварочную чашу налити олію і відразу ж додати підготовлені овочі;
  3. Поставити прилад в режим «Випічка» і протягом п'яти хвилин обсмажити овочі;
  4. Помістити до овочів курячі ніжки і додати необхідну кількість окропу;
  5. Закрити кришку приладу, поставити функцію «На пару» і залишити на 20 хвилин;
  6. Картоплю почистити, ретельно промити і порізати у вигляді соломки;
  7. Додати картопляну соломку в мультиварку. В цей же час додати сіль і перець. Залишити варитися на 15 хвилин;
  8. Зелень помити і подрібнити;
  9. Додавати зелень в момент подавання страви до столу.

Курячий суп з вермішеллю в мультиварці

Спосіб приготування цього першого страви дуже простий, тому для початківців кулінарів вважається найбільш підходящим. Для того щоб його приготувати, потрібно:

  • Спеціальний курячий набір для супу в кількості 400 г;
  • Чотири картоплини середнього розміру;
  • Одна морква;
  • Вермішель «Павутинка» в кількості ½ склянки;
  • Одна цибулина;
  • Вода об'ємом 2,5 мл;
  • Сіль;
  • Спеції.

Час приготування – 1 годину.

Калорійність – 24 ккал в одній порції.

Як варити курячий суп з вермішеллю в мультиварці:

Процес приготування необхідно почати з підготовки всіх необхідних продуктів. Для цього, курку потрібно вимити і трохи підсушити з допомогою паперових серветок.

Всі овочі також очистити, вимити і порізати. Цибулю подрібнити на невеликі кубики і моркву також необхідно подрібнити, тільки на тертці дрібного розміру.

Картоплю нарізати у формі соломки;

У каструлю викласти всі підготовлені продукти додати сіль зі спеціями;

Залити вміст чаші підготовленим кількістю очищеної води;

Поставити в приладі функцію «Гасіння» і залишити на 1 годину;

За десять хвилин до завершення заданого часу необхідно додати вермішель;

Після відключення мультиварки страва буде повністю готове.

Суп з вершками

Завдяки цьому рецепту суп виходить досить густим і дуже поживним. У процесі приготування знадобиться:

  • Філе курки в кількості 400 г;
  • Чотири картоплини;
  • Одна цибулина;
  • Печериці в кількості 200 г;
  • Вершки жирністю до 20% в кількості 300 г;
  • Два часникового зубчики;
  • Рослинна олія об'ємом 20 мл;
  • Сіль.

Час приготування – 50 хв.

Калорійність страви – 97 ккал в 100 р.

Детальний опис приготування курячого супу з вершками в мультиварці Редмонд:

  1. Картоплю очистити, вимити і нарізати у формі кубиків;
  2. Куряче філе також нарізати на невеликі шматочки;
  3. Скласти картоплю разом з куркою в мультиварку, наведену в режим «Гасіння», закрити і залишити варитися на півгодини;
  4. Цибулю почистити, вимити й подрібнити за допомогою ножа;
  5. Через встановлений час витягти з мультиварки картоплю і курку. Бульйон, що залишився видалити з чаші, оскільки він більше не потрібен;
  6. Мультиварку помити і знову включити. Додати в чашу рослинне масло, до якого після нагрівання додається подрібнену цибулю. На режимі «Випічка» обсмажувати протягом п'яти хвилин;
  7. У цей час можна зайнятися підготовкою печериць. Їх необхідно почистити і порізати на кубики невеликих розмірів. Часник також очистити і пропустити через спеціальний прес для даного продукту;
  8. Додати в каструлю до цибулі гриби і часник. Поставити прилад в режим «Обсмажування» і закрити кришку. Залишити на 15 хвилин;
  9. Додати до всіх обсмаженим продуктам картоплю і курку. Бажано робити це в іншому посуді. Оскільки буде потрібно ще і робота з блендером, яким подрібнюються всі підготовлені продукти;
  10. Головне-простежити, щоб швидкість блендера перебувала в своєму мінімальному стані;
  11. Перекласти отримане пюре в каструлю і поставити прилад в режим «Варка». Як тільки на поверхні рідини утворюється піна, суп-пюре з вершками буде повністю готовий.

З локшиною і фрикадельками

Для приготування знадобиться:

  • Курячий фарш у кількості 270 г;
  • Картоплю в кількості 350 г;
  • Одна морква;
  • Одна велика цибулина;
  • Вермішель в кількості 100 г;
  • Олія соняшникова в кількості двох столових ложок;
  • Кріп у кількості 15 г;
  • Один лавровий листочок;
  • Сіль;
  • Перець чорний мелений;
  • Вода об'ємом 2 л.

Час приготування – 1 годину.

Калорійність страви – 47,5 ккал в 100 р.

Покрокове приготування супу:

  1. Для початку необхідно зайнятися підготовкою фрикадельок. Для цього до фаршу додати перець і сіль, а потім ретельно перемішати. Зробити фрикадельки невеликих розмірів;
  2. Цибулю і моркву очистити і вимити. Нарізати цибулю дрібними кубиками, а моркву натерти на тертці;
  3. Картоплю очистити, ретельно вимити і нарізати у формі невеликого соломки;
  4. У каструлю додати масло, і висипати моркву з цибулею. Поставити режим «Випічка» і обсмажувати протягом п'яти хвилин;
  5. Залити підготовлену засмажку гарячою водою і туди ж додати картоплю. Накрити кришкою і залишити на 15 хвилин;
  6. Після закінчення заданого часу помістити у воду фрикадельки і знову залишити на десять хвилин;
  7. Додати вермішель;
  8. Присипати сіллю і перцем. Залишити на п'ять хвилин. Курячий суп з локшиною і фрикадельками повністю готовий.

Читайте як приготувати тертий пиріг з варенням в мультиварці.

Читайте як приготувати яєчню з сиром і ковбасою в хлібі, рецепти тут.

Читайте як смачно приготувати мариновану цибулю. Цей продукт дуже часто зустрічається у різних салатах, його пікантний смак надає будь-якій страві соковитості.

Як варити суп з куркою і грибами

Для приготування цього супу знадобиться:

  • Куряче філе в кількості 300 г;
  • Гриби-печериці в кількості 300 г;
  • П'ять картоплин невеликого розміру;
  • Одна цибулина;
  • Одна морква;
  • Сіль;
  • Спеції;
  • Лавровий лист;
  • Вода;
  • Соняшникова олія;
  • Вермішель в кількості ½ склянки.

Час приготування – 2 години.

Калорійність страви – 24 ккал в 100 р.

Рецепт покрокового приготування курячого супу з грибами:

  1. Цибулю з морквою очистити, помити і подрібнити. Помістити їх у каструлю і на режимі «Випічка» обсмажити протягом десяти хвилин;
  2. Куряче філе порізати на невеликі кубики і додати до вже обсмаженою овочам;
  3. На цьому ж режимі знову обсмажувати протягом 20 хвилин. Час від часу необхідно помішувати продукти;
  4. Картоплю і гриби порізати на кубики і додати в каструлю;
  5. Налити необхідну кількість води, додати спеції, сіль;
  6. Поставити режим «Гасіння» і залишити суп на 1,5 години;
  7. За п'ять хвилин до закінчення приготування додати вермішель.

З сиром

Для того щоб приготувати цю страву, потрібно:

  • Плавлений сир в кількості 300 г;
  • П'ять картоплин;
  • Рис в кількості ½ склянки;
  • Дві цибулини;
  • Одна морква;
  • Два часникового зубчики;
  • Курячий бульйон об'ємом 2,5 мл;
  • Рослинна олія в кількості двох столових ложок;
  • Сіль;
  • Чорний мелений перець;
  • Зелень;
  • Сухарі.

Час приготування – 1,5 години.

Калорійність – 70 ккал в 100 р.

Як приготувати курячий суп з плавленим сиром:

  1. Для початку необхідно поставити каструлю для розігріву. Додати в чашу рослинну олію в кількості однієї столової ложки і поставити на режим «Випічка»;
  2. Цибулю почистити і помити, нарізати на невеликі кубики або соломку. Покласти в розігріту каструлю;
  3. Часник почистити і подрібнити. Також додати слідом за цибулею;
  4. Моркву почистити і натерти на тертці великого розміру. Додати в чашу ще столову ложку рослинного масла і після цього відправити туди ж подрібнену моркву;
  5. Картопля теж почистити і нарізати на кубики середніх розмірів;
  6. Рис ретельно промити і додати разом з картоплею в мультиварку;
  7. Додати спеції і сіль, зелень;
  8. Залити вміст чаші готовим курячим бульйоном;
  9. Поставити режим «Гасіння» і закрити кришку. Залишити варитися на цілу годину;
  10. Додати сир і ретельно перемішати суп. Закрити кришку і варити ще протягом 15 хвилин;
  11. Подавати суп до столу необхідно разом з сухариками, які можна відразу покласти в блюдо, а можна подати в окремій піалі.

Курячий суп можна готувати різними способами. Особливо це швидко і легко виходить в мультиварці. Таке блюдо виходить дуже легким, але в той же час поживним. Для людей, що стежать за своїм здоров'ям і фігурою, це найбільш вдалий варіант першого страви.

Що ще почитати: