02 апрель 2019 4 439

Як смачно приготувати свинячий мову в мультиварці та духовці

Переоцінити користь субпродукту вищої категорії – свинячого мови — непросто. Делікатес для гурманів, прикраса столу на святах, статусне страву на прийомах – це далеко не все, чим для нас є страви з свинячих мов. Але враховуючи, що не все золото, що блищить, залишається питання – чи так він корисний, як смакує?

У свинячого мови своя дивовижна історія. Виявляється, в п'ятому столітті до нашої ери він вважався звичайною їжею у бідняків Стародавнього Риму. Лише в середні століття в Європі цей продукт був визнаний делікатесом, його вживали аристократи і багаті громадяни.

Вага даного продукту коливається в межах 250-400 грам. Має ніжну та смачну структуру. Завдяки відсутності грубих волокон свинячий язик відмінно засвоюється і має пікантний смак. У м'ясі міститься велика кількість різних вітамінів, мінералів і корисних речовин. При заморожуванні і надалі розморожуванні мови корисність продукту зберігається майже повністю.

У мові, так само, як і в свинячому м'ясі, присутні вітаміни групи В, Е і РР. Але ще більш цінно високий вміст калію і заліза, що робить його вкрай корисним спортсменам, жінкам в положенні, годуючим матусям, їх дітям і людям в літньому віці.

Надзвичайно корисний продукт при хворобах нирок і анемії. З інших мінеральних елементів присутні фосфор, марганець, натрій і калій. Багатий білками. Кількість калорій делікатесу залежить від віку тварини і складає 165-200 ккал на 100 грам.

Не можна обійти стороною і летіцін – будівельний матеріал клітин печінки, відмінний антиоксидант.

Рекомендації: як вибрати і зварити свинячий мову

Вибір субпродукту справа нескладна. Чим дрібніше продукт, ніж більш яскрава шкірка ─ тим свіжіше і молодше язичок, тим менше часу ви витратите на приготування страви.

Перед тим, як відварити свинячий язик уважно ознайомтеся з рекомендаціями. Це позбавить його від можливого запаху, зробить ваше блюдо більш м'яким і ароматним.

Ретельно промийте субпродукти під проточною водою. Покладіть їх в посуд з водою і соком половини лимона на 30-60 хвилин, щоб відбити запах.

Після цього опускайте свинячі язики в киплячу воду. Варіть їх з лавровим листом, цибулею і приправами на ваш смак протягом двох-трьох годин. Лавровий лист сприяє більш легкому видаленню шкурки з мови.

Як тільки субпродукт стане м'яким, дістаньте його і покладіть в крижану воду на 5-10 хвилин. Висушіть рушником і зробіть поздовжній надріз. Зніміть шкірку.

Язичок в якості м'ясної нарізки сам по собі — чудове блюдо. Поріжте вузькими скибочками, посоліть, красиво укладіть на листя салату і чекайте подяки!

Нижче пропонуємо вам розглянути відмінні рецепти приготування свинячого мови. Беріть ручку і блокнот, отже, записуємо!

Мова свинячий, приготований в мультиварці

На каструлю середнього розміру візьміть 4 свинячих язичка.

  1. Ретельно промийте, покладіть в каструлю, налийте холодну воду, щоб субпродукти цілком були приховані;
  2. Очистіть по парі цибулин і морквин, розріжте і укладіть на субпродукти;
  3. Встановіть режим «гасіння», закрийте кришкою і варіть 2-3 години. Майте на увазі, що молодий мова готуватися значно швидше, ніж вікової;
  4. Через годину закладіть спеції. Є певний стандарт – петрушка в будь-якому вигляді, лавровий лист, перець горошком. Але фантазія і харчові пристрасті в даному процесі цілком доречні. За п'ятнадцять хвилин до сигналу таймера посоліть;
  5. Гарячі м'які язички виймаємо з мультиварки і опускаємо на п'ять хвилин в крижану воду. Знімаємо шкірку;
  6. Делікатес, приготований вами, готовий.

Пам'ятайте, що красиве оформлення страви робить його смачніше.

Язик яловичий у мультиварці рецепти приготування які точно треба спробувати.

Як приготувати свинячий або яловичий заливні язики, читайте рецепти.

Страви з курячого фаршу приготовані в мультиварці стануть відмінним доповненням до гарніру. Читайте наші рецепти.

Запечений у фользі мова
Інгредієнти Кількість
свинячого мови - 1 кг
олії оливи - 1 ст. ложка
часнику - 3 зубчики
кмину, різних приправ - по половині чайної ложки
свіжого кропу і солі - за смаком
Час приготування: 120 хвилин Калорійність на 100 грам: 165 Ккал

Етапи такі:

  1. Добре подрібнений або роздавлений часник з'єднайте з сіллю і приправами;
  2. Додайте в цю суміш масло оливи;
  3. Язички акуратно промийте і потримайте в холодній воді хвилин 20-30;
  4. Вийміть, зріжте плівку і шкірочку, натріть м'ясо сумішшю приправ;
  5. Поставте на 3-4 години на холод;
  6. Заздалегідь прогрійте духовку на 200º. Запікайте свинячий язичок, загорнута у фольгу, півтора години;
  7. Коли він охолоне, зніміть фольгу, наріжте тонкими кружечками, акуратно викладіть, прикрасивши листям салату і кропом.

Запечені в рукаві субпродукти

Підготуйте продукти:

  • 4-5 мов свині, в залежності від ваги;
  • Половинку часниковою головки;
  • Сік одного лимона;
  • 2 ст. ложки олії пісного;
  • Лавровий лист;
  • Аджика суха — за смаком;
  • Сіль і перець духмяний горошок.

Кулінарний процес наступний:

  1. Свинячі язички акуратно промийте і потримайте в холодній воді хвилин 20-30;
  2. Після цього видаліть шкірку і плівки;
  3. Для приготування суміші необхідно змішати мелкорубленный часник, сіль, аджику, сік лимона і масло;
  4. Натріть і поставте субпродукти на п'ять годин у холодильник;
  5. Наповніть язичками рукав для запікання;
  6. Попередньо прогрійте духовку на 200º. Час для запікання становить близько години.

Не забудьте поставити красиве «пляма». Прикрасьте петрушкою або кропом.

Способи запікання в сметані

Запечений свинячий язик особливо гарний у сметані. Пропоновані тут делікатесні страви складаються тільки з доступних продуктів. Якісь з них ви можете вибрати собі на замітку.

Запечені в сметані свинячі язички з часником

Підготуйте продукти:

  • 3 або 4 свинячих мови, в залежності від ваги;
  • Ст. ложку майонезу провансаль;
  • Третину склянки 15-20 процентної сметани;
  • Мелену суміш перців;
  • Сік половини лимона;
  • Лавровий лист і сіль.

Готуємо так:

    1. Варіть субпродукти, дотримуючись правил, описаних у відповідному розділі, враховуючи, що варити достатньо 1,5-2.0 години, не доводячи до повної готовності;
    2. Наріжте вузькими скибочками вже відварені і очищені язички;

    1. Укладіть на лист або в посуд для запікання, після чого посоліть і трохи посипте сумішшю перців;
    2. Дрібно наріжте часник і посипте їм скибочки субпродукту;

    1. Розведіть сметану з майонезом в 100 грамах теплої кип'яченої води і залийте сумішшю основна страва;

  1. Запікайте субпродукти при 180-200º протягом 0,5-1,0 години, в залежності від обраної посуду для запікання.

Язички готові. Подавайте на стіл в гарячому вигляді. Не забудьте прикрасити цей делікатес листям салату або іншою зеленню.

Запечені в сметані субпродукти з волоським горіхом

Підготуйте продукти:

  • 2 або 3 свинячих мови, в залежності від ваги;
  • Цибулю, виходячи з ваших уподобань;
  • Півсклянки 15-20 процентної сметани і стільки ж очищеного волоського горіха;
  • Олія для смаження;
  • Сіль.

Отже, етапи приготування покроково:

  1. Варіть свинячі язички, дотримуючись правил, описаних у відповідному розділі, враховуючи, що варити достатньо 1,5-2.0 години, не доводячи до повної готовності;
  2. Обсмажте на соняшниковій олії цибулю;
  3. Подрібніть горішки і змішайте зі сметаною;
  4. Наріжте тонкими скибочками вже відварені і очищені субпродукти;
  5. Укладіть на лист або в посуд для запікання;
  6. Обсипте золотистою цибулею і залийте сумішшю сметани з горішками;
  7. Готуйте свинячі язики при 180-200º протягом 0,5-1,0 години, в залежності від посуду для запікання.

Ваш делікатес готовий. Подавайте в гарячому вигляді. Не забудьте прикрасити рваними листям салату або іншою зеленню.

Запікаємо в духовці з грибами, картоплею і сиром

Підготуйте продукти:

  • 2 або 3 свинячих мови;
  • 5-6 штук великих печериць;
  • 5 штук картоплин;
  • Півсклянки 15-20 процентної сметани або майонезу провансаль;
  • 100 грам твердого сиру;
  • Сіль;
  • Перець духмяний горошком;
  • Суміш солодких перців;
  • Лавровий лист;
  • Цибулю або часник, виходячи з смаку.

Процес готування покроково:

  1. Варіть субпродукти, дотримуючись правил, описаних у відповідному розділі, враховуючи, що варити достатньо 1,5-2.0 години, не доводячи до повної готовності;
  2. Розбавте сметану або майонез ста грамами кип'яченої води;
  3. Позбавте печериці від шкірки, наріжте і обсмажте на сковороді разом з цибулею або крупно порізаною часником;
  4. Наріжте картоплю шматочками;
  5. Покладіть на середину листа кружечки відварених язичків;
  6. Наріжте картоплю шматочками і покладіть навколо них;
  7. На цю красу викладіть печериці, більшу частину мови, залийте водою зі сметаною (майонезом), і все блюдо посипте тертим твердим сиром;
  8. Запікайте свинячі язички при 180-200º від півгодини до години, залежно від готовності картоплі.

Ваше блюдо готове. Гордо подавайте на стіл. Не забудьте прикрасити листям салату або дрібно посіченою зеленню.

Корисні поради

  1. Свинячий язик бажано замочити на кілька годин у крижаній воді або на 1 годину у воді з соком половини лимона, щоб він вийшов м'яким, а шкірка легше знімалася;
  2. Звичайно, зрізати шкіру можна і перед готуванням, але при цьому зрізається частина ніжного м'яса;
  3. Варити треба на повільному вогні, смак продукту при сильному кипінні погіршується;
  4. У процесі варіння сіль бажано не додавати, смак мови буде більш насичений. Солити краще після зняття шкірки або в процесі приготування більш складного страви з іншими інгредієнтами;
  5. У відповідності з російськими традиціями м'ясну закуску з варених язичків подають з хріном і гірчицею.

Практично всі овочі, призначені для смаження, відмінно поєднуються в одному блюді з печеною свинячим мовою. Все залежить від вашого смаку і переваг.

Що ще почитати: