Як приготувати фаршировані печериці з куркою і сиром
Для фарширування вам знадобляться звичайні печериці з щільною капелюшком округлої форми. Сама тонка операція у всіх рецептах – акуратно вирізати ніжку.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
вершків і сметани - | по 20 мл |
міцних печериць - | 20 штук |
рафінованої олії - | 100 мл |
лимона - | половинка для соку |
цибулин - | 2 штуки |
курячого філе - | 250 г |
кропу - | середній пучок |
перцю і солі - | за смаком |
Час приготування: 45 хвилин | Калорійність на 100 грам: 150 Ккал |
Коли будете фарширувати печериці м'ясом курки, без вершків і сметани вам ніяк не обійтися. Смачні, в міру жирні молочні продукти – як раз те, що треба.
Як готувати печериці фаршировані куркою:
- Промийте гриби, промокніть серветкою. Відокремте ніжки від капелюшків. Зсередини збризніть капелюшки соком лимона і відкладіть в сторону;
- Грибні ніжки подрібніть, приправте сіллю;
- Цибулю дрібно наріжте, обсмажте на олії, 8 хв., потім додайте ніжки і готуйте, поки вся вода не випарується. Всі перекладіть на тарілку;
- З курячого філе зробіть фарш, додайте трохи розмоченого в молоці хліба, вимішайте. Протягом 10 хвилин обсмажуйте фарш на сковороді, помішуючи. В кінці приготування влийте 20 мл вершків, покладіть обсмажені з цибулею ніжки, ст. ложку сметани, рубаний кріп, перемішайте і 3 хв. потушкуйте;
- Сковороду протріть олією і розігрійте. Приблизно 3-4 хвилини обсмажуйте капелюшки печериць невеликими порціями (вони повинні вільно лежать на сковорідці). Стежте, щоб вони не підгоріли;
- Готові печериці перекладіть у форму, розкладіть у них начинку, трохи її приминаючи;
- На 10 хв. поставте запікатися, але спочатку розігрійте духовку до 210 Cº;
- Такі грибочки подають на стіл з картопляним пюре.
Фаршировані печериці з куркою і сиром, запечені в духовці
Гриби з начинкою хороші і в гарячому і в холодному вигляді. Одним словом, відмінна закуска на всі випадки життя.
Вам знадобиться:
- 50 мл рафінованої олії;
- 12 штук печериць;
- велика голівка цибулі;
- 1 половинка курячої грудки;
- 30 р сметани;
- 20 мл вершків або молока;
- сіль за смаком;
- перець за смаком.
- жменька тертого сиру;
- 12 тонких пластинок сиру.
На всю готування піде 25 хв., порція фаршированих грибів містить 160 ккал.
Як фарширувати:
Крок 1. Спочатку помийте печериці і обсушити на рушнику. Потім вирізати у них ніжки, посоліть зсередини.
Крок 2. Поріжте дрібно ніжки, цибулину очистіть і подрібніть.
Крок 3. Для начинки обсмажте подрібнену цибулю, додайте нарізані ніжки і всі разом посмажте, приблизно 5 хв.
Крок 4. Приберіть підготовлені ніжки з цибулею на тарілку, а на цій же сковорідці посмажте куряче філе, нарізане дрібними кубиками.
Крок 5. З'єднайте обсмажені ніжки з м'ясом, постійно помішуючи, трохи стушкуйте, додавши вершки, сметану і тертий сир.
Крок 6. Капелюшки печериць змастіть рослинною олією і наповніть щільно начинкою.
Крок 7. Деко накрийте промасленим кулінарної папером, наведіть на неї гриби, зверху на кожен покладіть по платівці сиру. Готуйте в розігрітій духовці 15 хв.
Салат з консервованої сардини — страви з рибою відрізняються ситні і незвичайним смаком. Спробуйте!
Суп з курячими фрикадельками — смачне дієтичне блюдо, яке так люблять діти.
Читайте як приготувати ніжні і м'які фирикадельки в сметанному соусі — це дуже смачно.
Корисні поради
- Купуйте тільки якісні гриби без гнилі і чорних вкраплень, з капелюшком нерозкритою внизу, тобто з цілої плівкою у ніжки і світлими пластиками. До речі, темні пластинки, означають тільки одне – печериця почав «старіти», а перезрілі гриби краще не використовувати;
- У діаметрі капелюшок не повинна перевищувати 5 див. В особливо великих примірниках нічого хорошого немає, крім їх великої ваги;
- Віддавайте перевагу печерицям з коричневою голівкою, в них смаку набагато більше, ніж у світлих грибах;
- Якщо ви вирішили зробити фаршировані печериці основним блюдом, то розраховуйте, що на одну людину знадобиться, як мінімум шість капелюшків;
- Страву можна подавати на стіл без гарніру, воно цілком самостійне.
Печериці продаються цілий рік, тому приготувати смачну закуску не складе праці. Отже, коротко нагадаємо: капелюшки відокремити від ніжок, приготуйте начинку з курячого філе і обсмажений грибних ніжок, додавши небагато інгредієнтів за рецептом, наприклад, поклавши зверху на капелюшок сир. Все готово, залишилося запекти страву в духовці протягом 10 хвилин.