09 июнь 2019 5 365

Як зробити смачне тісто для піци на сухих дріжджах

Одним з найпопулярніших і улюблених страв світу, що зародилися в Італії, є піца! Основою для неї є коржик з тонкого тіста з різноманітною начинкою з м'ясних делікатесів, сиру і овочів.

Щоб насолодитися процесом приготування і порадувати своїх близьких, необхідний в першу чергу хороший рецепт тіста. Дуже важливо дотримуватися пропорції інгредієнтів, так само дотримуватися технології приготування. Для роботи вам знадобиться наступний інвентар: духовка, миска велика і маленька, віночок, пергаментний папір, кухонний ніж, обробна дошка, качалка.

Простий рецепт класичного тесту на сухих дріжджах
Інгредієнти Кількість
борошно - 400 г
підігріта вода - 200 г
дріжджі сухі - 5 г
цукор - 20 г
сіль морська дрібна - 11 г
масло оливи - 30 г
Час приготування: 180 хвилин Калорійність на 100 грам: 251 Ккал

У невеликій мисці з теплою водою розчиняємо дріжджі, сіль і цукор. Засипаємо одну столову ложку борошна, перемішуємо і відставляємо опару на 10 хвилин. Вона повинна заграти при кімнатній температурі, про це скажуть з'явилися бульбашки на отриманій суміші.

У великій ємності з'єднуємо віночком просіяне борошно з маслом, додаємо заздалегідь приготовлену.

Потім ретельно замішуємо і скачуємо тісто в кулю, змащуємо маслом, загортаємо у плівку і прибираємо в сторону на 90 хвилин. Смачне тісто для піци на сухих дріжджах готово.

Збільшене за цей час тісто ділимо на три кульки, тонко розкачуємо, розподіляємо на деко з пергаментом.

Основу промазуємо томатним соусом, викладаємо приготовані інгредієнти і відправляємо в духовку. Випікаємо 10 хвилин при 210°С.

Рецепт тонкого швидкого тесту з сухими дріжджами

Найменування продуктів: Кількість:
борошно 0,35 кг
вода тепла 1 склянка
сухі дріжджі 1,5 ч. л.
цукор/мед 1 ч. л.
масло оливи (соняшникова не піде) 10 гр
сіль 11 гр

На приготування буде потрібно витратити всього 40 хвилин.

Калорійність: 229 ккал/100 г продукту.

У дрібній піалі змішуємо цукор і трохи теплої води, перемішуємо і розводимо дріжджі. В порожню миску висипаємо борошно, віночком робимо поглиблення, висипає туди масло, сіль і підготовлені дріжджі, виливаємо теплу воду, ретельно замішуємо.

Присипаємо швидке тісто борошном, накриваємо плівкою, закутуємо щільним рушником і ставимо в тепле місце без протягів на 20-25 хвилин. Поки тісто підходить, можна підготувати начинку і соус.

Отримане тісто розділяємо на дві частини, трохи замішуємо і розкачуємо потрібний розмір. Застеляємо деко пергаментним папером, присипаємо борошном і викладаємо основу. У завершенні процесу наповнюємо будь-якою начинкою, запікаємо в заздалегідь розігрітій духовке15 хвилин при температурі 220-230°С.

Свинина, запечена в мультиварці виходить дуже соковитою і ніжною, спробуйте приготувати за нашими рецептами.

Як приготувати класичний торт «Захер» за нашими рецептами.

З чим п'ють напівсолодке шампанське — як правильно вибрати напій і як відкрити пляшку.

Кращий рецепт дріжджового тіста для піци мінеральної газованої води

Інгредієнти: Кількість:
борошно 0,5 кг
мінералка 300 мл
цукор 10 гр
сухі дріжджі 10 гр
оливкова олія 20 гр
сіль морська 11 гр

На весь процес приготування піде 90 хвилин.

Калорійність: 260 ккал/100 г продукту.

Цукор змішати з необхідною кількістю дріжджів в невеликій ємності, залити теплою газованою мінеральною водою і залишити на 8-10 хвилин, поки не з'явиться шапка піни. Переливаємо суміш, що настоялась у велику миску просіваємо до неї борошно, сіль, додаємо масло. Всі інгредієнти м'яко замішуємо, накриваємо й ставимо на 1 годину в тепле сухе місце. Готове тісто розрізаємо навпіл, розгортаємо за формою і викладаємо будь-які продукти на ваш смак і випікаємо при температурі 220 °С 15 хвилин.

Корисні поради

  • краї тіста розтягуйте пальцями, так у піци буде рівномірна товщина;
  • щоб страва не було пересушеним, покропите його зверху оливковою олією і викладайте на розігрітий лист;
  • не кладіть на тонку традиційну піцу багато начинки, щоб вона не рвалася і не розпадалася;
  • тісто відмінно зберігається в морозилці, просто покладіть його на пекарню папір і оберніть плівкою;
  • при виготовленні тіста на дріжджах воду не слід нагрівати більше 30-40°С, так як в гарячій воді тремтіння загинуть;
  • борошно обов'язково треба просіяти, щоб наситити його киснем, тоді тісто вийти м'яким і ніжним.
  • традиційно використовують оливкову олію, але соняшникова теж підійде;
  • піцу завжди запікають тільки в заздалегідь розігрітій духовій шафі.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: