Як смачно приготувати свинячий мову в мультиварці та духовці
Переоцінити користь субпродукту вищої категорії – свинячого мови — непросто. Делікатес для гурманів, прикраса столу на святах, статусне страву на прийомах – це далеко не все, чим для нас є страви з свинячих мов. Але враховуючи, що не все золото, що блищить, залишається питання – чи так він корисний, як смакує?
У свинячого мови своя дивовижна історія. Виявляється, в п'ятому столітті до нашої ери він вважався звичайною їжею у бідняків Стародавнього Риму. Лише в середні століття в Європі цей продукт був визнаний делікатесом, його вживали аристократи і багаті громадяни.
Вага даного продукту коливається в межах 250-400 грам. Має ніжну та смачну структуру. Завдяки відсутності грубих волокон свинячий язик відмінно засвоюється і має пікантний смак. У м'ясі міститься велика кількість різних вітамінів, мінералів і корисних речовин. При заморожуванні і надалі розморожуванні мови корисність продукту зберігається майже повністю.
Надзвичайно корисний продукт при хворобах нирок і анемії. З інших мінеральних елементів присутні фосфор, марганець, натрій і калій. Багатий білками. Кількість калорій делікатесу залежить від віку тварини і складає 165-200 ккал на 100 грам.
Не можна обійти стороною і летіцін – будівельний матеріал клітин печінки, відмінний антиоксидант.
Рекомендації: як вибрати і зварити свинячий мову
Вибір субпродукту справа нескладна. Чим дрібніше продукт, ніж більш яскрава шкірка ─ тим свіжіше і молодше язичок, тим менше часу ви витратите на приготування страви.
Перед тим, як відварити свинячий язик уважно ознайомтеся з рекомендаціями. Це позбавить його від можливого запаху, зробить ваше блюдо більш м'яким і ароматним.
Ретельно промийте субпродукти під проточною водою. Покладіть їх в посуд з водою і соком половини лимона на 30-60 хвилин, щоб відбити запах.
Після цього опускайте свинячі язики в киплячу воду. Варіть їх з лавровим листом, цибулею і приправами на ваш смак протягом двох-трьох годин. Лавровий лист сприяє більш легкому видаленню шкурки з мови.
Як тільки субпродукт стане м'яким, дістаньте його і покладіть в крижану воду на 5-10 хвилин. Висушіть рушником і зробіть поздовжній надріз. Зніміть шкірку.
Язичок в якості м'ясної нарізки сам по собі — чудове блюдо. Поріжте вузькими скибочками, посоліть, красиво укладіть на листя салату і чекайте подяки!
Нижче пропонуємо вам розглянути відмінні рецепти приготування свинячого мови. Беріть ручку і блокнот, отже, записуємо!
Мова свинячий, приготований в мультиварці
На каструлю середнього розміру візьміть 4 свинячих язичка.
- Ретельно промийте, покладіть в каструлю, налийте холодну воду, щоб субпродукти цілком були приховані;
- Очистіть по парі цибулин і морквин, розріжте і укладіть на субпродукти;
- Встановіть режим «гасіння», закрийте кришкою і варіть 2-3 години. Майте на увазі, що молодий мова готуватися значно швидше, ніж вікової;
- Через годину закладіть спеції. Є певний стандарт – петрушка в будь-якому вигляді, лавровий лист, перець горошком. Але фантазія і харчові пристрасті в даному процесі цілком доречні. За п'ятнадцять хвилин до сигналу таймера посоліть;
- Гарячі м'які язички виймаємо з мультиварки і опускаємо на п'ять хвилин в крижану воду. Знімаємо шкірку;
- Делікатес, приготований вами, готовий.
Пам'ятайте, що красиве оформлення страви робить його смачніше.
Язик яловичий у мультиварці рецепти приготування які точно треба спробувати.
Як приготувати свинячий або яловичий заливні язики, читайте рецепти.
Страви з курячого фаршу приготовані в мультиварці стануть відмінним доповненням до гарніру. Читайте наші рецепти.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
свинячого мови - | 1 кг |
олії оливи - | 1 ст. ложка |
часнику - | 3 зубчики |
кмину, різних приправ - | по половині чайної ложки |
свіжого кропу і солі - | за смаком |
Час приготування: 120 хвилин | Калорійність на 100 грам: 165 Ккал |
Етапи такі:
- Добре подрібнений або роздавлений часник з'єднайте з сіллю і приправами;
- Додайте в цю суміш масло оливи;
- Язички акуратно промийте і потримайте в холодній воді хвилин 20-30;
- Вийміть, зріжте плівку і шкірочку, натріть м'ясо сумішшю приправ;
- Поставте на 3-4 години на холод;
- Заздалегідь прогрійте духовку на 200º. Запікайте свинячий язичок, загорнута у фольгу, півтора години;
- Коли він охолоне, зніміть фольгу, наріжте тонкими кружечками, акуратно викладіть, прикрасивши листям салату і кропом.
Запечені в рукаві субпродукти
Підготуйте продукти:
- 4-5 мов свині, в залежності від ваги;
- Половинку часниковою головки;
- Сік одного лимона;
- 2 ст. ложки олії пісного;
- Лавровий лист;
- Аджика суха — за смаком;
- Сіль і перець духмяний горошок.
Кулінарний процес наступний:
- Свинячі язички акуратно промийте і потримайте в холодній воді хвилин 20-30;
- Після цього видаліть шкірку і плівки;
- Для приготування суміші необхідно змішати мелкорубленный часник, сіль, аджику, сік лимона і масло;
- Натріть і поставте субпродукти на п'ять годин у холодильник;
- Наповніть язичками рукав для запікання;
- Попередньо прогрійте духовку на 200º. Час для запікання становить близько години.
Не забудьте поставити красиве «пляма». Прикрасьте петрушкою або кропом.
Способи запікання в сметані
Запечений свинячий язик особливо гарний у сметані. Пропоновані тут делікатесні страви складаються тільки з доступних продуктів. Якісь з них ви можете вибрати собі на замітку.
Запечені в сметані свинячі язички з часником
Підготуйте продукти:
- 3 або 4 свинячих мови, в залежності від ваги;
- Ст. ложку майонезу провансаль;
- Третину склянки 15-20 процентної сметани;
- Мелену суміш перців;
- Сік половини лимона;
- Лавровий лист і сіль.
Готуємо так:
-
- Варіть субпродукти, дотримуючись правил, описаних у відповідному розділі, враховуючи, що варити достатньо 1,5-2.0 години, не доводячи до повної готовності;
- Наріжте вузькими скибочками вже відварені і очищені язички;
-
- Укладіть на лист або в посуд для запікання, після чого посоліть і трохи посипте сумішшю перців;
- Дрібно наріжте часник і посипте їм скибочки субпродукту;
-
- Розведіть сметану з майонезом в 100 грамах теплої кип'яченої води і залийте сумішшю основна страва;
- Запікайте субпродукти при 180-200º протягом 0,5-1,0 години, в залежності від обраної посуду для запікання.
Язички готові. Подавайте на стіл в гарячому вигляді. Не забудьте прикрасити цей делікатес листям салату або іншою зеленню.
Запечені в сметані субпродукти з волоським горіхом
Підготуйте продукти:
- 2 або 3 свинячих мови, в залежності від ваги;
- Цибулю, виходячи з ваших уподобань;
- Півсклянки 15-20 процентної сметани і стільки ж очищеного волоського горіха;
- Олія для смаження;
- Сіль.
Отже, етапи приготування покроково:
- Варіть свинячі язички, дотримуючись правил, описаних у відповідному розділі, враховуючи, що варити достатньо 1,5-2.0 години, не доводячи до повної готовності;
- Обсмажте на соняшниковій олії цибулю;
- Подрібніть горішки і змішайте зі сметаною;
- Наріжте тонкими скибочками вже відварені і очищені субпродукти;
- Укладіть на лист або в посуд для запікання;
- Обсипте золотистою цибулею і залийте сумішшю сметани з горішками;
- Готуйте свинячі язики при 180-200º протягом 0,5-1,0 години, в залежності від посуду для запікання.
Ваш делікатес готовий. Подавайте в гарячому вигляді. Не забудьте прикрасити рваними листям салату або іншою зеленню.
Запікаємо в духовці з грибами, картоплею і сиром
Підготуйте продукти:
- 2 або 3 свинячих мови;
- 5-6 штук великих печериць;
- 5 штук картоплин;
- Півсклянки 15-20 процентної сметани або майонезу провансаль;
- 100 грам твердого сиру;
- Сіль;
- Перець духмяний горошком;
- Суміш солодких перців;
- Лавровий лист;
- Цибулю або часник, виходячи з смаку.
Процес готування покроково:
- Варіть субпродукти, дотримуючись правил, описаних у відповідному розділі, враховуючи, що варити достатньо 1,5-2.0 години, не доводячи до повної готовності;
- Розбавте сметану або майонез ста грамами кип'яченої води;
- Позбавте печериці від шкірки, наріжте і обсмажте на сковороді разом з цибулею або крупно порізаною часником;
- Наріжте картоплю шматочками;
- Покладіть на середину листа кружечки відварених язичків;
- Наріжте картоплю шматочками і покладіть навколо них;
- На цю красу викладіть печериці, більшу частину мови, залийте водою зі сметаною (майонезом), і все блюдо посипте тертим твердим сиром;
- Запікайте свинячі язички при 180-200º від півгодини до години, залежно від готовності картоплі.
Ваше блюдо готове. Гордо подавайте на стіл. Не забудьте прикрасити листям салату або дрібно посіченою зеленню.
Корисні поради
- Свинячий язик бажано замочити на кілька годин у крижаній воді або на 1 годину у воді з соком половини лимона, щоб він вийшов м'яким, а шкірка легше знімалася;
- Звичайно, зрізати шкіру можна і перед готуванням, але при цьому зрізається частина ніжного м'яса;
- Варити треба на повільному вогні, смак продукту при сильному кипінні погіршується;
- У процесі варіння сіль бажано не додавати, смак мови буде більш насичений. Солити краще після зняття шкірки або в процесі приготування більш складного страви з іншими інгредієнтами;
- У відповідності з російськими традиціями м'ясну закуску з варених язичків подають з хріном і гірчицею.
Практично всі овочі, призначені для смаження, відмінно поєднуються в одному блюді з печеною свинячим мовою. Все залежить від вашого смаку і переваг.