Як варити курячий суп в мультиварці
Курячий суп в мультиварці досить популярне блюдо, займає мало часу і сил. Для його приготування можна використовувати різні інгредієнти, такі як гриби, сир, вершки, вермішель. Але найбільш поширеним все-таки залишається класичний рецепт.
Різні види курячих супів – часті страви на обід в будь-якій сім'ї. І це не дивно, оскільки, при використанні різних інгредієнтів, можна надати абсолютно новий, незвичайний смак курячого бульйону.
Це може бути як дуже ситна та поживна їжа, так і легкий, дієтичний варіант. Якщо для приготування застосовується мультиварка, то це не займе багато часу. Пропонуємо розглянути наведені нижче рецепти з фото.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
картоплини невеликого розміру - | 5 шт. |
курячі ніжки - | 4 шт. |
морква - | 1 шт. |
цибулина - | 1 шт. |
рафінована олія - | 50 мл |
зелень - | за смаком |
сіль - | за смаком |
мелений перець - | за смаком |
Час приготування: 60 хвилин | Калорійність на 100 грам: 59 Ккал |
Етапи приготування супу з курячими ніжками в мультиварці:
- Овочі почистити і добре вимити. Нарізати цибулю у формі невеликих кубиків. Половину моркви подрібнити на тертці великого розміру, а другу частину нарізати у вигляді невеликої соломки;
- У мультиварочную чашу налити олію і відразу ж додати підготовлені овочі;
- Поставити прилад в режим «Випічка» і протягом п'яти хвилин обсмажити овочі;
- Помістити до овочів курячі ніжки і додати необхідну кількість окропу;
- Закрити кришку приладу, поставити функцію «На пару» і залишити на 20 хвилин;
- Картоплю почистити, ретельно промити і порізати у вигляді соломки;
- Додати картопляну соломку в мультиварку. В цей же час додати сіль і перець. Залишити варитися на 15 хвилин;
- Зелень помити і подрібнити;
- Додавати зелень в момент подавання страви до столу.
Курячий суп з вермішеллю в мультиварці
Спосіб приготування цього першого страви дуже простий, тому для початківців кулінарів вважається найбільш підходящим. Для того щоб його приготувати, потрібно:
- Спеціальний курячий набір для супу в кількості 400 г;
- Чотири картоплини середнього розміру;
- Одна морква;
- Вермішель «Павутинка» в кількості ½ склянки;
- Одна цибулина;
- Вода об'ємом 2,5 мл;
- Сіль;
- Спеції.
Час приготування – 1 годину.
Калорійність – 24 ккал в одній порції.
Як варити курячий суп з вермішеллю в мультиварці:
Процес приготування необхідно почати з підготовки всіх необхідних продуктів. Для цього, курку потрібно вимити і трохи підсушити з допомогою паперових серветок.
Всі овочі також очистити, вимити і порізати. Цибулю подрібнити на невеликі кубики і моркву також необхідно подрібнити, тільки на тертці дрібного розміру.
Картоплю нарізати у формі соломки;
У каструлю викласти всі підготовлені продукти додати сіль зі спеціями;
Залити вміст чаші підготовленим кількістю очищеної води;
Поставити в приладі функцію «Гасіння» і залишити на 1 годину;
За десять хвилин до завершення заданого часу необхідно додати вермішель;
Після відключення мультиварки страва буде повністю готове.
Суп з вершками
Завдяки цьому рецепту суп виходить досить густим і дуже поживним. У процесі приготування знадобиться:
- Філе курки в кількості 400 г;
- Чотири картоплини;
- Одна цибулина;
- Печериці в кількості 200 г;
- Вершки жирністю до 20% в кількості 300 г;
- Два часникового зубчики;
- Рослинна олія об'ємом 20 мл;
- Сіль.
Час приготування – 50 хв.
Калорійність страви – 97 ккал в 100 р.
Детальний опис приготування курячого супу з вершками в мультиварці Редмонд:
- Картоплю очистити, вимити і нарізати у формі кубиків;
- Куряче філе також нарізати на невеликі шматочки;
- Скласти картоплю разом з куркою в мультиварку, наведену в режим «Гасіння», закрити і залишити варитися на півгодини;
- Цибулю почистити, вимити й подрібнити за допомогою ножа;
- Через встановлений час витягти з мультиварки картоплю і курку. Бульйон, що залишився видалити з чаші, оскільки він більше не потрібен;
- Мультиварку помити і знову включити. Додати в чашу рослинне масло, до якого після нагрівання додається подрібнену цибулю. На режимі «Випічка» обсмажувати протягом п'яти хвилин;
- У цей час можна зайнятися підготовкою печериць. Їх необхідно почистити і порізати на кубики невеликих розмірів. Часник також очистити і пропустити через спеціальний прес для даного продукту;
- Додати в каструлю до цибулі гриби і часник. Поставити прилад в режим «Обсмажування» і закрити кришку. Залишити на 15 хвилин;
- Додати до всіх обсмаженим продуктам картоплю і курку. Бажано робити це в іншому посуді. Оскільки буде потрібно ще і робота з блендером, яким подрібнюються всі підготовлені продукти;
- Головне-простежити, щоб швидкість блендера перебувала в своєму мінімальному стані;
- Перекласти отримане пюре в каструлю і поставити прилад в режим «Варка». Як тільки на поверхні рідини утворюється піна, суп-пюре з вершками буде повністю готовий.
З локшиною і фрикадельками
Для приготування знадобиться:
- Курячий фарш у кількості 270 г;
- Картоплю в кількості 350 г;
- Одна морква;
- Одна велика цибулина;
- Вермішель в кількості 100 г;
- Олія соняшникова в кількості двох столових ложок;
- Кріп у кількості 15 г;
- Один лавровий листочок;
- Сіль;
- Перець чорний мелений;
- Вода об'ємом 2 л.
Час приготування – 1 годину.
Калорійність страви – 47,5 ккал в 100 р.
Покрокове приготування супу:
- Для початку необхідно зайнятися підготовкою фрикадельок. Для цього до фаршу додати перець і сіль, а потім ретельно перемішати. Зробити фрикадельки невеликих розмірів;
- Цибулю і моркву очистити і вимити. Нарізати цибулю дрібними кубиками, а моркву натерти на тертці;
- Картоплю очистити, ретельно вимити і нарізати у формі невеликого соломки;
- У каструлю додати масло, і висипати моркву з цибулею. Поставити режим «Випічка» і обсмажувати протягом п'яти хвилин;
- Залити підготовлену засмажку гарячою водою і туди ж додати картоплю. Накрити кришкою і залишити на 15 хвилин;
- Після закінчення заданого часу помістити у воду фрикадельки і знову залишити на десять хвилин;
- Додати вермішель;
- Присипати сіллю і перцем. Залишити на п'ять хвилин. Курячий суп з локшиною і фрикадельками повністю готовий.
Читайте як приготувати тертий пиріг з варенням в мультиварці.
Читайте як приготувати яєчню з сиром і ковбасою в хлібі, рецепти тут.
Читайте як смачно приготувати мариновану цибулю. Цей продукт дуже часто зустрічається у різних салатах, його пікантний смак надає будь-якій страві соковитості.
Як варити суп з куркою і грибами
Для приготування цього супу знадобиться:
- Куряче філе в кількості 300 г;
- Гриби-печериці в кількості 300 г;
- П'ять картоплин невеликого розміру;
- Одна цибулина;
- Одна морква;
- Сіль;
- Спеції;
- Лавровий лист;
- Вода;
- Соняшникова олія;
- Вермішель в кількості ½ склянки.
Час приготування – 2 години.
Калорійність страви – 24 ккал в 100 р.
Рецепт покрокового приготування курячого супу з грибами:
- Цибулю з морквою очистити, помити і подрібнити. Помістити їх у каструлю і на режимі «Випічка» обсмажити протягом десяти хвилин;
- Куряче філе порізати на невеликі кубики і додати до вже обсмаженою овочам;
- На цьому ж режимі знову обсмажувати протягом 20 хвилин. Час від часу необхідно помішувати продукти;
- Картоплю і гриби порізати на кубики і додати в каструлю;
- Налити необхідну кількість води, додати спеції, сіль;
- Поставити режим «Гасіння» і залишити суп на 1,5 години;
- За п'ять хвилин до закінчення приготування додати вермішель.
З сиром
Для того щоб приготувати цю страву, потрібно:
- Плавлений сир в кількості 300 г;
- П'ять картоплин;
- Рис в кількості ½ склянки;
- Дві цибулини;
- Одна морква;
- Два часникового зубчики;
- Курячий бульйон об'ємом 2,5 мл;
- Рослинна олія в кількості двох столових ложок;
- Сіль;
- Чорний мелений перець;
- Зелень;
- Сухарі.
Час приготування – 1,5 години.
Калорійність – 70 ккал в 100 р.
Як приготувати курячий суп з плавленим сиром:
- Для початку необхідно поставити каструлю для розігріву. Додати в чашу рослинну олію в кількості однієї столової ложки і поставити на режим «Випічка»;
- Цибулю почистити і помити, нарізати на невеликі кубики або соломку. Покласти в розігріту каструлю;
- Часник почистити і подрібнити. Також додати слідом за цибулею;
- Моркву почистити і натерти на тертці великого розміру. Додати в чашу ще столову ложку рослинного масла і після цього відправити туди ж подрібнену моркву;
- Картопля теж почистити і нарізати на кубики середніх розмірів;
- Рис ретельно промити і додати разом з картоплею в мультиварку;
- Додати спеції і сіль, зелень;
- Залити вміст чаші готовим курячим бульйоном;
- Поставити режим «Гасіння» і закрити кришку. Залишити варитися на цілу годину;
- Додати сир і ретельно перемішати суп. Закрити кришку і варити ще протягом 15 хвилин;
- Подавати суп до столу необхідно разом з сухариками, які можна відразу покласти в блюдо, а можна подати в окремій піалі.
Курячий суп можна готувати різними способами. Особливо це швидко і легко виходить в мультиварці. Таке блюдо виходить дуже легким, але в той же час поживним. Для людей, що стежать за своїм здоров'ям і фігурою, це найбільш вдалий варіант першого страви.