Як смачно приготувати шампіньйони з курячою грудкою
Блюда з печериць з курячим м'ясом – варіант для любителів швидкого і смачної їжі. Ці продукти особливо хороші в салатах, супах і других стравах. Сметана та вершки є традиційними добавками, які надають м'яса та грибів ніжний смак.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
курячих філе - | 3 шт. |
часнику - | половина головки |
цибулин - | 1 шт. |
соєвого соусу - | 20 мл |
печериць - | 150 г |
чебрецю - | гілочка |
вершки (20%) - | 200 мл |
борошна - | 25 грам |
соняшникової олії - | 45 мл |
оливкової олії - | 30 мл |
пармезану - | 100 г |
цедри лимонної - | 15 г |
кропу - | половинка пучка |
Час приготування: 45 хвилин | Калорійність на 100 грам: 299 Ккал |
Тушковані у вершках печериці з курячим філе можна подавати як самостійне блюдо, а також з гарніром.
Як приготувати:
- М'якоть курки нарізати смужками. Цибулину нашаткувати кубиками, а скибочками шампіньйони, пропустити через прес очищений часник. Чебрець дрібно порубати;
- Рослинну олію розігріти на невеликому вогні, додати дрібно нашатковану цибулину і обсмажити, додати до цибулі куряче філе, сіль, половину видавленого часнику, перемішати. Готувати поки м'ясні шматочки не побіліють. Потім додати соєвий соус, прокип'ятити хвилину і прибрати з плити;
- Оливкова олія розігріти в сковорідці, покласти в неї скибочки печериць, порубаний чебрець. Смажити, поки гриби не придбають коричневу скоринку, але не більше 4 хвилин;
- З'єднати м'ясо з грибами, додати вершки і борошно, перемішати. У процесі готування помішувати, поки соус не стане однорідним і густим. Подрібнити кріп і лимонну цедру, додати до м'яса разом з рештою часниковим пюре, ретельно перемішати, накрити кришкою і прибрати з вогню.
Рецепт простіше простого
Вимагається:
- 2 грудки (по 200 г);
- масла вершкового – 5 ст. ложок;
- половинка лимона для соку;
- 6-7 штук печериць;
- 1 часникова часточка;
- вершки (краще жирні) – 6 ст. ложок.
На приготування їжі буде потрібно 40 хвилин, 100 грам готового страви містить 300 ккал.
Як готувати:
- Кожну грудку розрізати вздовж на дві рівні половини, приправити звичайною сіллю;
- М'ясо обсмажити в розігрітій олії, збризнути лимонним соком;
- На іншій сковорідці підсмажити на маслі гриби з подрібненим часником;
- Смажені шампіньйони викласти на м'ясо, залити вершками. Готувати на слабкому вогні, не доводячи до кипіння, щоб соус загус.
Рецепт класичного шоколадного брауні — спробуйте цей надзвичайно цікавий десерт.
Як приготувати курку в аерогрилі шматочками читайте тут.
Який подати соус до рибних котлет і як його правильно приготувати читайте в нашій статті.
Запечені гриби з курячою грудкою в сметані
Печериці з курячим м'ясом в сметанному соусі подобаються всім, без винятку. При цьому страва досить поживно. Змінюючи добавки, ви можете легко урізноманітнити смак. Крім традиційної зелені і пармезану, спробуйте що-небудь з своїх улюблених продуктів.
Вам знадобиться:
- філе куряче – 300 г;
- печериці – 100 г;
- сметана – половина склянки;
- борошно – 30 г;
- пармезан (натертий) – 20 г;
- по 1 пучку зелені (кріп, листова петрушка).
Час готування загальна: 55 хвилин, 1 порція містить 310 ккал.
Приготування:
- Нарізати печериці шматочками, на олії обсмажити;
- Обваляти шматочки курячого філе в борошні, злегка підрум'янити на маслі;
- Взяти жароміцне блюдо, в центр покласти обсмажене філе курки, навколо викласти печериці. Все залити сметаною, додати сир, готувати в духовій шафі;
- Через півгодини блюдо буде готово. Подавати на стіл, притрусивши січеною зеленню.
Рецепти супу з курки з печерицями
Суп з курячого філе з грибами можна приготувати, використовуючи різні способи. Самий популярний і він же найпростіший рецепт – додати курячий бульйон трохи свіжих печериць для смаку. Для другого варіанту знадобляться невеликі печериці, які дрібно нарізати, тушкуються на маслі, заливаються курячим бульйоном.
Капусняк з грибами
Вимагається:
- 6 печериць;
- 1 грудка;
- капуста квашена – 450 г;
- 1 морквина;
- 1 корінь петрушки;
- цибулина;
- половинка пучка зелені кропу;
- лавровий лист.
На готування піде 50 хвилин. Блюдо розраховане на 4 порції, в кожній по 244 ккал.
Як приготувати:
- З курячої грудки і води (1,5 літра) зварити м'ясний бульйон. Відварене м'ясо вийняти з бульйону і нарізати шматочками;
- Капусту квашену протушкувати на олії разом з морквою, корінням петрушки і ріпчастою цибулею;
- Нарізати гриби і покласти в киплячий м'ясний бульйон. Потім відправити в каструлю капусту, м'ясо, лавровий лист і перець, приправити за смаком сіллю. Через 10 хвилин щі будуть готові;
- Подавати зі сметаною і подрібненим кропом.
Курячий суп
Знадобиться:
- 10 дрібних шампіньйонів;
- головка цибулі;
- 3 шт. картоплі;
- 4 гілочки зелені кропу;
- 3 столові ложки масла селянського;
- 5 столових ложок сметани;
- 1 філе курки.
Страву можна приготувати за 55 хвилин. Одна порція (100 г) містить 300 ккал.
Як приготувати суп:
Крок 1
Помити печериці, вирізати з них ніжки і нашаткувати дрібним кубиком, а капелюшки тонкими пластинками.
Крок 2
Філе курки нарізати соломкою, цибулину дрібними шматочками. Підрум'янити на маслі подрібнену цибулю з ніжками, потім додати до них нашинковане м'ясо.
Крок 3
Картоплю почистити, нарізати кубиком. Опустити картоплю в каструлю з киплячою підсоленою водою.
Крок 4
Додати в суп нарізані капелюшки грибів. Через 5 хвилин відправити піджарку з м'ясом і цибулею.
Крок 5
Готовий суп посипати рубаним кропом. Подавати зі сметаною.
Фаршировані печериці з курячим м'ясом
Це страва найкраще готувати з великих печериць. Воно добре підходить для святкового столу.
Вам знадобиться:
- 10 великих печериць;
- відварена куряча грудка;
- невелика головка цибулі;
- яйце;
- 200 г сметани;
- 1 жменю рубаної зелені кропу;
- пакетик (80-100 г) крупи пшеничної;
- 50 мл білого сухого вина;
- 4 грама гірчиці;
- 10 шматочків плавленого сиру.
На суп доведеться витратити 30 хвилин. У 100 г міститься 244 ккал.
Як приготувати:
Крок 1
Печериці ретельно промити. Вирізати ніжки, порубати дрібно. Капелюшки залишити для фарширування.
Крок 2
Крупу пшеничну прожарити на сухій сковороді, після чого викласти в каструлю, залити окропом, посолити. Готувати 10 хвилин.
Крок 3
З скибочки сиру вирізати кружечки, їх повинно вийти 10 штук (за кількістю печериць).
Крок 4
Філе курки нарізати дрібними шматочками, цибулю теж дрібно порубати.
Крок 5
Плавлений сир, точніше його залишки подрібнити і з'єднати з м'ясом, рубаною зеленню, крупою, засмажкою з цибулі і ніжок, яйцем. За смаком приправити спеціями.
Крок 6
Рясно змастити маслом форму для випікання. Викласти капелюшки, в них покласти начинку, зверху кружальце сиру.
Крок 7
Духовку попередньо розігріти. У мисці з'єднати сметану, гірчицю, вино, сіль, перець, перемішати. Цим соусом акуратно залити гриби. Запікати 15 хвилин.
Салати з печерицями і курячою грудкою
На відміну від салатів з лісовими грибами, салат зі свіжими печерицями можна готувати незалежно від сезону. Ці гриби доступні завжди.
Грибний салат з куркою та ананасом
Для салату потрібно:
- відварена куряча грудка;
- цибулина;
- 300 г печериць;
- 100 г волоських горіхів;
- баночка консервованих ананасів;
- приправляти майонезом за смаком.
Приготувати салат вийде за 15 хвилин. Кожна порція містить 190 ккал.
Рекомендації по готуванні:
- Відварити курячу грудку. Нарізати шматочками гриби і ріпчасту цибулю, все обсмажити на олії;
- Варене філе нашаткувати соломкою. Додати до нього шампіньйони з цибулею, подрібнені в блендері горіхи волоські і консервовані шматочки ананасів. Приправити салат майонезом. Сіль і перець додавати не потрібно.
Просто додайте вина
Знадобиться:
- 400 г відвареного філе;
- 5 печериць;
- селера – 2 черешка;
- за смаком майонез;
- 2 маринованих огірка;
- 15 грам олії рафінованої;
- 15 мл білого вина;
- 1 червоний лук;
- гірчиця – 4 г;
- приправляти за смаком.
На приготування салату піде 15-20 хвилин. Блюдо розраховане на 6 порцій, в кожній по 250 ккал.
Спосіб готування покроковий:
Крок 1
Варене куряче філе, черешок селери нашаткувати скибочками, цибулю нарізати тонкими кільцями, огірки – соломкою.
Крок 2
Гриби помити, обсушити на рушнику. Середніми шматочками нашаткувати і тушкувати на маслі, додавши сіль і перець.
Крок 3
У чашу блендера покласти майонез, додати гірчицю, біле вино, трохи солі і перцю, збити. У салатник викласти підготовлені інгредієнти, полити соусом і перемішати. Зверху прикрасити рубаним кропом.
Поради кулінарів
- У салати з печерицями і курячою грудкою можна покласти різні гриби. Наприклад, мариновані, солоні або свіжі;
- Дуже дрібні печериці використовують цілими, капелюшки середнього розміру шаткують у відповідності з іншими інгредієнтами страви;
- Великі гриби фарширують різноманітними начинками;
- У салатах можна використовувати печериці в сирому вигляді. Їх нарізають тонко, приправляють хорошим оцтом або соком лимона, щіпка перцю і солі;
- Традиційно використовують в салатах обсмажені на маслі гриби. Особливим чином розкриється грибний аромат, якщо підсмажити гриби на сухій сковороді або грилі.
Приємного апетиту!