Як зробити смачне тісто для піци на сухих дріжджах
Одним з найпопулярніших і улюблених страв світу, що зародилися в Італії, є піца! Основою для неї є коржик з тонкого тіста з різноманітною начинкою з м'ясних делікатесів, сиру і овочів.
Щоб насолодитися процесом приготування і порадувати своїх близьких, необхідний в першу чергу хороший рецепт тіста. Дуже важливо дотримуватися пропорції інгредієнтів, так само дотримуватися технології приготування. Для роботи вам знадобиться наступний інвентар: духовка, миска велика і маленька, віночок, пергаментний папір, кухонний ніж, обробна дошка, качалка.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
борошно - | 400 г |
підігріта вода - | 200 г |
дріжджі сухі - | 5 г |
цукор - | 20 г |
сіль морська дрібна - | 11 г |
масло оливи - | 30 г |
Час приготування: 180 хвилин | Калорійність на 100 грам: 251 Ккал |
У невеликій мисці з теплою водою розчиняємо дріжджі, сіль і цукор. Засипаємо одну столову ложку борошна, перемішуємо і відставляємо опару на 10 хвилин. Вона повинна заграти при кімнатній температурі, про це скажуть з'явилися бульбашки на отриманій суміші.
У великій ємності з'єднуємо віночком просіяне борошно з маслом, додаємо заздалегідь приготовлену.
Потім ретельно замішуємо і скачуємо тісто в кулю, змащуємо маслом, загортаємо у плівку і прибираємо в сторону на 90 хвилин. Смачне тісто для піци на сухих дріжджах готово.
Збільшене за цей час тісто ділимо на три кульки, тонко розкачуємо, розподіляємо на деко з пергаментом.
Основу промазуємо томатним соусом, викладаємо приготовані інгредієнти і відправляємо в духовку. Випікаємо 10 хвилин при 210°С.
Рецепт тонкого швидкого тесту з сухими дріжджами
Найменування продуктів: | Кількість: |
---|---|
борошно | 0,35 кг |
вода тепла | 1 склянка |
сухі дріжджі | 1,5 ч. л. |
цукор/мед | 1 ч. л. |
масло оливи (соняшникова не піде) | 10 гр |
сіль | 11 гр |
На приготування буде потрібно витратити всього 40 хвилин.
Калорійність: 229 ккал/100 г продукту.
У дрібній піалі змішуємо цукор і трохи теплої води, перемішуємо і розводимо дріжджі. В порожню миску висипаємо борошно, віночком робимо поглиблення, висипає туди масло, сіль і підготовлені дріжджі, виливаємо теплу воду, ретельно замішуємо.
Присипаємо швидке тісто борошном, накриваємо плівкою, закутуємо щільним рушником і ставимо в тепле місце без протягів на 20-25 хвилин. Поки тісто підходить, можна підготувати начинку і соус.
Отримане тісто розділяємо на дві частини, трохи замішуємо і розкачуємо потрібний розмір. Застеляємо деко пергаментним папером, присипаємо борошном і викладаємо основу. У завершенні процесу наповнюємо будь-якою начинкою, запікаємо в заздалегідь розігрітій духовке15 хвилин при температурі 220-230°С.
Свинина, запечена в мультиварці виходить дуже соковитою і ніжною, спробуйте приготувати за нашими рецептами.
Як приготувати класичний торт «Захер» за нашими рецептами.
З чим п'ють напівсолодке шампанське — як правильно вибрати напій і як відкрити пляшку.
Кращий рецепт дріжджового тіста для піци мінеральної газованої води
Інгредієнти: | Кількість: |
---|---|
борошно | 0,5 кг |
мінералка | 300 мл |
цукор | 10 гр |
сухі дріжджі | 10 гр |
оливкова олія | 20 гр |
сіль морська | 11 гр |
На весь процес приготування піде 90 хвилин.
Калорійність: 260 ккал/100 г продукту.
Цукор змішати з необхідною кількістю дріжджів в невеликій ємності, залити теплою газованою мінеральною водою і залишити на 8-10 хвилин, поки не з'явиться шапка піни. Переливаємо суміш, що настоялась у велику миску просіваємо до неї борошно, сіль, додаємо масло. Всі інгредієнти м'яко замішуємо, накриваємо й ставимо на 1 годину в тепле сухе місце. Готове тісто розрізаємо навпіл, розгортаємо за формою і викладаємо будь-які продукти на ваш смак і випікаємо при температурі 220 °С 15 хвилин.
Корисні поради
- краї тіста розтягуйте пальцями, так у піци буде рівномірна товщина;
- щоб страва не було пересушеним, покропите його зверху оливковою олією і викладайте на розігрітий лист;
- не кладіть на тонку традиційну піцу багато начинки, щоб вона не рвалася і не розпадалася;
- тісто відмінно зберігається в морозилці, просто покладіть його на пекарню папір і оберніть плівкою;
- при виготовленні тіста на дріжджах воду не слід нагрівати більше 30-40°С, так як в гарячій воді тремтіння загинуть;
- борошно обов'язково треба просіяти, щоб наситити його киснем, тоді тісто вийти м'яким і ніжним.
- традиційно використовують оливкову олію, але соняшникова теж підійде;
- піцу завжди запікають тільки в заздалегідь розігрітій духовій шафі.
Приємного апетиту!