Як смачно приготувати свинячу корейку в духовці
Свиняча корейка, тушкована в духовці – найлегший і безпрограшний варіант приготування. Не треба поспішати, не треба включати вогонь на максимум, класти шматочки м'яса на сковорідку і хвилюватися, що воно вийде жорстким як підошва. А потім усім говорити, що купили погану свинину. Це не погане м'ясо, його просто треба приготувати в духовці.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
корейка свиняча - | 4 шт. |
бульйон - | 200 мл |
лимон невеликий - | 1 штука |
свіжі гілочки базиліка - | 1 маленький пучок |
чебрець - | 5 гілочок |
мелений перець - | щіпка |
сіль (краще морська) - | 2 щіпки |
олія рафінована (оливкова) - | 40 мл |
Час приготування: 80 хвилин | Калорійність на 100 грам: 410 Ккал |
Покроковий рецепт:
- Натріть на тертці лимонну цедру, з м'якоті самого плоду відіжміть сік. Для маринаду гілочки базиліка вимийте, покладіть на паперовий рушник, хай трохи обсохнуть, потім порвіть їх;
- Зробіть маринад: в посуді змішайте масло оливкова, 50 мл соку, віджатого з лимона, натерту цедру, чебрець (листочки), базилік. Все це приправте сіллю, поперчіть і змішайте;
- Шматочки м'яса викладіть в готовий маринад, добре перемішайте і залиште на півгодини, щоб воно просочилося;
- Розігрійте сковорідку і трохи обсмажте корейку з усіх боків, щоб з'явилася золотава скоринка. Перекладіть її в форму, додайте бульйон і відправте в духовку на 60 хвилин;
- Запікайте до готовності при 200 градусах. Періодично поливайте м'ясо рідиною від гасіння.
Як приготувати холодець із яловичих ніжок читайте в нашій статті.
Читайте як приготувати смачну смажену рибу в сметані — такий рецепт підійде практично для всіх видів морської або річкової риби. Пробуйте, експериментуйте, готуйте разом з нами!
Як приготувати курячі ніжки в паніровці — просто, смачно і оригінально.
Як приготувати у фользі пряне м'ясо на кісточці
Пусте вечеря – це завжди готування якихось складних страв. Як з цим впоратися? Пропонуємо запекти в духовці свинячу корейку на кісточці, загорнуту у фольгу. Це ідеальне блюдо зі свинини для святкового застілля.
Знадобиться:
- 4 шматочка свинячої корейки на кісточці по 200 г;
- черрі – 2 жменьки;
- 60 г рафінованої олії;
- насіння кропу – 2 пучки;
- свіжий кріп – 1 невеликий пучок;
- часник (зубчик) – 2 штуки;
- за смаком лук меленим перцем, сіллю.
Щоб приготувати, вам буде потрібно 1 годину 35 хвилин. В порції (100 г) міститься 405 ккал.
Як приготувати свинячу корейку на кістки в духовці у фользі:
Крок 1. У ступці або мисці розтерти насіння кропу. Порубати дрібно свіжий кріп, часник, відправити все в миску до насіння, влити половинку масла, додати сіль і мелений перець.
Крок 2. Приготованою сумішшю натерти шматочки м'яса, прибрати в холод на годинку.
Крок 3. Вирізати з фольги два квадрата. Потім покласти один квадрат на інший, на них укласти свинячу корейку.
Крок 4. Навколо м'ясних шматочків викласти черрі, додати залишки масла і з'єднати кінці фольги.
Крок 5. Запікати м'ясо з помідорами близько 40 хвилин. Температура духовки 250 градусів.
Свиняча корейка з картоплею в духовці
Для приготування цієї страви вибирайте свіжий, але міцний картопля, які зберегти форму після запікання.
Вам знадобиться:
- 500 г свинячої корейки;
- 2 червоні цибулини (невеликі);
- 2 щіпки кмину;
- 4 великі картоплини;
- 60 мл рафінованої олії;
- мелений перець – за смаком;
- бульйон – 200 мл;
- 3 гілочки листової петрушки;
- сіль – за смаком.
На весь процес піде 2 години. У готовому блюді на 100 грам, доводиться 420 ккал.
Рецепт свинячої корейки з картоплею в духовці покроково:
- Бескостную корейку помийте, трохи обсушіть і наріжте скибочками, злегка відбийте;
- Порубаєте часник, цибулю нашаткуйте кільцями;
- Шматки корейки складіть у посуд шарами. Кожен шар посипте кмином, рубаним часником, викладіть кільця цибулі (половину шинкованої лука залиште). Закрийте посуд і приберіть в холод на часок;
- Поки м'ясо маринується, картоплю почистіть, наріжте крупно. У сковорідці розігрійте масло і порціями обсмажте шматочки картоплі. Викладіть в тарілку. У цій же сковорідці підрум'яньте ріпчаста цибуля;
- До цибулі і картоплі додайте м'ясо, січену петрушку, влийте бульйон, приправте і тушкуйте в духовці на середній температурі 50 хвилин.
Готуємо м'ясо з овочами в духовці в рукаві
Таке м'ясо з овочами можна приготувати без всяких хитрувань. Просто помістіть підготовлені інгредієнти в рукав і запікайте в духовці.
Необхідні продукти:
- 0,5 кг м'яса (свинячої корейки);
- 1 морквина;
- 1 помідор;
- пучок петрушки;
- 2 картоплини;
- 300 г капусти (білокачанної);
- перець болгарський – 1 червоний стручок;
- 60 г масла рослинного;
- додавати сіль за смаком;
- 2 щіпки перцю.
На приготування потрібно 1 годину 15 хвилин. В порції 100 г — 405 ккал.
Приготування:
- М'якоть свинини нарізати шматочками, з розрахунку по 2 штуки на 1 порцію. Відбити, приправити спеціями;
- Нарізати моркву, картоплю, цибулю, помідор, перець великими шматочками;
- Капусту нашаткувати крупно, кожен шматочок змастити вершковим маслом;
- Рукав для готування покласти на деко. Укладати в нього спочатку м'ясо, на нього шар з овочів, цілі гілочки петрушки;
- Тушкувати в духовці до м'якості, приблизно 55 хвилин;
- Перед подаванням страву перекласти на велику тарілку, прикрасити подрібненою зеленню.
Корисні поради
Свиняча корейка – самий універсальний шматочок і найбільш затребуваний. Про те, як приготувати її і який спосіб готування кращий, ви дізнаєтеся з наших порад:
- Один з безпрограшних способів приготування – смаження. Треба просто її злегка обсмажити, а тушкувати до готовності на вже розігрітій духовці;
- Шар жиру, який є на шматочках корейки – це сало, яке легко плавиться. Не треба його зрізати, а потім смажити на ньому. При будь-якій температурі сало швидко плавиться і починає горіти. Звичайно, був час, коли свинячий жир топили, а потім використовували. Але зараз важко уявити, що господині так будуть робити;
- Готувати треба тільки на рафінованій рослинній олії. Скільки додавати його при обжарке? Якщо ви просто наллє масло, то ця олійна калюжка буде горіти і виділяти небезпечні канцерогени. Буде непогано, якщо ви натрете м'ясо маслом, щоб воно їм просякнув, а внутрішню поверхню сковорідки тільки протрете маслом, використовуючи паперову серветку;
- Краще всього приготувати страву з шматочка на реберної кістки. Таке м'ясо зазвичай товсто нарізано по ширині кісточки. І в процесі готування ця реберна кістка дасть м'яса хороший смак, а те, що шматочок корейки товстий, гарантує вам, що м'ясо вийде соковитим;
- Відбивати м'ясо чи ні – це справа смаку. Хочеться соковитою корейки, тоді не відбивайте. Любите тонкі і м'які шматочки, наріжте м'ясо тонко і відбийте.
Приємного апетиту!